• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی می‌کند؛

مشاوره کودکان پیش دبستانی چگونه است؟

  • کد خبر : 36569
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹
مشاوره کودکان پیش دبستانی چگونه است؟
مشکلات مرتبط با سلامت روان نه تنها بزرگسالان بلکه کودکان خردسال را هم تحت تاثیر قرار می‌دهند. خوشبختانه، این روزها راه‌های مختلفی برای درمان وجود دارد و مداخله زودهنگام می‌تواند به طور قابل‌توجهی کیفیت زندگی کودکان را بهبود بخشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، برای درمان کودکان بسته به سن و نیازهای خاص آن‌ها از روش‌های متنوعی استفاده می‌شود. برای مثال، بازی‌درمانی اغلب موثرترین رویکرد برای کودکان پیش دبستانی است. این تکنیک به کودکان این امکان را می‌دهد که احساسات و عواطف خود را از طریق بازی که یک شکل طبیعی ارتباط برای آن‌ها است، ابراز کنند. بازی‌درمانی به تنظیم احساسات، افزایش مهارت‌های ارتباطی و یادگیری استراتژی‌های مقابله‌ای کمک می‌کند.

اگر کنجکاو هستید بدانید مشاوره کودکان پیش دبستانی چگونه است، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

مشاوره کودکان پیش دبستانی چگونه است؟

در بازی‌درمانی که معمولا برای مشاوره کودکان پیش دبستانی به‌کار می‌رود، درمانگر از فعالیت‌ها و مواد مختلف (مثل خاک رس، عروسک یا سایر لوازم هنری و اسباب بازی‌ها) استفاده می‌کند تا کودک بتواند احساسات و افکار خود را بیان کند. ممکن است این روش برای دیگران مانند سرگرمی به نظر برسد، اما در حقیقت یک درمانگر آموزش‌دیده می‌تواند به کمک آن درباره تعارضات درونی، آسیب‌های حل‌نشده و روابط کودک اطلاعات زیادی کسب کند.

با استفاده از داستان، بازی و هنر، کودکان راه‌های امنی برای بیان احساسات خود در مورد دیگران، روابط و رویدادهای اطراف‌شان به دست می‌آورند. از آنجا که رهبری جلسه با کودک است، بازی به او کمک می‌کند که نسبت به توانایی‌های خود اعتماد بیشتری داشته باشد. او از طریق بازی کردن حل مسئله را تمرین می‌کند و مهارت‌های اجتماعی خود را توسعه می‌دهد.

انواع مشاوره کودکان پیش دبستانی

برای اینکه بدانید مشاوره کودکان پیش دبستانی چگونه است باید با انواع روش‌های بازی‌درمانی آشنا شوید. بازی‌درمانی معمولا به یکی از روش‌های زیر انجام می‌شود:

  • بازی‌درمانی دستوری: در بازی‌درمانی دستوری، درمانگر معمولا وسایل بازی را مشخص می‌کند، دستورالعمل‌های خاصی را ارائه می‌دهد و در حین انجام بازی بر کودک نظارت می‌کند. در این روش، درمانگر از کودک می‌خواهد به کمک ابزاری که در اختیارش قرار گرفته است، احساسات خود را بیان کند.
  • بازی‌درمانی غیر دستوری: در بازی‌درمانی غیر دستوری، درمانگر کنترل کمتری روی کودک دارد. به عبارت دیگر، محیطی را برای او فراهم می‌کند که بتواند اسباب بازی‌ها و سایر وسایل مورد علاقه خود را انتخاب کند. در این روش، کودک جلسه بازی را هدایت می‌کند و درمانگر به عنوان یک تماشاگر علاقه‌مند و بدون قضاوت به بررسی عملکرد او می‌پردازد.

تکنیک‌های مشاوره کودکان پیش دبستانی

در طول بازی‌درمانی می‌توان تکنیک‌های مختلفی را به‌کار برد. درمانگر ممکن است بازی‌ها و فعالیت‌های مختلفی را بر اساس مشکلی که کودک با آن دست و پنجه نرم می‌کند یا سن و توانایی‌های او انتخاب کند.

تکنیک‌ها می‌توانند شامل رویکردهای مختلفی باشند، از جمله:

  • بازی کردن با اشیاء و اسباب‌ بازی‌ها مانند توپ، عروسک، تلفن و وسایل پزشکی
  • فعالیت‌های هنری مانند کار با خاک رس، طراحی، نقاشی و موسیقی
  • قصه‌گویی
  • تصویرسازی و تخیل مانند تصویرسازی هدایت‌شده (تجسم محیط‌های مثبت و آرامش‌بخش)
  • شن‌بازی
  • لگو

نمونه‌هایی از بازی‌درمانی کودکان پیش دبستانی

اکنون که متوجه شدید مشاوره کودکان پیش دبستانی چگونه است، باید با نمونه‌های رایج بازی‌درمانی آشنا شوید. صرف‌نظر از تکنیک انتخا‌ب‌شده، بازی‌درمانی به کودک برای آگاهی از احساسات خود و یادگیری بیان آن‌ها، مدیریت خشم، بهبود خود کنترلی، کاهش ترس، اضطراب و افسردگی و افزایش مهارت‌های حل مسئله کمک می‌کند.

نمونه‌های رایج بازی‌درمانی عبارت‌اند از:

  • بازی با کلمات احساسی: درمانگر از کودک می‌خواهد که نام احساساتی که ممکن است یک فرد هم‌سن و سالش داشته باشد را بنویسد یا شکل چهره‌ای که بیانگر آن احساس است را ترسیم کند. پس از نوشتن یا ترسیم احساسات روی تکه‌های کاغذ، درمانگر یک داستان در مورد خودش می‌گوید که شامل احساسات مثبت و منفی زیادی است و از کودک می‌خواهد که روی نام یا شکل هر یک از احساسات بیان‌شده یک ژتون بگذارد. سپس کودک داستان بعدی را درباره خودش تعریف می‌کند و هر بار که به یک احساس خاص می‌رسد، روی آن یک ژتون می‌گذارد.
  • استفاده از عروسک برای ایجاد یک مراجعه‌کننده نمادین: اگر کودک ترسیده باشد، ممکن است درمانگر یک عروسک به کودک نشان دهد و به او بگوید که عروسک ترسیده است. در مرحله بعد، درمانگر از کودک می‌خواهد که در آرام کردن عروسک مشارکت داشته باشد. گاهی‌اوقات هم درمانگر از عروسک سوال می‌پرسد و از کودک می‌خواهد که پاسخ دهد.
  • پخش اخبار: در این روش، درمانگر یک برنامه خبری را طراحی می‌کند که کودک نقش کارشناس آن را بر عهده دارد. درمانگر وانمود می‌کند که یک کودک است و برای پرسیدن سوالات خود (مربوط به مشکلات کودک) با برنامه تماس گرفته است. سپس کودک به عنوان کارشناس باید به سوالات پاسخ دهد و از این طریق مشکلات خود را حل کند.

سوالات مشاوره کودکان پیش دبستانی چیست؟

توصیه می‌شود در زمان مراجعه به مشاور سوالات زیر را از او بپرسید. این کار به شما در درک بهتر مشکل فرزندتان کمک می‌کند:

  • مشکل فرزندم چیست و چه نوع درمانی برای او مناسب‌تر است؟
  • انتظار دارید فرزندم برای چه مدت زمانی تحت درمان باشد؟ فرزندم به چند جلسه درمان نیاز دارد و باید هر چند وقت یک‌بار به شما مراجعه کند؟
  • چگونه می‌توانم آگاهی خود را در مورد نیازها و گزینه‌های درمانی فرزندم افزایش دهم؟
  • چگونه پیشرفت فرزندم را در طول زمان بررسی می‌کنید و من را در جریان آن قرار می‌دهید؟
  • آیا راه‌کارهای درمانی پیشنهادشده عوارض دارند؟ چگونه می‌توان با این عوارض مقابله کرد؟
  • من چقدر می‌توانم در درمان فرزندم مشارکت داشته باشم؟
  • برای حمایت از فرزندم باید در خانه چه کار کنم؟
  • اگر علائم فرزندم بدتر شد یا بهبود نیافت، چه کاری انجام دهم؟
  • اگر بین جلسات درمانی به کمک فوری نیاز داشتم، چه کنم؟

اگر برای درمان کودک دارو تجویز شد، می‌توانید سوالات زیر را از درمانگر بپرسید:

  • دارو چه کمکی به فرزندم می‌کند؟
  • تحقیقات چقدر از تجویز این دارو برای کودکی که هم‌سن فرزند من است و علائم مشابهی دارد، حمایت می‌کنند؟
  • چقدر طول می‌کشد تا علائم فرزندم بهبود یابد؟
  • رایج‌ترین عوارض جانبی دارو چیست؟ آیا این عوارض خطرناک هستند؟
  • آیا فرزند من در حین مصرف دارو به آزمایش نیاز دارد؟
  • آیا تداخلات شناخته شده‌ای بین این دارو و سایر داروهایی که فرزندم مصرف می‌کند وجود دارد؟
  • آیا در حین مصرف این دارو، کودک من باید از فعالیت خاصی اجتناب کند؟
  • اگر فرزندم مصرف یک نوبت دارو را فراموش کرد، چه کنم؟
  • فرزند من برای چه مدت زمانی به مصرف دارو نیاز دارد؟ آیا برای قطع دارو باید اقدام خاصی انجام شود؟

کلام پایانی

در این مقاله به این سوال که مشاوره کودکان پیش دبستانی چگونه است و با چه روش‌هایی انجام می‌شود، پاسخ دادیم. اگر فکر می‌کنید فرزند خردسال شما به درمان نیاز دارد، به دنبال درمانگری باشید که در کار با کودکان تخصص داشته باشد. بهتر است قبل از اینکه درمان را شروع کنید، یک جلسه مشاوره اولیه با درمانگر داشته باشید تا مطمئن شوید که رویکرد درمانی او برای فرزندتان مناسب است.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=36569

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.