• امروز : پنجشنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

گرایش جنسی چیست و عوامل تعیین‌کننده آن کدامند؟

  • کد خبر : 33321
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
گرایش جنسی چیست و عوامل تعیین‌کننده آن کدامند؟
گرایش جنسی یا جهت‌گیری جنسی به مجموعه الگوی پایداری گفته می‌شود که در برگیرنده تمایلات جنسی، عاطفی و عاشقانه فرد نسبت به جنس مخالف، همجنس، هر ۲ جنس یا بیش از یک جنس است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در حال حاضر از لحاظ علمی علت ایجاد تمایلات مختلف جنسی شناخته نشده است. برخی دانشمندان صرفا عوامل هورمونی، ژنتیکی و محیطی را در تغییر گرایش جنسی موثر می‌دانند؛ در مقابل بعضی دیگر از دانشمندان بر روی اهمیت عوامل زیست‌شناختی مانند محیط اولیه رحم مادر و ترکیبی از عوامل ژنتیکی و اجتماعی تاکید دارند. با وجود اینکه فرضیه دوم از لحاظ علمی مقبولیت بیشتری دارد؛ همه محققان بر روی غیر ارادی بودن نوع گرایش جنسی فرد هم نظر هستند.

گرایش جنسی چیست؟

یکی از مهم‌ترین بخش‌های وجودی انسان، تمایلات جنسی هستند که می‌توانند توصیف‌گر دیدگاه فرد نسبت به خود و ارتباط فیزیکی او با دیگران باشند. از همین‌رو باید گرایش جنسی (Sexual Orientation) را نوعی الگوی جاذب تمایلات جنسی، عاطفی و عاشقانه فرد نسبت به جنس مرد یا زن دانست. در حال حاضر گرایش‌های جنسی مختلفی در افراد دیده می‌شود که توصیف‌کننده هویت جنسیتی آن‌هاست.

گی و لزبین در دسته‌بندی انواع گرایش همجنس‌گرایی قرار دارند.

انواع گرایش جنسی کدامند؟

بر اساس تحقیقات و منابع معتبر علمی می‌توان پنج دسته مختلف برای گرایش‌های جنسی در نظر گرفت که شامل موارد زیر می‌شوند:

دگرجنس‌گرا (Heterosexual)

این دسته شامل افرادی می‌شود که دارای تمایلات عاشقانه و فیزیکی نسبت به جنس مخالف هستند. بدین معنی که مردها نسبت به زن‌ها و زن‌ها نسبت به مردها گرایش دارند. اغلب افراد جامعه در این دسته جای می‌گیرند که به آن دسته معمولی (Straight) هم می‌گویند.

همجنس‌گرا (Homosexual)

افرادی که در این دسته قرار دارند از لحاظ عاشقانه و تمایلات جنسی، جذب همجنس خود می‌شوند. در گذشته برای این افراد عبارت همجنس‌باز به کار برده می‌شد که اکنون به دلیل مفهوم منفی آن، منسوخ شده است.

به طور کلی گرایش همجنس‌گرا به ۲ دسته تقسیم می‌شود:

  • گی یا همجنس‌گرایی مردان (Gay): زمانی که مردان از لحاظ عاشقانه، فیزیکی و روانی به مردان دیگر گرایش داشته باشند به آن‌ها گی می‌گویند.
  • لزبین یا همجنس‌گرایی زنان (Lesbian): اگر زنان از لحاظ عاشقانه، فیزیکی و روانی به زنان دیگر علاقه‌مند باشند، به آن‌ها لزبین گفته می‌شود.

دوجنس‌گرا (Bisexual)

بای‌سکشوال یا دوجنس‌گرا اصطلاحی است برای افرادی که هم به مرد و هم به زن گرایش دارند. با این حال ممکن است علاقه‌مندی آن‌ها به هر ۲ جنس لزوما به صورت همزمان نباشد.

بدون گرایش جنسی (Asexual)

اصطلاح  آسکشوالیتی یا ناجنس‎گرایی به افرادی اطلاق می‌شود که دارای تمایلات جنسی نیستند و هیچ علاقه‌ای به برقراری رابطه جنسی با جنسیت‌های مختلف نشان نمی‌دهند. در واقع این افراد جذابیت جنسی را تجربه نمی‌کنند.

تحقیقات نشان داده حدود یک درصد از افراد جهان در این دسته قرار دارند. البته لازم به ذکر است این افراد به به شکل ارادی ناجنس‌گرایی را انتخاب نمی‌کنند، بلکه از لحاظ روانی هیچ علاقه‌ای به برقراری رابطه جنسی ندارند.

همه جنس‌گرایی (Pansexual)

این نوع گرایش زیر شاخه دوجنس‌گرایی است؛ با این تفاوت که فرد دارای گرایش جنسی پنسکشوال می‌تواند به طور همزمان از لحاظ عاشقانه، فیزیکی و روانی جذب هر نوع جنسیتی شود. این افراد برای برقراری رابطه به جنسیت افراد توجه نمی‌کنند.

اهمیت تعیین گرایش جنسی چیست؟

اگر گرایش جنسی فرد مشخص باشد، می‎تواند اجتماعی از هم‌نوعان خود را پیدا کند. بدین شکل، فرد در جمعی حضور دارد که از لحاظ فکری و احساسی با او هم عقیده هستند؛ در نتیجه می‌تواند راحت‌تر در مورد احساسات و تجربیات خود حرف بزنید. 

از طرفی تعیین گرایش جنسی کمک می‌کند تا فرد بداند تمایلات جنسی و عاشقانه او نسبت به جنس مورد نظر درست است یا خیر. با مشخص شدن تمایلات جنسی، فرد از سردرگمی و ابهام در مورد خود بیرون می‌آید و دائما درگیر این سوال نمی‌شود که چرا گرایشاتش از لحاظ فیزیکی، عاشقانه و روانی با دیگران متفاوت است. به طور کلی می‌توان گفت تعیین گرایش جنسی به عنوان یک جنبه از هویت فردی، اهمیت زیادی دارد.

برای درک بهتر اهمیت این موضوع به موارد زیر توجه کنید:

  • تعیین گرایش‌های جنسی به فرد کمک می‌کند تا خودش را بهتر بشناسد و احساساتش را به درستی درک کند؛ نتیجه این امر خودآگاهی و زندگی آسان‌تر در جامعه است.
  • جهت‌گیری درست جنسی، باعث می‌شود تا فرد بتواند بر ارتباطات عاطفی و جنسی خود با دیگران کنترل داشته باشد.
  • افراد با شناخت و قبول تمایلات جنسی خود، می‌توانند به جامعه اطلاعات بیشتری درباره تنوع جنسی و حقوق گرایش‌های جنسی ناشناخته ارائه دهند.
  • شناخت، تعیین و تحلیل گرایش جنسی می‌تواند به برقراری و حفظ روابط عاطفی و جنسی سالم فرد کمک کند.

تعیین علل دقیق گرایش‌های جنسی بسیار مشکل است و معمولا آن را ترکیبی از عوامل مختلف در هر فرد می‌دانند.

معمولا عوامل تعیین‌کننده جهت‌گیری جنسی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال می‌توان گفت گرایش‌های جنسی از ۲ بخش روانی (تمایل شهوانی فرد به افرادی از جنسیت‌های خاص) و رفتاری (انجام دادن عمل جنسی با فردی از جنسیت‌های خاص) تشکیل می‌شوند. از همین‌رو باید عوامل تعیین‌کننده گرایش‌های جنسی را با هویت جنسی فرد مرتبط دانست. 

محققان معتقدند گرایش‌های جنسی فرد می‌تواند ناشی از عوامل زیادی باشد که در ادامه معرفی می‌کنیم:

  • عوامل بیولوژیکی: عواملی مانند ژنتیک، هورمون‌ها و ساختارهای بیولوژیکی بدن بر جهت‌گیری جنسی اثرگذار هستند.
  • تجربیات زندگی: رویدادها و تجربیات زندگی به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی می‌توانند بر گرایش جنسی فرد تاثیر بگذارد.
  • محیط فرهنگی و اجتماعی: سخت‌گیری‌های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی دیگر عوامل تعیین‌کننده گرایش‌های جنسی به‌شمار می‌آیند.
  • فرهنگ‌شناسی و آموزش: تاثیر آموزش و فرهنگ‌شناختی اطرافیان و جامعه در شکل‌گیری گرایش جنسی حائز اهمیت است.
  • عوامل روانی: ویژگی‌های روانی فرد، از جمله شخصیت، احساسات و انگیزه‌ها می‌توانند دیگر موارد مهم در تعین گرایش‌های جنسی باشند.

چگونه بفهمیم لز یا گی هستیم؟

ولین تجربه عاطفی و جذب جنسیتی با علاقه‌مند شدن در دوران کودکی و مدرسه رخ می‌دهد. پس از آن معمولا افراد در سنین نوجوانی متوجه گرایش جنسی خود می‌شوند. البته تمایل و جذب افراد در سنین پایین به همجنس‌شان امری طبیعی است و نباید آن را لزوما گرایش همجنس‌گرایی در بزرگسالی دانست؛ زیرا این نوع گرایش می‌تواند مختص دوره نوجوانی باشد و خیلی زود فراموش شود. 

به طور کلی می‌توان گفت تشخیص جنسیتی یا جنسیت جذبی به عواطف و تجربیات شما در زمینه جنسی بستگی دارد. ممکن است در ارتباط و تعامل با دیگران، خودآگاهی بیشتری در این زمینه پیدا کنید.

از همین‌رو بهتر است به احساسات و تجربیات شخصی خود گوش دهید و در صورتی که همچنان دچار تردید بودید، حتما با روانشناس یا روانپزشک متخصص در زمینه گرایش‌های جنسی حرف بزنید. آن‌ها می‌توانند با راهنمایی و معرفی منابع مرتبط به شما کمک کنند تا به شناخت بهتری از هویت جنسیتی خود برسید.

علل گرایش‌های جنسی پیچیده و متعدد است. تحقیقات مختلف نشان داده‌اند عوامل ژنتیکی در تعیین گرایش جنسی نقش دارند اما نمی‌توان هیچ ژن خاصی را به عنوان ژن جهت‌گیری جنسی معرفی کرد. از همین‌رو دانشمندان پیدایش گرایش جنسی را نتیجه ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و هورمونی می‌دانند.

راهنمای مراجعه به پزشک

گرایش جنسی یک جنبه حیاتی از هویت فردی است و احترام به تنوع جنسی و تجربیات افراد اهمیت زیادی دارد. در همین راستا، باید بدانید که افراد به طور ارادی گرایش‌های جنسی خود را انتخاب نمی‌کنند؛ در واقع این نوع تمایلات عاشقانه، فیزیکی و روانی تحت تاثیر عوامل زیادی ایجاد می‌شوند. بهترین راه‌کار برای افرادی که احساس می‌کنند گرایش جنسی متفاوتی نسبت به اکثریت جامعه دارند، این است که به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند. 

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=33321

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.