به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری مهر، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران، در خصوص برنامه دولت در حوزه پرتاب کپسولهای زیستی در سال جدید گفت: در سال ۱۴۰۲، بعد از سالها توقف، اولین پرتاب زیر مداری کپسول زیستی انجام شد، این کپسول زیستی از جرمی حدود ۵۰۰ کیلوگرم برخوردار بود که به نسبت پرتابهایی که در سالهای قبل یعنی سالهای دههی ۸۰ و اوایل دههی ۹۰ داشتیم، تجربه کاملاً متفاوتی بود.
سالاریه در خصوص داده دریافتی از این کپسول زیستی تصریح کرد: دادههای کپسول زیستی که در سال گذشته پرتاب شد، دریافت شده و در طراحی کپسولهای بعدی از آن استفاده میکنیم، نقاط ضعف و قوت این کپسول شناسایی شده، کیتهای زیستی که در آن قرار گرفته ارزیابی و بررسی شده و برای طراحی ساخت کپسول بزرگتر همه این دادهها مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: قرارداد جدیدی برای ارتقای این کپسول با جرم و حجم بالاتر منعقد کردیم و انشاالله دنبال این هستیم که در قدم اول با پرتابهای اولیه قابلیت زیست در فضا را در پرتابهای زیر مداری به لحاظ تکنولوژیکی امتحان و تست کنیم تا به قابلیت اعتماد بالا برسیم و پس از آن از ظرفیت موجود استفاده خواهیم کرد تا برسیم به نقطهای که قابلیت حمل انسان در کپسولهای زیستی با قابلیت اطمینان بسیار بالا ایجاد شود.
سالاریه در خصوص پرتاب کپسول زیستی در سال ۱۴۰۳ و سالهای آینده گفت: به دلیل اینکه به لحاظ تکنولوژیک تست خیلی از موارد قبل از پرتاب اصلی یعنی پرتاب فضانورد به فضا لازم است، بنابراین در حال برنامهریزی هستیم که برای سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ نیز پرتاب کپسول زیستی با جرم و حجم بیشتری داشته باشیم. همچنین ممکن است کپسولهای دیگری هم در ابعاد کوچکتر برای آزمون و دستیابی به فناوریهای جدیدتر طراحی و پرتاب کنیم.
انتهای پیام