به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، لوراتکس در دستهای از داروها به نام آنتی هیستامینها (نسل دوم آنتی هیستامینها) قرار دارد. این ماده با مسدود کردن عملکرد هیستامین، مادهای در بدن که باعث علائم آلرژیک میشود، عمل میکند. از این دارو برای تسکین موقت علائم تب یونجه (حساسیت به گرده، گرد و غبار یا سایر مواد موجود در هوا) و سایر آلرژیها استفاده میشود. این دارو علائمی شامل عطسه، آبریزش بینی و خارش چشم، بینی یا گلو را برطرف میکند.
همچنین از لوراتکس برای درمان خارش و قرمزی ناشی از کهیر استفاده میشود. با این حال، از بروز کهیر یا سایر واکنشهای پوستی آلرژیک جلوگیری نمیکند.
اسامی رایج دارو:
- قرص لوراتکس ۱۰ میلی گرم
- شربت لوراتکس ۱ میلی گرم/میلی لیتر ۶۰ میلی لیتر
نحوه مصرف لوراتکس
نحوه مصرف لوراتکس بسته به اینکه شربت لوراتکس باشد یا قرص متفاوت است.
در ادامه نحوه مصرف شربت و قرص لوراتکس را توضیح دادهایم:
نحوه مصرف شربت لوراتکس
شربت لوراتکس را میتوانید همراه با غذا و حتی بدون غذا معمولاً یک بار در روز طبق دستور پزشک یا براساس نحوه مصرف روی بسته بندی محصول مصرف کنید. ممکن است مصرف این شربت برای کودکان راحتتر از قرصها باشد. مصرف این دارو همراه با یک سرنگ یا قاشق پلاستیکی کمک میکند تا دوز مناسب را اندازه گیری کنید.
نحوه مصرف قرص لوراتکس
قرص لوراتکس را همراه با آب یا شیر مصرف کنید. اگر قرص لوراتکس را به سختی میبلعید و اگر یک خط میانی دارد، میتوانید آن را نصف کنید. به این نکته توجه داشته باشید که نباید قرص لوراتکس را بجوید.
بهترین زمان مصرف مصرف داروی لوراتکس
اگر صبحها با آلرژی خود رو به رو میشوید بهتر است داروی لوراتکس را شب قبل مصرف کنید. اگر هم علائم بیماری شما شبها بیشتر است، بهتر است دارو را صبح مصرف کنید تا تاثیر داشته باشد.
عوارض جانبی مصرف لوراتکس
اینجا لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی مصرف داروی لوراتکس آورده نشده؛ چرا که ممکن است عوارض برای هر فرد و با توجه به شرایط افراد مختلف متفاوت باشد. به همین خاطر توصیه میشود که اگر متوجه عوارض و تغییرات دیگری شدید که در ادامه ذکر نشده، از پزشک یا داروساز خود مشاوره بگیرید.
به طور کلی مصرف این دارو عوارض جانبی خاصی ندارد. واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی از جمله بثورات پوستی، خارش و تورم (مخصوصاً روی صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید. در بعضی افراد هم احساس خواب آلودگی ناشی از مصرف داروی لوراتکس گزارش شده است.
تداخلات دارویی لوراتکس
تداخلات دارویی ممکن است منجر به کاهش اثرگذاری داروی لوراتکس و حتی بروز عوارض جدی پس از مصرف دارو شود. به همین خاطر لازم است با داروهایی که با لوراتکس تداخل ایجاد میکنند آشنا باشید. همچنین لازم است در صورت تجویز این دارو توسط پزشک، درباره سابقه مصرف سایر داروها با پزشکتان صحبت کنید.
در زمان مصرف هر یک از داروهای زیر باید به پزشک خود اطلاع دهید:
- دیفن هیدرامین
- سیمتروپیوم
- استامینوفن
- آمزینیوم
- بلونانسرین
- لووسولپیرید
- بتاهیستین
- نیتروگلیسرین
مکانیسم اثر لوراتکس
مکانیسم اثر داروی لوراتکس به این صورت است که این دارو توانایی بلاک کردن گیرندههای هیستامین را داشته و منجر میشود که اثر هیستامین در بدن کاهش یابد.
تسریر مراقب سلامتی شماست!