• امروز : دوشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 1 July - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

0

بیماری سالک یا لیشمانیوز چیست؟

  • کد خبر : 39449
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
بیماری سالک یا لیشمانیوز چیست؟
بیماری سالک از آن دسته بیماری‌های پوستی است که اگر درمان نشود در اعتماد بنفس فرد مبتلا تاثیر زیادی خواهد داشت. این بیماری می‌تواند به مرور زمان تشدید پیدا کند و فرم پوست را تغییر دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، بیماری سالک یا لیشمانیوز یک بیماری ناقل است که توسط پشه خاکی منتقل و توسط تک یاخته‌های داخل سلولی از جنس لیشمانیا ایجاد می‌شود. عفونت در انسان توسط حدود ۲۱ گونه از ۳۰ گونه که پستانداران را آلوده می‌کنند ایجاد می‌شود.

بیماری سالک چیست؟

لیشمانیوز یک بیماری انگلی است که به طور کلی در سراسر دنیا در بخش‌هایی از مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و جنوب اروپا دیده می‌شود. اما این بدان معنی نیست که در کشور ما ایران وجود ندارد! بیماری لیشمانیوز یا سالک در اثر نیش پشه خاکی آلوده منتقل می‌شود. انواع مختلفی از لیشمانیوز وجود دارد. شایع‌ترین شکل آن لیشمانیوز جلدی یا پوستی بوده که باعث زخم‌های پوستی می‌شود.

لیشمانیوز احشایی هم نوع دیگری از این بیماری بوده چندین اندام داخلی (معمولاً طحال، کبد و مغز استخوان) را درگیر می‌کند. البته در ادامه ما به معرفی جامع هر یک از انواع بیماری سالک به طور جامع‌تر پرداخته‌ایم؛ این تنها اشاره‌ای به بعضی از انواع این بیماری بود.

عامل بیماری سالک چیست؟

بیماری سالک با لیشمانیوز توسط گزش یک انگل تک یاخته به نام لیشمانیا ایجاد می‌شود. بیش از ۹۰ گونه پشه خاکی برای انتقال انگل لیشمانیا شناخته شده است. این بیماری در برخی کشورها از جمله ایران، عراق و روسیه رایج است. در ایران هم بسیاری از افراد از آن به عنوان یک بیماری رایج در استان‌هایی مانند اصفهان و فارس یاد می‌کنند.

علائم بیماری سالک

برخی از افراد مبتلا به سالک عفونت خاموش و بدون هیچ علامت یا نشانه‌ای دارند. افراد با عفونت پنهان معمولاً تب، کاهش وزن، بزرگ شدن (تورم) طحال و کبد را تجربه می‌کنند. در چنین افرادی نتیجه  آزمایش خون غیرطبیعی خواهد بود. چنین افرادی ممکن است شمارش خون پایینی داشته باشند؛ از جمله پایین بودن گلبول‌های قرمز خون (کم خونی)، گلبول‌های سفید پایین (لکوپنی) و تعداد پلاکت پایین (ترومبوسیتوپنی).

علل بیماری سالک

انگل‌های لیشمانیا که باعث بیماری لیشمانیوز می‌شوند، در انسان‌ها و حیواناتی از جمله سگ، گربه، پوسوم، جوندگان و روباه زندگی می‌کنند. این انگل‌ها در شرایط مختلفی ممکن است پوست انسان را گزیده و باعث به جا گذاشتن اثراتی شود.

راه درمان بیماری سالک

روش‌های مختلفی برای درمان سالک وجود دارد که برخی از آن‌ها را در ادامه بیان کرده و توضیح داده‌ایم.

این روش‌های درمانی عبارتند از:

۱. دارو برای سالک

آمفوتریسین B به عنوان راه درمان دارویی برای لیشمانیوز جلدی و مخاطی استفاده می‌شود. فرمولاسیون لیپیدی آمفوتریسین B معمولاً بهتر از آمفوتریسین B معمولی تحمل است. این دارو تنها داروی مورد تایید سازمان غذا و دارو (FDA) برای درمان لیشمانیوز است. آمپول سالک آمفوتریسین B لیپوزومی داخل وریدی (L-AmB) برای VL و میلتفوسین خوراکی برای CL، ML، و VL است که توسط گونه‌های خاص ایجاد می‌شود.

در برخی موارد هم داروهای زیر به عنوان راه درمانی دارویی مناسب این بیماری تجویز می‌شود:

  • آمفوتریسین
  • میلتفوسین
  • آنتی مووان های پنج ظرفیتی، مانند استیبوگلوکونات سدیم
  • پارومومایسین

۲. درمان خانگی سالک

درمان خانگی معروفی که برای سالک‌ وجود دارد استفاده از شیره فلوس است. استفاده از آن به این صورت است که فلوس را می‌شکنید و مغز آن را که شامل هسته و شیره است در آب خیس می‌کنید. سپس هسته را جدا و شیره آن را که در آب قابل حل است گرفته و با حرارت ملایم میجوشانید تا غلیظ شود. بعد از آن که به شکل پماد در آمد روی زخم می‌زنید. این روش درمان خانگی سالک نیاز به تکرار دارد تا به مرور شاهد اثرات آن باشید.

عوارض بیماری سالک

عوارض بیماری سالک بسته به نوع آن متفاوت است.

به صورت کلی برخی از عوارض این بیماری عبارتند از:

  • خونریزی
  • کشنده بودن
  • تغییر شکل پوست
  • اثرات متعدد روی اندام‌های داخلی و سیستم ایمنی بدن
  • افزایش خطر ابتلا به اچ آی وی

راه پیشگیری از ابتلا به بیماری سالک

برای پیشگیری از لیشمانیوز در حال حاضر هیچگونه واکسنی موجود نیست. به همین منظور رعایت اقدامات حفاظت فردی برای به حداقل رساندن خطر قرارگیری در معرض نیش پشه خاکی توصیه می‌شود.

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=39449
  • منبع : https://doctoreto.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.