• امروز : جمعه, ۲۸ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 17 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گزارش تسریر بخوانید؛

تب در بارداری نشانه چیست؟ نکات ساده اما مهمی که باید بدانید

  • کد خبر : 36533
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۰
تب در بارداری نشانه چیست؟ نکات ساده اما مهمی که باید بدانید
تب زمانی رخ می‌دهد که درجه حرارت بدن به دمای بالاتر از حد طبیعی برسد. تب معمولا خطرناک نیست، اما هنگامی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد ممکن است روی جنین در حال رشد تاثیر بگذارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر،  در این مقاله درباره علائم، دلایل و راه‌های از بین بردن تب در بارداری صحبت می‌کنیم. اگر در دوران بارداری به‌سر می‌برید، خواندن این مطلب می‌تواند به شما در رفع نگرانی‌هایتان کمک کند.

علائم تب در بارداری ماه اول تا آخر

میانگین دمای بدن معمولا حدود ۹۸/۶ درجه فارنهایت (۳۷ درجه سانتی‌گراد) است، اما میزان آن در طول روز به طور طبیعی تغییر می‌کند. از سوی دیگر، افزایش جزئی دما لزوما به معنی تب نیست.

شما می‌توانید دمای بدن خود را در پنج ناحیه اندازه بگیرید:

  • زیر بغل یا پیشانی: دمای بالاتر از ۹۹/۳ درجه فارنهایت یا ۳۷/۴ درجه سانتی‌گراد به عنوان تب تعریف می‌شود.
  • دهان: اگر میزان آن بالاتر از ۱۰۰/۴ درجه فارنهایت یا ۳۸ درجه سانتی‌گراد باشد، تب دارید.
  • رکتوم (بخش انتهایی روده بزرگ) یا گوش: دمای بالاتر از ۱۰۱ درجه فارنهایت یا ۳۸/۳ درجه سانتی‌گراد به معنی تب است.

سایر علائم تب در اوایل بارداری تا اواخر آن عبارت‌اند از:

  • خستگی
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • احساس سرمای شدید و لرز
  • احساس سرما و گرما به طور متناوب
  • تعریق

علت تب بالا در بارداری

تب راهی است که بدن سعی می‌کند به کمک آن با عفونت مبارزه کند. علت تب در بارداری ممکن است به موارد زیر مرتبط باشد:

  • سرماخوردگی
  • آنفولانزا
  • عفونت‌های گوش یا دستگاه تنفس
  • عفونت‌های کلیه
  • عفونت‌های دستگاه ادراری
  • عفونت‌های تناسلی
  • التهاب لوزه
  • گاستروانتریت ویروسی (ویروس معده)

مسمومیت غذایی هم می‌تواند علت تب در بارداری باشد. این عارضه معمولا توسط ویروس‌ها و در موارد نادر توسط باکتری‌ها ایجاد می‌شود.

در صورت ابتلا به مسمومیت غذایی احتمالا علائم دیگری مثل درد شکم، حالت تهوع و استفراغ را هم تجربه می‌کنید. اسهال یا استفراغ ممکن است باعث کم‌آبی بدن و زایمان زودرس شود. بنابراین اگر مشکوک به مسمومیت غذایی هستید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

اثرات تب بر جنین

از عوارض تب در دوران بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. نقایص مادرزادی

بررسی ۴۶ مطالعه مختلف نشان داده است که بروز تب در سه ماه اول بارداری ممکن است خطر تولد نوزاد مبتلا به شکاف دهان، نقایص قلبی مادرزادی و نقص لوله عصبی را تقریبا ۱/۵ تا سه برابر افزایش دهد. با این حال، محققان در سایر مطالعات نتوانستند به شواهد کافی مبنی بر ارتباط بین تب و نقایص مادرزادی دست یابند.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، زنانی که تب در دوران بارداری را گزارش می‌کنند، حداقل ۲ برابر بیشتر از دیگران احتمال دارد نوزادی با نقص لوله عصبی به دنیا بیاورند. با این حال، شواهد نشان می‌دهد که مصرف دوز توصیه‌شده اسید فولیک ممکن است این احتمال را کاهش دهد.

برای درک بهترین ارتباط تب با نقایص مادرزادی به تحقیقات بیشتری نیاز است. با این حال، به زنان باردار توصیه می‌شود درباره این موضوع با پزشک صحبت کنند تا وضعیت آن‌ها به صورت فردی بررسی شود.

۲. اوتیسم

نتایج به دست آمده از یک مطالعه نشان داد که بین تب مادر و اوتیسم، به ویژه زمانی که تب در سه ماهه دوم بارداری رخ می‌دهد، ارتباط وجود دارد. در همین مطالعه مشاهده شد که تب‌ مکرر ممکن است احتمال بروز این بیماری را به‌ طور قابل‌توجهی بیشتر کند. از سوی دیگر، مصرف داروهای ضد تب می‌تواند خطر بروز اوتیسم را کاهش دهد.

زمان مراجعه به پزشک

تب معمولا نشانه یک بیماری جدی نیست، اما در دوران بارداری ممکن است عوارض ایجاد کند. اگر یکی از علائم زیر در دوران بارداری رخ داد، به دنبال کمک پزشکی باشید:

  • تشنگی شدید
  • کاهش حجم ادرار
  • ادرار تیره
  • سبکی سر
  • کرامپ شدید
  • درد شکم
  • مشکل در تنفس
  • سفتی گردن
  • کاهش حرکت جنین

همچنین اگر تب پایین نیامد یا به هر دلیل دیگری نگران بودید، با متخصص زنان تماس بگیرید.

اگر در بارداری تب کردیم چه کنیم؟

برای درمان تب بالا در بارداری مهم است که پزشک ابتدا علت اصلی بروز آن را تشخیص دهد. پزشک بسته به عامل ایجاد تب، داروهای مختلفی را تجویز می‌کند.

۱. آنتی‌بیوتیک

اگر عفونت باکتریایی علت تب باشد، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند. به طور کلی، متخصصان سلامت مصرف اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها را برای کاهش تب در بارداری بی‌خطر می‌دانند. با این حال، ما فقط درباره ۱۰ درصد آنتی‌بیوتیک‌ها و تاثیر آن‌ها روی زنان باردار اطلاعات کافی داریم. بنابراین پزشک باید خطر استفاده از این داروها را ارزیابی کند و شما را در حین مصرف آن‌ها به دقت تحت نظر بگیرد.

۲. داروهای ضد ویروس

اگر در دوران بارداری متوجه علائم آنفولانزا شدید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم برای شما داروی ضد ویروس تجویز کند. داروهای ضد ویروس زمانی اثرگذاری بیشتر دارند که آن‌ها را ظرف ۴۸ ساعت مصرف کنید.

۳. داروی بدون نسخه

زنان باردار نباید ایبوپروفن مصرف کنند، چرا که استفاده از این دارو در سه ماهه دوم با تولد نوزاد کم‌وزن مرتبط است. از سوی دیگر، مصرف آن در سه ماهه دوم و سوم ممکن است به آسم منجر شود. اما در صورت لزوم می‌توان از استامینوفن استفاده کرد. به نظر می‌رسد که استامینوفن بی‌خطرترین داروی ضد درد و تب‌بر برای دوران بارداری است. طبق گفته کارشناسان، زنان باردار فقط تا زمانی که تب دارند می‌توانند از این دارو استفاده کنند.

به نظر می‌رسد که استامینوفن بی‌خطرترین داروی تب‌بر برای زنان باردار است.

۴. درمان‌های خانگی

درمان تب در بارداری با طب سنتی شامل استراحت کردن و نوشیدن مایعات زیاد است. این راه‌کارها به کنترل علائم تب کمک می‌کنند و مدت زمان ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهند.

اسید فولیک یک مکمل مهم برای زنان باردار است، چون احتمال تولد نوزاد با نقص لوله عصبی را کاهش می‌دهد. یک مطالعه روی زنانی که درست قبل از بارداری یا در اوایل بارداری تب داشتند، نشان داد کسانی که کمتر از ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز مصرف می‌کردند بیشتر از سایرین در معرض خطر تولد نوزاد با نقص لوله عصبی بودند.

از آنجا که بروز بیماری در دوران بارداری می‌تواند سلامت جنین در حال رشد را به خطر بیندازد، ضروری است قبل از امتحان کردن هر نوع درمان خانگی به پزشک مراجعه کنید.

بهترین راه پیشگیری از تب در بارداری چیست؟

جلوگیری از تب در بارداری همیشه امکان‌پذیر نیست، اما ممکن است با راه‌کارهای زیر بتوان خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن را کاهش داد:

  • دریافت واکسن آنفولانزا
  • شستن دست‌ها بعد از استفاده از سرویس بهداشتی یا قبل از آماده کردن غذا و خوردن آن
  • دوری کردن از افراد بیمار

کلام پایانی تب در بارداری

تب معمولا نشانه یک مشکل جدی نیست، اما مراجعه به پزشک برای شناسایی علت اصلی بروز آن ضروری است. چون بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که تب در دوران بارداری با افزایش خطر سقط جنین، اوتیسم یا نقایص مادرزادی مرتبط است. اگر در دوران بارداری با مشکل تب مواجه شدید، در اسرع وقت به دکتر زنان مراجعه کنید. 

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=36533

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.