• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

اعمال سیاست شدید انقباضی در سال گذشته برای کنترل تورم

  • کد خبر : 34680
  • ۰۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰
اعمال سیاست شدید انقباضی در سال گذشته برای کنترل تورم
یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت با توجه به شعار سال ۱۴۰۲ تصمیم گرفته بود سیاست‌های شدید انقباضی را اعمال کند تا رشد تورم کنترل شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری مهر، علی فراقی کارشناس اقتصادی، با بیان اینکه سالی که گذشت یکی از پرچالش ترین و پراتفاق ترین سال‌های اخیر چه در داخل و چه در خارج بود گفت: در سال گذشته حتی شاهد اتفاق افتادن برخی از قاعده‌ها و اتفاقات جدید برخلاف رفتارها و حرکت‌های روزمره برخی از بازارها بودیم حتی شاهد رخ دادن سیاست‌ها و برنامه‌های مختلفی بودیم که شاید انتظار می‌رفت رویه برخلاف آن باشد یا حتی سیاست گذار در انجام آن ناکام بماند.

فراقی افزود: در بازارهای جهانی شاهد رکورد شکنی های متعدد علیرغم سیاست‌های حداکثری انقباضی دولت‌ها خصوصاً فدرال رزرو بودیم که توانایی مهار کردن آن چنانی برخی از بازارها را نداشت و باعث عملاً انس بالای ۲ هزار دلار تبدیل به پای ثابت این دارایی ارزشمند باشد و دیگر همانند سدی محکم در مقابل قیمت آن نباشد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه شاهد نرخ بهره بالا پس از سال‌ها در سیاست پولی فدرال رزرو بودیم، گفت: یکی از علت‌های انجام آن را می‌توان بحران چندساله کرونا دانست که پس از اینکه شرایط این بیماری به وضعیت بهتری رسید، نتایج سیاست‌های انبساطی آن مدت در حال نمایان شدن بود که باعث به وجود آمدن عددهای تورمی بسیار بالا شده بود که پس از آن برنامه، جلوگیری از رشد افشار گسیخته و تورم با عددهای بالا بود که رفته رفته تا به الان این جریان تا حدودی مهار و قابل کنترل شده است.

وی افزود: اگر اندکی دایره بررسی را کوچک‌تر کنیم و به درون اقتصاد کشور خودمان برویم شاهد سالی پرچالش و عملاً سخت بودیم که در پله اول شرایطی سخت برای مردم جامعه و بعد از آن شرایطی سخت را برای سیاست گذاران حاضر کشور به وجود آورد.

فراقی با بیان اینکه عملاً جهتی که سیاست پولی و مالی دولت در سال اخیر گرفت شباهت بسیاری با دیگر کشورهای جهان داشت و آن هم حرکت به سمت انقباض بود تا انبساط و آن هم به صورت حداکثری رفت، گفت: موردی که رفته رفته تا پایان سال با یک شیب ملایم و در برخی قسمت‌ها به صورت ناگهانی و قدرتمند به سمت بالا بود تا عملاً به هر صورت که امکان داشت در قدم اول جلوی خروج پول‌های به اصطلاح پارک شده در سیستم بانکی برای بیرون آمدن گرفته شود و پس از آن هدایت پول‌های خارج از آن به سمت دریافت بازده‌های بدون ریسک و خارج شدن از بازارهای دارای ریسک بود که عملاً اگر دقت کنیم در سه ماهه سالی که در حال اتمام است به وضوح شاهد رونمایی این برنامه و تصمیم نبودیم و فقط می‌توانستیم با بررسی‌های بسیار آماری و دقیق به این نتیجه برسیم که رفته رفته پس از ورود به سه ماهه دوم سال شاهد پیدا شدن برخی از نشانه‌ها و گفتار علنی برخی از افراد به این تصمیم که در حال حاضر تصمیمات به سمت نرخ بهره بالا، جذابیت بازارهای بدون ریسک و سودهای تعیین شده است و برنامه ریزان اقتصادی فعلاً تصمیمی بر رونق بازارهای مخالف این رویه ندارند و ممکن است صرفاً پالس‌ها کوچک و کم رمقی را در این میان تجربه نمایند.

به گفته فراقی، هرچند در واقعیت اگر شاهد چنین تصمیم گیری ها در بدنه اقتصاد نبودیم می‌توانستیم بازدهی‌های قابل توجهی در بازارهای دارای ریسک خصوصاً بازار سرمایه را ببینیم ولی تصمیم و برنامه چیز دیگری بود که حداقل انتظار می‌رود با توجه به این برنامه‌های اقتصادی دست کم در بازارهایی که اهمیت بالاتری دارند و می‌توانند در آینده دافعه خوبی برای تورم افسار گسیخته ناگزیر آینده باشند و بتوانند درصد قابل توجهی از سیل بزرگ بعدی را به خوبی به سمت خود هدایت کنند و اندکی باعث مولد سازی شوند همین بهبود برنامه‌ها و سازوکارهای بازار سرمایه است تا در آینده بتوانند بهتر از قبل عمل نمایند.

وی بیان کرد: سالی که گذشت به غیر از تصمیمات اقتصادی مختلف شاهد فراز و نشیب تصمیمات سیاسی مختلفی بود که چه اقتصاد جهانی و چه اقتصاد داخل کشور را با نوسانات مختلفی همراه کرد که یکی از مهم‌ترین آن هارا می‌توان ریسک جنگ و تنش قرارداد که در حین آنکه مواردی چون امنیت، آرامش را در برخی از نقاط جهان از بین برده بود شاهد تأثیر گذاری آن بر بازارهای مختلف و اقتصاد جهانی بود که حتی توانست انس جهانی که هدف به ضربه زدن به ناحیه هزار و هشتصد دلاری و حتی بعد از آن عددهای پایین‌تر را داشت به یک بار تمامی هدف‌های خود را ۱۸۰ درجه تغییر و به ضربه زدن به ناحیه‌های بالاتر برآمد که در حال حاضر زمانی حتی عددهای بالای دو هزار و صد دلار هم کم کم در حال تبدیل شدن به ناحیه‌های امن حمایتی هستند.

به گفته این کارشناس، در داخل کشور در سالی که گذشت عملاً شاهد روی جدیدی از مداخله دولت در اقتصاد بودیم که عملاً یک فضای ناامن سرمایه گذاری را در اکثریت بازارها خصوصاً بازار سرمایه رقم زده بود که عملاً به غیر از موارد پایه‌ای سیاست گذاری به هر سبکی ورود به بازارهای دارای ریسک را به عملی ترسناک یا حتی در صورت قبول این ریسک بی ثبات ساخته بود که عملاً شخص نمی‌توانست بدون هیچ قطعیتی تغییرات یا تصمیمات چند روز آتی هر بازاری را پیش بینی نماید و به مانند این مورد بود که سرمایه خود را به نابلد ترین شخص حاضر یک جامعه بسپاریم و انتظار داشته باشیم بالاترین بازدهی نصیب او باشد.

وی در پایان گفت: در پایان هرچقدر سال گذشته سالی پرفراز و نشیب و سخت بود و هرچقدر دولت انقباض بیشتر لحاظ کرد بازهم شاهد بسته شدن کندل سالیانه بازارهایی همچون دلار به صورت سبز رنگ هستیم در نهایت شاهد تضعیف ریال در مقابل دلار بودیم ولی در عین حالی سالی پر از درس‌های متفاوت و همچنین مشاهده تصمیمات و برنامه‌های متفاوت هم بودیم که شاید البته از لحاظ بازدهی مالی وضعیت مناسبی را طی نکرد ولی از لحاظ تجربه کردن شرایط پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌توان آن را یک قدم جلوتر نسبت به گذشته در نظر گرفت هرچند در نهایت امیدواری بر این است که شاید در آینده مانند برخی چرخش‌های ۱۸۰ درجه‌ای در اقتصاد داخلی و خارجی شاهد چنین چرخشی هم در این موضوع باشیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=34680
  • منبع : https://www.mehrnews.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.