• امروز : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 20 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی کرد؛

موثرترین دارو برای پانیک چیست؟ معرفی بهترین داروها

  • کد خبر : 36000
  • ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۶
موثرترین دارو برای پانیک چیست؟ معرفی بهترین داروها
موثرترین دارو برای درمان حملات اضطراب و پانیک معمولاً داروهای ضد اضطراب از دسته بنزودیازپین‌ها و آنتی‌دپرسانت‌ها است. بنزودیازپین‌ها مانند آلپرازولام (Xanax) و آتیوپام (Ativan) سریع‌تر عمل می‌کنند و معمولاً برای کنترل حملات پانیک توصیه می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آیا موثرترین دارو برای پانیک را می‌شناسید؟ هر کدام از ما ممکن است در طول زندگی خود یک یا دو بار دچار حملات پانیک شده باشیم، اما هیچ مشکل به خصوصی بعد از آن برای ما ایجاد نشود. برای برخی از افراد این حملات با شدت و دفعات بیشتری اتفاق می‌افتد و می‌تواند مشکلاتی را برای آنها به دنبال داشته باشد.

اصطلاحاً می‌گوییم که این گروه دچار اختلالات پانیک هستند. حملات پانیک در این افراد به صورت ناگهانی و با شدت‌های مختلف بروز می‌کند. این گروه به احتمال زیاد به دریافت درمان‌های مناسب نیاز دارند. پزشکان معمولا با کمک درمان‌های روان‌شناختی و دارویی بیماران مبتلا به اختلالات پانیک را درمان می‌کنند.

اما اگر می‌خواهید بدانید که چه داروهایی عمدتاً برای حملات پانیک استفاده می‌شوند، در این مقاله با ما همراه باشید تا موثرترین دارو برای پانیک را معرفی کنیم. 

موثرترین دارو برای پانیک چیست؟

به صورت کلی برای این که یک دارو را برای درمان اختلال هراس موثر در نظر بگیریم، باید به چند فاکتور توجه کرد. اول از همه میزان اثرگذاری آن دارو در کنترل و مدیریت حملات است. علاوه بر این باید آن دارو کمترین میزان وابستگی و کمترین میزان عارضه جانبی را به همراه داشته باشد. بر اساس مطالعات انجام شده سه کلاس دارویی بیشترین میزان اثربخشی را داشتند و می‌توان آنها را به‌عنوان موثرترین دارو برای پانیک در نظر گرفت. دسته اول این داروها، بنزودیازپین‌ها هستند.

بعد از آنها بالاترین رتبه بهترین دارو برای پانیک به داروهای ضدافسردگی تعلق دارد و در نهایت هم SSRIها به‌عنوان درمان‌های مناسب و موثر پانیک دسته‌بندی شده‌اند. نکته مهم در تجویز داروها و انتخاب موثرترین دارو برای پانیک تشخیص پزشک است. پزشک با دنبال کردن علائم بیمار، بهترین و موثرترین دارو برای پانیک را تجویز می‌کند.

از طرفی ممکن است برخی از افراد به یک سری داروها پاسخ ندهند یا اینکه مصرف این داروها مشکلات دیگری را در آنها به وجود آورد و به تعویض داروها نیاز است. در نتیجه برای انتخاب دارو برای پانیک پزشک مجموعه‌ای از عوامل را در نظر می‌گیرد و بر اساس شواهدی که مشاهده می‌کند، بهترین خط درمانی را برای بیماران در نظر می‌گیرد.

۱. داروهای ضد افسردگی برای اختلال پانیک

اولین دسته داروهایی که برای کنترل و درمان پانیک تجویز می‌شوند، داروهای ضدافسردگی هستند. این داروها به‌عنوان موثرترین دارو برای پانیک، به‌طورکلی اولین انتخاب برای جلوگیری از حملات پانیک بعدی محسوب می‌شوند. اکثر داروهای ضدافسردگی با تثبیت سطح سروتونین یا نوراپی‌نفرین کار می‌کنند.

از جمله انواع دارو برای حمله پانیک در این دسته، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دولوکستین (Cymbalta)
  • ترازودون (Desyrel)
  • میرتازاپین (رمرون)

البته علاوه بر این داروهای متفرقه که به عنوان داروی ضدافسردگی شناخته شده و برای درمان اختلال هراس نیز استفاده می‌شوند، داروهای دیگری به عنوان داروهای ضدافسردگی وجود دارند که به‌صورت ویژه از آنها به‌عنوان دارو برای پانیک استفاده می‌شود.

این داروها را در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

متن انگلیسی:

Doctors generally treat panic attacks by setting people up with psychological therapy, medication, or both

ترجمه متن:
پزشکان معمولاً حملات پانیک را با قرار دادن افراد در موقعیت درمان روان‌شناختی، دارو یا هر دو درمان می‌کنند

webmd

۲. مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)

یکی از موثرترین دسته داروهایی که برای کنترل حملات پانیک و هراس تجویز می‌شوند، مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین یا SSRIها هستند. SSRI ها نوعی داروی ضدافسردگی هستند که برای درمان اضطراب و حملات پانیک نیز استفاده می‌شوند.

آنها سطح سروتونین را در مغز افزایش می‌دهند. SSRI ها این کار را با مسدود کردن چرخه بازجذب طبیعی سروتونین در سلول‌های عصبی انجام می‌دهند و اجازه می‌دهند سروتونین بیشتری در مغز جریان یابد. سروتونین یک پیام‌رسان شیمیایی است که با تنظیم خلق‌وخو مرتبط است. تثبیت سطح سروتونین به کاهش اضطراب و وحشت کمک می‌کند.

این دسته از داروها به‌طورکلی بی‌خطر بوده و مصرف آنها با کمترین میزان عوارض جانبی جدی همراه است. داروهای ضدافسردگی SSRI معمولاً به عنوان اولین انتخاب از داروها برای درمان حملات پانیک توصیه می‌شوند. SSRI های تایید شده توسط سازمان غذا و دارو (FDA) برای درمان اختلال پانیک شامل فلوکستین (پروزاک)، پاروکستین (پاکسیل، پکسوا)، سیتالوپرام (سلکسا) و سرترالین (زولوفت) است. زولوفت موثرترین دارو برای اختلال هراس و پریشانی در بیماران است.

۳. مهارکننده های بازجذب سروتونین – نوراپی نفرین (SNRIs)

دسته بعدی موثرترین دارو برای پانیک، مهارکننده‌های بازجذب سروتونین – نوراپی نفرین هستند. SNRI ها نوع دیگری از داروهای ضدافسردگی هستند. آنها از جذب سروتونین و نوراپی نفرین، یک پیام‌رسان شیمیایی که در پاسخ بدن به استرس نقش دارد، جلوگیری می‌کنند.

SNRI ها خطر عوارض جانبی کمی دارند. آنها از جمله داروهایی هستند که به طور گسترده برای اختلال پانیک توصیه می‌شود. ونلافاکسین (Effexor) در حال حاضر تنها SNRI مورد تایید FDA به عنوان دارو برای اختلال هراس است.

۴. داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs)

TCA ها نسل قدیمی‌تری از داروهای ضدافسردگی هستند. اگرچه با اختراع SSRI ها کمتر رایج شده‌اند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که آنها به همان اندازه در درمان اختلال پانیک موثر هستند و هنوز هم می‌توان آنها را به عنوان موثرترین دارو برای پانیک در نظر گرفت.

TCA ها با افزایش سطح سروتونین و نوراپی‌نفرین و مسدود کردن استیل کولین، یک انتقال‌دهنده عصبی مرتبط با علائم اضطراب، کار می‌کنند.

برخی از TCA ها که معمولا برای درمان اختلال پانیک تجویز می‌شوند عبارتند از:

  • دوکسپین (Adapin, Sinequan)
  • کلومیپرامین (آنافرانیل)
  • نورتریپتیلین (Pamelor)
  • آمی‌تریپتیلین (Elavil)
  • دزیپرامین (نورپرامین)
  • ایمی‌پرامین (توفرانیل)

۵. مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)

MAOIها اولین داروهای ضدافسردگی بودند. آنها با مسدود کردن مونوآمین اکسیداز، آنزیمی که در تجزیه سروتونین و نوراپی نفرین نقش دارد، کار می‌کنند. در نتیجه می‌توانند با تنظیم و کنترل سطح سروتونین خون، مشکلات خلق‌وخو را از بین ببرند و کمک کنند تا بیماران احساس بهتری داشته باشند.

مونوآمین اکسیداز همچنین دوپامین را هم تجزیه می‌کند. این در حالی است که وجود دوپامین می‌تواند عملکردهایی مانند سطح هیجان را در فرد کنترل کند. به این ترتیب ممکن است پزشک از این داروها نیز به‌عنوان دارو برای اختلال هراس کمک بگیرد.

MAOIها در درمان بیماری‌های مرتبط با اضطراب موثر هستند، اما در صورت مصرف در کنار غذاها و داروها، خطر عوارض جانبی جدی را به همراه دارند. در نتیجه، احتمال تجویز آنها به‌عنوان دارو برای اختلال هراس کمتر از SSRI ها، SNRI ها و TCA ها است.

در مواردی که سایر داروهای ضدافسردگی بی‌اثر هستند، MAOIهای زیر ممکن است به عنوان موثرترین دارو برای پانیک تجویز شوند:

  • ایزوکاربوکسازید (مارپلان)
  • فنلزین (ناردیل)
  • ترانیل سیپرومین (Parnate)

۶. مسدود کننده های بتا

یکی دیگر از انواع موثرترین دارو برای پانیک، مسدودکننده‌های بتا هستند. بتا بلوکرها علائم فیزیکی مرتبط با حملات پانیک را درمان می‌کنند و به همان دلیل آنها را به عنوان دارو برای حمله پانیک تجویز می‌کنند. آنها با جلوگیری از رسیدن آدرنالین به گیرنده‌های بتا قلب و تندتر زدن قلب کار می‌کنند. این داروها همچنین به کاهش فشارخون کمک می‌کنند. نکته مهم این که مسدودکننده‌های بتا زمینه‌های روانی اختلال هراس را درمان نمی‌کنند.

بتابلاکرها به طور سنتی برای بیماری‌های قلبی تجویز می‌شوند. آنها برای درمان اختلال پانیک تایید نشده‌اند. با این حال، اگر پزشک فکر کند که برای شما بهترین دارو برای پانیک است، ممکن است بتابلاکرها را بدون تایید نیز تجویز کند.

برخی از بتا بلوکرهای رایج عبارتند از:

  • acebutolol (Sectral)
  • بیسوپرولول (زبتا)
  • کارودیلول (کورگ)
  • پروپرانولول (ایندرال)
  • آتنولول (تنورمین)
  • متوپرولول (لوپرسور)

۷. داروهای ضد اضطراب

داروهای ضداضطراب که گاهی اوقات به عنوان آرام‌بخش نیز شناخته می‌شوند، برای تسکین سریع و اثر آرام‌بخش توصیه می‌شوند. این داروها سیستم عصبی مرکزی را کند می‌کنند که می‌تواند به بیمارانی که دچار حملات پانیک شده‌اند، احساس آرامش بیشتری بدهد.

داروهای ضداضطراب با کمک به فردی که احساس ترس و اضطراب دارد و کاهش سطح اضطراب فرد، می‌تواند علائم اختلال هراس را تا حد زیادی کاهش دهد. به همین دلیل هم آنها را به‌عنوان موثرترین دارو برای پانیک در نظر می‌گیرند. از طرفی داروهای ضداضطراب می‌توانند به‌صورت کاملاً سریع علائم پانیک را کنترل کرده و کاهش دهند. با این حال از آنجایی که این داروها آرام‌بخش هستند نباید بدون نظر پزشک آنها را مصرف کرد.

اصلی‌ترین داروهای ضد اضطرابی که به عنوان دارو برای حملات پانیک تجویز می‌شوند شامل بنزودیازپین‌ها هستند. داروهای دیگری هم برای درمان اختلالات اضطرابی تجویز می‌شوند که می‌توان به ونلافاکسین و بوسپیرون اشاره کرد. این داروها با اثر آرام‌بخشی می‌توانند به کاهش سریع علائم هراس و ایجاد حالت آرامش بیشتر در فرد کمک کنند.

۸. بنزودیازپین ها

دسته دیگر موثرترین دارو برای پانیک، بنزودیازپین‌ها هستند. این داروها که در دسته آرام‌بخش‌های ضعیف‌کننده سیستم عصبی مرکزی قرار دارند، برای درمان اختلال هراس مورد تایید FDA قرار گرفته‌اند. از جمله داروهای این دسته می‌توان به آلپرازولام یا همان زاناکس و کلونازپام یا کلونوپین اشاره کرد. لورازپام و دیازپام نیز از دیگر بنزودیازپین‌هایی هستند که می‌توان برای کنترل اختلال هراس آنها را تجویز کرد.

بنزودیازپین‌ها معمولاً فقط به صورت کوتاه مدت استفاده می‌شوند، زیرا می‌توانند عادت ‌ساز باشند و باعث وابستگی ذهنی یا فیزیکی شوند. اگر با مصرف الکل یا مواد مخدر مشکل داشتید، این داروها انتخاب خوبی نیستند. افرادی که در گذشته اختلال مصرف مواد مخدر یا الکل داشته‌اند، به دلیل افزایش خطر عوارض جانبی، باید قبل از شروع درمان با بنزودیازپین با متخصص خود صحبت کنند. آنها همچنین می‌توانند با داروهای دیگر تداخل داشته باشند و عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کنند.

متن انگلیسی:

While benzodiazepines are effective in treating symptoms of a panic attack, they’re generally not recommended for long-term use. They can lead to depression and drug dependency

ترجمه متن:
در حالی که بنزودیازپین‌ها در درمان علائم حمله پانیک موثر هستند، معمولاً برای استفاده طولانی‌مدت توصیه نمی‌شوند. آنها می‌توانند منجر به افسردگی و وابستگی به مواد مخدر شوند

Healthline

بهترین دارو برای درمان حملات پانیک

در جدول زیر می‌توانید بهترین داروها برای حمله پانیک را مشاهده کنید:

دسته‌بندی دارویی نام داروها
داروهای ضدافسردگی دولوکستین ترازودون میرتازاپین (رمرون)
داروهای مهارکننده سروتونین سیتالوپرام (سلکسا) اسیتالوپرام (Lexapro) فلووکسامین (لووکس) پاروکستین (پاکسیل) فلوکستین (پروزاک) سرترالین (Zoloft)
داروهای مهارکننده سروتونین نوراپی نفرین ونلافاکسین
بنزودیازپین‌ها آلپرازولام، کلونازپام
داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای یا TCAs دوکسپین کلومیپرامین (آنافرانیل) نورتریپتیلین (Pamelor) آمی‌تریپتیلین (Elavil) دزیپرامین (نورپرامین) ایمی‌پرامین (توفرانیل)
مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز ایزوکاربوکسازید (مارپلان) فنلزین (ناردیل) ترانیل سیپرومین (Parnate)  
داروهای مسدودکننده بتا بیسوپرولول (زبتا) کارودیلول (کورگ) پروپرانولول (ایندرال) آتنولول (تنورمین) متوپرولول (لوپرسور)  
انواع دارو برای حملات پانیک

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اختلال هراس یا حملات پانیک یک مسئله نسبتاً رایج است، اما این بدان معنا نیست که مقابله با آن آسان است. در واقع، اختلال پانیک بیشترین تعداد مراجعه پزشکی را در بین تمام اختلالات اضطرابی دیگر دارد. به طور معمول، افرادی که با اختلال پانیک زندگی می‌کنند، حملات پانیک غیرمنتظره و معمولی دارند و زمان زیادی را صرف نگرانی در مورد حملات اضافی می‌کنند. خبر خوب این است که طیف گسترده‌ای از منابع برای درمان اختلال پانیک وجود دارد و می‌توان با کمک موثرترین دارو برای پانیک، مانع بروز حملات بعدی شد.

SSRIها و SNRI ها رایج‌ترین درمان‌های پزشکی تجویز شده برای اختلال پانیک هستند، اما داروهای دیگری نیز در دسترس‌اند که ممکن است پزشک آنها را تجویز کن. تغییرات سبک زندگی، مانند درمان، نیز می‌تواند مفید باشد.

اگر فکر می‌کنید علائم حمله پانیک را تجربه کرده‌اید، در مورد گزینه‌های درمانی خود با پزشک صحبت کنید. حملات پانیک می‌تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد و به همین دلیل درمان آن اهمیت زیادی دارد. برای درمان این مشکل حتما با دکتر روانپزشک یا متخصص روانشناسی مشورت کنید.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=36000

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.