• امروز : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
گروه روانشناسی تسریر پاسخ می‌دهد؛

بادی شیمینگ یا شرم از بدن چیست؟ بهترین روش مقابله با آن

  • کد خبر : 33001
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۲
بادی شیمینگ یا شرم از بدن چیست؟ بهترین روش مقابله با آن
بادی شیمینگ (Body shaming) یا شرم از بدن به معنی تحقیر یک فرد با نقدهای منفی و نامناسب در مورد شکل و اندازه بدن او است. این نقدهای تندوتیز می‌تواند از سمت دیگران، رسانه‌ها یا خود فرد انجام شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، اغلب افراد این‌طور وانمود می‌کنند که آدم‌های مختلف را با تمام نقص‌های کوچک و بزرگ در اندام و صورت‌شان می‌پذیرند، با این وجود باز هم جهان پر از نقدها و قضاوت‌های تندوتیز در مورد ظاهر افراد است.

جملاتی مثل «تو خیلی لاغری و این لباس بهت نمیاد» یا «اگر کمتر غذا بخوری این لباس اندازه‌ات می‌شه» از جمله نقدهای نامناسب هستند که تاثیرات منفی زیادی بر روان فرد می‌گذارند. احساساتی مثل اضطراب، حقارت و حس گناه که فرد پس از شنیدن اهانت و نقدهای تند در مورد شکل بدن خود تجربه می‌کند به عنوان بادی شیمینگ (Body shaming) یا شرم از بدن شناخته می‌شود. 

شنیدن نظرات منفی در مورد ظاهر و بدن می‌تواند بر روی تصور شما از شکل اندام‌تان تاثیر بگذارد. در چنین وضعیتی افراد احساس اضطراب شدیدی را تجربه می‌کنند. با این حال خوشبختانه راه‌هایی برای مدیریت شرم از بدن قبل از جدی شدن اثرات منفی آن وجود دارد.

بادی شیمینگ (Body shaming) یا شرم از بدن به معنی تحقیر یک فرد با نقدهای منفی و نامناسب در مورد شکل و اندازه بدن او است. این نقدهای تندوتیز می‌تواند از سمت دیگران، رسانه‌ها یا خود فرد انجام شود. اغلب افرادی که با مشکل شرمساری از بدن دست‌وپنجه نرم می‌کنند دائما از چاقی یا لاغری خود ایراد می‌گیرند. این افراد همیشه شاکی هستند که چرا بینی استخوانی دارم و چرا لب‌هایم بزرگ یا کوچک نیست. 

در این بین تاثیر رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را که به طور نامحسوس القاکننده استانداردهای زیبایی هستند، نمی‌توان دست کم گرفت. بادی شیمینگ می‌تواند بر اثر شوخی و اظهارنظر در مورد چیزهایی که می‌خورید یا مقدار غذایی که مصرف می‌کنید، ایجاد شود. 

معمولا دوستان نزدیک و اعضای خانواده چیزی را با نیت بد به شما توصیه نمی‌کنند اما نظرات آن‌ها می‌تواند ماهیت انتقادی داشته باشد. آن‌ها ممکن است متوجه تاثیر منفی سوالاتی مانند «آیا وزن کم کرده‌ای؟» یا «واقعا می‌خواهی همه این غذاها را بخوری» نشوند.

بنابراین می‌توان شرم از بدن را نتیجه اظهارنظر نامناسب و نقد منفی درباره قد، وزن، شکل و اندازه بدن و به طور کلی میزان جذابیت افراد دانست که می‌تواند زنان و مردان را تحت تاثیر قرار دهد.

انواع بادی شیمینگ

احساس شرم از بدن زمانی ایجاد می‌شود که شکل، اندازه و به طور کلی ظاهر اندام یا صورت شما با کلیشه‌های فرهنگی و اجتماعی مرتبط با بدن مطابقت نداشته باشد.

رایج‌ترین مواردی که باعث ایجاد بادی شیمینگ می‌شوند را در ادامه معرفی می‌کنیم: 

وزن

یکی از رایج‌ترین دلایلی که باعث ایجاد شرم از بدن می‌شود، انتقادهای تندوتیز درباره وزن افراد است. اینکه مدام در مورد لاغری یا چاقی افراد حرف بزنید، می‌تواند در فرد باعث ایجاد بادی شیمینگ شود.

افرادی که به شوخی یا با گفتن لطیفه به طور غیر مستقیم در مورد وزن افراد صحبت می‌کنند باعث پیدایش حس منفی در وجود آن‌ها می‌شوند که در نهایت می‌تواند تبدیل به شرمساری از بدن شود. 

جملاتی مانند باید ۲ تا بلیط هواپیما بخری (برای کنایه زدن به چاقی فرد) یا مواظب باش نشکنی (برای کنایه زدن به لاغری فرد) نه تنها خنده‌دار و خوشایند نیستند؛ بلکه باعث آزار روحی فرد و ایجاد حس بادی شیمینگ می‌شوند.

موهای بدن

یکی دیگر از عوامل ایجاد بادی شیمینگ که ماهیت جنسیتی پیدا کرده، صحبت کردن درباره موهای زائد بدن افراد است. موهای بدن در هر قسمتی که رشد کنند کاملا طبیعی هستند و هدف بیولوژیکی دارند. متاسفانه نگاه اجتماعی و زیبایی‌شناسی، موهای زائد بدن را به ۲ دسته قابل قبول و غیر قابل قبول تقسیم کرده است. 

اینکه وجود مو در بخشی از بدن مردان زشت نیست اما زنان موظف هستند موهای همان قسمت از بدن را تمیز کنند، یک اظهارنظر نامناسب و منفی به‌شمار می‌آید که می‌تواند در بلندمدت باعث ایجاد حس بد و شرم از بدن شود.

سن

احتمالا شما هم حداقل یک‌ بار در طول زندگی خود جمله «از سن شما گذشته» را شنیده‌اید. این جمله به شدت بار منفی دارد و به عنوان مخرب‌ترین نوع بادی شیمینگ شناخته می‌شود. همان‌طور که می‌دانید سن فقط یک عدد است و نباید صرفا به دلیل اظهارنظر بی‌منطق برخی افراد، خود را از انجام کارهای مورد علاقه‌تان محروم کنید.

اظهارنظرهای نامناسب در مورد چهره و جذابیت صورت می‌تواند با ایجاد تغییر در نگرش و باورهای فرد در مورد خود باعث کاهش عزت‌نفس او شود.

میزان جذابیت

دسته‌بندی افراد بر اساس ظاهرشان یکی دیگر از عوامل ایجادکننده بادی شیمینگ است. افرادی که دائما درباره میزان جذابیت چهره دیگران اظهار‌نظر می‌کنند و معیار آن‌ها استانداردهای زیبایی در رسانه‌ها است، به راحتی احساس شرم از بدن را در فرد مورد قضاوت به وجود می‌آورند. 

این نوع شرمساری از بدن، بیشتر هنگام استخدام و در برخی آگهی‌های شغلی ایجاد می‌شود که به دنبال فردی با میزان جذابیت بسیار بالا در چهره هستند.

غذاخوردن

شاید هدف اغلب افرادی که در مورد حجم غذاخوردن دیگران نظر می‌دهند، دلسوزی باشد اما با این کار وارد حیطه‌ای می‌شوند که اصلا به آن‌ها ارتباطی ندارد. در واقع اظهارنظر شما در مورد حجم غذای دیگران می‌تواند باعث ایجاد احساس منفی در آن‌ها و بروز بادی شیمینگ شود. 

البته برخی افراد با سرزنش دائم خود در خصوص چیزی که خورده‌اند (مثلا شیرینی) باعث پدید آمدن احساس شرم از غذاخوردن می‌شوند. این موضوع ارتباطی با رژیم غذایی آن‌ها ندارد، بلکه یک مساله کاملا روانی است.

مو

زمانی که استانداردهای زیبایی از دنیای غرب به سایر نقاط جهان ارائه شد، تبعیضات زیادی ایجاد کرد. مثلا غربی‌ها دارای موهای بلوند و لخت بودند که در مقایسه با موهای فر و حجیم سیاه‌پوستان به نوعی معیار زیبایی به‌شمار آمد. 

این موضوع هر کسی را که با استانداردهای زیبایی مطابقت نداشت، دچار حس منفی می‌کرد و در معرض بادی شیمینگ قرار می‌داد. این روزها کم و بیش شاهد این نوع تبعیض در رسانه‌ها هستید که می‌تواند به طور جدی نوجوانان و جوانان را درگیر پدیده شرمساری از بدن کند. 

پوشش

متاسفانه هنجارهای اجتماعی همان‌طور که برای بدن افراد تصمیم می‌گیرند، نقش تعیین‌کننده در نحوه لباس پوشیدن افراد دارند. در این میان، روی کار آمدن صنعت مد و فشن و به کار گرفتن آن در رسانه‌ها بیش از پیش القاکننده الگوی نوع پوشش است. 

لباس‌هایی را تصور کنید که در برهه‌ای از زمان ترند (trend) شده‌اند و تعداد زیادی از افراد جامعه برای خرید آن‌ها اقدام کرده‌اند. این لباس‌ها اگر برای فرم‌های مختلف بدن تولید نشوند، می‌توانند فرد را با مشکل شرم از بدن یا بادی شیمینگ مواجه کنند.

عوارض شرم از بدن

نتایج ناخوشایند القای حس منفی به افراد در مورد ظاهر، اندام و بدن‌شان عبارت است از:

  • افسردگی
  • عزت‌نفس پایین
  • بروز اختلالات خوردن
  • اضطراب شدید
  • پریشانی احساسی و روانی
  • تمایل به خودکشی و آزار رساندن به خود

مهم‌ترین اثرات منفی شرم از بدن، ایجاد مشکلاتی در سلامت جسم و روان فرد است.

راه مقابله با شرم از بدن چیست؟

بادی شیمینگ می‌تواند با الگوهای ناسالم رفتاری و مشکلات سلامت روان مرتبط باشد؛ از همین‌رو احتمال آسیب به سلامت جسمانی وجود دارد.

شما می‌توانید به کمک راه‌کارهایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، بر اثرات شرم از بدن که در طول سال‌ها ایجاد شده، غلبه کنید:

  • در مورد زوایای طبیعی بدن‌تان مثبت‌اندیش باشید و به خود عشق بورزید.
  • با افرادی که در مورد شکل، اندازه و ظاهر اندام، بدن یا صورت شما شوخی می‌کنند حرف بزنید و آن‌ها را از احساس‌تان آگاه کنید. در واقع شما با تحمل این وضعیت و متوقف نکردن آن، باعث تشویق افراد برای ادامه شوخی‌های زننده می‌شوید.
  • افکار منفی خود را در مورد بدن‌تان بشناسید و آن‌ها را به افکار مثبت و سالم تبدیل کنید.
  • با خودتان مهربان باشید و از نقد کردن مداوم خود دست بردارید.
  • به جای حساس شدن بر روی صورت و بدن‌تان، روی نقاط قوت دیگر خود تمرکز کنید.
  • اجازه ندهید رسانه‌های اجتماعی باعث مقایسه غیر واقعی، ایجاد انتظار نابه‌جا و تصویر منفی از بدن‌تان شوند.

برای درمان اختلال بادی شیمینگ چه کار کنیم؟

اگر به کمک روش‌های مقابله با بادی شیمینگ نتوانستید از احساسات و افکار منفی درباره بدن‌تان رها شوید، باید به متخصص سلامت روان مراجعه کنید. افرادی که دائما با احساس شرم از بدن مبارزه می‌کنند می‌توانند با مراجعه به روانشناس و صحبت با او، کمک حرفه‌ا‌ی دریافت کنند. 

این روزها حس شرمساری از بدن در زنان و مردان، به خصوص نوجوانان، بسیار فراگیر شده که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نقش پررنگی در ایجاد این احساس دارند. اگر به موقع جلوی عوامل القاکننده حس بادی شیمینگ گرفته نشود، احتمال بروز بیماری‌های جسمی و روحی افزایش می‌یابد. 

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=33001

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.