• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

بوتاکس معده چیست؟ آیا کمکی به کاهش وزن و لاغری می‌کند؟

  • کد خبر : 38040
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۹:۱۴
بوتاکس معده چیست؟ آیا کمکی به کاهش وزن و لاغری می‌کند؟
بوتاکس معده روشی موثر برای بهبود و رفع چاقی است. این روش به طور موثری سبب کاهش وزن و لاغر شدن افرادی می‌شود که از رژیم‌های غذایی سخت فراری هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، بوتاکس معده از جمله روش‌های کاهش وزن برای کاهش میل به غذا خوردن انجام می‌شود. البته که این همه چیز ماجرا نیست. تزریق سم بوتولینوم به دیواره معده به طور موقت ماهیچه‌ها را شل و تخلیه معده را کند می‌کند. این روش باعث می‌شود که بعد از صرف غذا برای مدت رمان طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید، غذای کمتری بخورید و در نتیجه هم به مرور زمان وزن کم کنید. این روش باید زیر نظر متخصصانی با مهارت و با سابقه انجام شود.

بوتاکس معده چیست؟

سم بوتولینوم ماده اصلی و موثر در تزریق بوتاکس است. بوتاکس برای مبارزه با علائم پیری و صاف کردن پوست و کاهش چین و چروک‌های پوست استفاده می‌شود. همچنین برای درمان بیماری‌هایی مانند میگرن مزمن استفاده می‌شود؛ اما اخیراً به عنوان یک درمان غیر جراحی برای کاهش وزن بسیار شایع شده است.

بوتاکس معده روشی نسبتاً جدید برای کمک به کاهش وزن است. این روش غیر جراحی بوده و طی آن بوتاکس مستقیماً به دیواره داخلی معده تزریق می‌شود. این تزریق‌ها به تسریع روند کاهش وزن کمک می‌کند.

تزریق بوتاکس معده، انقباض عضلات معده را محدود می‌کند و باعث شل شدن عضلات و کاهش اشتها می‌شود. علاوه بر این، این روش فرآیند تخلیه معده را به تاخیر می‌اندازد و باعث می‌شود مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید.

‏کاربرد بوتاکس معده

بوتاکس معده می‌تواند به کاهش وزن کمک کند، اما یک راه حل مستقل نیست و در کنار سایر روش‌های درمانی انجام می‌شود. بوتاکس معده به طور موقت ماهیچه‌های معده را شل کرده و اشتها را کاهش می‌دهد. در کنار این روش درمانی توصیه می‌شود که از یک رژیم غذایی هم پیروی کنید. این دو در کنار هم می‌توانند در کوتاه مدت تاثیری زیادی در روند کاهش وزن شما داشته باشند.

‏بوتاکس معده مناسب چه افرادی است؟

بوتاکس معده به افرادی که در کنترل اشتهای خود مشکل دارند یا برای پیروی از رژیم‌های غذایی و متعهد شدن به ورزش منظم سست هستند توصیه می‌شود. اگر از زخم معده، ورم معده و مشکلات سلامتی مرتبط با اضافه وزن مانند دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا رنج می‌برید، می‌توانید بوتاکس معده انجام دهید.

به طور کلی، بوتاکس معده برای افرادی که اضافه وزن دارند مناسب است، اما برای افرادی که چاق هستند، مناسب نیست. این روش برای افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آن‌ها بالای ۴۰ است، بی‌تاثیر است. مناسب‌ترین کاندیداها افرادی هستند که BMI آن‌ها پایین و زیر  ۳۵ است. افرادی که از مشکلات جدی چاقی رنج می‌برند واجد شرایط تزریق بوتاکس معده نیستند و روش جایگزین توصیه می‌شود.

متن انگلیسی:

Botulinum toxin injections in the stomach are safe for those who do not have muscle problems and who are not allergic to botulinum toxin

ترجمه متن:
تزریق سم بوتولینوم در معده برای افرادی که مشکل عضلانی و حساسیت سم بوتولینوم ندارند، بی خطر است

 

hopkinsmedicine

‏چه افرادی نباید بوتاکس معده انجام دهند؟

بوتاکس معده برای همه مناسب نبوده و به طور کلی در موارد زیر توصیه نمی‌شود:

  • زنان باردار یا شیرده
  • افرادی با سابقه مشکل در بلع
  • افراد مبتلا به مشکلات معده مانند زخم یا خونریزی معده
  • افرادی با سابقه حساسیت به سم بوتولینوم یا مواد مشابه
  • مبتلایان به مشکلات قلبی یا بیماری‌های عصبی عضلانی
  • افراد خیلی چاق 

‏میزان کاهش وزن بعد از بوتاکس معده چقدر است؟

انتظار می‌رود پس از انجام بوتاکس معده، بیماران ۱۰-۱۵٪ از وزن خود را در یک دوره ۳-۶ ماهه از دست بدهند. میزان کاهش وزن ممکن است از فردی به فرد دیگر و بر اساس سن، میزان متابولیسم و میزان ورزش متفاوت باشد.

‏فواید بوتاکس معده

برخی از مزایای تزریق بوتاکس معده عبارتند از:

  • روشی کم تهاجمی و غیر جراحی
  • دارای نتایج امیدوار کننده کاهش وزن
  • مناسب برای افراد دارای اضافه وزن
  • روشی مقرون به صرفه
  • عوارض جانبی خفیف و موقت
  • بهبودی سریع
  • ریکاوری و مراقبت‌های پس از تزریق بسیار آسان‌تر و راحت‌تر از جراحی‌های لاغری

‏نحوه انجام بوتاکس معده

بوتاکس معده یک روش پیچیده نیست زیرا به هیچ ابزار جراحی یا برش خاصی نیاز ندارد. در حین تزریق سموم بوتولینوم از داخل آمپول به دیواره معده تزریق می‌شود. هیچ بیهوشی عمومی لازم نیست و تنها یک بی حسی موضعی که در آن بیمار هوشیار باقی می‌ماند لازم است.

مراحل مختلف این روش عبارتند از:

  • بی حسی موضعی از طریق یک اسپری که روی گلو اعمال شده و درد را کاهش می‌دهد. این روش باعث از بین رفتن احساس گرفتگی در حین عمل می‌شود.
  • وارد کردن آندوسکوپ به معده از طریق گلو مرحله بعدی است که توسط پزشک انجام می‌شود.
  • هنگامی که آندوسکوپ در داخل معده قرار گرفت، پزشک بوتاکس را از طریق یک سوزن که به یک انتهای آندوسکوپ متصل است، تزریق می‌کند.
  • بوتاکس در نقاط خاصی به دیواره داخلی معده تزریق شده که باعث شل شدن عضلات معده می‌شود.
  • هنگامی که تمام تزریقات کامل شد، آندوسکوپ بیرون آورده می‌شود.
  • این روش معمولاً حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.
  • پس از انجام این روش، بیمار باید ۱ تا ۲ ساعت برای نظارت در کلینیک بماند اما نیازی به بستری روزانه در مرکز درمانی نیست.
  • روز بعد از تزریق بوتاکس معده می‌توانید به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهید.

‏ماندگاری عمل بوتاکس معده (بوتاکس معده چقدر دوام دارد؟)

تاثیر بوتاکس معده بسته به میزان سم بوتولینوم تزریق شده، متابولیسم بدن فرد، سن و بسیاری از عوامل دیگر متفاوت است. اما به طور معمول، اثر درمان بوتاکس معده در عرض چند روز پس از عمل شروع و می‌تواند تقریباً ۳-۶ ماه ادامه یابد. با این حال، در برخی موارد، میزان ماندگاری بوتاکس معده ممکن است طولانی‌تر یا حتی کوتاه‌تر باشد.

‏بوتاکس معده چقدر طول میکشد؟

بوتاکس معده حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. بیمار می‌تواند با کمی پیاده روی پس از ۲-۱ ساعت از بیمارستان یا کلینیک مرخص شود.

‏آمادگی قبل از بوتاکس معده

اگر چه عواملی وجود دارند که باید پیش از انجام این روش در نظر داشت اما باید بدانید که بوتاکس معده یک عمل جراحی نیست. پزشک پس از ارزیابی سابقه پزشکی، وضعیت سلامتی، جراحی‌های قبلی و هرگونه داروی مصرفی، معاینات فیزیکی و چندین آزمایش انجام می‌دهد.

اگر کاندید مناسبی برای بوتاکس معده باشید، پزشک دستورالعمل‌هایی را در مورد نحوه آماده شدن برای این عمل ارائه می‌دهد. از جمله ناشتا بودن ۱۲-۸ ساعت قبل از عمل و قطع مصرف برخی داروها از ۲۴ ساعت قبل از عمل (مانند آسپرین برای جلوگیری از خونریزی).

‏مراقبت های بعد از بوتاکس معده

مراقبت‌های بعد از بوتاکس معده شامل رعایت رژیم غذایی و نکات تغذیه‌ای است که در ادامه به بررسی مراقبت بعد بوتاکس پرداخته‌ایم:

‏۱. تغذیه و رژیم

بعد از عمل بوتاکس باید به تغذیه توجه کرد. پس از بوتاکس معده، نباید غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات اضافی مانند فست فود مصرف شوند. برای بدست آوردن بیشترین اثربخشی از بوتاکس می‌توان از یک برنامه غذایی سالم و مفید کمک گرفت.

توجه به موارد زیر در این شرایط ضرورت می‌یابد:

  • باید مصرف نوشیدنی‌های اسیدی، کربوهیدرات‌‎ها و نوشیدنی‌های حاوی الکل را کاهش دهید. 
  • از مصرف فست فودها دوری کنید. 
  • پس از کاهش اثرات بوتاکس معده، عادات غذایی خود را ادامه دهید. 
  • مصرف قهوه در سه روز اول پس از عمل توصیه نمی‌شود.

۲. دارو

پس از بوتاکس معده، بیماران کمترین میزان درد را تجربه می‌کنند. اما برای افرادی که دارای عوارضی همچون احساس درد هستند پزشکان مسکن و داروهای ضد گرفتگی تجویز می‌کنند. به کمک این داروها می‌توان به راحتی درد و روند بهبودی را تحمل کرد و گذراند. پزشک معمولا داروهایی مانند هیوسین، کلیدینیوم سی، پنتوپرازول و امپرازول را تجویز می‌کند.

‏عوارض بوتاکس معده

اگرچه بوتاکس معده یک روش پیچیده نیست، اما می‌تواند عوارض جانبی مختلف اما بسیار کمی داشته باشد. با این حال، هیچ خطری برای سلامت فرد ندارد زیرا بوتاکس در عرض ۴ تا ۶ ماه به صورت کامل از بدن حذف شده و از بین می‌رود.

برخی از عوارض خطرناک بوتاکس و البته نادر آن عبارتند از:

  • مشکل در تنفس و ضربان قلب غیر طبیعی
  • خونریزی از محل تزریق
  • درد یا تورم در ناحیه تزریق
  • آسیب به پوشش داخلی دستگاه گوارش فوقانی
  • درد گلو
  • واکنش آلرژیک به بوتاکس
  • تب
  • سوزش سردل
  • بثورات
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • یبوست
  • درد سینه و شکم

‏نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

بوتاکس معده یک درمان موقت بوده که تاثیری دائمی بر معده نخواهد داشت. مادهای به نام سم بوتولینوم نوع A به طور موقت ماهیچه‌های معده را شل می‌کند  میل به خوردن را کاهش می‌دهد. سم بوتولینوم آسیب دائمی به دیواره معده یا سایر بافت‌ها وارد نمی‌کند.

به طور خلاصه، بوتاکس معده یک درمان ایمن و موقت است. با این حال، مهم است که با یک پزشک متخصص گوارش یا متخصص تغذیه صحبت کنید و مشورت بگیرید تا از خطرات و مزایای احتمالی قبل از تصمیم گیری آگاهی کافی داشته باشید.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

 

 

 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=38040
  • منبع : https://fa.wikipedia.org

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.