به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، جوش شیرین که به آن بی کربنات سدیم میگویند، ماده شیمیایی کریستالی جامد و سفیدرنگی است که به شکل پودر عرضه میشود. از جوش شیرین در نوشیدنیهای گازدار و درمانهای ضداسیدی، خمیر نان و شیرینی استفاده میشود. این ماده کاربردهای فراوانی دارد و برای سلامتی نیز مفید است.
ارزش غذایی جوش شیرین
این ماده دارای ارزش غذایی کمی است و بیشتر به عنوان یک ماده خوراکی با ارزش تزئینی و طعم دهنده استفاده میشود.
خواص جوش شیرین
از خواص این ماده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان سوزش یا رفلکس اسیدی معده
- تسکین زخمهای دهانی
- بهبود بازده ورزش به عنوان مکمل برای ورزشکاران
- التیام پوست جوشدار و آفتاب سوخته
- کاهش پیشرفت بیماری مزمن کلیویپ
- بهبود روشهای درمان سرطان
۱. جوش شیرین برای دندان (سفید کردن دندان با جوش شیرین)
سریع ترین روش سفید شدن دندان در خانه استفاده از جوش شیرین است. یکی از کاربردهای این ماده، سفید کردن دندان است که بسیار ساده و راحت انجام میشود.
۲. جوش شیرین برای عفونت واژن
ماهیت اسیدی این ماده آن را به گزینه مناسبی برای از بین بردن عفونت واژن تبدیل کرده است. شستشوی واژن با این ماده طبیعی میتواند فرایند بهبود بعد از عفونت را تسریع کند
۳. جوش شیرین و گلاب برای واژن
این ماده به عنوان یک ماده قلیایی قوی ممکن است pH و تعادل طبیعی واژن را تغییر دهد. استفاده نادرست و بیش از حد از این ماده میتواند باعث تخریب محیط طبیعی واژن شود و عوارض جدی مانند التهاب و عفونتهای قارچی را به همراه داشته باشد.
۴. جوش شیرین برای زگیل تناسلی
یکی دیگر از کاربردهای این ماده در طب سنتی درمان زگیل تناسلی است. ترکیب این ماده با روغن کرچک را روی زگیلها مالیده و با باند استریل بپوشانید.
۵. جوش شیرین برای عفونت ادراری
عفونت ادراری در زمره عفونتهای باکتریایی است که با مصرف این ماده قابل کنترل خواهد بود. در طب سنتی توصیه میشود که روزی یک قاشق چایخوری از این ماده را به یک لیوان آب اضافه کرده و با معده خالی بنوشید.
۶. جوش شیرین برای آفت دهان (درمان فوری آفت دهان با جوش شیرین)
این ماده خاصیت قلیایی دارد به همین خاطر برای درمان فوری آفت دهان بسیار مناسب است چرا که اسیدیته موجود در دهان را برطرف کرده و باکتریهای عامل ایجاد آفت دهان را از بین میبرد. کمی جوش شیرین را با آب مخلوط و مانند دهانشویه قرقره کنید.
۷. درمان زخم زبان با جوش شیرین
یک قاشق چایخوری از این ماده را با یک یا دو قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید تا خمیری با غلظت خمیردندان به دست بیاید. حالا خمیر را روی زخمهای دهان و زبان بگذارید.
۸. درمان زونا با جوش شیرین
برای درمان زونا در خانه میتوان از جوش شیرین استفاده کرد. این ماده خاصیت درمان جوش، زخم و التهابات پوستی دارد. میتوانید کمی از آن را با نشاسته ذرت و آب ترکیب کرده تا حالت خمیر لطیفی بدست بیاید.
۹. جوش شیرین برای معده
این ماده برای دستگاه گوارش هم مفید است و مصرف آن میتواند اسید معده را خنثی کند. این آنتی اکسیدان طبیعی قابلیت تسکین مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوزش معده و رفلاکس، و گاز معده را دارد.
۱۰. جوش شیرین برای عفونت لثه
خمیردندانهایی که در مواد اولیه خود بی کربنات سدیم دارند نسبت به سایر خمیردندانها عملکرد بهتری در از بین بردن جرم و پلاک دندان دارند. برای درمان عفونت لثه با این ماده، کمی از آن را داخل لیوان بریزید. مسواک خیس را داخل لیوان زده و مسواک کنید.
عوارض جوش شیرین برای مو
مصرف آن ممکن است باعث تحریک پوست سر، افزایش اصطکاک بین الیاف مو و الکتریسته ساکن، و آسیبدیدگی الیاف مو و در نهایت ریزش مو میشود.
تسریر مراقب سلامتی شماست!