به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، فوروزماید که با نام تجاری Lasix یا لازیکس نیز شناخته میشود، در درجه اول برای درمان بیماریهایی مانند ادم (جمعشدن مایعات) و فشار خون بالا کاربرد دارد. فوروزماید با افزایش دفع مایعات و نمک اضافی بدن از طریق کلیهها، تجمع مایع و سدیم اضافی در بدن را کاهش میدهد.
قرص فوروزماید چیست؟
فوروزماید چه قرصی است و قرص فوروزماید ۴۰ برای چی خوبه؟ فوروزماید برای کاهش مایع اضافه در بدن (آماس) که بر اثر شرایطی مانند نارسایی قلبی، بیماری کبد و کلیه بهوجود آمده باشد، به کار میرود.
این دارو میتواند نشانههایی مانند تنگی نفس و تورم در دستها، پاها و شکم را هم کاهش دهد. لازیکس با پایین آوردن فشار خون از حملههای قلبی، سکته و مشکلات کلیوی جلوگیری میکند.
مکانیسم اثر فورزماید چگونه است؟
فوروزماید در دسته داروهای «قرص آب» یا دیوروتیس قرار میگیرد که باعث افزایش میزان ادرار میشود. افزایش ادرار به دفع آب و نمک اضافه در بدن کمک میکند.
نحوه مصرف قرص فوروزماید چگونه است؟
*توجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
شما میتوانید این دارو را همراه با غذا یا بدون آن معمولا یک یا ۲ بار در روز طبق تجویز پزشک مصرف کنید. بهتر است ۴ ساعت مانده به وقت خواب مصرف نشود. اکثر کسانی که از فشار خون بالا رنج میبرند، نمیدانند بیمار هستند. اگر وضعیت بیماریتان بهتر نشد یا بدتر شد (به طور مثال فشار خونتان بالا ماند یا بالاتر رفت) به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
دوز مصرف فوروزماید چقدر است؟
دوز مصرف داروی فوروزماید به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی داشته و دوز مصرفی کودکان به وزن آنها نیز بستگی دارد. سالمندان نیز برای جلوگیری از خطر عوارض جانبی معمولا مصرف این دارو را از دوز پایین شروع میکنند.
در زمان مصرف این دارو، دوز مصرفی خود را افزایش ندهید و بیش از میزان تجویزی پزشک آن را مصرف نکنید. برای اثر بهتر داروی فوروزماید آن را در ساعات مشخص بخورید تا میزان دارو در بدنتان ثابت بماند و مصرف این دارو را تا زمانی که پزشک تجویز کرده ادامه دهید.
موارد مصرف و کاربرد قرص فوروزماید چیست؟
قرص فوروزماید برای درمان کدام بیماری است؟ کاربردهای دارویی لازیکس گستردهاند؛ بعضی از آنها شامل موارد زیر هستند:
- درمان ادم: Lasix معمولا برای درمان ادم استفاده میشود. ادم تجمع بیشازحد مایع در بدن است. این دارو با افزایش تولید ادرار به حذف مایع اضافی کمک میکند و نارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی، بیماری کلیوی و برخی بیماریهای ریوی کاهش میدهد.
- مدیریت فشار خون: لازیکس با کاهش حجم مایع و فشار روی دیواره رگهای خونی عمل میکند و با سایر داروهای ضد فشار خون، برای کنترل بهینه فشار خون استفاده میشود.
- درمان هیپرکلسمی: فوروزماید در مدیریت هیپرکلسمی یا افزایش بیشازحد کلسیم در خون هم نقش دارد.
۱. قرص فوروزماید برای ورم پا
قرص فوروزماید ۴۰ برای درمان سریع ورم پا ناشی از شرایطی مانند نارسایی قلبی، بیماری کلیوی یا بیماری کبدی تجویز میشود. این دارو با افزایش تولید ادرار، تورم در پاها را کاهش میدهد.
۲. مصرف فوروزماید در بدنسازی مناسب است؟ (قرص فوروزماید برای لاغری)
فوروزماید ۲۰ برای افزایش حجم عضلات ورزشکاران بدنساز مناسب نیست. در حالی که این قرص دیورتیک است و به کاهش وزن موقت کمک میکند، اما برای افزایش رشد یا عملکرد عضلات کاربردی ندارد.
عوارض قرص فوروزماید برای لاغری چیست؟
با استفاده زیاد و خودسرانه برای کاهش وزن، میتواند منجر به عدم تعادل الکترولیت، کمآبی بدن و اثرات نامطلوب سلامتی شود.
۳. تاثیر فوروزماید بر قلب چیست؟
اگر علائم نارسایی قلبی دارید، فوروزماید با کاهش سدیم و مواد اضافی در خون، به درمان آن کمک میکند. کاهش حجم مایع سلولی، عملکرد اصلی این دارو است.
۴. فوروزماید و سنگ کلیه
فوروزماید یک قرص ادرار آور برای سنگ کلیه است اما بهطور مستقیم برای درمان یا پیشگیری از سنگ کلیه استفاده نمیشود. سنگهای کلیه از کریستالشدن موادی مانند کلسیم، اگزالات یا اسید اوریک در ادرار تشکیل میشوند.
۵. مصرف قرص فوروزماید برای ریه خوب است؟
مصرف این دارو میتواند تأثیر مثبتی با درمان ادم ریوی یا تجمع مایع در ریهها داشته باشد. با افزایش تولید ادرار و کاهش احتباس مایعات، به تسکین این وضعیت و بهبود عملکرد ریه کمک میکند.
۶. قرص فوروزماید در تست اعتیاد مشخص میشود؟
خیر، قرص فوروزماید معمولا در آزمایشهای اعتیاد شناسایی نمیشوند. آزمایشهای اعتیاد بیشتر روی شناسایی موادی با خواص اعتیادآور مانند مواد افیونی، بنزودیازپینها، آمفتامینها و سایر مواد غیرقانونی تمرکز دارند.
۷. علائم اوردوز فوروزماید
اگر علائم اوردوز این دارو مانند ضربان قلب بسیار یواش، گیجی مفرط، ضعف شدید، از هوش رفتن و مشکلات تنفسی را مشاهده کردید سریعا با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید. تغییر سبک زندگی مانند برنامههای ترک سیگار، ورزش کردن و خوردن غذاهایی با کلسترول و چربی کم ممکن است اثرات این دارو را بهبود بخشد.
سایر علائم شامل موارد زیر هستند:
- خوابآلودگی و تاری دید
- تعرق شدید
- اسهال و استفراغ و خطر کمآبی بدن
- خطر تولد نوزادان زودرس
عوارض قرص فوروزماید ۴۰ چیست؟
مصرف فوروزماید ممکن است منجر به عوارضی مانند سرگیجه، سبکی سر، سردرد و تاری دید شود. برای کاهش خطر سرگیجه و سبکی سر و عدم تعادل موقع بیدار شدن یا شروع به حرکت به آرامی حرکت کنید.
این دارو ممکن موجب خروج مقدار زیادی آب و مواد طبیعی شود، چنانچه با عوارضی نظیر گرفتگی عضلانی، خواب آلودگی ، افزایش یا تپش قلب نامنظم، گیجی مفرط، غش کردن، خشکی غیر عادی دهان، ضعف غیرعادی، تهوع و استفراغ مواجه شدید، سریع به پزشک خود اطلاع دهید.
همچنین اگر عوارض جانبی جدی مانند مشکلات کلیوی (مانند تغییر حجم ادرار)، بیحسی، سوزش، درد، سرخی، تورم دستها و پاها، مشکلات شنوایی (مانند زنگ گوش به صورت موقت یا دائمی، کاهش شنوایی یا کری)، درد معده یا شکم و زردی چشم یا پوست را تجربه کردید، با فوریتهای پزشکی یا اورژانس تماس بگیرید.
عوارض قطع ناگهانی قرص فوروزماید چیست؟
قطع ناگهانی فوروزماید موارد زیر را خواهد داشت:
- ادم برگشتی: قطع ناگهانی ممکن است اثر معکوس ایجاد کرده و منجر به افزایش احتباس مایعات و تورم شود.
- فشار خون بالا: فوروزماید با کاهش حجم مایعات در کاهش فشار خون نقش دارد. قطع ناگهانی این دارو ممکن است باعث افزایش ناگهانی فشار خون شود.
- عدم تعادل الکترولیت: فوروزماید میتواند بر تعادل الکترولیتهایی مانند پتاسیم، سدیم و منیزیم در بدن تأثیر بگذارد. توقف ناگهانی آن میتواند این تعادل را مختل کند و علائمی مانند گرفتگی عضلات، ضعف و ریتم نامنظم قلب را ایجاد کند.
موارد احتیاط مصرف فوروزماید چیست؟
چنانچه سابقه بیماریهایی نظیر مشکلات کبدی، مشکلات کلیوی، ناتوانایی در ادرار، نقرس و لوپوس را دارید، حتما این موارد را به اطلاع پزشک خود برسانید. برای بیماران دیابتی، فوروزماید ممکن است روی قند خون آنها تاثیر بگذارد. بهتر است قند خون خود را به صورت منظم بررسی کنید و نتایج آن را در اختیار پزشک بگذارید چون ممکن است پزشک برایتان داروهای دیابت، برنامههای ورزشی و رژیم غذایی تجویز کند.
همچنین فوروزماید ممکن است باعث کاهش سطح پتاسیم در خون شود. در این موارد ممکن است پزشک توصیه کند موادی با پتاسیم بالا (مانند موز و آب پرتقال) مصرف کنید یا دارویی تجویز کند که از دفع پتاسیم جلوگیری کند.
این دارو ممکن است موجب حساسیت بیشتر شما نسبت به خورشید شود لذا زمان بیرون بودن خود را کاهش دهید و از کرمهای ضد آفتاب و لباسهای پوشیده استفاده کنید. اگر دچار خورشید سوختگی یا قرمزی پوست شدید به پزشک خود اطلاع دهید.
مصرف فوروزماید در بارداری و شیردهی
چنانچه باردار هستید فقط در صورت نیاز ضروری داروی فوروزماید را استفاده کنید و اگر حامله هستید یا قصد حاملگی دارید قبل از مصرف این دارو این موضوع را به اطلاع پزشکتان برسانید و در مورد مزایا و خطرات آن مشورت بگیرید. این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد انتقال مییابد و ممکن است بر روی تولید شیر مادر نیز تاثیر بگذارد. در این مورد با پزشک مشورت کنید.
تداخلات دارویی فوروزماید با داروهای دیگر
داروهای زیر ممکن است با داروی فوروزماید تداخل داشته باشد و یا ترکیباتی داشته باشند که باعث افزایش فشار خون و یا بدتر شدن وضعیت آماس شود.
در صورت مصرف این داروها، پزشک خود را مطلع سازید:
- دسموپرسین
- اتاکرینیک اسید
- لیتیوم
- داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی
- داروهای رژیم غذایی
- مسکن NASAID مانند ایبوپروفن و ناپروکسن
اطلاعات دارویی لازیکس
در جدول زیر میتوانید اطلاعات دارویی قرص فوروزماید را مشاهده کنید:
اشکال دارویی فوروزماید | عوارض جانبی | تداخلات دارویی |
---|---|---|
فوروزماید تزریقی یا آمپول فورزماید البرزدارو ۲۰ میلی گرم/۲ میلی لیتر | واسکولیت (التهاب عروق خونی) | برومپریدول |
فوروزماید الکسیس کیمیدارو ۴۰ میلیگرم | سرگیجه | مکامیلآمین |
قرص ام دی-فورزماید ۴۰ میلیگرم | راش پوستی | لیتیم |
شربت فورزماید کیدامین ۴۰ میلیگرم/ ۵ میلی لیتر | بی قراری | برومپریدول |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
لازیکس یا Lasix یک داروی رایج برای درمان بیماریهایی مانند فشار خون بالا و ادم است. در حالی که این دارو احتباس مایعات را کاهش میدهد، ممکن است عوارض جانبی بالقوهای مانند کمآبی، عدم تعادل الکترولیتها و تغییرات فشار خون را ایجاد کند. به همین دلیل مهم است که از فورزماید تحت نظارت پزشک استفاده کنید.
تسریر مراقب سلامتی شماست!