به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، کودکان مبتلا به ADHD با مشکلاتی مثل ناتوانی در حفظ توجه، بیشفعالی، رفتار تکانشی، اعتمادبهنفس پایین و عملکرد ضعیف در مدرسه دست و پنجه نرم میکنند. این کودکان اغلب از رفتاردرمانی، آموزش مهارتهای اجتماعی و مشاوره که توسط روانپزشک، روانشناس، مددکار اجتماعی یا سایر متخصصان سلامت روان ارائه میشود، سود میبرند.
مشاوره کودکان بیش فعال چیست؟
مهم نیست که فرزند شما چند سال دارد، کارشناسان میگویند مشاوره اولین قدم برای کنترل علائم ADHD است. مشاوره که معمولا به صورت رفتاردرمانی انجام میشود روی اعمال تمرکز دارد، نه احساسات. به عبارت دیگر، به فرزند شما میآموزد که چگونه انرژی منفی و مخرب را به افکار و اعمال مثبت تبدیل کند. رفتاردرمانی روی علائم واقعی ADHD تاثیر نمیگذارد و نحوه عملکرد مغز کودک را تغییر نمیدهد، بلکه به او مهارتهایی را یاد میدهد که در مدرسه، خانه و اجتماع موفقتر باشد.
هدف از مشاوره کودکان بیش فعال چیست؟
کودکان مبتلا به ADHD اغلب در یک جا نشستن مشکل دارند و ممکن است بیقرار باشند که این میتواند توجه یا تمرکز کردن را دشوار کند و در خانه و مدرسه باعث مختل شدن عملکرد آنها شود.
مشاور مهارتهایی را به کودک میآموزد که به او کمک میکند:
- رفتار مناسبتری داشته باشد.
- رفتارهای مخرب را کاهش دهد.
- احساسات خود را به شیوهای صحیح و مسالمتآمیز بیان کند.
مشاوره کودکان بیش فعال چگونه است؟
اکنون که متوجه شدید منظور از مشاوره کودکان بیش فعال چیست باید با نحوه انجام آن آشنا شوید. مشاوره و آموزش والدین تنها درمانی است که متخصصان برای کودکان خردسال مبتلا به ADHD توصیه میکنند. والدین معمولا حداقل هشت جلسه با مشاور صحبت میکنند تا راهکارهای مورد نیاز را بیاموزند. آموزش مدیریت استرس هم میتواند برای والدین مفید باشد. این به شما کمک میکند که به دلیل مشاهده علائم ADHD در فرزندتان ناامید نشوید و خونسردی خود را حفظ کنید.
در اولین جلسه مشاوره باید با درمانگر درباره اهداف و اینکه کدام یک از رفتارهای کودک چالشبرانگیزتر هستند صحبت کنید. این کار به درمانگر کمک میکند که یک برنامه درمانی مناسب برای بهبود رفتارهای کودک تهیه کند. این برنامه شامل تنظیم سیستم پاداش و جریمه در خانه است. در این روش، کودک برای انجام وظایف خود پاداش دریافت میکند و مورد ستایش و تشویق قرار میگیرد. از سوی دیگر، هنگامی که وظیفهای را به پایان نمیرساند، این امتیازات را از دست میدهد.
اصلیترین سوالات مشاوره کودکان بیش فعال چیست؟
برای اینکه برای اولین جلسه مشاوره آماده باشید:
- یک فهرست از علائم و مشکلات فرزندتان در خانه یا مدرسه تهیه کنید.
- اطلاعات شخصی مهم از جمله عوامل استرسزا یا تغییراتی که اخیرا در زندگی فرزندتان رخ دادهاند را بنویسید.
- نتایج هر گونه ارزیابی که در گذشته انجام شده است و کارنامه مدرسه فرزندتان را همراه داشته باشید.
- سوالاتی که میخواهید از مشاور بپرسید را یادداشت کنید.
کلام پایانی
در این مقاله به این سوال که منظور از مشاوره کودکان بیش فعال چیست پاسخ دادیم و درباره نحوه انجام آن صحبت کردیم. اکنون میدانید که رفتاردرمانی با یا بدون مصرف دارو میتواند به کودک شما در کنترل علائم اختلال کمتوجهی-بیشفعالی کمک کند. این باعث میشود فرزندتان در خانه و مدرسه عملکرد بهتری داشته باشد و اعتمادبهنفس خود را بهبود بخشد. با این حال، به یاد داشته باشید که بهبود رفتار و یادگیری مهارتهای جدید زمانبر است و نباید منتظر تغییرات فوری باشید.
تسریر مراقب سلامتی شماست!