به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، دسلوراتادین یک آنتیهیستامین است که برای تسکین علائم آلرژی مانند آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم و بینی، عطسه، کهیر و خارش پوست بدن استفاده میشود. این ماده با مسدود کردن یک ماده طبیعی خاص (هیستامین) که بدن شما در طی یک واکنش آلرژیک تولید میکند، وارد عمل میشود. دس لوراتادین به عنوان دارویی با نام تجاری کلاریکس در دسترس است. همچنین به عنوان یک داروی ژنریک نیز موجود است. داروهای ژنریک معمولاً قیمت کمتری نسبت به نسخه برند دارند.
نحوه مصرف دس لوراتادین
دس لوراتادین به صورت قرص، محلول خوراکی (مایع) و یک قرص متلاشی کننده خوراکی برای مصرف خوراکی عرضه میشود. فرم تجویزی و میزان استفاده بر اساس سن بیماران، وضعیتی که برای آن تحت درمان هستند، شدت بیماری و سایر شرایط پزشکی متفاوت است. معمولا یک بار در روز با غذا یا بدون غذا مصرف میشود.
دستورالعملهای روی برچسب نسخه خود را به دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید نکات لازم برای مصرف این دارو را به شما بگوید. دس لوراتادین را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید. از مصرف آن بیشتر یا کمتر از دوز تجویز شده توسط پزشک خودداری کنید. در خصوص کودکان زیر ۵ سال، بهتر است برای آنها از فرم شربت این دارو استفاده شود.
اگر از قرصی استفاده میکنید که به سرعت حل میشود، اجازه دهید قرص روی زبان حل شود و سپس آن را با آب یا بدون آب قورت دهید.
عوارض جانبی مصرف دس لوراتادین
دس لوراتادین ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. برخی از این علائم موقتی است و به تدریج از بین میرود. با این حال در صورت شدت یافتن علائم باید حتماً به پزشک اطلاع داد.
اصلیترین عوارض جانبی ناشی از مصرف دس لوراتادین شامل موارد زیر میشود:
- سردرد
- حالت تهوع
- اسهال
- سرگیجه
- گلودرد
- دهان خشک
- درد عضلانی
- خستگی مفرط
- خوابآلودگی
- قاعدگی دردناک
موارد احتیاط و منع مصرف دسلوراتادین
قبل از مصرف دس لوراتادین، اگر به آن حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. حتی در صورت واکنش نسبت به داروهای مشابه هم ریسک واکنش آلرژیک با مصرف دس لوراتادین را در نظر داشته باشید؛ بنابراین حتماً در این باره با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این، برخی از شرایط پزشکی نیز میتواند مانع مصرف داروهایی مانند دس لوراتادین شوند.
این موارد شامل گزینههای زیر است:
- بیماران کبدی: این افراد امکان پردازش و دفع درست دارو را ندارند و ممکن است در معرض خطرات بیشتری قرار بگیرند.
- بیماران کلیوی: در این افراد دفع دارو کندتر میشود و ممکن است مشکلاتی به وجود آید.
- بیماران فنیل کتونوری: قرصهای متلاشی کننده خوراکی ممکن است حاوی آسپارتام باشند که میتواند وضعیت بیماری را بدتر کند.
- بیماران دیابتی
- افراد سالمند: افراد مسن ممکن است داروها را کندتر پردازش کنند. یک دوز معمولی بزرگسالان ممکن است باعث شود سطح دارو در بدن یک فرد سالمند، بالاتر از حد طبیعی باشد.
- برای کودکان، ایمن و موثر بودن این دارو در کودکان کمتر از ۶ ماه ثابت نشده است. در کودکان کمتر از ۶ ماه نباید دس لوراتادین استفاده شود.
تداخل دارویی دس لوراتادین
دس لوراتادین میتواند با سایر داروها، ویتامینها یا داروهای گیاهی که ممکن است مصرف کنید تداخل داشته باشد. تداخل زمانی است که یک ماده نحوه عملکرد دارو را تغییر دهد. این فرایند میتواند مضر باشد یا از عملکرد خوب دارو جلوگیری کند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی بهتر است لیست تمامی داروهایی که مصرف میکنید به پزشک یا داروسازتان بدهید.
برخی از داروهایی که میتواند با دس لوراتادین تداخل ایجاد کند شامل موارد زیر میشود:
- داروهای ضد عفونت مانند کتوکونازول، اریترومایسین و آزیترومایسین؛ مصرف همزمان این داروها با دس لوراتادین میتواند میزان اثر دارو در بدن را بیشتر کرده و موجب افزایش عوارض جانبی آن شود.
- داروهای کلسترول مانند آترواستاتین یا جم فیبروزیل هم میتواند موجب افزایش میزان دس لوراتادین در بدن شده و عوارض جانبی آن را بیشتر کند.
- داروهای عفونت HIV و ویروس هپاتیت C مانند لدیپاسویر، لوپیناویر، ساکویناویر، ریتوناویر و پاریتاپرویر
- داروهای تنظیمکننده ریتم قلب مانند dronedarone
- داروهایی که در درمان سرطان استفاده میشوند؛ مانند تاکرولیموس و تاموکسیفن
- فلوکسیتین
- سایمیتدین
- کاربازماپین
تسریر مراقب سلامتی شماست!