به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، پس از احساس درد در گوش بهتر است به پزشک گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا ساختار درونی گوش به وسیله دستگاه مخصوص بررسی شود. انتخاب دارو برای گوش درد توسط پزشک بر اساس علت بروز این عارضه انجام میشود.
معمولا پزشک برای درد گوش ناشی از وجود جسم خارجی، تجمع جرم گوش یا ورود حشره، شستشو انجام میدهد، اما اگر این عارضه به دلیل عفونت گوش بروز پیدا کرده باشد، قطره گوش آنتیبیوتیک تجویز میشود. اگر در دوره درمان، شدت گوش درد شما زیاد است میتوانید از داروهای مسکن ساده استفاده کنید.
بهترین مسکن گوش درد و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی عبارتاند از:
- ایبوپروفن (ادویل یا موترین)
- استامینوفن (تیلنول)
- آسپرین
این مسکنها، درد گوش را به طور موقت از بین میبرند، اما یادتان باشد که مصرف آسپرین برای کودکان و نوجوانان زیر ۱۶ سال ممنوع است.
کدام دارو برای گوش درد در کودکان مناسب است؟
همانطور که پیشتر گفتیم، عفونت گوش شایعترین علت گوش درد کودکان بهشمار میآید. معمولا پزشک برای درمان عفونت باکتریایی گوش کودکان، آنتیبیوتیک تجویز میکند. آزیترومایسین بهترین دارو برای گوش درد بچههایی است که به صورت دورهای، چندین بار در طول سال دچار عفونت گوش میشوند.
با این حال، باید در مصرف آنتیبیوتیک احتیاط کنید و برای جلوگیری از عوارض مختلف مانند مقاومت به دارو یا بروز حساسیت، بر اساس دستورالعمل پزشک پیش بروید.
بهترین دارو برای گوش درد بزرگسال چیست؟
این عارضه در بزرگسالان معمولا دلایل مختلفی دارد. در اغلب موارد میتوان درد گوش بزرگسالان را با تیلنول (استامینوفن) بدون نسخه یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ادویل یا موترین (ایبوپروفن) تسکین بخشید.
اگر درد گوش بزرگسالان ناشی از تجمع جرم در گوش باشد، پزشک قطره نرمکننده موم گوش تجویز میکند. اما اگر این عارضه به دلیل سندرم مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) بروز پیدا کند، پزشک مصرف شلکننده عضلانی یا ضد افسردگی سه حلقهای را توصیه میکند.
دارو برای گوش درد عفونی
در مواقعی که شدت عفونت گوش بسیار بالاست، آمپول پنیسیلین بهترین دارو برای گوش درد عفونی بزرگسالان محسوب میشود. معمولا پزشک برای درمان عفونت گوش با شدت کمتر، آموکسیسیلین تجویز میکند. پزشکان این دارو (آموکسیسیلین) را که اثربخشی بالایی در درمان اوتیت میانی دارد، به عنوان بهترین قرص گوش درد عفونی میشناسند. از طرفی، ترکیب داروی آنتیبیوتیک و مترونیدازول میتواند برای درمان عفونت گوش کودکان موثر باشد.
به طور کلی میتوان علاوه بر آموکسیسیلین و پنیسیلین، موارد زیر را جزء بهترین آنتیبیوتیکها برای درمان گوش درد عفونی دانست که در شرایط خاص مانند شدت بالای عفونت گوش توسط پزشک تجویز میشوند:
- آزیترومایسین
- لووفلوکساسین
- آموکسی کلاو
- آمپول سفازولین
- قطره سیپروزونیت
بهترین قطره برای گوش درد
در حال حاضر، قطرههای زیادی برای بهبود گوش درد در بازار موجود هستند. پزشک پس از معاینه گوش شما بهترین قطره را مناسب با علت اصلی این عارضه تجویز میکند.
انواع قطره برای درد گوش شامل موارد زیر میشوند:
- قطره گوش گلیسیرین فنیکه: این قطره که میتواند جرم داخل گوش را نرم کند، برای گوش درد بزرگسالان مناسب است و به دلیل خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری، اثربخشی زیادی در درمان عفونت گوش دارد.
- قطره گوش حاوی هومیوپاتی: قطرههایی همچون بلادونا (Atropa belladonna)، ولفسبن (Aconitum napellus)، فروم فسفریکم از جمله قطرههای تسکیندهنده گوش درد هستند که میتوان آنها را بدون نسخه از داروخانه خریداری کرد. با این حال، بهتر است قبل از استفاده با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.
- قطره گوش بتامتازون: این قطره هم که به درمان سوزش و کاهش درد گوش کمک میکند، توسط پزشک برای بزرگسالان تجویز میشود. اگر درد گوش شما با کاهش شنوایی همراه شد، از این قطره استفاده نکنید.
- قطره گوش جنتامایسین: جنتامایسین با نام تجاری Gentisone HC بهترین قطره گوش درد کودکان بهشمار میآید و اثربخشی بالایی در درمان عفونتهای باکتریایی گوش دارد. این قطره حاوی هیدروکورتیزون است و معمولا برای درمان عفونت اوتیت خارجی تجویز میشود.
- قطره گوش کلوتریمازول: پزشک برای درمان عفونت گوش خارجی، این قطره را تجویز میکند. مقدار و زمان مصرف قطره گوش کلوتریمازول بر اساس وضعیت بیمار توسط پزشک مشخص میشود و نباید آن را به صورت خودسرانه مصرف کنید.
- قطره گوش سیپروفلوکساسین (سیپلکس): این قطره را که در درمان عفونت و التهاب گوش موثر است، میتوانید بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید. قطره گوش سیپلکس با حداقل میزان ایجاد حساسیت به درمان گوش درد کمک میکند. با این حال، بهتر است قبل از مصرف با پزشک یا دکتر داروساز داروخانه مشورت کنید.
راهنمای مراجعه به پزشک
درد گوش یکی از ناراحتیهای کلافهکننده است که در برخی مواقع با عوارضی مانند کاهش شنوایی همراه میشود. اگر با این عارضه مواجه شدید، حتما به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. پزشک بر اساس سن و وضعیت بیمار، بهترین دارو برای گوش درد را تجویز میکند.
تسریر مراقب سلامتی شماست!