• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
گروه روانشناسی تسریر پاسخ می‌دهد؛

علائم پانیک چیست؟ کدام نشانه‌ها را باید جدی گرفت؟

  • کد خبر : 34532
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
علائم پانیک چیست؟ کدام نشانه‌ها را باید جدی گرفت؟
حملات پانیک نوعی وضعیت اضطرابی شدید است که احساس ترس ایجاد می‌کند. از علایم پانیک می‌توان به تپش قلب بالا، تنگی نفس، سرگیجه، لرزش و گرفتگی عضلات اشاره کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، این حملات به صورت مکرر و پیش بینی نشده و عمدتا بدون هیچ دلیل خاصی روی می‌دهند. بیش از ۳۵ درصد مردم در زندگی خود این نوع حملات اضطرابی را تجربه می‌کنند.

آیا با علائم پانیک آشنایی دارید؟ حمله پانیک نوعی ترس شدید ناگهانی و لحظه‌ای است که باعث بروز واکنش‌های فیزیکی شدید می‌شود، درحالی‌که هیچ علت مشخص یا خطر واقعی وجود ندارد.

این حملات می‌توانند بسیار ترسناک باشند و زمانی که روی می‌دهند فرد احساس می‌کند کنترلش را از دست داده، سکته کرده یا حتی در حال مردن است. بیشتر افراد شاید در کل عمرشان نهایت یک یا دو بار با نشانه‌ های پانیک مواجه شده باشند و بعد از مدتی با تمام شدن شرایط تنش‌زا، مشکلشان برطرف شده است. اما افرادی که مرتب دچار این حملات اضطرابی غیرمنتظره و ناگهانی شده و همیشه ترس حمله دارند مبتلا به اختلال پانیک هستند.

در این مطلب قرار است درباره علایم پانیک و نشانه های حملات آن بیشتر بخوانیم، پس تا انتهای مطلب با ما باشید. 

علائم پانیک چیست؟ (نشانه های حملات پانیک چیست؟)

حمله پانیک چیه؟ حملات پانیک معمولا ناگهانی و بدون هیچگونه هشداری شروع می‌شوند و هر لحظه ممکن است بروز کنند برای مثال حین رانندگی، در مرکز خرید، وقتی در خواب ناز هستید یا وسط یک جلسه کاری.

این حملات انواع مختلف زیادی دارند اما معمولا نشانه های پانیک طی چند دقیقه به اوج خود می‌رسند، و پس از آن فرد احساس خستگی زیاد خواهد داشت. از علائم پانیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس خطر یا مرگ
  • ترس از دست دادن کنترل بدن
  • ضربان قلب سریع و تپش قلب
  • لرزش
  • تنگی نفس یا گرفتگی گلو
  • لرز
  • گرگرفتگی
  • حالت تهوع
  • گرفتگی شکم
  • درد قفسه سینه
  • سردرد
  • سرگیجه یا ضعف
  • کرختی و بی حسی دست و پاها
  • احساس غیرواقعی بودن

حمله پانیک از بیماری های اعصاب و روان است. یکی از بدترین چیزها درباره حملات اضطرابی، ترس شدید از حملات بعدی است. فرد ممکن است به حدی از حملات پانیک بترسد که از انجام برخی کارها پرهیز کند.

۱. اولین علائم پانیک (علایم حملات پانیک)

اولین علائم پانیک که به آن علائم اختلال هراس هم می‌گویند اضطراب شدید و حس ترس جسمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، لرزش، تنش و گرفتگی عضلانی هستند.

۲. احساس خطر

احساس خطر از شایع‌ترین نشانه‌های پانیک است که فرد مبتلا همواره احساس خطر شدیدی می‌کند و ترس از دیوانه شدن، از دست دادن کنترل یا مردن دارد. این احساس خطر باعث عصبی شدن، بیقراری یا نگرانی در فرد شده انگار که خطری در پیش است.

۳. افزایش ضربان قلب

افزایش ضربان قلب از دیگر علائم اختلال هراس است. زمانی روی می‌دهد که بدن به حالت مبارزه می‌رود. حین حملات اضطرابی بدن تلاش دارد که اکسیژن بیشتری جذب کند و به همین دلیل سریع‌تر نفس می‌کشد.

به علاوه اینکه در آن لحظه بدن هورمون‌هایی مانند آدرنالین ترشح کرده که باعث افزایش ضربان قلب و ایجاد فشار به ماهیچه‌ها و عضلات بدن می‌شود. در بیشتر موارد، حمله پانیک باعث تاکی کاردی شده و ضربان قلب تا بیش از ۲۰۰ تا در هر دقیقه یا حتی بیشتر می‌رود. این تپش قلب باعث ایجاد سرگیجه و تنگی نفس می‌شود.

متن انگلیسی:

For many people, the feelings of panic occur only occasionally during periods of stress or illness

ترجمه متن:
برای بسیاری از افراد، احساس وحشت تنها گاهی در دوره‌های استرس یا بیماری رخ می‌دهد

betterhealth

۴. تنگی نفس و فشار در قفسه سینه

از دیگر نشانه های پانیک حس تنگی نفس و فشار در قفسه سینه است. زمانی که شدت علائم اختلال هراس شدید باشد با تپش قلب، تنگی نفس و سایر علایم پانیک همراه می‌شود و فرد احساس می‌کند که سکته قلبی کرده و نگران است که بمیرد.

۵. درد قفسه سینه

حملات پانیک به واسطه مکانیسم‌هایی که مستقیما روی عروق کرونر تاثیر گذاشته باعث بروز درد قفسه سینه می‌شوند. فعال شدن اتونومیک و هیپرونتلاسیون حین حملات پانیک باعث اسپاسم عروق کرونر شده و به ایسکمی میوکارد و درد قفسه سینه تبدیل خواهد شد. درد قفسه سینه درد تند و تیزی است و به محض تمام شدن حمله، درد قفسه سینه هم برطرف می‌گردد.

از آنجایی که نشانه های پانیک در افراد مختلف متفاوت است نمی‌توان دقیق گفت که این درد چه زمانی برطرف می‌شود اما به طور متوسط ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و گاهی ممکن است تا چند ساعت ادامه داشته باشد.

۶. تعریق

یکی از بارزترین علائم اختلال هراس، عرق کردن است. تقریبا همه ما در مواقعی که دچار اضطراب شدیم، تعریق را تجربه کردیم. درست همانند بیشتر نشانه ها و علائم اضطرابی، تعریق بیش از حد هم بخشی از واکنش ذاتی بدن نسبت به استرس است. البته نوع تعریق متفاوت خواهد بود و ممکن است عرق سرد کنید یا عرق گرم یا هر دو را با هم داشته باشید.

۷. گرگرفتگی

گرگرفتگی از نشانه های شایع اضطراب است که در مواقع بروز حملات اضطرابی و پانیک هم فرد ناگهان حس گرمای شدید می‌کند و حالت گرگرفتگی دارد. علت گرگرفتگی در واقع واکنش بدن برای آمادگی مقابله با خطر پیش رو است. حس گرگرفتگی ناشی از حمله پانیک باعث سرخ شدن صورت و عرق کردن کف دست‌ها و زیر بغل می‌شود.

۸. لرزش

لرزش یکی از علائم پانیک است که با بروز حملات اضطرابی در اثر واکنش بیش از حد سیستم عصبی سمپاتیک ایجاد می‌شود. همانطور که عضلات موقع پرواز یا فرار از موقعیت‌های تحریک کننده دچار فشار و تنش شده، حس لرزش در بدن می‌کنید.

۹. حالت تهوع

مغز و سیستم گوارش به هم متصل هستند و زمانی که بدن به حالت اضطرابی وارد می‌شود، تغییراتی در بدن ایجاد خواهد شد و سیستم گوارش را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. نتیجه آن هم حالت تهوع یا استفراغ است. معمولا حالت تهوع بعد از برطرف شدن علایم پانیک برطرف می‌گردد.

۱۰. گرفتگی شکم

زمانی که دچار استرس می‌شوید، سیستم عصبی بدن سیگنال‌هایی به معده و روده‌ها می‌فرستد و باعث تحریک عضلات دستگاه گوارش می‌گردد و بدن واکنش نشان می‌دهد و بلافاصله محتویات خود را بیرون می‌ریزد.

در نتیجه حالت تهوع، کرامپ و گرفتگی شکم، نفخ یا اسهال به عنوان علایم پانیک بروز می‌کنند. از دیگر علائم اختلال هراس در مواقع استرس و حمله اضطرابی می‌توان به دلشوره، قار و قور شکم و حس گرفتگی روده‌ها اشاره کرد به این حالت شایع، گرفتگی شکم اضطرابی می‌گویند.

۱۱. سرگیجه

حس ضعف، سبکی سر و سرگیجه از نشانه های شایع پانیک در مواقع حملات اضطرابی هستند. بیشتر نشانه‌های فیزیکی این حملات از تغییر ناگهانی الگوی نفس کشیدن نشات می‌گیرند که معمولا باعث شده که دی اکسید کربن بیشتری وارد بدن شود و اکسیژن کمتری به ریه‌ها برسد.

این کمبود اکسیژن می‌تواند باعث حس سرگیجه یا سبکی و سیاهی رفتن سر شود. افزایش آدرنالین ناشی از قرار گرفتن در شرایط استرس‌زا و بحرانی هم منجر به سرگیجه خواهد شد.

۱۲. سردرد

اضطراب و استرس بسته به علایم و عوامل محرک باعث بروز سردردهای متفاوتی می‌شوند. معمولا اضطراب عامل محرکی برای ایجاد سردردهای تنشی و میگرنی است. سردردهای نوع تنشی، درد خفیف تا متوسطی را به وجود آورده که انگار دور سر را با باند محکمی بسته‌اند.

۱۳. بی حسی یا سوزن سوزن شدن دست و پا

حین ترس و در طول حملات پانیک، رگ‌های خونی منقبض شده و ضربان قلب و فشار خون بالا می‌روند و جریان خون کمتری به اندام‌های بدن به خصوص دست و پاها می‌رسد. یکی از علایم پانیک بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست و پا، و سرد شدن دست و پا است. مضطرب شدن هم باعث ایجاد تغییرات و واکنش‌های فیزیکی در بدن می‌شود.

۱۴. ترس از دست دادن کنترل بدن

یکی از بدترین علایم و نشانه های پانیک، حس ترس از دست دادن کنترل بدن است. حس ترسی که اگر نتوانید شرایط پیش آمده بعدی را کنترل کنید ممکن است اتفاق وحشتناکی بیفتد. افرادی که به طور مزمن ترس از دست دادن کنترل بدن را تجربه کرده همیشه در ترس و استرس به سر می‌برند.

۱۵. ترس مرگ

ترس مرگ نقش حیاتی در بسیاری از اختلالات اضطرابی از جمله اختلال هراس ایفا می‌کند و از نشانه های متداول پانیک محسوب می‌شود. حین حمله پانیک فرد حس از دست دادن کنترل دارد اینکه سررشته کار از دستش خارج شده و ترس مرگ یا مردن به سراغش می‌آید.

متن انگلیسی:

One of the worst things about panic attacks is the intense fear that you’ll have another one

ترجمه متن:
یکی از بدترین مسائل در مورد حملات پانیک، ترس شدید از این است که حمله دیگری را تجربه کنید

mayoclinic

علائم پانیک خفیف

علائم پانیک خفیف ممکن است بین افراد مختلف متفاوت باشد و در شرایط مختلف و با شدت‌های متفاوت ظاهر شوند:

  • اضطراب، احساس نگرانی یا ترس بیش از حد، حتی در موقعیت‌هایی که نگرانی ندارید.
  • تنفس سریع، کوتاه و عمیق، سختی تمرکز بر تنفس
  • نبض سریع بیشتر از حالت عادی
  • تعریق بیش از حد و سرد
  • لرزش بدن یا لرزش در قسمت‌های خاص مانند دستان
  • سردرد ناگهانی یا درد شدید در منطقه سر
  • احساس عدم واقعیت در محیط اطراف
  • حس گرما یا سردی ناگهانی در بدن
  • عصبانیت ناگهانی، احساس ناراحتی یا ترس از چیزهای ناشناخته
  • درد شکم، احساس آشفتگی معده یا اسهال

علائم حمله پانیک شدید

زمانی که حمله اضطرابی شدید شود شدت علائم و دفعات آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد. از علائم پانیک شدید عبارتند از:

  • تپش قلب شدید
  • تنگی نفس
  • تنش عضلانی
  • لرزش

علائم پانیک قلبی

علائم پانیک قلبی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • درد قفسه سینه: احساس درد، فشار یا تنگی در قفسه سینه، که ممکن است به عنوان درد قلبی تشخیص داده شود.
  • تپش قلب
  • تنفس نامنظم
  • تعریق بیش از حد و عرق‌ سرد و لرزش بدن
  • سرگیجه و سردرد ناگهانی و شدید

علائم پانیک شبانه

پانیک شبانه می‌تواند بدون هیچ دلیل خاصی در طول شب رخ دهد و باعث بیدار شدن ناگهانی از خواب شود. از شایع ترین نشانه‌های پانیک شبانه که فرد تجربه کرده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعریق
  • تپش قلب بالا
  • لرزش بدن
  • تنگی نفس
  • احساس خفگی
  • لرز
  • گرگرفتگی
  • حس مرگ

نشانه های پانیک معمولا چند دقیقه طول میکشد؟

حملات پانیک به صورت مکرر و غیرمنتظره و ناگهانی و بدون هیچ گونه عامل محرک بیرونی روی می‌دهند. نشانه‌ها و علائم اختلال هراس معمولا از چند دقیقه تا نیم ساعت طول می‌کشند. البته اثرات جسمی و حسی حمله تا چند ساعت باقی می‌مانند.

درمان علائم پانیک

درمان علائم پانیک می‌تواند شدت و دفعات بروز حملات اضطرابی را کم کند و کیفیت زندگی فرد را بهبود ببخشد. اصلی‌ترین روش‌های درمان علایم پانیک روان درمانی و دارودرمانی هستند که بسته به وضعیت و شرایط بیمار، سابقه بیماری، شدت اختلال هراسی و تشخیص روان درمانگر تجویز می‌شوند. تراپی به بیمار کمک کرده که به واقعیت این حملات پی برده و یاد بگیرد که چطور باید با آن‌ها مقابله کند.

دارو درمانی هم شامل موارد زیر می‌شود:

درمان علائم پانیک نمونه داروها
بازدارنده‌های جذب سروتونین مانند فلوکستین، پاروکستین و سرتالین
بازدارنده‌های جذب سروتونین و نوراپی نفرین مانند ونلافاکسین و دولوکستین
بنزودیازپین‌ها مانند آلپروزولام (زاناکس) و کلونازپام
داروهای رفع کننده علایم پانیک

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

حملات پانیک نوعی وضعیت اضطرابی شدید هستند که احساس ترس ایجاد می‌کنند. از علائم پانیک می‌توان به تپش قلب بالا، تنگی نفس، سرگیجه، لرزش و گرفتگی عضلات اشاره کرد. این حملات به صورت مکرر و پیش بینی نشده و عمدتا بدون هیچ دلیل خاصی روی می‌دهند. بیش از ۳۵ درصد مردم در زندگی خود این نوع حملات اضطرابی را تجربه می‌کنند.

بی توجهی و عدم درمان مناسب باعث طولانی‌تر شدن حملات شده و روند زندگی معمول فرد را مختل می‌کند. بنابراین در صورت مشاهده علائم اختلال هراس بهتر است به دکتر روانپزشک یا متخصص روانشناسی مراجعه کنید تا تراپی و داروهای مناسب را با توجه به شدت علایم تجویز کند.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=34532

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.