به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، تجاوز کلامی درواقع مجموعهای از کلمات یا رفتارهایی است که برای کنترل، ایجاد ترس، حفظ قدرت و تحقیر دیگران استفاده میشود. آزار عاطفی و کلامی همچنین شامل خشونتی است که برای ایجاد ترس و کنترل فرد استفاده میشود. برخی اوقات تجاوز کلامی با رفتارهایی مانند به هم زدن درها، پرتاب اشیا، از بین بردن وسایل یا آسیب رساندن به حیوانات خانگی همراه است. این رفتارها به اندازه سایر اشکال تجاوز جدی و آسیبزننده هستند و ممکن است موجب بروز ناراحتیهای روانی و کاهش اعتمادبهنفس و افسردگی در فرد مقابل شوند.
علائم تعرض کلامی
- شوخیهای آزاردهنده
- صدا کردن فرد با نامهای زشت
- اتهام زدن
- تهدید کردن
- انکار کردن حرفهای طرف مقابل
- تمسخر
- تحقیر کردن
- دخالت کردن بیجا
روش مقابله با تجاوز کلامی
- دوری کردن و قطع رابطه با فرد متجاوز
- صحبت کردن با یک مشاور
- امتناع از بحث با این افراد
- بیتفاوت بودن نسبت به حرفهای فرد متجاوز
علائم تعرض کلامی
آزار کلامی ممکن است در هر رابطهای چه خانوادگی، چه حرفهای و چه عاشقانه اتفاق بیفتد. مطالعات نشان میدهد که از هر ۵ بزرگسال ۱ نفر در محل کار مورد آزار و تجاوز کلامی قرار میگیرد. بیان انتقادات شدید، تحقیر کردن و زورگویی در محیط کاری یکی از رایجترین انواع تعرض کلامی است. از طرف دیگر ممکن است والدین بد سرپرست با داد زدن و قلدری کردن در مقابل فرزندان، به آنها تعرض کنند. مطالعات نشان میدهد که ۶۳ درصد از کودکان تعرض کلامی را در خانواده خودشان تجربه میکنند. این موضوع میتواند خطر بروز مشکلات و اختلالات روانی در نوجوانی را افزایش دهد.
تاثیر تعرض کلامی بر افراد چیست؟
سوءاستفاده کلامی منجر به کاهش عزتنفس، غمگین شدن، احساس شرم و نفرت از خود میشود. مطالعات نشان میدهد افرادی که آزار کلامی را تجربه کردهاند، عزتنفس پایینی دارند و بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و استرس قرار دارند. این موضوع میتواند در زندگی فرد مشکلاتی ایجاد کند و روی روابط او نیز تاثیر بگذارد.
تسریر مراقب سلامتی شماست!