• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

اختلال «پانیک» چیست؟

  • کد خبر : 36378
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
اختلال «پانیک» چیست؟
این روزها در روند پرشتاب زندگی های مدرن، اضطراب، استرس و نگرانی همراه با برخی علایم از جمله لرزش و تپش قلب در فرد ایجاد می کند که در نهایت همین مساله منجر به ایجاد اختلالی به نام پانیک می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از پایگاه خبری علمی و تخصصی میگنا، نگرانی و یا داشتن اضطراب در خصوص وقایع زندگی یک امر طبیعی است و حتی واکنش مغز در برابر واقعیت های روزمره محسوب می شود اما باید توجه داشت که نگرانی، اضطراب و ترس نیز همانند دیگر مسایل روانی اگر از حد نرمال خود خارج شود، می‌تواند به عنوان یک اختلال روانی مشکلات مهمتری را نیز به وجود آورد.

طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، حدود ۲۵ درصد مردم جهان به‌ یکی از انواع اختلالات روانی، عصبی و رفتاری (به‌جز اعتیاد به‌ مواد مخدر، الکل و…) دچار هستند و براساس اعلام وزارت بهداشت و درمان، اختلالات روان‌پزشکی بعد از شیوع کرونا به حدود ۲۹ درصد رسید که به گفته سرپرست مرکز آموزشی درمانی ۲۲ بهمن قزوین نیز در دوره اپیدمی کرونا به دلیل وجود اخبار ناگوار مرگ و میر و تغییر سبک زندگی، بسیاری از بیماری های روانی از جمله اختلال پانیک یا حمله اضطرابی و هراس در قزوین همانند دیگر نقاط کشور بیشتر شد.

در این رابطه با عادله عسگری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و سرپرست مرکز آموزشی درمانی ۲۲ بهمن در خصوص بیماری حمله هراس شدید به تشریح این موضوع پرداخته ایم تا از ریشه ها و موارد جلوگیری از آن جویا شویم.

در ابتدا تعریفی از اختلال پانیک یا حمله هراس شدید ارائه دهید

پانیک یک حمله اضطرابی و هراس است که حملات به صورت تکرار شونده در چند ماه و به صورت ناگهانی طی انجام برخی کارها از جمله تماشای تلویزیون، استراحت و یا حتی میهمانی اتفاق می افتد و در عرض چند دقیقه به اوج خود می رسد اما نمی تواند به صورت طولانی ادامه داشته باشد.

چه علائمی می تواند به عنوان اختلال پانیک محسوب شود؟

احساس تپش قلب، تعریق، درد قفسه سینه، مشکلات گوارشی، احساس تنگی نفس، ترس از مرگ، مسخ واقعیت، اینکه فرد احساس می کند از بدن خود جدا شده، احساس سوزن سوزن شدن اندام ها، گرم و یا سرد شدن بدن از جمله علایم جسمانی هستند که علاوه بر آنها علایم روانی آن نیز به احساس وحشت و سراسیمگی، ایجاد مشکل در تمرکز و بی خوابی می توان اشاره کرد.

آیا حملات پانیک انواع مختلفی دارد؟

این حملات بنا به مشکلات جسمی و ترس و هراس هایی که افراد دارند، از جمله هراس اجتماعی، مکان های شلوغ و یا ترس از تنهایی به انواع مختلفی تقسیم می شود که در چند ماه تداوم دارد و تعداد این حملات در بیماران مختلف، متفاوت است یعنی ممکن است در یک بیمار طی هفته یک روز اتفاق صورت بگیرد اما ممکن است برای بیماری دیگر در یک روز سه مرتبه این حملات رخ دهد.

ریشه به وجود آمدن اختلال پانیک یا هراس شدید چیست؟

این بیماری چون یک اختلال اضطرابی است به طور مسلم هم ژنتیک و هم محیط نقش اساسی بر آن دارد و اغلب اوقات افرادی که از نظر ژنتیکی و تیپ شخصیتی انسان های مضطربی هستند یا افرادی که مشکلات و دغدغه های خود را سرکوب می کنند و اضطراب را در خود نگاه می دارند و یا مکانیسم های دفاعی کارآمدی ندارند، اگر در محیطی باشند که استرس زا هم باشد، برای مثال در دوره کرونا تعداد حملات پانیک بسیار زیاد بود و یا اتفاق هایی همانند جنگ، سیل و زلزله یا خبر تصادف و درگذشت شخصی را بشنوند، همه اینها می تواند باعث بروز این بیماری شود اما توجه داشته باشیم که در حمله پانیک، ریشه ژنتیکی بسیار مهم است.

این حملات باعث مرگ انسان هم می شود؟

احساس بیمار در موقع وقوع حمله پانیک بسیار ناخوشایند است و فکر می کند که الان است که بمیرد و حس خفگی دارد اما با وجود اینکه تپش قلب فرد بالا می رود، خود حمله پانیک خطرناک نیست.

چه زمانی باید برای درمان این اختلال به پزشک مراجعه کرد؟

فرد بلافاصله بعد از حمله پانیک باید به پزشک مراجعه کند چرا که در ابتدا این اطمینان صورت می‌گیرد که این حملات، منشا جسمی ندارد بلکه روان شناختی است و در صورت تکرار، برای حملات پانیک باید درمان صورت بگیرد چرا که اگر درمان نشود ممکن است تعداد حملات بیشتر شود و فرد از کارها و عمکلرد روزانه خود باز بماند.

روش درمان این بیماری چیست؟

برای شروع درمان از داروهای مرتبط با این بیماری استفاده می شود اما برای بازنگشتن دوباره حملات پانیک، درمان آن تا ۶ ماه ادامه می یابد و بعد به بیمار توصیه می کنیم تا به روان درمانی های شناختی – رفتاری رجوع کنند تا سطح استرس و اضطراب را کاهش دهند.

روش های سنتی هم می تواند در درمان حملات پانیک کارساز باشد؟

چون موضوع اضطراب در میان است، شاید بعضی از داروهای گیاهی و دمنوش ها بتواند کمک کننده باشد اما از نظر علمی نمی‌توان این موضوع را ثابت کرد که تاثیر مثبتی خواهد داشت یا خیر، از این رو توصیه داریم که بیماران، درمان های آکادمیک علمی که تحقیقات زیادی برای آنها انجام شده را مورد توجه قرار دهند.

روند شیوع این بیماری در جامعه افزایشی است یا کاهشی؟

میزان ابتلا به این اختلال نه فقط در استان قزوین بلکه در سایر نقاط کشور نیز به خصوص بعد از دوره شیوع کرونا افزایش یافته چرا که بعد از اپیدمی کرونا به دلیل اخبار مرگ و میر، نحوه بیمار شدن و تغییر سبک زندگی که صورت گرفت، علایم پانیک در بین مراجعه کنندکان افزایش پیدا کرد و البته یک علت دیگر آن می تواند به شناخت از این بیماری بازگردد، یعنی در گذشته آدم‌ها شناختی از این بیماری نداشتند و در صورت ابتلا آن احساس ناخوشایندی را تحمل می کردند و کمتر به پزشک متخصص مراجعه داشتند، اما الان نسبت به این بیماری آگاهی‌ها و شناخت برروی آن نیز بیشتر از گذشته شده که روند آن را رو به افزایش قرار داده است.

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=36378
  • منبع : https://www.migna.ir

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.