• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

۴ باور غلط در مورد رفتار درمانی شناختی (CBT)

  • کد خبر : 37481
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
۴ باور غلط در مورد رفتار درمانی شناختی (CBT)
رفتار درمانی شناختی (CBT) یکی از بهترین روش‌های درمانی برای برخی از اختلالات است. اما مانند هر مبحث دیگری تصورات نادرستی در مورد آن شکل گرفته است و منجر به ایجاد ذهنیت‌های متنوعی در مورد آن شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در ادامه ۴ افسانه و تصور غلط در مورد رفتار درمانی شناختی مورد بررسی قرار می‌دهیم. سپس واقعیت‌هایی را در مورد این تصورات با شما به اشتراک می‌گذاریم.

۱) تصور رفتار درمانی شناختی به عنوان روشی ماشینی و مبتنی بر تکنیک

واقعیت این است که هر چند این موضوع که رفتار درمانی شناختی (CBT)  از شواهد علمی در دسترس و ابزارهای فراوانی بهره می‌برد، صحت دارد. اما CBT از ماشینی بودن هم فاصله بسیاری دارد.

در واقع CBT مانند تمام روان‌ درمانی‌های موثر، ایجاد یک رابطه‌ی دوستانه و ارتباط کارآمد با بیمار را در اولویت مراحل درمان قرار می‌دهد. از این رو به گفته متخصصان رابطه‌ی درمانی موثر مانند خاکی است که به تکنیک‌ها و روش‌ها کمک می‌کند تا ریشه بزنند. بنابراین، پرورش و تقویت یک همکاری درمانی صادقانه و قابل اعتماد، اساسی‌ترین و ضروری‌ترین روش برای رفتار درمانی شناختی (CBT) است.

به علاوه اطلاع از این موضوع که چگونه و چه زمانی می‌توان بهترین استفاده را از روش‌های CBT مناسب و منحصر به فرد برای هر مراجعه‌کننده‌ کرد، بیشتر از آن‌که ماشینی باشد، یک فرایند ارگانیک و سازمان‌دهی شده است.

در حقیقت هنگام استفاده از این روش، یک متخصص رفتار درمانی شناختی (CBT) اهمیت تناسب بین درمانگر و فرد مراجعه‌کننده را درک می‌کند و در صورتی که تناسب کافی برقرار نباشد، فرد را به یکی از همکارانش ارجاع خواهد داد.

۲) تصور این که رفتار درمانی شناختی راهی برای درمان علائم است نه شخص

حقیقت این است که وقتی رفتار درمانی شناختی طبق معنای خود و به درستی انجام شود، شخص را به طور کامل درمان می‌کند و تنها علائم را کاهش نمی‌دهد.

دلیل بهبودی فرد هنگام استفاده از رفتار درمانی شناختی (CBT) این است که این روش بسیاری از مشکلات فرد را به صورت فرآیندهایی زیستی، روانی و اجتماعی عینی‎‌سازی می‌کند.

یعنی افراد به عنوان یک جسم فیزیکی که مشکلات روانی یا متابولیک دارد، در نظر گرفته نمی‌شوند. بلکه ذهن، احساسات و عواطف نیز در این درمان دخیل می‌شوند. نکته‌ای که در این رابطه بسیار مهم است این است که انسان موجودی اجتماعی است.

بنابراین روابط و ارتباطات بین فردی نیز بخشی حیاتی از زندگی هستند. از این رو گرچه کاهش علائم در بین اهداف CBT قرار دارد، اما موفقیت کامل رفتار درمانی شناختی (CBT) به درمان کلی شخص بستگی دارد.

۳) تصور بی‌اهمیتی گذشته در رفتار درمانی شناختی

جالب اینجاست که روان‌درمانگرهای شناختی بسیار به سابقه و تجربیات گذشته‌ی فرد علاقمند هستند. به طور واضح، تجربیات زندگی ما، شخصیت ما در زمان حال را شکل داده و تحت تاثیر قرار می‌دهند.

اما برخلاف روان‌درمانی‌های سنتی که تاکید زیادی بر گذشته دارند و سعی می‌کنند به بینش دقیقی نسبت به آن دست یابند. CBT نگاهی به آینه‌ی عقب می‌اندازد اما در حین رانندگی به آن خیره نمی‌ماند!

در واقع یک متخصص خوب CBT تلاش می‌کند تا سابقه‌ی اجتماعی و روانی مراجعه‌کننده را دریابد تا بتواند به طور کامل فاکتورهایی را از گذشته‌ی فرد که ممکن است از نظر درمانی، مرتبط باشند، ارزیابی کند.

۴) تصور محدودیت به شواهد علمی در رفتار درمانی شناختی

هر چند این موضوع حقیقت دارد که رفتار درمانی شناختی تلاش می‌کند تا مسیر خود را با راهنمایی یافته‌های علمی تعیین کند. اما به هیچ وجه محدود به اطلاعات علمی موجود نیست.

در واقع مانند بسیاری از رویکردهای روان‌درمانی، CBT نیز درجات بالایی از خلاقیت و هنرمندی را به کار می‌گیرد. با این حال، بر خلاف بیشتر روان‌درمانی‌های دیگر، CBT در تلاش است تا جوانب هنری خود را تا جای ممکن با علم پیوند دهد.

در نتیجه علاوه بر درک پایه‌های تجربی تکنیک‌ها و روش‌ها، یک درمانگر CBT اغلب از برخی اشکال اطلاعات علمی نیز برای پیش‌بردن درمان استفاده می‌کند. ثبت خلق و افکار، پرسشنامه‌های ارزیابی، بررسی احساسات یا رفتارهای خاص و … از جمله این اطلاعات هستند.

هنر CBT در این است که بدانیم چگونه و در چه زمانی به بهترین نحو تکنیک‌ها را به کار ببندیم و چگونه بدون به چالش کشیدن بیش از حد مراجعین، به طور ایده‌آل به آن‌ها کمک کنیم؟ به عبارت دیگر در رفتار درمانی شناختی لازم است تعیین کنیم که آیا فرد مراجعه کننده برای تغییر آماده است یا خیر؟

این روش درمانی نیاز به پزشکی دارد که بداند چه کاری را چگونه و در چه زمانی انجام دهد و بداند که آیا درمانگر مناسبی برای فرد هست یا خیر؟ درمانگر باید تمام این‌کارها را در حین ایجاد و حفظ یک رابطه‌ی درمانی دوستانه با بیمار انجام دهد.

به یاد داشته باشید که برای موفقیت در رفتار درمانی شناختی باید خوب فکر کنید، خوب عمل کنید، خوب احساس کنید، و خوب باشید!

شما عزیزان برای کسب اطلاعات در مورد رفتار درمانی شناختی (CBT) می‌توانید از راهنمایی‌های پزشک روانشناس خوب و پزشک اعصاب و روان خوب استفاده کنید. البته برای دریافت این راهنمایی‌ها لزومی ندارد که صبر کنید تا در زمان ممکن مراقبت‌های درمانی مورد نیاز خود را به دست آورید.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=37481
  • منبع : https://en.wikipedia.org

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.