به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در بسیاری از مواقع ابتلا به بیماریهای عفونی ساده مثل مخملک یا گلودردهای چرکی میتواند موجب ایجاد التهاب در بدن و روماتیسم قلبی شود و آسیبهای دائمی به دریچه قلب و مشکلات جدی برای سلامت ایجاد کند.
معمولا علائم روماتیسم قلبی در کودکان کمی با علائم روماتیسم قلبی در بزرگسالان متفاوت است. آمارها نشان میدهد که حدود ۳۰۰ هزار نفر در سال به این بیماری مبتلا میشوند و جان خود را از دست میدهند. شناخت علائم این بیماری میتواند به شناسایی بهموقع بیماری و درمان روماتیسم قلبی کمک کند.
تب روماتیسمی چیست و چه علائمی دارد؟
تب روماتیسمی عامل بیماری روماتیسم قلبی است که یک عارضه التهابی ناشی از عفونت باکتریایی است که علائم آن از ۲ تا ۶ هفته پس از ابتلا به عفونت بروز میکند. این بیماری در کوکان رایجتر است و ممکن است بخشهای مختلفی از بدن مثل قلب، مفاصل، پوست و مغز را درگیر کند.
بهترین روش جلوگیری از تب روماتیسمی مصرف آنتیبیوتیک برای درمان عفونت است. تب روماتیسمی موجب بروز علائمی مثل ضربان قلب سریع، تب، احساس خستگی و تنگی نفس میشود. معمولا ابتلا به تب روماتیسمی درمان نشده موجب بروز روماتیسم قلبی میشود.
علائم روماتیسم قلبی
روماتیسم قلبی یک بیماری خطرناک است که معمولا به دلیل عدم دسترسی به آنتیبیوتیک و باقی ماندن عفونت در بدن ایجاد میشود. در بسیاری از افراد علائم این بیماری تا سالها پس از ابتلا به عفونت در بدن ظاهر نمیشود.
در برخی دیگر نیز ممکن است بیمار علائم خاصی را تجربه کند. علائم روماتیسم قلبی در کودکان معمولا در شرایطی بروز میکند که کودک به صورت مکرر به گلودرد استرپتوکوکی (Streptococcus) مبتلا شود و در معرض تب روماتیسمی قرار بگیرد. اما علائم روماتیسم قلبی چیست و این بیماری چه نشانههایی دارد؟
بهطورمعمول علائم روماتیسم قلبی به محل آسیب قلبی بستگی دارد. اما معمولا برخی علائم رایجتر هستند. در ادامه میتوانید با رایجترین علائم این بیماری آشنا شوید.
درد قفسه سینه
بسیاری از بیماران مبتلا به روماتیسم قلبی دردهایی را در ناحیه قفسه سینه خود احساس میکند.
تپش قلب
بیشتر بیماران مبتلا به روماتیسم قلبی تپش قلب و احساس کوبیده شدن ضربان شدیدی را در قلب خود تجربه میکنند.
احساس خستگی
بیشتر مبتلایان به روماتیسم قلبی سریعتر از حالت معمول احساس خستگی میکنند. برخی اوقات ممکن است بیمار بدون انجام دادن کار خاصی احساس خستگی کند و انرژی زیادی برای انجام فعالیتهای روزانه و فعالیت بدنی نداشته باشد.
تنگی نفس
یکی دیگر از علائم روماتیسم قلبی تنگی نفس است. بیشتر بیماران مبتلا به روماتیسم قلبی در انجام کارهای روزمره احساس میکنند که نمیتوانند به راحتی نفس بکشند و معمولا تنفس آنها به صورت کوتاه و تند است. بسیاری از افراد مبتلا به روماتیسم قلبی ممکن است در زمان خوابیدن، دراز کشیدن و پس از بیدار شدن از خواب نیز مشکلات تنفسی را تجربه کنند.
تورم دست و پا و معده
یکی از شایعترین علائم روماتیسم قلبی در بزرگسالان تورم دست و پا یا معده است. در این شرایط ممکن است دست پای بیمار ورم کند و یا تورم را در معده خود احساس کند.
سایر علائم
- افزایش دمای بدن
- تعریق
- رنگپریدگی
- کبودی زیر چشمها
- کند شدن ضربان قلب
- کبودی لب و بینی
- سرفه
- افت فشارخون
- نشانههای مسمومیت
- خارش کوتاه مدت پوست
- احساس غش و ضعف
نحوه برخورد با علائم روماتیسم قلبی چیست؟
حقیقت این است که روماتیسم قلبی یک بیماری دائمی است و نیاز به مراقبتهای طولانی مدت دارد. در واقع فردی که علائم این بیماری را تجربه میکند، باید با درمان بهموقع و مناسب علائم بیماری را کنترل کند و نارسایی قلبی را به تاخیر بیندازد. در صورتی که این بیماری درمان نشود، ممکن است فرد علائمی نظیر آریتمی قلبی، ضربان قلب غیرطبیعی، نارسایی قلبی و حتی سکته را تجربه کند.
علائم روماتیسم قلبی در کودکان چیست؟
بهطورکلی روماتیسم قلبی دارای مرحله است و روماتیسم قلبی در کودکان در مراحل اول بروز میکند. علائم این بیماری در سنین کودکی و سالهای ابتدایی مدرسه ایجاد میشود. مهمترین علائم این بیماری در کودکان درد و تورم مفاصل زانو و مچ پا است.
علائم روماتیسم قلبی در بزرگسالان چیست؟
از آنجایی که علائم روماتیسم قلبی معمولا از ۱۵ تا ۲۰ سال پس از ابتلا به بیماری بروز میکنند، ممکن است علائم بیماری در بزرگسالی در سنین جوانی بروز کند. در این مرحله معمول مشکلاتی در دریچههای قلبی خود احساس میکند و ممکن است علائم تپش قلب، درد قفسه سینه، تنگی نفس و احساس خستگی را تجربه کند.
علائم روماتیسم قلبی چطور شناسایی میشود؟
برای تشخیص روماتیسم قلبی معمولا پزشک شما از آزمایشهای مختلفی استفاده میکند. ابتدا دکتر قلب و عروق شما را معاینه میکند و علائم او را جویا میشود. سپس برای اطمینان از آزمایشهای مختلف استفاده میشود.
در ادامه میتوانید با روشهای شناسایی علائم این بیماری آشنا شوید:
- اکوی قلب (اکوکاردیوگرافی) برای بررسی آسیب به دریچههای قلب و مشکلات قلبی
- نوار قلب برای ثبت ریتمهای غیرطبیعی قلب
- اشعه ایکس از قفسه سینه برای بررسی اندازه قلب
- امآرآی قلب برای تصویربرداری از قلب
- آزمایش خون برای بررسی عفونت و التهاب
سخن نهایی
روماتیسم قلبی یک بیماری نسبتا خطرناک است که نیاز به توجه و مراقبتهای طولانی مدت دارد. در بسیاری از مواقع این بیماری در اثر یک سرماخوردگی یا عفونت ساده گلو ایجاد میشود. اقدام بهموقع برای درمان عفونت در بدن میتواند از بروز آسیبهای جدی و بیماریهای قلبی جلوگیری کند.
از طرف دیگر ارزیابی سلامت قلب بهطور مرتب در کنار رعایت نکاتی که باید در طول زندگی جدی گرفته شوند، به این بیماران کمک میکنند تا دیرتر به نارسایی قلبی مبتلا شوند و زندگی راحتتری را تجربه کنند.
انتهای پیام