به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از هلث دی نیوز، تحقیقات جدید نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض دماهای داغتر در مدت زمان کوتاهی چگونه میتواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد و التهاب را تحریک کند.
این اثرات میتواند بدن را در برابر عفونتها آسیب پذیرتر کند و پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی را تسریع کند. این تحقیق بر خطرات بالقوه قرار گرفتن در معرض گرما با ادامه افزایش دمای جهانی تاکید دارد.
دکتر «دانیل دبلیو ریگز»، سرپرست تیم تحقیق و استادیار پزشکی در مؤسسه محیط زیست کریستینا لی براون دانشگاه لوئیزویل کنتاکی، گفت: «ما در مطالعه خود، از اندازهگیریهای جایگزین گرما در رابطه با نشانگرهای متعدد التهاب و پاسخ ایمنی در بدن برای بررسی اثرات کوتاهمدت قرار گرفتن در معرض گرما و ایجاد تصویر کاملتری از تأثیر آن بر سلامتی استفاده کردیم.»
برای این مطالعه، محققان نمونههای خون شرکتکنندگان را برای تجزیه و تحلیل عملکرد سیستم ایمنی و چگونگی تأثیر آن توسط گرما بررسی کردند. اثرات قرار گرفتن در معرض گرما شامل دما، دمای مؤثر خالص (با در نظر گرفتن رطوبت نسبی، دمای هوا و سرعت باد) و شاخص جهانی آب و هوای گرمایی (UTCI) بود.
یافتهها افزایش نشانگرهای التهابی را به ازای هر ۵ درجه افزایش UTCI نشان میدهد. این نشانگرها شامل افزایش سلولهای ایمنی درگیر در التهاب، مانند مونوسیتها و ائوزینوفیلها، و همچنین افزایش برخی سایتوکینهای پیشالتهابی، پروتئینهایی بود که التهاب را در بدن افزایش میدهند.
همچنین کاهش سلولهای B مشاهده شد. این سلولها به سیستم ایمنی کمک میکند تا عوامل بیماری زا مانند ویروسها و باکتریها را شناسایی کرده و با آنها مبارزه کند.
این یافتهها نشان میدهد که افزایش التهاب و کاهش عملکرد سیستم ایمنی به دلیل قرار گرفتن در معرض گرما ممکن است حساسیت به عفونتها را افزایش دهد و بیماریهای قلبی عروقی را بدتر کند. برای ایمن ماندن در هوای گرم، در ساعات اوج گرما از آفتاب دوری کنید، هیدراته بمانید و از محافظ آفتاب استفاده کنید.
تسریر مراقب سلامتی شماست!