• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
دیدگاه روانشناسی مثبت گرا؛

امید چیست و چرا اهمیت دارد؟

  • کد خبر : 37385
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰
امید چیست و چرا اهمیت دارد؟
امید به زندگی و سلامت روان در کنار هم، ساختاری محکم برای یک زندگی موفق و پربار را تشکیل می‌دهند.امید نه ایمان کور است و نه خیال بافی.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از پایگاه خبری علمی و تخصصی میگنا، روانشناسی مثبت، شاخه‌ای از روانشناسی است که بر جنبه‌های مثبت شخصیت و زندگی انسان‌ها تمرکز دارد. این نگرش، بر خلاف دیدگاه‌های سنتی که بیشتر بر درمان نقاط ضعف و مشکلات تأکید دارند، به تقویت نقاط قوت و پتانسیل‌های انسانی می‌پردازد.

مهدیه اسدی در ادامه این مطلب آورده روانشناسی مثبت نقش مهمی در تقویت امید به زندگی دارد، زیرا با ترویج نگرش‌های مثبت و سازنده، به افراد کمک می‌کند تا چشم‌انداز روشن‌تری نسبت به آینده داشته باشند.

تمرکز بر امید به عنوان یکی از عناصر کلیدی سلامت روان، به افراد کمک می‌کند تا با وجود مشکلات و ناکامی‌ها، همچنان یک زندگی مثبت و پربار را تجربه کنند.

این شاخه از روانشناسی از طریق تقویت امید، به افراد کمک می‌کند تا توانایی‌های خود را شناسایی کنند، به پتانسیل‌های خود باور داشته باشند و در مواجهه با چالش‌ها، باز هم مثبت و امیدوار باقی بمانند.در زبان روزمره ما کلمه ی امید می تواند یک تفکر غیرواقعی و مبهم باشد اما این مفهوم برای روانشناسان مثبت گرا جدا از یک حالت ذهنی بیشتر یک عادت است که مانند هر چیزی قابلیت یادگیری دارد.

درواقع امید وضعیتی است که فرد در آن اهداف دست یافتنی و در عین حال چالش برانگیز خودش را دنبال می کند.

امید زمانی است که در آینده انتظار بهترین چیزها را داشته باشید و برای رسیدن به آن تلاش کنید.”

امید همان آرزو نیست. درواقع امید مجسم کننده اختیار و اراده است حتی زمانی که فردی باامید راه خود را مسدود می بینید به طور فعال مسیرهای جایگزین را ایجاد می کند.

ما همانقدر به هوا نیاز داریم که به امید( بروان ، ۲۰۲۱) بدون امید در ناامیدی فرو می رویم اما امید یک احساس مبهم نیست بلکه یک فرایند شناختی است که شامل اهداف واقع بینانه _باور داشتن نسبت به خود و تلاش و پشتکار برای غلبه بر آنچه در مسیر راهمان قرار می گیرد است.

اما ناامیدی ترکیبی از رویدادهای زندگی و الگوهای منفی است که از سرزنش خودمان و باور نداشتن به تغییر شرایط ناشی می شود.

در واقع امید در سایه آرامش و در زمان های آسانی و راحتی ایجاد نمی شود بلکه از طریق ناملایمات و ناراحتی ها ایجاد می شود. برخلاف سایر احساسات مثبت امید زمانی بسیار ارزشمند است که زندگی در سخت ترین یا نامطمئن ترین حالت خودش باشد.

براساس پژوهش ها و تحقیقات مواردی وجود دارد که برای تشخیص ناامیدی و امید می توانیم از آنها کمک بگیریم:

  • به جای اینکه ۱۰۰%مثبت باشید برای امید نیازبه هیجانات منفی و عدم اطمینان دارید.
  • امید ثابت نیست و درجه بندی دارد و قابل فعال سازی و پرورش است.
  • امید در واقع با ایمان یکی نیست. امید این باور است که قدرت تغییر زندگی خود را داریم.
  • امید را می توان به عنوان یک منبع در نظر گرفت که به ما کمک می کند موقعیت های زندگی را ارزیابی کنیم .
  • امید درک مارا به سمت این موضوع تغییر می دهد که روش مثبت تردیگری برای نگاه کردن به چیزها وجود دارد.

براساس پژوهش ها مداخلات درمانی امید در روانشناسی مثبت به ما کمک می کنند:

  • به جای محدودیت ها به امکانات توجه کنیم.
  • باورهای منفی را به باورهای امیدوارکننده تبدیل کنیم.
  • احساسات مثبت را تقویت کنیم.
  • کاوش و استفاده از نقاط قوت را افزایش دهیم.
  • اهداف انگیزشی تعیین کنیم.
  • هدف و معنا پیدا کنیم

امیدواری آموخته شده این را نشان می دهد به جای نگاه به عقب مارا تشویق می کند که به آینده نگاه کنیم و به همراه آن احساسات مثبت و سلامت روانی ما را نیز افزایش می دهد.

توماسولو نویسنده کتاب امیدواری آموخته شده و روانشناس بالینی در کتابش می نویسد: امید یکی از بزرگ ترین نقاط قوت ماست که به ما کمک می کند آینده را دوباره شکل دهیم ( بدون نادیده گرفتن واقعیت رنج ) و پتانسیل مارا برای رشد _سلامت روانی و مراقبت از خود باز می کند.

امید همیشه آسان نیست و پرورش امید نیازمند تلاش عمدی _قصد _ اقدام _ اختیار و اراده است . امید اهمیت دارد چون مزایای واضح و ملموسی دارد . امید نه ایمان کور است و نه خیال بافی .امید چیزی است که وقتی عدم اطمینان وجود دارد یا زندگی خوب پیش نمی رود به آن می چسبیم.

در واقع فردی که امید بالایی دارد دارای درجه ی بیشتری از عاملیت _ انرژی و انگیزه است تا راه را به جایی که می خواهد ببرد و بر موانع سر راه غلبه کند..

تفکر امیدوارانه ناشی از ترکیب سه بعد است: هدف( هدف‌گرایی انسان از بدو تولد)، مسیرها (ساختن یا یافتن راه‌های گوناگون برای رسیدن به اهداف)، عاملیت (باور فرد به توانایی خود در ایجاد و رسیدن به اهداف). از بدو تولد نیروی عظیمی در انسان برای رسیدن به خواسته‌ها برای بقا وجود دارد. در مراحل بعدی زندگی نیز با آموزش امیدواری و سایر مفاهیم وابسته مانند خوش‌بینی و شوخ‌طبعی، … می‌توان امید را پرورش و افزایش داد.

در نهایت، امید به زندگی و سلامت روان در کنار هم، ساختاری محکم برای یک زندگی موفق و پربار را تشکیل می‌دهند. امید، به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل سلامت روان، نقشی حیاتی در ایجاد یک زندگی مثبت، پویا و هدفمند دارد.امید با تاب آوری رابطه معناداری دارد. با تقویت امید و داشتن نگرشی مثبت، هر فردی  می‌تواند به قله‌های موفقیت دست یابد و زندگی پرثمری را تجربه کند… .

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=37385
  • منبع : https://www.migna.ir

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.