به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، بیماری پارکینسون یک بیماری عصبی است که بر حرکت فرد تأثیر میگذارد. میتواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. داروها میتوانند در کنترل این بیماری تاثیر زیادی داشته باشند. اما در کنار آن، باید از یک رژیم غذایی مخصوص برای بیماران مبتلا به پارکینسون نیز پیروی کرد.
داشتن یک رژیم غذایی متنوع و سالم ممکن است بتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در افراد مستعد کاهش دهد یا این که از شدت گرفتن بیماری در افراد مبتلا جلوگیری کند. اما اجتناب از یک سری مواد غذایی یا محدودکردن مصرف آنها هم میتواند پیشرفت بیماری در افراد را کند کرده و از شدت علائم بکاهد.
غذاهای مضر برای پارکینسون
غذاهای مضر برای بیماری پارکینسون برخلاف رژیم غذایی توصیه شده برای این بیماران است و پیشبینی میشود که با مصرف این غذاها علائم بیماری در بیماران بیشتر شود و بیماری با سرعت بیشتری پیشرفت کند. اکثر این غذاها در واقع مواردی هستند که شاید برای اکثر افراد خصوصاً سالمندان هم مضر باشند.
پارکینسون از بیماری های مغز و اعصاب است. برای درمان آن باید از غذاهای فراوریشده گرفته تا غذاهایی حاوی چربیهای اشباع، غذاهای قندی و مواردی مشابه که یا باید کلاً آنها را از رژیم غذایی افراد مبتلا حذف کرد یا این که مصرفشان را تاحدامکان محدود ساخت. علت پارکینسون هنوز مشخص نیست. اما این بیماری باید با تغییر سبک زندگی کنترل شود.
۱. مواد غذایی حاوی چربی اشباع
چربی از جمله مواد مضر برای بیماری پارکینسون است؛ خصوصاً مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع از جمله مواردی است که باید از مصرف آنها برای این بیماران پرهیز کرد. مصرف بالای چربی میتواند خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهد و علائم پارکینسون را تشدید میکند.
۲. مواد غذایی حاوی قند زیاد
قند زیاد از دیگر مواد مضر برای بیماری پارکینسون است که باید در افراد مبتلا میزان مصرف آن کاملاً کنترل شده باشد. از طرفی قند بالا برای افراد سالمند مضر است و خطر ابتلا به دیابت در آنها را افزایش میدهد و ازآنجاییکه اکثر مبتلایان به پارکینسون افراد مسن هستند، ریسک ابتلا به بیماری دیابت میتواند شرایط آنها را دشوارتر کند. خود بیماری دیابت نیز بهعنوان عامل تشدیدکننده آسیبهای عصبی از جمله پارکینسون در نظر گرفتهمیشود.
۳. شیر و محصولات لبنی
هیچکس مطمئن نیست که چرا این اتفاق میافتد، اما به نظر میرسد افرادی که مقادیر زیادی لبنیات مصرف میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پارکینسون هستند. کسانی که قبلاً مبتلا به این بیماری تشخیص داده شدهاند، میتوانند با محدود کردن میزان مصرف لبنیات، پیشرفت آن را کاهش دهند.
۴. غذاهای فراوری شده
غذاهای فراوریشده از دیگر غذاهای مضر برای پارکینسون است. این غذاها مانند غذاهای کنسروی، غذاهای سرخشده و مواردی از این دست میتوانند با پیشرفت سریعتر بیماری پارکینسون مرتبط باشند؛ بنابراین یا باید کلاً آنها را حذف کرد یا مصرفشان را به میزان زیادی محدود کرد. این غذاها همچنین ممکن است سلامت روده را هم مختل کنند که همین مورد بهتنهایی بر شدت علائم بیماری تاثیر میگذارد.
۵. مصرف پروتئین زیاد
با وجودی که مقدار مناسب پروتئین در رژیم غذایی میتواند فواید سلامتی زیادی داشته باشد و اساساً وجود آن ضروری است؛ اما برخی از افراد دریافتند که مصرف غذاهایی که میزان پروتئین آنها بسیار زیاد است میتواند با مصرف برخی از داروهای پارکینسون تداخل داشته باشد و مانع جذب سطوح مناسب دارو برای کنترل علائم آنها شود؛ پس نتیجه آن بدتر شدن علائم بیماری است.
۶. آب مرکبات زیاد مانند آب پرتقال
داروهایی که برای سالمندان مبتلا به بیماری پارکینسون تجویز میشوند، گاهی اوقات میتوانند باعث تهوع بهعنوان یک عارضه جانبی شوند. حالت تهوع باعث ترس از وعدههای غذایی سالمندان شده و مانع بزرگی برای دستیابی به اهداف تغذیهای آنها است.
۷. غذاها و نوشیدنی های شیرین
غذاها و نوشیدنیهای شیرین هم میتوانند همان تاثیر مواد غذایی با قند بالا را داشته باشند و با تشدید خطر دیابت، موجب بدتر شدن علائم در بیماران پارکینسون شوند. آبمیوهها از جمله غذاهای مضر برای پارکینسون هستند. نوشیدنیهایی که حاوی قند مصنوعی هستند جزء مواد مضر برای بیماران پارکینسونی محسوب میشوند. البته که کمتر مصرف کردن مواد نامبردهشده کافی است و نیازی به حذف مصرف برخی از مواد نیست (مگر در مواردی که مادهی غذایی از همه نظر برای بدن مضر است، مثل سوسیس و کالباس که حتی اگر به پارکینسون مبتلا نباشید هم بهتر است از این غذاها استفاده نکنید).
۸. مواد غذایی سخت جویدنی
یکی از علائم رایج بیماری پارکینسون دشواری در جویدن و بلعیدن مواد غذایی است. در واقع تخمین زده میشود که ۸۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری با پیشرفت علائم، مشکل بلعیدن غذاها را تجربه میکنند. با پیشرفت بیماری پارکینسون، ممکن است فرد در جویدن و بلعیدن غذا دچار مشکل شود. برای جلوگیری از خفگی، ممکن است لازم باشد به جای سرو کردن آنها بهصورت خام، راههای جدیدی برای طبخ غذاهای سالم مانند سبزیجات جستجو کنید.
۹. مواد غذایی شور
سالمندان به گردش خون خوب در سراسر بدن نیاز دارند تا اثرات علائم پارکینسون را به حداقل برسانند. غذاهای شور، مانند چیپس و کنسروها، منجر به مشکلاتی مانند فشارخون بالا میشوند که میتواند علائم پارکینسون را بدتر کند؛ بنابراین نمک و مواد غذایی شور نیز جزء غذاهای مضر برای پارکینسون هستند. اگر میخواهید آجیل مصرف کنید، سعی کنید از نوع بدون نمک آن بهرمند شوید.
۱۰. نوشابه های گازدار برای بیماری پارکینسون
نوشابههای گازدار و حتی نوشیدنیهای رژیمی نیز جزء غذاهای فراوری شده دستهبندی میشوند و قطعاً مصرف آنها برای بیماران پارکینسون مضر است. مصرف این نوشابهها میتواند با تاثیری که روی بدتر شدن علائم بیماری میگذارد، روند پیشرفت آن را سریعتر کند.
تسریر مراقب سلامتی شماست!