• امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گزارش تسریر بخوانید؛

ترک پوستی چگونه به وجود می‌آید؟

  • کد خبر : 34486
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵
ترک پوستی چگونه به وجود می‌آید؟
ترک‌های پوستی در واقع خطوط ریز و عمیقی هستند که در پوست بوجود می‌آیند و معمولا به دلیل کشیدگی شدید پوست به وجود می‌آیند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آیا شما هم به دنبال راهی برای درمان ترک پوستی هستید؟ داشتن یک پوست صاف، تمیز، بدون هرگونه آسیب و جای زخم و شفاف و سالم آرزوی هر کسی است. اما این اندام بسیار حساس و آسیب‌پذیر در طول زندگی در معرض آسیب‌های مختلفی قرار دارد و مشکلات متفاوتی ممکن است برای پوست صورت و بدن به وجود بیاید.

از اسکارها و جای جوش گرفته تا پارگی، زخم‌های شدید، خط و خش‌های پوستی و غیره همگی می‌توانند سلامت پوست ما را به خطر بیندازند. یکی از مشکلات رایج اکثر افراد، ترک پوستی است.

ترک‌های پوستی که با نام استرچ مارک شناخته می‌شوند ممکن است بر اثر شرایط و عوامل مختلفی ایجاد شود. در این مقاله با ما باشید تا بیشتر با این ترک‌های روی پوست، انواع آنها، دلایل بروزشان و نحوه درمان این ترک‌ها آشنا شویم.

ترک پوستی چیست؟

بهتر است با تعریف دقیق ترک پوستی مطلب را شروع کنیم.

ترک‌های پوستی از انواع بیماری های پوستی هستند و نوعی جای زخم‌اند که پس از کشیده‌شدن یا کوچک‌شدن سریع پوست ایجاد می‌شوند. این کشش‌ها با علائمی که دارند شناسایی می‌شوند. معمولاً اکثر ترک‌های پوستی بی‌ضررند و به‌مرورزمان بهبود می‌یابند.

درواقع استرچ مارک‌ها بر اثر تغییر ناگهانی پوست و در اثر پارگی کلاژن و الاستین در پوست ایجاد می‌شوند. کلاژن و الاستین نگهدارنده پوست بوده و در صورت پارگی و کش‌آمدن پوست، ترک‌ها ظاهر می‌شوند. آنها می‌توانند به دلایل مختلف و در بخش‌های متفاوت بدن به وجود بیایند.

انواع ترک پوستی

ترک‌های پوستی انواع مختلفی دارند که در درجه اول از نظر رنگ، ترک‌ها با هم متفاوت‌اند و در ادامه نیز براساس دلیل بروز ترک‌ها، محل ظاهرشدن آنها و عمق و شدتشان آنها را با هم بررسی می‌کنیم. آنها می‌توانند شامل ترک‌های پوستی رنگی و ترک‌های عمقی باشند. به‌صورت‌کلی اما ترک پوستی از رنگ‌های تیره‌تر شروع به‌ظاهرشدن می‌کنند و به‌تدریج کم‌رنگ‌تر می‌شوند تا این که محو شوند.

۱. ترک های رنگی

دسته اول ترک‌های پوستی انواع استریاهای رنگی هستند.  به ترک‌های رنگی پوست Striae Rubrae نیز گفته می‌شود. این ترک‌ها در مناطقی از بدن که میزان کشش کمتری دارند به وجود می‌آیند. تغییرات وزن و بارداری دلایل اصلی بروز ترک‌های رنگی‌اند. رنگ این ترک‌ها ابتدا به رنگ بنفش یا قرمز است و به‌تدریج رنگ آنها به سمت صورتی می‌رود تا به‌تدریج کم‌رنگ شده و محو شوند.

ترک پوستی قرمز

رایج‌ترین ترک‌های پوستی، ترک‌های رنگی قرمز هستند که به دنبال کش‌آمدن سریع و بیش‌ازحد پوست ایجاد می‌شوند. اکثر استرچ مارک‌ها از نوع قرمزرنگ‌اند و معمولاً هم در بخش‌های شکم و پهلوها بیشتر دیده می‌شوند. رنگ ترک‌های پوستی قرمز به معنای تازه‌بودن ترک‌هاست و به‌تدریج که از زمان ظاهرشدن این ترک‌ها بگذرد، ترک‌ها صورتی‌رنگ می‌شوند.

۲. ترک های عمقی

ترک‌های عمقی همان‌طور که از نام آنها هم مشخص است ترک‌های عمیقی است که به دلیل پارگی و شکستگی الیاف‌های پوستی در قسمت‌های نازک پوست ایجاد می‌شوند. در مناطقی مانند شکم، زیر چشم، ران و سینه‌ها به دلیل کم‌شدن میزان الاستیسیته این استریاها ایجاد می‌شوند.

استرچ مارک در قسمت های مختلف بدن

همان‌طور که گفته شد ترک پوستی معمولاً در بخش‌های مختلفی از بدن مشاهده می‌شود. به‌صورت شایع استرچ مارک‌ها را می‌توان در قسمت‌های شکم، سینه، بازوها، پاها، ران‌ها و باسن یا پشت کمر مشاهده کرد. استریاها در تمامی این بخش‌ها می‌توانند از نظر عمق و رنگ با هم متفاوت باشند.

ترک های پوستی باسن

باسن یکی از قسمت‌های بدن است که امکان ایجاد ترک پوستی در آن ناحیه بالاست. به دلیل افزایش و کاهش وزن، عوارض بارداری یا ورزش‌کردن این ترک‌ها روی پوست باسن ایجاد می‌شوند. رنگ آنها ممکن است ابتدا قرمز یا بنفش باشد و به‌تدریج کم‌رنگ‌تر شوند.

ترک پوستی ران

در ران‌ها هم امکان ظاهرشدن ترک پوستی بالاست. این ترک‌ها بیشتر به سمت داخلی پاها دیده شده و به دنبال کشیده‌شدن پوست این ناحیه ایجاد می‌شوند. بارداری، اضافه‌وزن و مواردی مشابه می‌تواند عامل بروز این ترک‌های پوستی در ناحیه ران باشد.

ترک پوستی بازو

در بازوها خصوصاً در قسمت زیرین بازوها که پوست سریع‌تر تغییر حالت می‌دهد و نازک‌تر است، انواع ترک‌های پوستی در اثر چاق‌شدن و لاغرشدن مداوم ایجاد می‌شود.

ترک پوستی ساق پا

گاهی اوقات استرچ مارک‌ها در پوست ساق پا دیده می‌شوند. بیشتر مواقع خشکی پوست در ساق پا علت بروز ترک‌های پوستی است. در این وضعیت باید علت خشکی پوست بدن و خارش مشخص شود. بااین‌حال در ورزشکاران ممکن است این ترک‌های پوستی ساق پاها شایع‌تر باشد.

ترک پوستی واژن

گاهی اوقات به دلیل خشکی واژن یا افزایش سن در این ناحیه نیز شاهد بروز ترک پوستی هستیم. این ناحیه، پوست بسیار حساس و نازکی دارد و خشکی می‌تواند مزید بر علت شده که نتیجه آن ایجاد استریا در این ناحیه است.

ترک پوستی شکم

معمولاً بیشترین میزان استرچ مارک‌ها در ناحیه شکم و پهلوها دیده می‌شود. باز هم تغییر وزن و سایز و از همه مهم‌تر بارداری می‌تواند عامل ایجاد این ترک‌های پوستی در ناحیه شکمی باشند. گاهی اوقات جراحی‌هایی که برای کم‌کردن وزن انجام می‌شوند، ترک پوستی روی ناحیه شکمی ایجاد می‌کنند.

علت ترک پوستی

به‌صورت‌کلی علائم رایج کشش و استریای پوستی اغلب به دلیل رشد ناگهانی یا افزایش وزن ایجاد می‌شود. علاوه‌براین زنان بیشتر در معرض این ترک‌های پوستی هستند. زن بودن یکی از عواملی است که احتمال ظاهرشدن ترک پوستی را بیشتر می‌کند.

علت بروز این مشکل می‌تواند موارد زیر باشد:

  • داشتن سابقه خانوادگی
  • بارداری
  • رشد سریع در دوران نوجوانی
  • افزایش یا کاهش وزن سریع
  • استفاده از کورتیکواستروئیدها
  • انجام جراحی‌های تغییر سایز مانند جراحی بزرگ‌کردن سینه و پروتز سینه
  • شیردهی
  • ورزش
  • استفاده از استروئیدهای آنابولیک
  • داشتن یک اختلال ژنتیکی مانند سندرم کوشینگ یا سندرم مارفان
  • برخی از انواع بیماری‌های پوستی خصوصاً خشکی پوست

متن انگلیسی:

Applying a corticosteroid to your skin for a long time can also cause stretch marks. If you have Cushing’s disease or Marfan syndrome, you may see stretch marks

ترجمه متن:

استفاده طولانی‌مدت از کورتیکواستروئید روی پوست می‌تواند باعث ایجاد ترک شود. اگر به بیماری کوشینگ یا سندرم مارفان مبتلا هستید، ممکن است علائم کشش پوست و ترک در آن را مشاهده کنید

 

ترک پوستی در بارداری

حاملگی یک از شایع‌ترین علل بروز ترک پوستی است. این ترک‌ها به‌صورت ترک‌های عمیق یا قرمزرنگ در نواحی شکم، دور شکم، پهلوها، ران‌ها، باسن یا سینه‌ها دیده می‌شوند. میزان ترک‌ها و تعداد آنها در افراد مختلف متفاوت است و مواردی مانند سن یا شاخص توده بدنی قبل از شروع بارداری می‌تواند در شدت بروز استریاها موثر باشد.

هر چقدر سایز شکم در بارداری بیشتر شود، وزن اولیه بالاتر باشد، اضافه‌وزن بیشتری در بارداری وجود داشته باشد و سن بارداری پایین‌تر باشد، احتمال بروز ترک‌های پوستی بیشتر و عمیق‌تر هم بالاتر است. از طرفی وزن نوزاد هم در میزان این ترک‌ها و شدتشان تاثیر دارد، چرا که بسته به وزن و اندازه جنین میزان کشیده‌شدن پوست خصوصاً پوست شکم و پهلو بیشتر است.

ترک های پوستی بعد از لاغری

چاق و لاغرشدن از دلایل مهم کشیده‌شدن و ترک‌خوردن پوست است. زمانی که افراد چاق می‌شوند یا اضافه‌وزن دارند پوست بدن خصوصاً ناحیه شکم و ران‌ها کشیده می‌شود. بعد از لاغری پوست‌های کشیده‌شده، کشش خود را از دست می‌دهند و شل می‌شوند. همین عامل می‌تواند موجب بروز ترک پوستی بعد از لاغری باشد.

علت ترک پوستی در نوجوانی

در دوران نوجوانی احتمال ظاهرشدن استریاها در نواحی مختلف بدن بالاست. دلیل عمده آن جهش‌های رشدی است که در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد. البته در این دوره کاهش و افزایش سریع وزن هم رایج است. تغییرات هورمونی نیز یکی دیگر از دلایل ظاهرشدن ترک پوستی در نوجوانی است. در واقع بلوغ خود به‌عنوان عاملی برای ظاهرشدن این ترک‌های پوستی شناخته می‌شود.

درمان ترک پوستی

به‌صورت‌کلی نمی‌توان درمان قطعی ترک‌های پوستی را پیشنهاد کرد، چرا که این ترک‌ها نیز مانند جای زخم‌ها دائمی‌اند. اما درمان‌ها ممکن است موجب کمتر دیده‌شدن آنها شده و همچنین به درمان خارش بدن و ترک‌ها کمک زیادی کند. پیش از شروع درمان باید این نکته مهم را در نظر گرفت که هیچ درمان واحدی برای همه به‌صورت یکسان کار نمی‌کند و حتی برخی از محصولات اصلاً موثر نیستند.

۱. لیزر ترک های پوستی

لیزردرمانی اولین و رایج‌ترین روشی است که برای رفع ترک پوستی از آن استفاده می‌شود. با نفوذ اشعه‌های لیزر به پوست، لایه‌های پوستی بازیابی شده و با تحریک بافت‌ها و افزایش تولید ملانین، تقریباً ترک‌ها بی رنگ می‌شوند.

متن انگلیسی:

Laser therapy is a common treatment option to remove white stretch marks. In the procedure, lasers penetrate the skin, triggering regeneration. This stimulates the tissues around your stretch marks to heal at a faster rate

ترجمه متن:
لیزردرمانی یک گزینه درمانی رایج برای ازبین‌بردن علائم کشش سفید است. در این روش، لیزر به پوست نفوذ می‌کند و باعث بازسازی می‌شود. این کار بافت‌های اطراف ترک‌های پوستی شما را تحریک می‌کند تا با سرعت بیشتری بهبود یابند

 

۲. درمان ترک پوستی ناشی از چاقی

برای ازبین‌بردن ترک پوستی ناشی از چاقی می‌توان از گزینه‌های مختلفی استفاده کرد. میکرودرم ابریژن با تحریک پوست برای سفت‌شدن و تولید کلاژن و الاستین بیشتر عمل می‌کند. درمان‌های موضعی مانند کرم‌های ضد ترک هم می‌توانند برای ازبین‌بردن ترک پوستی ناشی از چاقی استفاده شود.

۳. از بین بردن ترک های پوستی با جراحی ترک های پوستی

گاهی اوقات افراد برای ازبین‌بردن هر چه بیشتر و مؤثرتر ترک‌های پوستی، خصوصاً انواع ترک‌های پوستی قدیمی و بسیار عمیق گزینه جراحی زیبایی را انتخاب می‌کنند. طی جراحی پوست ناحیه ترک‌خورده کشیده خواهد شد و با کشش آن، ترک‌ها ناپدید می‌شوند.

۴. کرم از بین بردن ترک های پوستی

کرم‌ها، لوسیون‌ها و ژل‌های مخصوص استرچ مارک‌ها وجود دارد که برخی از آنها همیشه موثر نیستند و برخی نیز اصلاً اثری ندارند. بسیاری از کرم‌هایی که برای ازبین‌بردن ترک‌های پوستی موثرند تنها باید در مراحل اولیه ظاهرشدن ترک پوستی استفاده شوند و به نظر می‌رسد روی ترک‌های پوستی بالغ تاثیر کمتری دارند.

از طرفی ماساژدادن کرم روی پوست به مدت کافی نیز ممکن است روی تأثیرگذاری این کرم‌ها و لوسیون‌ها موثر باشد. از جمله کرم‌هایی که می‌توانند در درمان کشش‌های پوستی و حداقل کم‌اثرکردن استرچ مارک‌ها موثر باشند کرم‌های رتینوئیدی یا هیالورنیک اسیدی هستند.

کرم ترک پوستی گاتیو

یکی از کرم‌های شناخته شده برای درمان ترک پوستی، خصوصاً در دوران بارداری کرم استرچ مارک گاتیو است. این درمان می‌تواند برای افرادی که چاق و لاغرشدن زیادی را تجربه می‌کنند، موثر باشد و به درمان ترک‌های پوستی آنها کمک کند.

۵. مزوتراپی ترک پوستی

در روش دیگری که برای درمان و بهبود اثر ترک‌های پوستی از آن استفاده می‌شود، مواد مخصوص درمان استریاها از طریق تزریق مستقیم به پوست، با تحریک کلاژن‌سازی به بهبود ترک پوستی کمک می‌کنند که به این روش مزوتراپی می‌گویند.

۶. میکرونیدلینگ ترک پوستی

میکرونیدلینگ روش دیگری برای ازبین‌بردن انواع ترک پوستی است که در آن دقیقاً محل ایجاد ترک‌ها هدف قرار می‌گیرد. در میکرونیدلینگ از سوزن‌های ریزی در پوست استفاده می‌شود تا با تحریک کلاژن‌سازی، ترک‌ها را کاهش داده و شرایط پوست را بهبود ببخشد.

۷. بادی اویل ترک پوستی

برخی از متخصصان روغن تراپی یا بادی اویل را برای رفع ترک‌های پوستی پیشنهاد می‌کنند. این روغن‌ها با ترکیبات به‌خصوصی که دارند می‌توانند به ساخت کلاژن و ترمیم پوست کمک کنند. بادی اویل تراپی به این صورت است که باید در یک دوره زمان مشخص نواحی دارای ترک پوستی را با روغن‌ها ماساژ داد تا به‌تدریج اثر ترک‌ها کمتر و کمتر شود.

۸. لایه برداری پوست برای ترک پوستی

یکی دیگر از گزینه‌های درمان ترک پوستی لایه‌برداری پوست است که در آن پزشک در روشی به نام تراشیدن، سلول‌های سطحی و مرده پوست را جدا می‌کند و به این طریق سعی در کم‌کردن اثر ترک‌های پوستی دارد.

لایه‌بردارهای شیمیایی معمولاً در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند. لایه‌برداری در کنار سایر روش‌های درمانی می‌تواند نتایج درمان را افزایش دهد. پاک‌سازی پوست مرده از ترک‌های پوستی به سایر درمان‌های پوستی اجازه می‌دهد تا عمیق‌تر نفوذ کرده و سریع‌تر عمل کنند.

۹. کاموفلاژ ترک پوستی

کاموفلاژ ترک پوستی درواقع یک روش درمانی برای ازبین‌بردن ترک‌های پوستی نیست. در این روش استریاها روی پوست با کرم‌ها و محصولات آرایشی حرفه‌ای پوشانده می‌شوند. اثر آنها به شکلی است که ظاهر پوست را یکدست و کاملاً طبیعی نشان می‌دهند. در این روش شما رنگ ترک‌های پوستی را هم‌رنگ پوست بدن خواهید کرد و به‌این‌ترتیب آنها قابل رویت نخواهند بود.

۱۰. راه های گیاهی برای از بین بردن ترک های پوستی

درمان‌های گیاهی هم برای رفع ترک پوستی پیشنهاد می‌شوند که تمام آنها چاره‌ساز نیستند. برای مثال استفاده از روغن‌های گیاهی مانند روغن‌زیتون یا روغن نارگیل و استفاده از ویتامین E از جمله روش‌هایی است که به‌عنوان درمان گیاهی ازبین‌بردن استرچ مارک‌ها پیشنهاد می‌شود.

روغن بایو اویل برای ترک پوستی

یکی از درمان‌های پیشنهادی برای رفع ترک پوستی، روغن بایو اویل است. این روغن با یک فرمولاسیون طبیعی که حاوی انواع ویتامین‌ها، عصاره گیاهان، روغن‌های گیاهی مانند رزماری، بابونه و گل همیشه‌بهار برای درمان جای زخم، جای جوش، لکه‌های پوستی و همچنین درمان ترک‌های پوستی استفاده می‌شود.

رفع سریع ترک های پوستی

اگر به دنبال روشی برای رفع سریع ترک‌های پوستی هستید باید گفت که هیچ روش دائمی برای ازبین‌بردن ترک‌ها وجود ندارد و تنها روش سریعی که می‌توان با آن ترک‌های پوستی را ناپدید کرد، روش‌هایی مانند کاموفلاژ است.

برای درمان ترک پوستی به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

در صورت ظاهرشدن علائم کشش پوستی و ظاهرشدن ترک‌ها باید به یک متخصص پوست مراجعه کرد. متخصص پوست می‌تواند با بررسی ترک‌ها و شرایط آنها از بهترین گزینه‌های درمانی استفاده کند. 

عوارض ترک پوستی

ترک‌های پوستی را در دسته بیماری‌های پوستی که سلامت را به خطر می‌اندازند دسته‌بندی نمی‌کنند و آنها کلاً خطر جسمی ندارند. بیشترین تاثیر و عوارض این ترک‌ها، تاثیر روحی روانی است. استرس و اضطراب و حس ناخوشایندی که فرد نسبت به بدن و ظاهر خود پیدا می‌کند از اصلی‌ترین عوارض استرچ مارک‌هاست.

جلوگیری از ترک پوستی

محققان طی بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که اکثر داروهایی که گفته می‌شود برای جلوگیری از بروز ترک پوستی موثرند، عملاً کارساز نیستند. برای مثال در مطالعات انجام شده، روغن بادام، کره کاکائو، روغن‌زیتون و ویتامین E از ایجاد علائم کشش جلوگیری نکردند. بااین‌حال در بررسی‌ها مشخص شده است که ترکیباتی حاوی گیاه سنتلا یا هیالورونیک اسید ممکن است برای جلوگیری از ترک‌های پوستی موثر باشند.

چگونه در بارداری از ترک پوستی جلوگیری کنم؟

تقریباً پیشگیری‌کردن از ترک‌های پوستی در بارداری غیرممکن است. برخی موارد می‌تواند شدت و میزان آنها را کمتر یا حداقل کنترل کند. کنترل وزن قبل و حین بارداری، ماساژ شکم و نواحی دارای ترک با کرم‌ها و روغن‌های کاهش‌دهنده ترک‌های پوستی در همان ابتدای ظاهرشدن ترک‌ها می‌تواند تا حدودی موثر باشد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

تقریباً هر کسی ممکن است در طول زندگی ترک پوستی را تجربه کند. این ترک‌ها می‌توانند نتیجه کشیده‌شدن ناگهانی و شدید پوست در نواحی مختلف بدن باشند.

رایج‌ترین قسمت‌ها نیز شامل شکم، پهلو، ران‌ها و بازوها می‌شود. درمان قطعی برای ازبین‌بردن ترک‌های پوستی وجود ندارد و تنها می‌توان با روش‌های مختلف آنها را کنترل کرد تا کمتر به چشم بیایند. یک متخصص پوست می‌تواند با بررسی ترک‌های پوست بهترین درمان‌ها را ارائه کند.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=34486

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.