• امروز : پنجشنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

استیل سیستئین چیست و چه کاربردی دارد؟

  • کد خبر : 33597
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰
استیل سیستئین چیست و چه کاربردی دارد؟
استیل سیستئین دارویی برای بیماران مبتلا به اختلالات ریوی است از سمت پزشکان متخصص تجویز می‌شود. این دارو به درمان خلط ناشی از برخی بیماری‌ها کمک می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، استیل سیستئین یکی از انواع دارو است که برای بیماران مبتلا به اختلالات ریوی از سمت پزشکان تجویز می‌شود. ما به منظور آگاهی افراد، این مقاله را که معرفی جامعی از داروی استیل سیستئین است ارائه داده‌ایم. شما می‌توانید تمامی اطلاعات مورد نیاز درباره این دارو، از تعریف آن گرفته تا نحوه مصرف و حتی احتیاطات زمان مصرف آن را در این مقاله بخوانید.

داروی استیل سیستئین چیست؟

استیل سیستئین با عنوان N-استیل سیستئین (NAC) شناخته می‌شود. استیل سیستئین دارویی است که برای درمان مصرف بیش از حد پاراستامول و شل کردن مخاط غلیظ در افراد مبتلا به اختلالات برونش ریوی مزمن مانند ذات الریه و برونشیت استفاده می‌شود.

علاوه بر این استیل سیستئین یک آنتی اکسیدان و القا کننده گلوتاتیون و دارویی است که می‌تواند به عنوان یک موکولیتیک در بیماران مبتلا به شرایط خاص ریوی و به عنوان پادزهر برای مصرف بیش از حد استامینوفن نیز استفاده شود. این دارو خلط‌ آور بوده و به اشکال دارویی مختلفی از جمله قرص و قرص جوشان در دسترس افراد قرار می‌گیرد.

در ادامه بیشتر با این دارو آشنا خواهید شد.

اسامی رایج داروی استیل سیستئین:

  • قرص جوشان استیل سیسنئین-حکیم ۶۰۰ میلی گرم
  • ساشه استیل سیستئین+اسکوربیک اسید آی.دی
  • قرص ا سی سی ۲۰۰ میلی گرم
  • قرص استیل سیستئین فارماشیمی ۲۰۰ میلی گرم
  • قرص جوشان اسلیت ۶۰۰ میلی گرم
  • قرص جوشان استیل سیستئین اوه سینا ۶۰۰ میلی گرم
  • قرص جوشان فلویموسیل ۶۰۰ میلی گرم (فلوموسیل)
  • قرص جوشان ا سی سی لانگ ۶۰۰ میلی گرم
  • قرص موکوسولوین ۲۰۰ میلی گرم
  • قرص جوشان استیل سیستئین آریا دارو ۶۰۰ میلی گرم
  • آمپول اکسی-ناک ۲ گرم/۱۰ میلی لیتر
  • ویال هیدوناک ۲۰۰میلی گرم/میلی لیتر ۲۵میلی لیتر
  • محلول استنشاقی فلویموسیل ۳۰۰ میلی گرم/ ۳ میلی لیتر (فلوموسیل)
  • پودر آسکورموسیل ۶۰۰ میلی گرم+ ویتامین سی ۷۵ میلی گرم
  • پودر موکوسیل ۶۰۰ میلی گرم+ ویتامین سی ۷۵ میلی گرم
  • پودر استیل سیستئین+ویتامین سی ۶۰۰/۷۵ میلی گرم کیمیا کالای رازی

متن انگلیسی:

Acetylcysteine is used for certain lung conditions when increased amounts of mucus make breathing difficult. Acetylcysteine liquefies (thins) or dissolves mucus so that it may be coughed up. Sometimes the mucus may have to be removed by suction

ترجمه متن:

استیل سیستئین برای برخی از بیماری‌های ریوی استفاده می‌شود، زمانی که مقادیر زیاد مخاط تنفس را دشوار می‌کند. استیل سیستئین مخاط را رقیق یا حل می‌کند تا از طریق سرفه خارج شود. گاهی اوقات ممکن است لازم باشد مخاط با ساکشن برداشته شود

طریقه مصرف قرص جوشان استیل سیستئین

دوز توصیه شده قرص جوشان استیل سیستئین یک بار در روز است. به بیمارانی که در سرفه مشکل دارند (بیماران مسن و ضعیف) توصیه می‌شود صبح‌ها یک عدد از این قرص جوشان را مصرف کنند. قرص جوشان استیل سیستئین را در نصف لیوان آب حل کنید و بلافاصله محلول را بنوشید.

بهترین زمان مصرف قرص جوشان استیل سیستئین

بهترین زمان مصرف قرص جوشان استیل سیستئین بعد از مصرف یک وعده غذایی و با معده پر است. در شرایطی که معده خالی باشد بهتر است قرص جوشان استیل سیستئین استفاد نشود.

موارد مصرف قرص جوشان استیل سیستئین

استیل سیستئین در زمان ابتلا به بیماری‌های زیر و به منظور درمان این بیماری‌ها مصرف می‌شود:

  • برونشیت و التهاب غشاهای مخاطی در راه‌های هوایی 
  • آمفیزم
  • موکوویسیدوز یا فیبروز کیستیک 
  • برونشکتازی (گشاد شدن مزمن مجرای هوایی)

۱. قرص جوشان استیل سیستئین برای ریه

این دارو به خصوص در بزرگسالان برای درمان بیماری‌های مرتبط با ریه تجویز می‌شود. پزشک برای کاهش علائم مشکلات ریه استیل سیستئین را همراه با داروهای دیگر تجویز می‌کند.

۲. قرص جوشان استیل سیستئین برای سرفه

برای بیمارانی که در سرفه کردن مخاط مشکل دارند، مصرف قرص جوشان در صبح توصیه می‌شود. قرص جوشان را در نصف لیوان آب حل کنید و بلافاصله محلول بدست آمده را بنوشید. البته ابتدا باید علت سرفه های مداوم مشخص شود.

قرص جوشان استیل سیستئین را باید در آب انداخت و پس از حل شدن محلول را نوشید.

۳. قرص جوشان استیل سیستئین برای کودکان

قرص جوشان استیل سیستئین  ۶۰۰میلی گرمی نباید توسط کودکان زیر ۲ سال استفاده شود. مصرف این قرص جوشان برای کودکان و نوجوانان تا ۱۸ سالگی مناسب نیست.

۴. استیل سیستئین در بدنسازی

این مکمل التهاب و خستگی ناشی از ورزش را کاهش می‌دهد. همچنین سیتوکین‌های ضد التهابی را تنظیم می‌کند و آسیب ماهیچه‌های اسکلتی را پس از خستگی ناشی از فعالیت انقباضی به حداقل می‌رساند.

۵. استیل سیستئین زخم معده

سیستئین حاوی گوگرد است و به بهبود گاستریت کمک می‌کند. مصرف این دارو در بیماران مبتلا به گاستریت آتروفیک به مدت چهار هفته با دوز یک تا چهار گرم در روز تجویز شده است. نتایج آزمایشات نشان داده که ممکن است این دارو بهبود بیمار را سرعت بخشد.

دوز مصرف استیل سیستئین

دوز و مقدار مصرف قرص جوشان استیل سیستئین، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. قرص‌های جوشان باید قبل از مصرف در آب حل شوند. برای مصرف آن نیز باید دستورالعمل‌های ارائه شده توسط پزشک را دنبال کنید. محلول بدست آمده باید در عرض ۲ ساعت مصرف شود. معمولاً در مجموع ۱۷ دوز از این دارو با فاصله ۴ ساعت مصرف می‌شود. اگر ظرف ۱ ساعت پس از مصرف دارو استفراغ کردید، دوز دیگری مصرف کنید.

آمپول استیل سیستئین به پیشگیری یا کاهش آسیب کبدی ناشی از مصرف بیش از حد استامینوفن کمک می‌کند.

آمپول استیل سیستئین

تزریق آمپول استیل سیستئین برای کمک به پیشگیری یا کاهش آسیب کبدی ناشی از مصرف بیش از حد استامینوفن استفاده می‌شود.

قرص استیل سیستئین ۲۰۰

استیل سیستئین ۲۰۰ میلی گرم دارویی با مکانیسم خلط آور برای بیماران دارای خلط زیاد استفاده می‌شود. مصرف این قرص باعث رقیق شدن مخاط شده و به جریان هوا در ریه‌ها اجازه جابجایی می‌دهد.

قرص جوشان استیل سیستئین ۶۰۰ برای چیست؟

به طور کلی قرص های جوشان ۶۰۰ میلی گرم فقط برای بزرگسالان توصیه می‌شود. این قرص جوشان در درمان بیماری‌های مرتبط با راه تنفس مانند برونشیت، آمفیزم، موکوویسیدوز (فیبروز کیستیک) و برونشکتازی (گشاد شدن مزمن مجرای هوایی) تجویز و مصرف می‌گردد.

ساشه استیل سیستئین

استیل سیستئین در انواع مختلف خود (چه به شکل ساشه و چه قرص جوشان) به عنوان درمان مکمل در بیماری‌هایی مانند برونشیت، ذات الریه، فیبروز سیستیک، مشکلات تنفسی پس از جراحی، آمفیزم، آسم مزمن و سایر اختلالات تنفسی استفاده می‌شود.

در صنعت دارو، ساشه ها برای انواع مختلف، محصولات دارویی خشک و مکمل‌های رژیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساشه دارای لایه‌هایی است که مانع از ورود میکروب‌های خارجی به داخل بسته بندی می‌شود.

عوارض قرص جوشان استیل سیستئین

از جمله عوارض مصرف قرص جوشان استیل سیستئین می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • مشکل در تنفس یا بلع
  • تب
  • کهیر یا خارش
  • حالت تهوع
  • بثورات با یا بدون تب
  • قرمز شدن پوست به خصوص اطراف گوش
  • استفراغ شدید یا مداوم
  • تورم چشم‌ها، صورت یا داخل بینی
  • خستگی یا ضعف غیر معمول

متن انگلیسی:

Oral acetylcysteine may cause nausea, vomiting, diarrhea, flatus, and gastroesophageal reflux

ترجمه متن:

استیل سیستئین خوراکی ممکن است باعث تهوع، استفراغ، اسهال، گاز معده و ریفلاکس معده شود

موارد احتیاط و منع مصرف قرص جوشان استیل سیستئین

قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را با پزشک یا داروساز خود در میان بگذارید. به خصوص در موارد ابتلا به آسم، زخم معده و روده. در دوران بارداری نیز این دارو باید فقط در صورت نیاز مصرف شود. در مورد مصرف این قرص جوشان در دوران شیردهی نیز مشخص نیست که آیا دارو به شیر مادر منتقل می‌شود یا خیر.

استیل سیستئین در بارداری

با توجه به ایمنی، حداقل عوارض جانبی و نقش آن به عنوان یک درمان بالقوه در زمینه سقط مکرر، استیل سیستئین می‌تواند به یک داروی تجویز شده معمول برای همه بیماران باردار و افرادی که سعی در باردار شدن دارند، یا حداقل برای آن دسته افرادی که دارای شرایط مناسب هستند، تبدیل شود. با اینحال در برخی موارد با خطر سقط جنین نیز همراه است.

تداخلات دارویی استیل سیستئین

داروهایی که با استیل سیستئین تداخلات خفیف ایجاد می‌کنند عبارتند از:

  • آزیترومایسین
  • بازدوکسیفن / استروژن های کونژوگه
  • کلرامفنیکل
  • کلاریترومایسین
  • دمکلوسایکلین
  • دی کلرفنامید
  • داکسی سایکلین
  • پایه اریترومایسین
  • اریترومایسین اتیل سوکسینات
  • اریترومایسین لاکتوبیونات
  • اریترومایسین استئارات
  • مینوسیکلین
  • پروبنسید
  • پیکوسولفات سدیم / اکسید منیزیم / اسید سیتریک بدون آب
  • تتراسایکلین
  • وانکومایسین

اطلاعات دارویی قرص جوشان استیل سیستئین

در جدول زیر می‌توانید اطلاعات دارویی قبص استیل سیتئین را مشاهده کنید.

اسامی تجاری قرص جوشان استیل سیستئین عوارض جانبی تداخلات دارویی
آمپول اکسی-ناک ۲ گرم/۱۰ میلی لیتر تهوع کلاریترومایسین
قرص جوشان اسلیت ۶۰۰ میلی گرم گاز معده دی کلرفنامید
ساشه استیل سیستئین + اسکوربیک اسید آی.دی استفراغ وانکومایسین
پودر آسکورموسیل ۶۰۰ میلی گرم + ویتامین سی ۷۵ میلی گرم ریفلاکس معده تتراسایکلین
قرص ا سی سی ۲۰۰ میلی گرم اسهال بازدوکسیفن
قرص جوشان فلویموسیل ۶۰۰ میلی گرم (فلوموسیل) پروبنسید
پودر استیل سیستئین + ویتامین سی ۶۰۰/۷۵ میلی گرم کیمیا کالای رازی اکسید منیزیم
محلول استنشاقی فلویموسیل ۳۰۰ میلی گرم/۳میلی لیتر (فلوموسیل) کلرامفنیکل
اطلاعات دارویی قرص جوشان استیل سیستئین

مکانیسم اثر استیل سیستئین

استیل سیستئین پیوندهای دی سولفیدی را در موکوپروتئین‌ها شکافته و در نتیجه ویسکوزیته موکوس را کاهش می‌دهد. در نتیجه این اتفاق نیز حجم بیشتری از خلط ایجاد می‌شود. این دارو معمولاً از طریق استنشاق به عنوان محلول نبولیزه شده یا آئروسل تجویز می‌شود. اگرچه که می‌توان آن را به صورت خوراکی نیز مصرف کرد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

داروی استیل سیستئین دارویی است که برای مشکلات ریوی و تنفسی تجویز می‌شود. ممکن است عوارض بیماری‌های تنفسی و ریوی شما را خسته کرده باشد اما تاکنون فکری برای رفع این مشکل نکرده باشید. شاید هم پزشک مناسبی برای رفع مشکلات تنفسی خود پیدا نکرده‌اید.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=33597

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.