• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی می‌کند؛

آماده شدن نتیجه آزمایش خون چقدر زمان می‌برد؟

  • کد خبر : 37637
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۹:۴۳
آماده شدن نتیجه آزمایش خون چقدر زمان می‌برد؟
انواع تست خون متعددی، از سطح کلسترول تا شمارش سلول‌های خونی، وجود دارد. گاهی اوقات نتایج چند دقیقه پس از انجام آزمایش خون آماده هستند. در موارد دیگر ممکن است آماده شدن نتایج آزمایش خون روزها یا هفته‌ها به‌طول بیانجامد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، اینکه چه وقت می‌توانید نتایج تست خون را دریافت کنید، به خود آزمایش خون و شماری از عوامل دیگر بستگی دارد که در ادامه این مطلب بیان می‌کنیم.

آزمایش خون چگونه انجام میشود؟

خون گیری به عنوان رگ‌گیری نیز شناخته می‌شود. این روش شامل گرفتن خون از ورید است. خون گیری معمولاً توسط کارشناسی که با عنوان فلبوتومیست شناخته می‌شود، صورت می‌گیرد.

برای خون گیری آن‌ها:

  • دستان خود را با آب و صابون یا ضد‌عفونی کننده شسته و دستکش می‌پوشند.
  • یک تورنیکت (معمولاً یک نوار کششی یا لاستیکی) در اطراف محل، که معمولاً روی بازو است، قرار می‌دهند.
  • ورید را پیدا کرده و محل را با پد الکلی ضد عفونی می‌کنند.
  • سوزن کوچک و توخالی در ورید قرار خواهند داد. باید اجازه دهید خون از سوزن جاری، و سپس در داخل لوله یا سرنگ جمع‌آوری شود.
  • تورنیکت را باز می‌کنند و فشار ملایمی روی محل خون‌گیری اعمال می‌کنند. آن‌ها گاهی اوقات باندی را روی محل قرار می‌دهند.

در صورت قابل مشاهده و در دسترس بودن وریدها، روند خون گیری می‌تواند بسیار سریع صورت گیرد. این فرآیند معمولاً ۵ تا ۱۰ دقیقه به‌طول می‌انجامد.

با این حال، گاهی اوقات ممکن است پیدا کردن رگ زمان بیشتری بخود اختصاص دهد. عواملی مانند کم آبی بدن، تجربه فلبوتومیست و اندازه وریدها می‌توانند سرعت انجام خون گیری را تحت تأثیر قرار دهند.

آزمایش خون شایع و مدت زمان دستیابی به نتایج

برخی از موارد رایج آزمایش خون که ممکن است پزشک تجویز کند شامل موارد زیر است:

  • شمارش کامل سلول های خونی (CBC). این تست خون شمار ۱۰ نوع گلبول سفید، گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها را مورد سنجش قرار می‌دهد. از جمله این نتایج می‌توان به هماتوکریت، هموگلوبین، شمارش گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید خون اشاره کرد. نتایج CBC معمولاً ظرف ۲۴ ساعت در دسترس پزشک قرار دارد.
  • پانل متابولیک پایه. این تست خون، الکترولیت‌های معمول خون و همچنین اجزاء دیگر را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. از جمله این موارد می‌توان به کلسیم، گلوکز، سدیم، پتاسیم، دی اکسید کربن، کلرید، نیتروژن اوره خون و کراتینین اشاره کرد. ممکن است از شما خواسته شود قبل از خون گیری برای زمان مشخصی ناشتا باشید. این نتایج نیز معمولاً طی ۲۴ ساعت برای پزشک شما ارسال می‌شود.
  • پانل متابولیک کامل. این آزمایش خون تمام فاکتورهای ذکر شده در آزمایش فوق و همچنین آزمایش دو پروتئین، شامل آلبومین و پروتئین کل، و همچنین چهار تست عملکرد کبدی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این ها شامل ALP ،ALT ،AST و بیلی روبین هستند. در صورتی که پزشک بخواهد اطلاعات بیشتری در مورد عملکرد کبد یا کلیه شما داشته باشند، ممکن است این آزمایشات تکمیلی را درخواست کند. آن‌ها معمولاً ظرف یک تا سه روز نتایج شما را دریافت خواهند کرد.
  • پانل لیپیدی. پانل‌های لیپیدی میزان کلسترول بدن را اندازه‌گیری می‌کنند. این‌ها لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را شامل می‌شوند. پزشک باید ظرف ۲۴ ساعت نتایج را از آزمایشگاه دریافت کند.

اغلب پرسنل آزمایشگاهی برای گزارش خود مستقیماً با مطب پزشک تماس می‌گیرند یا نتایج را ارسال می‌کنند. بسته به برنامه پزشک، ممکن است نتایج خود کمی پس از ارسال آن‌ها به مطب دکتر، از طریق تماس تلفنی یا پورتال آنلاین دریافت کنید. با این حال باید برای مدت زمان بیشتری آمادگی داشته باشید.

برخی از آزمایشگاه‌ها نتایج را بدون بررسی پزشک، و به طور مستقیم از طریق پورتال آنلاین برای شما ارسال می‌کنند. در این حالت، احتمالاً آزمایشگاه به شما بگوید برای چه زمانی منتظر نتایج خود باشید.

در صورتی که نمونه کافی نباشد (میزان خون کافی نباشد)، آلوده شود یا سلول‌های خونی به هر دلیل پیش از رسیدن به آزمایشگاه از بین بروند، ممکن است نتایج شما به تأخیر بیافتد.

آزمایش خون بارداری

آزمایش خون بارداری معمولاً کمی یا کیفی است. نتایج آزمایش خون کیفی بارداری «بله» یا «نه» است. آزمایش خون کمی به اینکه چه میزان گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) در بدن وجود دارد، پاسخ می‌دهد. این هورمون در دوران بارداری تولید می‌شود. 

مدت زمانی که برای انجام این آزمایشات لازم است ممکن است متفاوت باشد. اگر پزشک آزمایشگاه داخلی داشته باشد، ممکن است طی چند ساعت به نتیجه خود دسترسی یابید. در غیر این صورت، دو تا سه روز زمان خواهد برد. هر دو آزمایش بیشتر از آزمایش ادرار بارداری به‌طول می‌انجامند. آن تست معمولاً در عرض چند دقیقه به نتیجه منتها می‌شود، اما دقت کمتری دارد.

آزمایشات تیروئید

پانل تیروئید تست خون است که وجود هورمون‌های تیروئیدی، مانند هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را در خون ارزیابی می‌کند.

ارزیابی‌های دیگر شامل جذب T3، تیروکسین (T4) و شاخص T4 آزاد است که به آن T7 نیز گفته می‌شود. پزشک این آزمایش را برای تعیین اینکه آیا فرد به بیماری‌های مؤثر بر تیروئید مانند پرکاری یا کم کاری تیروئید مبتلا است یا خیر، تجویز می‌کند.

این نتایج باید طی یک تا دو روز برای پزشک ارسال شود، بنابراین عموماً باید انتظار داشته باشید نتایج آزمایش خود را طی یک هفته دریافت کنید.

آزمایشات سرطان

پزشکان ممکن است از چند آزمایش خون مختلف برای تشخیص وجود سرطان احتمالی استفاده کنند. تست خون درخواست شده به نوع سرطانی که پزشک بدنبال آن است بستگی دارد. برخی از این آزمایشات، چنانکه در مورد انواع خاصی از ایمونوگلوبولین‌ها و مارکرهای توموری مشاهده می‌شود، ممکن است نادرتر باشند.

این آزمایشات ممکن است چندین روز تا یک هفته یا بیشتر پیش از حصول نتیجه به‌طول بیانجامند.

آزمایشات بیماریهای مقاربتی (STD)

معمولاً در مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک‌ها ارزیابی سریع آزمایش‌های HIV در دسترس است. این آزمایشات معمولاً طی ۱۰ تا ۲۰ دقیقه نتیجه را ارائه می‌دهند. پزشکان همچنین از آزمایش خون برای ارزیابی وجود بیماری‌هایی مانند هرپس، هپاتیت و سفلیس استفاده می‌کنند. آماده شدن این نتایج ممکن است یک تا دو هفته طول بکشد.

توجه داشته باشید که سواب (از ناحیه تناسلی یا داخل دهان) و آزمایش ادرار می‌تواند روش مطلوبی برای برخی تست‌های STD باشد. در صورت نیاز به رشد کشت، نتایج ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد.

برخی از بیماری‌های مقاربتی بلافاصله پس از انتقال خود را نشان نمی‌دهند، بنابراین ممکن است پزشک پس از گذشت زمان مشخصی از نتیجه منفی تست خون، آزمایش پیگیری را تجویز کند.

تستهای کم خونی

پزشک می‌تواند برای ارزیابی کم خونی درخواست انجام آزمایش CBC را داشته باشد یا با درخواست آزمایش هموگلوبین و هماتوکریت (H و H)، آزمایشات دیگری را درخواست کند. امکان تست سریع برای دسترسی به این نتایج وجود دارد، که گاهی در ۱۰ دقیقه یا کمتر ارائه می‌شود. با این حال، آماده سازی دیگر تست‌های آزمایشگاهی ممکن است ساعت‌ها به‌طول بیانجامد.

آزمایش خون سرپایی و بستری

موقعیت مکانی هم می‌تواند در دسترسی سریع به نتایج مؤثر باشد. به عنوان مثال، مراجعه به مکانی که در آن آزمایشگاه وجود دارد (مانند بیمارستان) می‌تواند نسبت به زمانی که نمونه به آزمایشگاه دیگری ارسال شود، نتایج سریع‌تری در پی داشته باشد. آزمایشات تخصصی مربوط به بیماری‌های نادر معمولاً باید به آزمایشگاه‌های خاصی ارسال شوند.

طبق اعلام آزمایشگاه پزشکی منطقه‌ای، عمده نتایج بیمارستانی می‌توانند طی سه تا شش ساعت پس از خون گیری آماده شوند. گاهی اوقات حصول نتیجه تست خون در پی خون گیری در سایر مراکز غیر بیمارستانی ممکن است چندین روز زمان ببرد.

نکاتی برای دریافت سریعتر نتیجه تست خون

از جمله اقداماتی که می‌توان برای دریافت سریع‌تر نتایج آزمایش خون انجام داد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درخواست کنید خون گیری در محلی که آزمایشگاه در آن وجود دارد، صورت گیرد.
  • در مورد وجود «تست سریع» برای آزمایش خاص سؤال کنید.
  • در مورد اینکه آیا امکان ارسال نتایج از طریق پورتال وجود دارد یا خیر، سؤال کنید.
  • در مورد اینکه آیا ممکن است تا زمان آماده شدن نتایج در مرکز پزشکی منتظر بمانید یا خیر، سؤال کنید.

گاهی اوقات سرعت انجام آزمایش خون به میزان شایع بودن آزمایش بستگی دارد. آزمایشاتی مانند CBC یا پانل متابولیک، که عموماً انجام می‌شوند، معمولاً سریع‌تر از آزمایشات مربوط به شرایط نادر آماده می‌شوند. آزمایشگاه‌های کمی امکان انجام آزمایش خون چنین شرایطی را دارند که می‌تواند حصول نتیجه را کندتر کند.

سخن نهایی

با نوآوری در تست‌های سریع، بسیاری از انواع تست خون و تست‌های آزمایشگاهی زودتر از قبل آماده هستند. با این حال، عموماً الزامی است پزشک پیش از دریافت نتایج، بررسی دقیقی انجام دهد. سؤال از پزشک یا تکنسین‌های آزمایشگاهی در مورد مدت زمان آماده شدن نتایج می‌تواند کمک کند به یک بازه زمانی واقعی برای نتیجه‌گیری دست یابید.

تسریر مراقب سلامتی شماست!
لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=37637

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.