• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گزارش تسریر بخوانید؛

محلول او ار اس چیست؟ آیا مصرف آن عوارضی هم دارد؟

  • کد خبر : 37199
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۹:۱۷
محلول او ار اس چیست؟ آیا مصرف آن عوارضی هم دارد؟
محلول او ار اس (محلول ORS) محلول خوراکی رهیدراتاسیون است که برای درمان کم آبی و دهیدراته شدن بدن به‌خاطر اسهال ناشی از تغییر آب و هوا در سفر، استفاده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، محلول او ار اس (محلول ORS) نوعی محلول متشکل از قند و الکترولیت است که برای درمان کم آبی بدن استفاده می‌شود. این محلول نخستین بار برای درمان بیمارهای اسهالی ارائه شد. اسهال باعث ایجاد محیط نسبتا اسیدی در بدن می‌شود که به سلول‌های بدن آسیب می‌زند. بنابراین، محلول ORS علاوه بر گلوکز و الکترولیت، حاوی چیزی به نام باز است که با اسید تشکیل شده در بدن مقابله می‌کند. برای تامین آب بدن می‌توان از سرم نمکی تزریقی هم استفاده کرد، اما او ار اس، گزینه خوراکی امن‌تر و بهتری است که مصرف راحت‌تری دارد.

در ادامه این مطلب با ما باشید تا با کاربرد و مزایای محلول ORS بیشتر آشنا شوید.

‏محلول او ار اس چیست؟

زمانی که بدن آب بیشتری نسبت به میزان آب دریافتی از دست بدهد، دچار دهیدراتاسیون یا کم آبی می‌شود. این اتفاق بنا به دلایل مختلفی ازجمله اسهال یا استفراغ به‌وجود می‌آید. اگر کم آبی بدن جبران و درمان نشود، می‌تواند خطرناک باشد، چرا که بدن برای انجام کارهای معمول خود به آب نیاز دارد. درمان رهیدراتاسیون خوراکی، روش مناسب برای رفع کم آبی بدن است که شامل نوشیدن محلول حاوی آب، قند و نمک (الکترولیت) به‌خصوص سدیم و پتاسیم می‌شود. به این نوشیدنی، محلول رهیدراتاسیون خوراکی (محلول ORS) می‌گویند.

هدف این درمان، رفع دهیدراته شدن بدن و تامین میزان مایعات بدن و رفع کم آبی ناشی از اسهال، استفراغ یا سایر مشکلات است. مصرف این محلول برای هر سنی مناسب است و منع مصرف خاصی ندارد؛ یعنی زنان باردار، شیرده، کودکان و سالمندان می‌توانند بدون مشکل آن را مصرف کنند. به‌علاوه اینکه، او ار اس، تداخل دارویی خاصی هم ندارد. 

اسامی رایج دارو:

  • ساشه او آر اس پورسینا ۲۷ گرم
  • ساشه کالوریت
  • ساشه او آر اس روزدارو
  • ساشه ری هیدرو مد ۲۰.۵ گرم
  • پودر او آر اس ایران دارو
  • قرص جوشان اوریکس او آر اس
  • ساشه پرو.آر.اس پویا (پرو آر اس)

نحوه مصرف محلول او ار اس

نحوه مصرف محلول او ار اس روی بسته‌بندی نوشته شده است که باید طبق آن مصرف شود. این ترکیب به شکل ساشه‌های پودری عرضه می‌شود که باید با آب ترکیب کنید.   

موارد مصرف محلول او ار اس

تامین آب کافی برای بدن بسیار اهمیت دارد، چرا که بدن برای انجام وظایف اولیه خود به آب نیاز دارد. در مواردی که بدن به‌خاطر اسهال یا استفراغ، حجم زیادی از مایعاتش را از دست داده و به‌اصطلاح دچار کم آبی می‌شود، محلول او ار اس، چاره کار است. این دارو حاوی مایعات و مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم و قند است که آب از دست رفته بدن را تامین کرده و به درمان کم ابی بدن کمک می‌کند..

‏محلول او آر اس برای کودکان (محلول ors برای کودکان)

محلول ORS ترکیب خوراکی مناسبی برای تمام سنین است و برای درمان کم آبی بدن در کودکان هم مصرف می‌شود. او ار اس می‌تواند جایگزین الکترولیت و مایعات مورد نیاز بدن کودک شود. او ار اس را می‌توانید به شکل محلول یا پودری یا به شکل پاپ سیکل بدون نسخه از داروخانه‌ها برای کودکان تهیه کنید. محلول‌ پدیالیت بیشتر برای کودکان استفاده می‌شود. 

‏دوز مصرفی محلول او ار اس

دوز مصرفی محلول ORS برای بزرگسالان معادل ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌لیتر محلول به ازای وزن بدن در فاصله ۴ تا ۶ ساعت است. دوز مصرفی برای کودکان هم ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌لیتر به ازای هر یک کیلو وزن بدن طی ۴ ساعت اول است.

متن انگلیسی:

Generally, ۵۰ mL/kg is given over ۴ hours for mild dehydration and ۱۰۰ mL/kg for moderate dehydration. For each diarrheal stool, an additional ۱۰ mL/kg (up to ۲۴۰ mL) is given. After ۴ hours, the patient is reassessed. If signs of dehydration persist, the same volume is repeated

ترجمه متن:
به طور کلی، برای کم آبی خفیف، دوز ۵۰ میلی‌لیتر بر کیلوگرم محلول ORS در طی ۴ ساعت و برای کم آبی متوسط ۱۰۰ میلی‌لیتر بر کیلوگرم ​​تجویز می‌شود. برای مدفوع اسهالی، ۱۰ میلی‌لیتر بر کیلوگرم (تا ۲۴۰ میلی‌لیتر) اضافه‌تر تجویز شده و پس از ۴ ساعت، بیمار مورد ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد. در صورت تداوم علائم کم آبی، همان حجم تکرار می‌شود

msdmanuals

عوارض جانبی مصرف محلول او ار اس

محلول ORS می‌تواند اثرات کم آبی ناشی از اسهال و استفراغ را برطرف کند، اما در برخی موارد باعث عوارض جانبی می‌شود:

  • واکنش آلرژیک شدید و خارش، جوش و ورم گلو و دهان
  • سرگیجه شدید
  • تنگی نفس

موارد احتیاط و منع مصرف محلول او ار اس

محلول او ار اس به‌هیچ وجه برای بیماران کلیوی و افرادی که رژیم محدودیت مایعات دارند توصیه نمی‌شود. این بیماران برای درمان دهیدراتاسیون باید با تجویز پزشک دارو بگیرند. این محلول خوراکی برای افرادی که از کم آبی شدید رنج می‌برند توصیه نمی‌شود و باید آب از دست رفته بدن را با محلول تزریقی جبران کنند. محلول ORS در بیشتر موارد امن است و عارضه جدی ندارد و برای تمام افرادی که از اسهال رنج می‌برند مناسب است.

‏مصرف محلول او ار اس در بارداری و شیردهی

بدن در دوران بارداری، دچار تغییرات جسمی و هورمونی زیادی می‌شود که نتیجه آن از دست دادن الکترولیت و مایعات است. زنان باردار می‌توانند محلول او ار اس خوراکی بخورند که خطری برایشان ندارد و هیچ تاثیر سویی هم روی جنین نمی‌گذارد. مصرف محلول او ار اس در شیردهی هم مانعی ندارد.

مصرف محلول او ار اس در سالمندان

در صورتی که علائم خفیف باشند و فرد دچار تشنگی و خستگی موقتی شود، بهترین گزینه برای هیدراته کردن بدن، آب است. البته باید همراه آب، مایعات حاوی الکترولیت مانند محلول ORS را هم اضافه کنید. این محلول برای سالمندان هم مناسب است. همانند کودکان، سالمندان هم بیشتر در معرض کم آبی هستند. سالمندان سالم که از اسهال خفیف رنج می‌برند می‌توانند از محلول او ار اس استفاده کنند.

‏مصرف محلول او ار اس در کودکان

کودکان می‌توانند محلول‌های او آر اس خوراکی مانند پدیالیت مصرف کنند که الکترولیت و مایعات از دست رفته بدن کودک را تامین می‌کند.

تداخلات دارویی محلول او ار اس

محلول ORS ترکیبی از نمک، مواد معدنی و قند است که تداخل منفی با داروها یا غذاها ندارد. در مواردی که فرد بیماری زمینه‌ای داشته باشد، ممکن است مانع از جذب مواد محلول شود و عوارض جانبی ایجاد کند. نمک‌های رهیدراتاسیون خوراکی معمولا عوارضی ندارند و تداخل دارویی ایجاد نمی‌کنند و می‌توانید همزمان با سایر داروها مصرف کنید. از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، آب میوه‌های رقیق نشده، چای، قهوه و نوشیدنی‌های ورزشی پرهیز کنید، چرا که میزان قند بالای این نوشیدنی‌ها باعث تشدید کم آبی بدن می‌شود.

اطلاعات دارویی محلول ors

اطلاعات دارویی، مکانیسم عملکرد دارو و اشکال دارویی محلول ORS را در جدول زیر مشاهده می‌کنید: 

اسامی رایج دارو عوارض جانبی تداخلات دارویی
ساشه او آر اس پورسینا ۲۷ گرم عوارض جانبی خاصی ندارد و برای زنان باردار، شیرده، کودک و سالمندان مناسب است. معمولا با داروی خاصی تداخل ندارد 
ساشه کالوریت
ساشه او آر اس روزدارو
ساشه ری هیدرو مد ۲۰.۵ گرم
پودر او آر اس ایران دارو
قرص جوشان اوریکس او آر اس
ساشه پرو.آر.اس پویا (پرو آر اس)
اطلاعات دارویی محلول او ار اس

‏نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

محلول او ار اس، محلول موثری برای جبران الکترولیت‌های از دست رفته و تعادل آب و الکترولیت در بدن است که بیشتر در مواقعی به کار می‌رود که فرد به خاطر تهوع، استفراغ و اسهال دچار کم آبی شده است. او ار اس، الکترولیت‌هایی مانند سدیم، پتاسیم و کلراید را در بدن فراهم می‌کند و باعث تعادل آب و الکترولیت می‌شود. این محلول عوارض جانبی خاصی ندارد و در زنان باردار، شیرده، کودکان و سالمندان قابل مصرف است. بیماران کلیوی یا افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند بهتر است با مشورت پزشک مصرف کنند. 

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=37199

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.