• امروز : جمعه, ۲۸ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 17 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

بوسیدن نوزاد چه عوارضی دارد؟ راه‌های پیشگیری از اثرات آن

  • کد خبر : 36556
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶
بوسیدن نوزاد چه عوارضی دارد؟ راه‌های پیشگیری از اثرات آن
همه نوزادان زیبا و دوست‌داشتنی هستند. چشم‌ها، گونه‌ها، دست‌ها و پاهای کوچک نوزادان باعث برانگیختن احساس محبت اطرافیان می‌شود. بنابراین مقاومت در برابر بوسیدن آن‌ها بسیار دشوار است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در آغوش گرفتن و بوسیدن نوزاد به رشد و تکامل او کمک می‌کند، اما در عین حال ممکن است خطر بروز بعضی از بیماری‌ها را افزایش دهد.

به همین دلیل، تصمیم داریم در این مقاله در مورد خطرات احتمالی بوسیدن نوزاد و اقدامات احتیاطی که می‌توانید برای جلوگیری از این عوارض انجام دهید، صحبت کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

عوارض بوسیدن نوزاد چیست؟

بوسیدن نوزاد به خصوص در چند هفته اول پس از تولد ممکن است به مشکلات زیر منجر شود:

۱. پخش شدن میکروب‌ها

تماس فیزیکی رایج‌ترین راه برای انتشار میکروب‌ها است و نوزادان بیشتر از دیگران در برابر این موضوع آسیب‌پذیر هستند. بنابراین بهتر است از لمس بی‌مورد آن‌ها خودداری کنید.

۲. مشکلات تنفسی

سیستم تنفسی نوزاد بسیار توسعه نیافته است، چون تقریبا هشت سال طول می‌کشد تا ریه‌ها تکامل پیدا کنند. هر ویروسی که بیماری تنفسی را از طریق بوسیدن به کودک منتقل کند، می‌تواند خطرناک باشد.

۳. مشکلات پوستی

بزرگسالان اغلب از محصولات مراقبت از پوست یا آرایش روی صورت خود استفاده می‌کنند. افراد بالغ از خطرات این محصولات در امان هستند، اما این موضوع در مورد نوزادان صدق نمی‌کند. محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی ترکیبات خطرناکی هستند که می‌توانند مشکلات پوستی جدی برای نوزادان ایجاد کنند.

۴. واکنش‌های آلرژیک

اگر فردی که فرزندتان را می‌بوسد از ماده غذایی‌ای که کودک به آن حساسیت دارد مانند آجیل، سویا یا سایر آلرژن‌های رایج استفاده کرده باشد، احتمال ایجاد واکنش آلرژیک در نوزاد وجود دارد.

۵. آنفولانزا

آنفولانزا برای اکثر بزرگسالان خطرناک نیست، اما ممکن است در نوزادان عوارض جدی ایجاد کند. بوسیدن نوزاد می‌تواند به راحتی ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا را به او منتقل کند.

از چه زمانی بوسیدن نوزاد بی‌خطر است؟

والدین با بوسیدن فرزندشان عشق و محبت خود را به او نشان می‌دهند. اعمال محبت‌آمیز مانند بوسیدن و در آغوش گرفتن به کودک اجازه می‌دهند که بداند دوستش دارید. همچنین باعث تقویت پیوند شما با فرزندتان می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد نوزادی که مادرش به او محبت می‌کند، در دوران بزرگسالی انعطاف‌پذیرتر است و کمتر از دیگران دچار اضطراب می‌شود.

با این حال، بوسیدن کودک در چند ماه اول تولد ممکن است برای سلامتی او مضر باشد. چون سیستم ایمنی بدن تقریبا ۲ تا سه ماه طول می‌کشد تا کامل شود. از این‌رو می‌توان نتیجه گرفت که یک نوزاد تازه متولدشده یا یک هفته‌ای نسبت به نوزاد سه ماهه سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارد و بیشتر از او مستعد عفونت‌های ویروسی و باکتریایی است. به همین دلیل، توصیه می‌شود در این مدت بیشتر مراقب باشید و برای برقراری ارتباط با فرزندتان از روش‌های دیگری استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید لالایی بخوانید یا با او صحبت کنید.

اقدامات احتیاطی که باید هنگام بوسیدن نوزاد انجام دهید

با رعایت نکات زیر می‌توانید فرزند خود را ایمن نگه دارید و از بروز مشکلات سلامتی در او جلوگیری کنید:

۱. بهداشت فردی را رعایت کنید

معمولا والدین به قدری روی مراقبت از نوزاد متمرکز می‌شوند که فراموش می‌کنند مراقب خودشان باشند. رعایت بهداشت فردی برای مادر و پدر به اندازه تمیز و سالم نگه داشتن نوزاد تازه متولد‌شده مهم است.

به همین دلیل، توصیه می‌شود:

  • قبل از در آغوش گرفتن نوزاد یا بوسیدن او دست و صورت خود را بشویید.
  • بعد از بازگشت از محل کار، هنگام تهیه غذا، پس از استفاده از سرویس بهداشتی و بعد از سرفه یا عطسه حتما دست‌های خود را بشویید. شستن دست‌ها باید با صابون انجام شود و حداقل ۲۰ ثانیه طول بکشد.
  • به طور منظم نزد دندانپزشک بروید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
  • اگر کودک دیگری در خانه دارید که ممکن است نوزاد را ببوسد یا لمس کند، از بهداشت او غافل نشوید.

۲. فرزند خود را واکسینه کنید

بیشتر عفونت‌هایی که از طریق بوسیدن منتشر می‌شوند قابل درمان هستند و خیلی جدی محسوب نمی‌شوند. سیستم ایمنی کودک می‌تواند در عرض چند روز با عفونت مبارزه کند. علاوه بر این، بعضی از واکسن‌ها هم می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کودک و جلوگیری از عفونت کمک کنند.

عفونت‌هایی مانند سیاه سرفه و آبله مرغان که معمولا از طریق تماس فیزیکی منتشر می‌شوند، با استفاده از واکسن قابل پیشگیری هستند. بنابراین لازم است دائما با پزشک اطفال در تماس باشید و کودک را در موعد مقرر واکسینه کنید.

۳. خودتان را واکسینه کنید

نوزادان تازه متولدشده سیستم ایمنی کاملی ندارند. از این‌رو برای اطمینان از ایمن بودن آن‌ها باید واکسن بزنید. همچنین اعضای خانواده، پرستاران و سایر مراقبان کودک را تشویق کنید که واکسن‌های لازم مثل آنفولانزا و سیاه سرفه را دریافت کنند.

۴. هنگام دست زدن به نوزاد از لوازم آرایشی استفاده نکنید

دلیل این توصیه واضح است. بوسیدن مستلزم در آغوش گرفتن کودک است که این باعث می‌شود کودک در تماس نزدیک با آرایش شما قرار بگیرد. بیشتر محصولات آرایشی مملو از مواد شیمیایی هستند که ممکن است برای سلامتی فرزندتان مضر باشند.

به عنوان مثال:

  • رنگ موها باعث واکنش‌ آلرژیک در نوزادان می‌شوند.
  • بلعیدن یا استنشاق محصولات حاوی تالک به پنومونی (ذات‌الریه) شیمیایی منجر می‌شود.

بنابراین، بهتر است از بوسیدن نوزاد خود در حین داشتن آرایش خودداری کنید. به افرادی هم که آرایش دارند اجازه ندهید فرزندتان را ببوسند.

۵. در چند هفته اول از حضور بازدیدکنندگان جلوگیری کنید

همه دوست دارند در چند هفته اول با نوزاد شما ملاقات کنند، اما اجتناب از حضور بازدیدکنندگان در این زمان بسیار مهم است. اگر مجبور شدید با دیگران ملاقات کنید، بهتر است برای حضور آن‌ها قوانین بهداشتی در نظر بگیرید.

برای مثال:

  • از مهمانان خود بخواهید که دست‌های خود را قبل از در آغوش گرفتن نوزاد بشویند.
  • از افرادی که اخیرا آنفولانزا یا سرماخوردگی داشته‌اند بخواهید که پس از بهبودی کامل به ملاقات شما بیایند.
  • از کسانی که سابقه اختلالات تنفسی دارند خواهش کنید که از بوسیدن نوزاد بپرهیزند.

۶. دیگران را از بوسیدن صورت نوزاد منصرف کنید

سخت است که از اقوام و دوستان خود بخواهید که فرزندتان را نبوسند. با این حال، اگر فرد تبخال یا عفونت تنفسی دارد، لازم است مودبانه از او خواهش کنید که نوزادتان را نبوسد. چون نوزاد تازه متولدشده سیستم ایمنی ضعیفی دارد و میکروب‌ها می‌توانند به راحتی از طریق دهان، چشم یا بینی به او منتقل شوند.

۷. مراقب علائم هشداردهنده باشید

بعضی از علائم مثل سرماخوردگی به نظر می‌رسند و جدی نیستند، اما علائمی هم وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند. این علائم عبارت‌اند از: سرفه در هنگام تغذیه، کم‌اشتهایی، ناراحتی تنفسی، گریه بیش از حد، خستگی، اجابت مزاج نامنظم، تعریق و استفراغ. اگر این علائم را در فرزندتان مشاهده کردید، به متخصص اطفال مراجعه کنید.

۸. نیازهای غذایی کودک خود را برآورده کنید

پس از ۶ ماهگی که مصرف غذاهای جامد شروع می‌شود، تامین نیازهای تغذیه‌ای کودک یکی از بهترین روش‌ها برای حفظ سلامتی او است. شما می‌توانید با دادن وعده‌های غذایی سرشار از ویتامین‌، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان به کودک خود به تقویت سیستم ایمنی او کمک کنید.

کلام پایانی

همان‌طور که گفته می‌شود «سکه ۲ رو دارد»، بوسیدن نوزاد هم دارای مزایا و معایب خاصی است. نوزاد به محبت نیاز دارد، اما بوسیدن او می‌تواند خطر انتقال میکروب‌های بیماری‌زا را افزایش دهد. از این‌رو بوسیدن کودک بلافاصله پس از ورود او به این دنیا کار عاقلانه‌ای نیست. بعد از آن هم توصیه می‌شود محتاط باشید و با انجام اقدامات احتیاطی مانند رعایت اصول اولیه بهداشتی و واکسیناسیون از سلامتی فرزندتان محافظت کنید. اگر در مورد نحوه مراقبت از کودک در چند ماه اول تولد به راهنمایی نیاز دارید، با متخصص اطفال مشورت کنید. پزشک می‌تواند اقدامات احتیاطی لازم را به شما آموزش دهد و وضعیت سلامتی فرزندتان را در فواصل زمانی مشخص ارزیابی کند. 

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=36556

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.