به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، این دارو، نسل جدید آنتیهیستامین است که با عوارض جانبی حداقلی برای کودکان بالای ۶ سال تجویز میشود. اغلب داروهای مخصوص کودکان و بزرگسالان با هم متفاوت هستند؛ نئوتادین یکی از این داروهاست که فرم شربت آن را برای کاهش علائم آلرژی و سرماخوردگی کودکان فرموله میکنند.
شربت نئوتادین برای چیست؟
شربت نئوتادین با طعم میوه و رنگ زرد کمرنگ، مخصوص کودکان تولید میشود، اما گاهیاوقات پزشک برای درمان بزرگسالان هم از آن استفاده میکند.
به طور کلی میتوان کاربرد شربت نئوتادین ۵ و ۲.۵ میلیگرم برای کودکان را شامل موارد زیر دانست:
- درمان رینیت آلرژی
- کاهش علائم کهیر مزمن ایدیوپاتیک مانند خارش
- بهبود تب یونجه
- کاهش التهاب مخاط بینی ناشی از آلرژیک
- رفع علائم سرماخوردگی
- بهبود سرفه ناشی از آلرژی و حساسیت
شربت نئوتادین برای سرماخوردگی کودکان
این شربت را میتوان یک داروی سرماخوردگی با اثربخشی بالا دانست که در دسته داروهای آنتیهیستامین جای دارد. زمانی که سرماخوردگی کودکان با علائمی مانند عطسه، سرفه، آبریزش بینی، خارش چشم و… همراه است میتوانید از داروی مهارکننده هیستامین مانند شربت نئوتادین استفاده کنید.
همچنین، در مواقعی که کودک به دلیل سرماخوردگی و عفونت ناشی از آن، دچار گوش درد میشود، پزشک این شربت را برای کاهش درد تجویز میکند. از طرفی، میتوان شربت دسلوراتادین را یک داروی موثر برای آبریزش بینی ناشی از آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان دانست. این شربت با مسدودسازی هیستامین، تاثیر زیادی در قطع آبریزش بینی کودکان دارد.
تداخل دارویی شربت نئوتادین کودکان
این شربت ممکن است با برخی داروهای دیگر تداخل ایجاد کند و باعث کاهش اثربخشی یا افزایش عوارض جانبی آنها شود. بنابراین، قبل از مصرف این شربت توسط کودکان، حتما با متخصص اطفال مشورت کنید و اگر فرزند شما داروهای زیر را استفاده میکند حتما به پزشک اطلاع دهید:
- اریترومایسین
- آزیترومایسین
- کتوکونازول
- فلوکستین
- سایمتیدین
- ایزوکربوکسازید
- فنلزین
- پروکاربازین
- پیتولیسانت
- ترانیل سیپرومین
- داروهای حاوی لوراتادین (به دلیل شباهت داروی دسلوراتادین و لوراتادین)
عوارض شربت نئوتادین برای کودکان
این شربت بر روی نوزادان بالای ۶ ماه آزمایش شده و هیچ نوع خطر جانبی جدی ایجاد نکرده است. با این حال، مصرف هر نوع شربت و دارویی برای کودکان زیر ۶ سال باید با مشورت و تجویز دکتر کودکان انجام شود. متخصصان معتقدند، اصلیترین عوارض این شربت برای کودکان، کمی خوابآلودگی و احساس گیجی است که میتوان آن را طبیعی دانست.
اگر گیجی و خوابآلودگی کودک ادامهدار باشد یا بسیار شدید شود، باید حتما به دکتر کودکان اطلاع دهید. از دیگر عوارض جدی این شربت در کودکان میتوان به واکنشهای آلرژیک با علائمی مانند بثورات پوستی، خارش، سرگیجه، مشکلات تنفسی، تورم صورت و زبان یا گلو اشاره کرد که به اقدامات درمانی فوری نیاز دارند.
تسریر مراقب سلامتی شماست!