به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در حال حاضر، هیچ دارویی برای درمان قطعی کبد چرب گرید ۲ وجود ندارد. اما در صورت لزوم ممکن است پزشک به شما توصیه کند که وزن خود را کاهش دهید. چون با این کار میتوانید چربی، التهاب و اسکار را در بافت کبد کنترل کنید.
درمان کبد چرب گرید ۲ در خانه؛ این بیماران باید چه نوع رژیمی داشته باشند؟
تغییر سبک زندگی و پیروی از رژیم غذایی سالم نقش بسزایی در درمان کبد چرب گرید ۲ و پیشگیری از عوارض جانبی آن دارد.
در ادامه فهرست غذاهای مفید و مضر برای این بیماری آورده شده است.
۱. غذاهای مفید برای کبد چرب گرید ۲
متخصصان مصرف غذاها و نوشیدنیهای زیر را برای درمان کبد چرب گرید ۲ مفید میدانند:
- سیر: سیر یکی از اجزای اصلی بسیاری از رژیمهای غذایی است. تحقیقات نشان میدهد که سیر روی وضعیت سلامتی افراد مبتلا به کبد چرب تاثیر مثبت دارد.
- غذاهای حاوی امگا ۳: ماهی سالمون، ساردین، گردو و دانه بزرک به دلیل داشتن امگا ۳ میتوانند چربی کبد، سطح کلسترول خوب (HDL) و شاخص توده بدنی (BMI) افراد را بهبود بخشند.
- قهوه: وقتی از بهترین صبحانه برای کبد چرب گرید ۲ صحبت به میان میآید، قهوه میتواند یک نوشیدنی ایدهآل برای شروع روز باشد. چون تحقیقات نشان میدهد که قهوه احتمال ایجاد فیبروز یا بافت اسکار را در کبد بیماران کاهش میدهد.
- کلم بروکلی: محققان با بررسی موشهای آزمایشگاهی متوجه شدهاند که کلم بروکلی به تجزیه چربیها در کبد کمک میکند و باعث کاهش تجمع آنها در این اندام حیاتی میشود.
- چای سبز: سابقه استفاده از چای برای درمان بیماریها به هزاران سال قبل برمیگردد. چای سبز چند نوع آنتیاکسیدان مانند کاتچین دارد که باعث بهبود علائم بیماری کبد چرب میشوند.
- پروتئین سویا: پروتئین سویا حاوی آنتیاکسیدانی به نام ایزوفلاون است که حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و چربی بدن را کاهش میدهد.
۲. غذاهای مضر برای بیماران مبتلا به کبد چرب
افزودن غذاهای سالم به رژیم غذایی یکی از راههای درمان بیماری کبد چرب گرید ۲ است. با این حال، مهم است که بیماران از خوردن بعضی از غذاها هم خودداری کنند یا مصرف آنها را به حداقل برسانند.
این غذاها شامل موارد زیر هستند:
- قند و شکر: بسیاری از محصولات غذایی مثل آبنبات، بستنی، کیک و نوشابه حاوی شکر هستند. بر اساس تحقیقات، این غذاها سطح قند خون و چربی خون را افزایش میدهند و باعث تجمع چربی در کبد میشوند.
- الکل: نوشیدن الکل به خصوص در مقادیر زیاد یکی از علل اصل مرگ و میر است. الکل روی کبد تاثیر میگذارد و به بیماری کبد چرب و سایر مشکلات کبدی مثل سیروز منجر میشود.
- غلات تصفیهشده: غلات فرآوریشده یا تصفیهشده در نان سفید، برنج سفید و ماکارونی سفید به وفور یافت میشوند. زیادهروی در مصرف این غذاها قند خون را افزایش میدهد و زمینه را برای ابتلا به کبد چرب فراهم میکند.
- غذاهای چرب، سرخشده یا شور: این نوع غذاها معمولا حاوی کالری زیادی هستند و باعث چاقی میشوند. بهتر است به جای نمک از گیاهان معطر و ادویهها استفاده کنید و به جای سرخ کردن غذاها، آنها را آبپز یا بخارپز کنید.
- گوشت قرمز: گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی چربی اشباع است. به همین دلیل، میتواند تجمع چربی را در کبد افزایش دهد. بنابراین بهتر است به جای این نوع گوشت از گوشت سفید به خصوص ماهی استفاده کنید.
درمان کبد چرب گرید ۲ در طب سنتی چیست؟
متخصصان طب سنتی مصرف عرق کاسنی، عرق شاتره و عرق خارشتر را در درمان کبد چرب موثر میدانند. درمان کبد چرب گرید ۲ با خاکشیر هم در بین طرفداران طب سنتی بسیار محبوب است. خاکشیر به کاهش چربی خون و قند خون که از عوامل خطر کبد چرب هستند کمک میکند و باعث پاکسازی کبد میشود.
تسریر مراقب سلامتی شماست!