به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، اضافه وزن یکی از مشکلات عصر حاضر است که افراد زیادی از پیر و جوان درگیر آن هستند. در برخی موارد شرایط پزشکی فرد به نحوی خواهد بود که سلامت او به خطر میافتد. از همینرو پزشک برای لاغر شدن بیمار در مدت زمان کوتاهتر یکی از انواع روشهای جراحی لاغری از جمله عمل حلقه معده یا باندینگ معده را توصیه میکند.
این جراحی تکنیکهای متفاوتی دارد اما در همه آنها یک نوار سیلیکونی قابل تنظیم به نام Lap-Band اطراف معده گذاشته میشود تا با بسته شدن بخشی از معده نتوانید بیش از مقدار مشخصی غذا بخورید.
عمل باندینگ معده چیست؟
این جراحی یکی از روشهای کاهش وزن برای افراد چاق است که در آن نوار سیلیکونی قابل تنظیمی در اطراف معده گذاشته میشود. بدین شکل میزان غذا خوردن شما در یک زمان محدودتر خواهد شد. این نوار سیلیکونی که از آن با نام حلقه معده یاد میکنند با اسم تجاری Lap-Band شناخته میشود.
واجدین شرایط عمل باندینگ معده
در صورت وجود شرایط زیر جراحی چاقی حلقه معده توصیه میشود:
- عدد BMI بالاتر از ۴۰: شاخص توده بدنی (BMI) روشی برای تخمین میزان چربی بدن بر اساس نسبت قد به وزن است. اگر عدد آن ۴۰ یا بیشتر باشد فرد حتما به یکی از بیماریهای مرتبط با چاقی مانند دیابت یا فشارخون بالا مبتلا است.
- عدد BMI حداقل ۳۵: فرد با شاخص توده بدنی (BMI) حداقل ۳۵ در معرض بیماری مرتبط با چاقی است که در لیست واجدین شرایط عمل قرار میگیرد.
عمل حلقه معده برای چه کسانی توصیه نمیشود؟
- اشخاصی که الکل و مواد مخدر مصرف میکنند.
- افرادی که درگیر بیماری روانی کنترلنشده هستند.
- بیمارانی که تصمیم به تغییر سبک زندگی خود ندارند.
عوارض باندینگ معده چیست؟
شایعترین عوارض حلقه معده شامل موارد زیر هستند:
۱. تهوع و استفراغ
یکی از عوارض جانبی جراحی در روزهای اول تهوع و استفراغ است که معمولا با گذشت زمان بهبود مییابد. شما به مرور یاد میگیرید چگونه غذا بخورید. بهتر است:
- وعده غذایی کمحجم اما مقوی باشد.
- لقمههای کوچکتری انتخاب شوند.
- غذا بهطور کامل جویده شود.
۲. یبوست
برخی افراد پس از عمل حلقه معده دچار یبوست میشوند. زیرا حجم مایعات مصرفی آنها کاهش پیدا میکند. درواقع معده نمیتواند مقدار زیادی مایعات را به یکباره نگه دارد. از همینرو پزشک توصیه میکند بین غذا آب ننوشید تا معده گنجایش داشته باشد. با این حال توجه به هیدراته ماندن بدن بسیار مهم است.
۳. مشکل در بلعیدن
واکنش بدن به کوچک شدن کیسه معده و حرکت کُندتر آن یکیدیگر از عوارض باندینگ معده است. در این صورت بلع غذا کمی دشوار میشود. معمولا پزشک برای از بین بردن این وضعیت حلقه معده را کمی شل میکند و از شما میخواهد لقمههای غذا را با سرعت کمتری میل کنید.
۴. رفلاکس معده به مری
محکم بسته شدن نوار معده منجر به رفلاکس اسید میشود که نتیجه آن سوزش سردل است. اگر حلقه معده را برای کاهش علائم شل کنند روند کاهش وزن مختل خواهد شد. تداوم رفلاکس اسید هم منجر به آسیب دیواره مری میشود. پزشک در این مواقع برای کنترل اسید معده دارو تجویز میکند. در موارد حاد باندینگ معده را برمیدارند.
۵. انسداد خروجی باندینگ معده
ممکن است غذا بین کیسه معده بالا و پایین گیر کند و باعث انسداد شود. در این صورت فرد دیگر نمیتواند غذا بخورد. پزشک تلاش میکند با تخلیه باند مشکل را از بین ببرد. در برخی مواقع برای برطرف شدن انسداد به جراحی اضافی نیاز است.
۶. لغزش حلقه معده
نوار معده را در طول جراحی محکم میکنند. اما احتمال اینکه از موقعیت خود بیرون بیاید وجود دارد. در این حالت کیسه بالایی معده بزرگتر میشود و روند کاهش وزن مختل خواهد شد. این اتفاق در بلند مدت باعث رفلاکس یا نکروز (مرگ بافت معده) میشود که باید با جراحی اورژانسی حلقه معده را خارج کرد.
۷. گشاد شدن مری یا کیسه معده
اگر تجمع غذا در بالای نوار معده فشار ایجاد کند باعث بزرگ شدن کیسه معده یا مری میشود. در این صورت فرد با تهوع، رفلاکس و استفراغ مواجه خواهد شد.
۸. فرسایش باندینگ معده
اصطکاک ناشی از برخورد نوار به معده یا مری در طول زمان باعث فرسایش آن میشود. در این صورت حلقه معده اثر خود را از دست میدهد یا منجر به ایجاد عفونت خواهد شد. برای کاهش اثرات سوء حلقه را برمیدارند.
تسریر مراقب سلامتی شماست!