• امروز : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

اختلال استرس پس از سانحه چیست؟ علائم و درمان PTSD

  • کد خبر : 34338
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸
اختلال استرس پس از سانحه چیست؟ علائم و درمان PTSD
اختلال استرس پس از سانحه بعد از یک رویداد استرس‌زا ایجاد می‌شود. اگر علائم بعد از یک ماه از بین نرفت، باید از روانشناس کمک بگیرید. علائم آن شبیه به افسردگی و اضطراب است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD می‌تواند در افرادی ایجاد شود که یک رویداد آسیب‌زا را تجربه کرده یا شاهد آن بوده‌ٰاند. رویداد آسیب‌زا می‌تواند جسمی یا روحی باشد، مانند بلای طبیعی، جنگ، تجاوز جنسی یا یک تصادف جدی. اما چرا باید این اختلال را جدی گرفت؟ همگی ما اتفاقات بدی را در زندگی تجربه کرده‌ایم اما پس از گذشت زمان توانسته‌‌ایم با آن اتفاقات کنار بیاییم.

برخی از این حوادث اما به همین راحتی کنار نمی‌روند. PTSD همین وضعیت پیچیده‌ای است که تأثیر قابل توجهی بر زندگی روزمره فرد دارد و در صورت عدم تشخیص یا درمان نشدن عوارض بدی هم به‌جای می‌گذارد. پس اصلا نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

در این مقاله به دقت علائم و راه‌ های تشخیص آن را بخوانید تا بدانید که آیا شما یا اطرافیانتان از این بیماری رنج می‌برید یا نه؟ در ادامه توضیح می‌دهیم که اختلال استرس بعد از سانحه چگونه است؟ چه علائمی دارد؟ چگونه می‌توان آن را تشخیص داد؟ آیا راه درمانی دارد و در صورت عدم درمان چه مشکلاتی را به وجود می‌آورد؟

اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD چیست؟

PTSD مخفف Post-traumatic stress disorder و به معنای اختلال استرس پس از سانحه است که بسیاری به نام‌های پی تی اس دی یا اختلال اضطراب پس از سانحه هم می‌شناسند.

این اختلال روانی همان‌طور که از نام آن پیداست، در افرادی ایجاد می‌شود که یک رویداد آسیب‌زا یا به عبارتی یک تروما را تجربه کرده‌اند. PTSD می‌تواند افراد را در هر سن، جنسیت یا فرهنگی تحت تاثیر قرار دهد. از طرفی هم یک وضعیت پیچیده است که می‌تواند افراد مختلف را به روش‌های مختلف تحت تاثیر قرار دهد.

این اختلال اغلب در افرادی دیده می‌شود که جنگ را تجربه کرده‌اند یا قربانی تجاوز فیزیکی یا جنسی شده‌اند. با این حال، ممکن است در افرادی که یک رویداد ناگهانی و غیرمنتظره مانند مرگ ناگهانی یکی از عزیزان، یک تصادف جدی یا یک بلای طبیعی را تجربه کرده‌اند هم ایجاد شود.

اختلال استرس پس از سانحه طیف وسیعی از علائم را ایجاد می‌کند که می‌تواند زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد. مهم‌ترین علائم پی تی اس دی ترس از تجربه مجدد آن رویداد آسیب‌زاست. به همین دلیل تلاش می‌کنند از موقعیت‌های مرتبط با آن تروما اجتناب کنند. به‌طور مثال فردی بعد از تجربه یک تصادف جدی دیگر حاضر به مسافرت با ماشین نیست.

در صورتی که علائم پی تی اس دی را دارید یا شک داشتید، برای تشخیص قطعی اختلال استرس بعد از حادثه، حتما با روانشناس مشورت کنید.

علائم اختلال استرس پس از سانحه چیست؟

هر اختلال مرتبط با سلامت روان در دست‌نامه تشخیصی DSM-۵ علائم مشخصی دارد. PTSD هم با استفاده از معیارهای مشخص شده در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-۵) تشخیص داده می‌شود.

طبق DSM-۵ اختلال استرس پس از سانحه زمانی قابل تشخیص است که فردی در معرض یک رویداد آسیب‌زا قرار گرفته باشد و علائمی را از هر یک از دسته‌ علائم زیر تجربه کند:

۱. افکار مزاحم مربوط به تجربه مجدد که در آن فرد، سانحه مذکور را دائماً به حداقل یکی از اشکال زیر تجربه مجدد (reexperience) می‌کند: فلش‌بک زدن مکرر، مرور یا یادآوری خاطره یا کابوس‌.

۲.رفتار اجتنابی که شامل اجتناب فعالانه از هر چیزی است که ممکن است باعث یادآوری رویداد آسیب‌زا شود. این می‌تواند شامل اجتناب از افراد، مکان‌ها یا موقعیت‌هایی باشد که با تروما مرتبط هستند و می‌تواند منجر به کناره‌گیری اجتماعی و انزوا شود.

۳. علائم خلقی منفی که به معنای بی‌حسی یا کم‌علاقگی جدی به فعالیت‌هایی است که زمانی برای فرد لذت‌بخش بوده‌اند. افراد مبتلا به PTSD ممکن است احساس گناه، شرم یا ناامیدی را هم تجربه کنند.

۴. علائم برجسته اضطراب یا برانگیختگی بیش از حد که شامل احساس بی‌قراری دائمی است و می‌تواند خود را به صورت مشکل در خوابیدن، یا تجربه عصبانیت یا تحریک‌پذیری، گوش به زنگی مفرط یا از جا پریدن نشان دهد.

برای تشخیص PTSD، یک فرد باید علائم هر یک از این دسته‌های بالا را حداقل یک ماه تجربه کند. علاوه بر این، علائم باید به حدی شدید باشد که در زندگی روزمره او اختلال ایجاد کند.

علائم PTSD در کودکان و نوجوانان چیست؟

علائم PTSD در کودکان و نوجوانان می‌تواند با بزرگسالان متفاوت باشد. در اینجا برخی از علائم رایج که در کودکان بیشتر وجود دارد لیست شده است:

  • شب ادراری
  • کابوس یا وحشت شبانه
  • دلبستگی بیش از حد به خانواده یا دوستان، به صورتی که به نزدیکان خود می‌چسبند.
  • پرخاشگری یا سایر تغییرات رفتاری
  • لکنت زبان یا لالی انتخابی
  • اجتناب از فعالیت‌ یا مکان‌هایی که کودک را به یاد رویداد آسیب زا می‌اندازد.
  • شکایات جسمی مانند سردرد، معده‌درد یا سایر دردها.
  • مشکل در انجام تکالیف مدرسه یا سایر فعالیت‌های تحصیلی.

اگر مشکوک هستید که کودک یا نوجوانی علائم PTSD را تجربه می‌کند، ضروری است که به دنبال کمک روانشناس کودک و نوجوان باشید. مداخله زودهنگام می‌تواند به جلوگیری از عواقب طولانی‌مدت و بهبود سریع‌تر کودک کمک کند.

شب ادراری، کابوس و پرخاشگری می‌تواند از علائم اختلال پی تی اس دی در کودکان باشد

اگر علائم اختلال استرس پس از سانحه را دارم به چه پزشکی مراجعه کنم؟

برای تشخیص اختلال استرس پس از سانحه لازم است به روانشناس مراجعه کنید. برای روان درمانی، روانشناس و برای دارودرمانی نیاز به مراجعه به روانپزشک است.

علت اختلال اضطراب پس از سانحه چیست؟

می‌دانیم که هر کسی می‌تواند پس از تجربه یا مشاهده یک رویداد آسیب‌زا دچار PTSD شود. با این حال، برخی از رویدادها بیشتر از سایرین باعث اختلال اضطراب پس از سانحه می‌شوند. برخی از رویدادهای رایج که می‌توانند باعث PTSD شوند، عبارتند از:

  • جنگ
  • تجاوز جنسی
  • بلایای طبیعی مانند طوفان، زلزله یا سیل
  • حملات تروریستی
  • حوادث جدی مانند تصادفات اتومبیل یا سقوط هواپیما
  • مرگ ناگهانی و غیرمنتظره یکی از عزیزان
  • آسیب‌های دوران کودکی، مانند سوءاستفاده یا بی‌توجهی.

چگونه می‌توانم بفهمم اختلال استرس پس از سانحه دارم؟

اگر شما هم یک رویداد ناگوار را پشت سر گذاشته‌اید بهتر است به این سوالات پاسخ دهید:

  • آیا شما مدام و ناخودآگاه به آن رویداد آسیب‌زا فکر می‌کنید؟
  • آیا رویداد به صورت فلش‌بک برای شما زنده می‌شود؟
  • آیا در مورد ترومای مورد نظر کابوس می‌بینید؟
  •  آیا شما از چیزهایی که تداعی‌کننده آن رویداد است اجتناب می‌کنید؟
  •  آیا گاهی اوقات دچار کرختی یا بی‌حسی می‌شوید؟
  •  آیا دچار بی‌قراری یا اضطراب بدون دلیل می‌شوید؟
  • آیا بیشتر از قبل الکل یا مواد مخدر مصرف می‌کنید؟
  • آیا مدام گوش‌ به زنگ هستید یا منتظرید که اتفاق بدی بیفتد؟
  • آیا احساس تهدید شدن و ناامنی می‌کنید؟
  • آیا رفتارهای تکانشی دارید؟ ناگهان عصبی می‌شوید یا ناگهان گریه می‌کنید؟
  •  آیا کنار آمدن با دیگران سخت است؟
  •  آیا احساس افسردگی یا خستگی می‌کنید؟

اگر ۴ هفته از واقعه ناگوار گذشته و جواب شما به اغلب سوالات بالا بله است، بهتر است با روانشناس مشورت کنید. زیرا تشخیص سریع پی تی اس دی می‌تواند بسیار مفید باشد و از عوارض بعدی آن جلوگیری کند.

تست PTSD یا تست اختلال پس از سانحه چیست؟

یکی از رایج‌ترین تست‌های روان‌شناختی برای PTSD، چک لیست اختلال استرس پس از سانحه PCL-۵ است. PCL-۵ یک پرسشنامه خودگزارشی و ۲۰ سوالی است که شدت و فراوانی علائم PTSD را اندازه‌گیری می‌کند.

تست دیگر برای تشخیص اختلال استرس پس از سانحه، مقیاس PTSD توسط پزشکان (CAPS-۵) است. این یک مصاحبه ساختاریافته است که توسط یک متخصص سلامت روان برای ارزیابی شدت و فراوانی علائم PTSD انجام می‌شود.

یکی از رایج‌ترین تست‌های روان‌شناختی برای PTSD، چک لیست اختلال استرس پس از سانحه PCL-۵ است

درمان اختلال استرس پس از سانحه چیست؟

درمان PTSD معمولاً شامل ترکیبی از دارو و روان‌درمانی است. در اینجا چند روش رایج برای درمان PTSD آورده شده است:

۱. داروها: داروهای ضدافسردگی و داروهای ضداضطراب می‌توانند به کاهش علائمی مانند اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب کمک کنند.

۲. درمان شناختی رفتاری (CBT): CBT نوعی درمان است که بر تغییر الگوهای فکری و رفتارهای منفی تمرکز دارد. این درمان کمک می‌کند تا افراد مکانیسم‌های دفاعی مناسب برای مقابله با محرک‌ها و علائم ایجاد کنند.

۳. حساسیت‌زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم (EMDR): EMDR نوعی درمان است که از حرکات چشم برای کمک به پردازش و مقابله با خاطرات آسیب‌زا به افراد کمک می‌کند.

۴. مواجهه‌درمانی: مواجهه‌درمانی به افراد کمک می‌کند با محرک‌هایی که باعث اضطراب می‌شوند، مقابله کنند و به تدریج خود را نسبت به آنها حساسیت‌زدایی کنند.

۵. گروه‌درمانی: در گروه درمانی شما با افرادی که همان ترومای مشابه با شما را گذرانده‌اند، در یک گروه تحت نظر روانشناس گروه‌درمانگر شروع به درمان می‌کنید. گروه‌درمانی به افراد مبتلا به پی تی اس دی کمک می‌کند تا درک کنند تنها خودشان این فاجعه را تجربه نکرده‌اند.

داروهای پی تی اس دی چیست؟

در اینجا برخی از داروهای رایج استفاده می‌شود:

  • داروهای ضد افسردگی: داروهای ضد افسردگی مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و مهارکننده‌های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs)، می‌توانند به کاهش علائم افسردگی و اضطراب کمک کنند.
  • داروهای ضد اضطراب: بنزودیازپین‌ها، مانند لورازپام و کلونازپام، می‌توانند به کاهش علائم اضطراب و بی‌خوابی کمک کنند.
  • پرازوسین: پرازوسین یک داروی فشارخون است که می‌تواند به کاهش کابوس‌ها و بهبود خواب این افراد کمک کند.
  • تثبیت کننده‌های خلق و خو: مانند لاموتریژین، می‌تواند به کاهش تحریک‌پذیری کمک کند.‌
  • آنتی سایکوتیک‌های نسل دوم: مانند ریسپریدون و اولانزاپین به کاهش علائم اضطراب، پارانویا و هوشیاری بیش‌از‌حد کمک می‌کنند.

هشدار:

دقت داشته باشید که هیچ کدام از داروهای آرام‌بخش و ضداضطراب را نمی‌توانید و نباید بدون تجویز پزشک مصرف کنید. از این رو اگر فکر می‌کنید دچار اختلال اضطراب بد از واقعه هستید و این مسئله در زندگی شما خللی ایجاد کرده‌است، به روانشناس و سپس روانپزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز برای شما دارو تجویز کنند.

برای درمان اختلال استرس پس از سانحه باید به کدام دکتر مراجعه کنیم؟

اگر دچار سانحه‌ای شدید را پشت سر گذاشته و علائم اختلال پی تی اس دی را تجربه می‌کنید، باید برای تشخیص و درمان آن به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.

عوارض اختلال پی تی اس دی چیست؟

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر زندگی روزمره و رفاه فرد داشته باشد و می‌تواند منجر به طیف وسیعی از عوارض شود، از جمله:

  • افسردگی: افراد مبتلا به PTSD ممکن است علائم افسردگی مانند احساس غم، ناامیدی یا بی‌ارزشی را تجربه کنند.
  • اضطراب: PTSD می‌تواند باعث اختلالات اضطرابی هم‌‌چون حملات پانیک، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب منتشر شود.
  • سوء مصرف مواد: برخی از افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه ممکن است به الکل یا مواد مخدر به عنوان راهی برای مقابله با علائم خود روی آورند.
  • مشکلات رابطه: PTSD می‌تواند ایجاد و حفظ روابط با دیگران را برای افراد دشوار کند.
  • مشکلات شغلی: افراد مبتلا به PTSD ممکن است در وظایف مربوط به کار، از جمله حضور و غیاب و بهره‌وری، مشکل داشته باشند.
  • مشکلات سلامت جسمانی: PTSD می‌ٰتواند خطر مشکلات جسمی مانند بیماری قلبی، دیابت و درد مزمن را افزایش دهد.
  • افکار و رفتارهای خودکشی: برخی از افراد مبتلا به اختلال اضطراب پس از سانحه ممکن است افکار یا رفتارهای خودکشی را تجربه کنند.
  • فلاش‌بک و کابوس: اختلال استرس پس از سانحه می‌تواند باعث فلاش‌بک و کابوس شود که می‌تواند ناراحت‌کننده باشد و در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.

برای کاهش خطر ابتلا به این عوارض مهم است که در اسرع وقت برای PTSD به دنبال درمان باشید. تیم روانشناس و روان‌پزشک خوب می‌توانند با ایجاد یک برنامه‌ی درمانی که ممکن است شامل روان‌درمانی، دارو درمانی و سایر انواع حمایت باشد، در بهبود و مدیریت درمان شما بسیار کمک‌کننده باشند.

افراد مبتلا به PTSD ممکن است علائم افسردگی مانند احساس غم، ناامیدی یا بی‌ارزشی را تجربه کنند

پیشگیری از اختلال استرس پس از سانحه ممکن است؟

طبیعی است که پیشگیری از همه رویدادهای آسیب‌زا امکان‌پذیر نباشد؛ اما اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به PTSD انجام دهید:

  • ایجاد یک شبکه حمایتی قوی از خانواده و دوستان می‌تواند به افراد کمک کند تا با حوادث آسیب‌زا کنار بیایند.
  • به دنبال کمک حرفه‌ای باشید: پس از تروما سریعا به یک روانشناس یا روانپزشک خوب مراجعه کنید. آن‌ها در پردازش رویداد و ایجاد مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم به شما کمک می‌کنند.
  • مراقبت از خود را تمرین کنید: مراقبت از نیازهای جسمی و عاطفی، مانند خواب کافی و شرکت در فعالیت‌های کاهش‌دهنده استرس مانند ورزش، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به PTSD کمک کند.
  • روش‌های کنترل استرس را بدانید.

تفاوت PTSD و اضطراب چیست؟

احساس اضطراب یک علامت رایج در PTSD است، اما بین اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه تفاوت‌های کلیدی وجود دارد. PTSD پس از یک رویداد آسیب‌زا ایجاد می‌شود و با طیف وسیعی از علائم، از جمله افکار مزاحم، رفتار اجتنابی، خلق منفی و برانگیختگی بیش از حد مشخص می‌شود. اضطراب اما یک پاسخ طبیعی به استرس است و می تواند بخشی عادی از زندگی روزمره باشد.

با این حال، اختلالات اضطرابی گروهی از بیماری‌های سلامت روان هستند که با نگرانی، ترس یا اضطراب بیش از حد و مداوم مشخص می‌شوند که شامل اختلال اضطراب منتشر یا فراگیر، اختلال هراس یا پانیک و اختلال اضطراب اجتماعی است.

PTSD و اضطراب می‌توانند علائم مشترکی داشته باشند، اما دو اختلال متمایز هستند. اختلالات اضطرابی شامل نگرانی یا ترس بیش از حد است که اغلب تعمیم می‌یابد، در حالی که PTSD به طور خاص با یک رویداد آسیب‌زا مرتبط است. هر دو اختلال می‌توانند شامل علائم اجتناب و برانگیختگی بیش از حد باشند، اما علائم تجربه مجدد که مشخصه PTSD هستند در اختلالات اضطرابی وجود ندارند.

PTSD همچنین از اختلال استرس حاد (ASD) هم متمایز است که وضعیتی است که می‌تواند بلافاصله پس از یک رویداد آسیب‌زا رخ دهد. ASD علائمی مشابه علائم PTSD دارد، اما برای مدت‌زمان کوتاه‌تری (بین سه روز تا یک ماه) طول می‌کشد. اگر علائم بیش از یک ماه باقی بماند، ممکن است تشخیص PTSD داده شود.

نتیجه‌گیری و راهنمای مراجعه به روانشناس

PTSD یا اختلال استرس پس از سانحه بعد از تجربه یا مشاهده یک رویداد آسیب‌زا ایجاد شود. در حالی که ممکن است پیشگیری از همه رویدادهای آسیب‌زا امکان‌پذیر نباشد، اقداماتی وجود دارد که افراد می‌توانند برای کاهش خطر ابتلا به PTSD انجام دهند و درمان‌های موثری هم برای کسانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند وجود دارد. اگر خودتان یا عزیزانتان علائم پی تی اس دی را تجربه می‌کنید، مهم است که به دنبال کمک حرفه‌ای باشید.

اگر میزان استرس‌ به ‌حدی زیاد است که زندگی از حالت طبیعی خود خارج شده باشد حتما باید به متخصص روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=34338

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.