به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از مدیکال نیوز تودی، هر ساله حدود ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان دچار سکته مغزی می شوند. این درمان هر چه سریعتر باید انجام شود و اثربخشی آن تأثیر زیادی بر بهبودی فرد پس از سکته دارد.
محققان موسسه تحقیقات قلب در استرالیا دریافتند که یک ماده شیمیایی طبیعی موجود در بروکلی ممکن است به پیشگیری و درمان سکته مغزی کمک کند. هر ساله حدود ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان سکته مغزی را تجربه می کنند و این بیماری قلبی عروقی زمانی رخ می دهد که خون و اکسیژن قادر به رسیدن به مغز نیستند.
بسته به نوع سکته، درمان اصلی با استفاده از داروهایی برای از بین بردن لختههای خون است که از جریان خون به مغز جلوگیری میکند، یا از نشت خون به مغز جلوگیری میکند. دانشمندان تخمین می زنند که تنها حدود ۱۰ درصد از بازماندگان سکته مغزی با دیگرانی که دارای نقص یا ناتوانی هستند، بهبودی کامل پیدا می کنند.
اکنون، محققان موسسه تحقیقات قلب در نیو ساوت ولز استرالیا، دریافتند که یک ماده شیمیایی طبیعی موجود در بروکلی ممکن است به پیشگیری و درمان سکته مغزی کمک کند.
این مطالعه اخیراً در مجله American Chemical Society’sACS Central Science منتشر شده است.
مطالعات قبلی نشان می دهد که سکته مغزی در حال حاضر دومین علت مرگ و میر در سراسر جهان و علت اصلی ناتوانی در سراسر جهان است.
دکتر ژیو (جانی) لیو، محقق ارشد بخش سیگنالینگ حفاظتی قلبی و کشف دارو در موسسه تحقیقات قلب، “سکته مغزی بار اقتصادی قابل توجهی را بر سیستم سلامت وارد می کند و حدود ۳۴ میلیارد دلار در سال در ایالات متحده هزینه دارد.”
وی گفت: حدود ۸۵ درصد از این موارد به دلیل انسداد یک لخته خون در شریان منتهی به مغز است که مغز را از مواد مغذی ضروری محروم می کند.
دکتر لیو میگوید: «علیرغم اهمیت، تنها یک عامل درمانی به نام فعالکننده پلاسمینوژن بافتی (tPA) وجود دارد که برای حل این لختهها تأیید شده است، اما اثربخشی آن کمتر از حد مطلوب است و میزان موفقیت آن کمتر از ۲۰ درصد است.»
وی گفت: «بنابراین، نیاز ضروری در این زمینه برای بهبود اثربخشی tPA و شناسایی گزینههای درمانی بیشتر برای بیماران سکته مغزی وجود دارد.»
دکتر لیو توضیح داد: «کلم بروکلی و سایر سبزیجات چلیپایی تکامل یافته اند تا دسته منحصر به فردی از محصولات طبیعی به نام ایزوتیوسیانات ها را تولید کنند که به دلیل خواص پیشگیری کننده شیمیایی و محافظت کننده عصبی شهرت دارند.»
او به MNT گفت: «این کنجکاوی ما را برانگیخت که آیا این گیاه طبیعی میتوانند به یک مسئله مبرم در درمان سکته مغزی رسیدگی کنند، یعنی یافتن یک رقیقکننده خون ایمنتر و مؤثرتر برای هم افزایی با tPA.»
این اولین مطالعه ای نیست که به بررسی سبزیجات چلیپایی و سلامت قلب می پردازد. مطالعه ای که در آوریل ۲۰۱۸ منتشر شد نشان داد که مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی ممکن است به جلوگیری از تصلب شرایین یا گرفتگی عروق کمک کند، که عامل اصلی خطر سکته مغزی و حمله قلبی است.
تحقیقات منتشر شده در می ۲۰۲۰، معروف به مطالعه سبزیجات برای سلامت عروق (VESSEL)، مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی را به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط می کند. در طول این آزمایش سه ساله پیش بالینی، محققان آزمایش کردند که ترکیب کلم بروکلی چه نوع تأثیری بر کمک به داروهای لختهکننده دارد.
tPA دارویی است که برای درمان انواع خاصی از سکته مغزی ناشی از لخته های خونی که عروق مغز را مسدود می کند طراحی شده است. مانند یک لوله کش مولکولی عمل می کند و لخته را حل می کند تا رگ را دوباره باز کند و جریان خون را بازیابی کند.
با این حال، آنزیمها و مواد شیمیایی آزاد شده از لختههای حلشده میتوانند پلاکتها را فعال کنند و به طور بالقوه باعث ایجاد لختههای جدید در یک موقعیت مشابه شوند.
تعداد زیادی از رقیقکنندههای خون در ارتباط با tPA برای افزایش پاکسازی عروق مورد بررسی قرار گرفتهاند. با این حال، آنها متأسفانه خطر خونریزی مغزی را افزایش می دهند که ترسناک ترین عارضه درمان tPA است.
بنابراین، شناسایی رقیقکنندههای خونی که میتوانند پتانسیل لختهشکنی tPA را بدون ایجاد خونریزی بیش از حد بهبود بخشند، یک پیشرفت بزرگ در درمان سکته مغزی است.
تعداد زیادی از رقیقکنندههای خون در ارتباط با tPA برای افزایش پاکسازی عروق مورد بررسی قرار گرفتهاند. با این حال، آنها متأسفانه خطر خونریزی مغزی را افزایش می دهند، که ترسناک ترین عارضه درمان tPA است.
بنابراین، شناسایی رقیقکنندههای خونی که میتوانند پتانسیل لختهشکنی tPA را بدون ایجاد خونریزی بیش از حد بهبود بخشند، یک پیشرفت بزرگ در درمان سکته مغزی است.
دکتر لیو گفت که کشف sulforaphane Trusted Source توسط تیمش، مولکولی از جوانههای کلم بروکلی، نوآورانه است.
وی افزود: “این ماده به طور منحصر به فردی از تجمع پلاکت ها در شرایط پاتولوژیک بدون ایجاد خونریزی قابل توجه در مدل های بالینی جلوگیری می کند، اثربخشی tPA را سه برابر می کند و تشکیل لخته بد را که منجر به سکته می شود کند می کند.”
در پایان این مطالعه، دانشمندان دریافتند افزودن ترکیب مشتق شده از بروکلی به tPA، میزان موفقیت دارو را به ۶۰ درصد رساند.
A compound derived from broccoli could be used to help treat stroke, research suggests.
Each year about 15 million people globally experience a stroke.
How quickly therapy is administered and its effectiveness has a large effect on a person’s recovery after a stroke.
Researchers from the Heart Research Institute in Australia have found that a natural chemical found in broccoli may help both prevent and treat stroke.
Every year, about 15 million people around the world experience a stroke — a cardiovascular condition that occurs when blood and oxygen are unable to get to the brain.
Depending on the type of stroke, the main treatmentTrusted Source is either using medications to break down blood clots keeping blood from flowing to the brain, or stopping blood from leaking into the brain.
Scientists estimate that only about 10% of stroke survivors make a full recoveryTrusted Source with others living with impairments or disabilities.
Now, researchers from the Heart Research Institute in New South Wales, Australia, have found that a natural chemical found in broccoli may help both prevent and treat stroke.
The study was recently published in the journal American Chemical Society’sACS Central Science.
Past studies show that stroke is currently the second-leading cause of deathTrusted Source globally and the leading cause of disabilityTrusted Source worldwide.
“Stroke imparts a significant economic burden on the health system and costs around $34 billion per annum in the United States,” Dr. Xuyu (Johnny) Liu, researcher and leader of the Cardiovascular-Protective Signalling and Drug Discovery Unit at the Heart Research Institute in New South Wales, Australia, and lead author of this study told Medical News Today.
“About 85% of these cases arise from a blood clot obstructing an artery leading to the brain, depriving the brain of essential nutrients,” he said.
“Despite the significance, there is only one therapeutic agent, called tissue plasminogen activator (tPA)Trusted Source, (that) has been approved to dissolve these clots, but its efficacy is suboptimal, with success rates below 20%,” Dr. Liu continued.
“Therefore, there is an unmet need in this field to improve the efficacy of tPA and identify more treatment options for stroke patients,” he said.
“Broccoli and other cruciferous vegetables have evolved to produce a unique class of natural products known as isothiocyanates, renowned for their chemopreventive and neuroprotective properties,” Dr. Liu explained.
“This prompted our curiosity about whether these natural gifts could address a pressing issue in stroke treatment—finding a safer and more effective blood thinner to synergize with tPA,” he told MNT.
This is not the first study looking at cruciferous vegetables and heart health.
A study published in April 2018 found that eating more cruciferous vegetables may help prevent atherosclerosisTrusted Source or clogged arteries, which is a main risk factor for stroke and heart attack.
Research published in May 2020 — known as the VEgetableS for vaScular hEaLth (VESSEL) study — correlatedTrusted Source higher cruciferous vegetable consumption to lower cardiovascular disease risk.
During this three-year pre-clinical trial, researchers tested what type of effect the broccoli compound had on assisting clot-busting medications.
“tPA is a medication designed to treat specific stroke types caused by blood clots blocking brain vessels. It acts like a molecular plumber, dissolving the clot to reopen the vessel and restore blood flow. However, enzymes and chemicals released from the dissolved clots can activate platelets, potentially causing new clots forming at a similar position,” Dr. Liu said.
“A large number of blood thinners have been investigated in conjunction with tPA to enhance vessel clearance; however, they unfortunately elevate the risk of brain bleeding — the most feared complication of tPA therapy. Therefore, identifying blood thinners that can improve the clot-busting potential of tPA, without causing excess bleeding, would represent a major advance in the treatment of stroke,” he explained.
Dr. Liu said his team’s discovery of sulforaphaneTrusted Source, a molecule from broccoli sprouts, is groundbreaking.
“It uniquely inhibits platelet aggregation under pathological conditions without causing significant bleeding in preclinical models, tripling tPA’s effectiveness and slowing bad clot formation leading to stroke,” he added.
At the conclusion of the study, scientists found adding the broccoli-derived compound to tPA bumped the medication’s success rate to 60%.
انتهای پیام