• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

آنفولانزای خوکی (H1N1)؛ علل، علائم و راه‌های پیشگیری و درمان

  • کد خبر : 36265
  • ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۰
آنفولانزای خوکی (H1N1)؛ علل، علائم و راه‌های پیشگیری و درمان
یکی از رایج‌ترین انواع آنفلوانزاهایی که سالانه بسیاری از افراد به آن مبتلا می‌شوند، آنفولانزای خوکی است. از این رو در این مطلب قصد داریم در مورد علائم، علل و راه‌های پیشگیری و درمان آنفولانزای خوکی نکاتی را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آنفلوانزای خوکی که به آن ویروس H1N1 نیز گفته می شود، نوع نسبتاً جدیدی از ویروس آنفلوانزا است که علائمی مشابه آنفولانزای عادی ایجاد می‌کند. با این تفاوت که منشا آن خوک است. اما این نوع از آنفلوانزا نیز غالبا از فردی به فرد دیگر انتقال می یابد.

آنفولانزای خوکی زمانی که در سال ۲۰۰۹ برای اولین بار در انسان کشف شد و به یک بیماری همه گیر تبدیل شد، بسیار خبرساز شد. بیماری های همه گیر بیماری های مسری هستند که همزمان در سراسر جهان یا در چندین قاره افراد را مبتلا می کنند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) همه گیری H1N1 را در ماه اوت ۲۰۱۰ اعلام کرد. از آن زمان، ویروس H1N1 به عنوان یک ویروس آنفولانزای معمول انسانی شناخته شده است.

این بیماری مانند سایر انواع آنفلوانزا در فصل آنفولانزا همچنان گسترش می یابد. واکسن آنفولانزا که هر ساله توسط مرکز معتبر کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه می شود نیز معمولاً شامل واکسیناسیون علیه ویروس H1N1 هم است.

مانند سایر انواع آنفولانزا، H1N1 نیز بسیار مسری است و به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. یک عطسه ساده می تواند باعث گسترش هزاران میکروب در هوا شود. این ویروس می تواند بر روی سطوحی مانند دستگیره ها، روی میزها و نواحی سطحی باقی بماند.

بهترین روش برای مقابله با آنفولانزای خوکی پیشگیری از آن است. شستشوی دست برای جلوگیری از شیوع ویروس امری مهم است. دوری از افراد آلوده نیز به توقف زنجیره انتقال فرد به دیگران کمک می کند.

عوامل خطرناک در ابتلا به آنفولانزای خوکی

وقتی این بیماری برای اولین بار ظهور کرد، بیشتر در کودکان ۵ ساله و بزرگسالان مشاهده شد. این امر غیرمعمول بود. زیرا بیشتر عفونت های مرتبط با ویروس آنفولانزا در افراد بزرگسال یا جوان شیوع پیدا می‌کند.

امروزه، عوامل خطر ابتلا به آنفولانزای خوکی مشابه با سایر گونه های آنفولانزا است. اگر در منطقه ای با تعداد زیادی از افراد آلوده به ویروس آنفولانزای خوکی وقت خود را سپری کنید، بیشتر در معرض خطر هستید.

برخی از افراد در صورت ابتلا به آنفولانزای خوکی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوع حاد این بیماری قرار دارند. این گروه ها شامل افراد زیر هستند:

  • بزرگسالان بالای ۶۵ سال
  • کودکان زیر ۵ سال
  • جوانان و افراد زیر ۱۹ سال که تحت درمان طولانی مدت با آسپیرین هستند.
  • افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، به دلیل ابتلا به بیماری هایی مانند ایدز
  • زنان باردار
  • افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، دیابت شیرین یا بیماری عصبی عضلانی

علل آنفولانزای خوکی

آنفولانزای خوکی ناشی از نوعی از ویروس آنفلوانزا است که معمولاً فقط خوک ها را آلوده می کند. برخلاف تیفوس که توسط شپش یا کنه قابل انتقال است، انتقال معمولاً از فردی به فرد دیگر اتفاق می افتد نه از حیوان به شخص دیگر.

لازم به ذکر است که افراد با خوردن محصولات گوشتی خوک که به درستی پخته شده است به آنفولانزای خوکی مبتلا نمی شوند. آنفولانزای خوکی بیماری بسیار مسری است. این بیماری از طریق ذرات بزاق و مخاط پخش می شود.

از این رو افراد ممکن است از این راه ها ویروس را منتشر کنند:

  • عطسه کردن
  • سرفه کردن
  • لمس یک سطح آلوده به میکروب و سپس لمس چشم ها یا بینی

علائم آنفولانزای خوکی

علائم آنفولانزای خوکی بسیار شبیه آنفلوانزای معمولی است. این علائم عبارتند از:

  • لرز
  • تب
  • سرفه
  • گلو درد
  • آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
  • بدن درد
  • خستگی
  • اسهال
  • تهوع و استفراغ

تشخیص آنفولانزای خوکی

پزشک می تواند با نمونه گیری از مایعات بدن این بیماری را تشخیص دهد. برای نمونه گیری، پزشک یا پرستار ممکن است بینی یا گلو را سواب کند. سواب حاوی مخاط با استفاده از روش‌های مختلف ژنتیکی و آزمایشگاهی به منظور تشخیص نوع خاص ویروس مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

درمان آنفولانزای خوکی

بیشتر موارد آنفولانزای خوکی برای درمان به دارو احتیاج ندارند. تا زمانی که در معرض ابتلا به عوارض جانبی ناشی از بیماری آنفولانزا نباشید نیازی به مراجعه به پزشک نیست. شما باید بر بهبود علائم خود و جلوگیری از شیوع H1N1 به افراد دیگر تمرکز کنید.

دو داروی ضد ویروسی برای درمان آنفولانزای خوکی توصیه می شود:

داروهای خوراکی oseltamivir و zanamivir.

از آنجا که ویروس های آنفولانزا می توانند به این داروها مقاومت نشان دهند، این داروها فقط برای افرادی است که در معرض خطر عوارض ناشی از آنفولانزا هستند. در غیر این صورت افرادی که به طور کلی سالم هستند و به آنفولانزای خوکی مبتلا می شوند، می‌توانند بدون نیاز به دارو با عفونت مقابله کنند.

تسکین علائم ناشی از آنفولانزای خوکی

روش های مدیریت علائم آنفولانزای خوکی مشابه آنفولانزای معمولی است:

  • باید استراحت کافی داشته باشید. استراحت به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند به خوبی با عفونت مبارزه کند.
  • برای جلوگیری از کمبود آب بدن، آب و مایعات زیادی بنوشید. سوپ و آب میوه های شفاف به شما کمک می کند مواد مغذی از دست رفته بدن را جبران کنید.
  • برای علائمی مانند سردرد و گلودرد از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید

موارد شدید آنفولانزای خوکی می تواند کشنده باشد. بیشتر موارد کشنده در کسانی که بیماری های مزمنی مانند HIV یا AIDS دارند رخ می دهد. اکثر افراد مبتلا به آنفولانزای خوکی بهبود می یابند و امید به زندگی طبیعی دارند.

جلوگیری از ابتلا به آنفولانزای خوکی

بهترین روش برای جلوگیری از آنفولانزای خوکی، تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا است. روش های آسان دیگری به منظور جلوگیری از آنفولانزای خوکی وجود دارند که عبارتند از:

  • شستن مرتب دست ها با صابون یا ضد عفونی کننده دست
  • لمس نکردن بینی، دهان یا چشم. زیرا ویروس می تواند در سطوحی مانند تلفن و روی میز زنده بماند.
  • اگر بیمار هستید به محل کار یا مدرسه نروید و در خانه بمانید و استراحت کنید.
  • در هنگام فصل آنفولانزای خوکی از شرکت در اجتماعات بزرگ خودداری کنید.
  • رعایت توصیه های مربوط به بهداشت عمومی در مورد تعطیلی مدارس یا جلوگیری از ازدحام جمعیت در فصل آنفولانزا بسیار مهم است.

فصل آنفولانزا از سالی به سال دیگر تغییر می کند. اما به طور کلی از مهر ماه شروع می شود و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد. معمولاً هم در دی ماه به اوج خود می رسد. با این وجود، ابتلا به آنفولانزا در هر زمانی از سال امکان پذیر است.

شما عزیزان برای کسب اطلاعاتی در خصوص بیماری آنفولانزای خوکی بهتر است به متخصص داخلی و متخصص عفونی مراجعه کنید.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=36265

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.