به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، قرص بیزوپرولول در دسته داروهای مهار کننده گیرندهی بتا (بتا بلاکر) قرار دارد. این دارو برای بهبود علائم مشکلات قلبی و عملکرد قلب، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون و خونرسانی به قلب تجویز میشود.
داروی بیزوپرولول هم به تنهایی و هم همراه با سایر داروها برای درمان فشار خون بالا از سمت پزشکان تجویز میگردد. فشار خون بالا بر حجم کار قلب و عروق میافزاید و مشکلی است که باید به سرعت درمان شود؛ این دارو روشی موثر برای بهبود این شرایط است.
اسامی رایج دارو:
- قرص بیزوپرولول ساندوز ۲.۵ میلی گرم
- قرص بیزوپرولول ساندوز ۵ میلی گرم
- قرص بیزوپرولول ساندوز ۱۰ میلی گرم
- قرص آرتیبت ۵ میلی گرم
- قرص بیسوتا ۲.۵ میلی گرم
- قرص بتالکو ۱۰ میلی گرم
- قرص بیکسوپرول ۵ میلی گرم
- قرص بیزوبلاک ۱۰ میلی گرم
- قرص روبتا ۱۰ میلی گرم
- قرص بی بتا ۵ میلی گرم
- قرص بیزوپکس ۱۰ میلی گرم
- قرص پرولی زکس ۵ میلی گرم
- قرص پرولی زکس ۱۰ میلی گرم
- قرص زیبتال ۲.۵ میلی گرم
- قرص کانکرولول ۵ میلی گرم
- قرص فنبیزول ۱۰ میلی گرم
نحوه مصرف قرص بیزوپرولول
معمولاً لازم است که یک بار در روز به هنگام صبح قرص بیزوپرولول مصرف شود. همچنین ممکن است پزشک توصیه کند که اولین دوز خود را قبل از خواب مصرف کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد احساس سرگیجه در شما شود. اگر بعد از مصرف اولین دوز خود دچار سرگیجه نشدید، بیزوپرولول را صبح مصرف کنید.
بیزوپرولول معمولا باعث ناراحتی و مشکل معده نمیشود، بنابراین میتوانید آن را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. قرص را با یک نوشیدنی مایع (ترجیحا آب) مصرف کنید. اگر مصرف یک قرص کامل برای شما سخت است هم میتوانید به کمک خط وسط قرص آن را به دو نیمه تقسیم کنید. سپس هر نیمه را جداگانه مصرف کنید تا بلعیدن برایتان آسانتر شود. البته برای اطمینان از درست بودن این کار لازم است بروشور محصول را بررسی کنید.
عوارض جانبی مصرف قرص بیزوپرولول
به صورت کلی رایجترین عوارض جانبی مصرف قرص بیزوپرولول عبارتند از:
- سردرد
- اسهال
- سرگیجه
- ضربان قلب سریع
- بی خوابی
- حالت تهوع
- خستگی
- اضطراب
- افسردگی
- خس خس سینه
- تاری دید
- گیجی
- عرق سرد
- سرفه
- درد مفاصل
- عطسه
- ضعف
- درد قفسه سینه
- خشکی دهان
- نارسایی قلبی
- فشار خون پایین
- رنگ پریدگی
- مشکلات جنسی
موارد احتیاط و منع مصرف قرص بیزوپرولول
بیزوپرولول ممکن است باعث نارسایی قلبی در برخی از بیماران شود. اگر در دوره زمانی مصرف این دارو درد یا ناراحتی قفسه سینه داشتید فوراً با پزشک مشورت کنید. در صورت مشاهده خستگی مفرط، تنفس نامنظم، ضربان قلب نامنظم، تنگی نفس، تورم صورت، انگشتان، پاها یا ساق پا، افزایش وزن یا خس خس سینه هم به پزشک خود اطلاع دهید.
تداخلات دارویی قرص بیزوپرولول
مصرف قرص بیزوپرولول میتواند با داروهای زیر تداخل داشته باشد و سبب بروز عوارض جدی شود:
- برخی داروهای مرتبط با فشارخون و بیماریهای قلبی
- ریفامپین
- NSAIDها مانند ایبوپروفن و یا ناپروکسن
قبل از شروع مصرف بیزوپرولول لیست کلیه داروهای شیمیایی و گیاهی که مصرف میکنید را به پزشک متخصص خود ارائه دهید. در صورت مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی هم لازم است پزشک خود را مطلع کنید.
مکانیسم اثر قرص بیزوپرولول
بیزوپرولول در دستهای از داروها به نام مسدود کنندههای بتا قرار دارد. این دارو با شل کردن عروق خونی و کاهش ضربان قلب به بهبود و کاهش فشار خون کمک میکند.
تسریر مراقب سلامتی شماست!