• امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گزارش تسریر بخوانید؛

ویروس hpv اچ پی وی چیست؟ بهترین درمان پاپیلومای انسانی

  • کد خبر : 32931
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
ویروس hpv اچ پی وی چیست؟ بهترین درمان پاپیلومای انسانی
ویروس hpv یکی از شایع‌ترین ویروس‌های بیماری‌های مقاربتی است که اغلب از طریق رابطه جنسی محافظت‌نشده (بدون کاندوم) انتقال پیدا می‌کند. این ویروس معمولا به صورت زگیل‌های تناسلی در مردان و زنان قابل مشاهده و بررسی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در عصر حاضر بیماری‌های مقاربتی که می‌توانند از طریق رابطه جنسی واژینال، دهانی و مقعدی منتقل شوند، بسیار شایع هستند.

ویروس اچ پی وی عامل یکی از نمونه‌های شناخته‌شده بیماری‌های مقاربتی (عفونت HPV) است که همه انسان‌ها نسبت به آن آسیب‌پذیری بالایی دارند. از همین‌رو اطلاعات کامل در مورد ویروس hpv کمک می‌کند تا مردان و زنان از ابتلا به بیماری‌های پوستی و زگیل‌های ناحیه تناسلی ناشی از این ویروس در امان بمانند.

ویروس hpv چیست؟

در واقع ویروس اچ پی وی (Human Papillomavirus) که به آن ویروس پاپیلومای انسانی هم می‌گویند، عامل بیماری HPV، شایع‌ترین عفونت مقاربتی است. بیش از ۱۰۰ نوع hpv وجود دارد که برخی از آن‌ها خودبه‌خود درمان می‌شوند و برخی از آن‌ها می‌توانند در سلول‌های مخاطی و نیمه‌مخاطی بدن مانند چشم، دهان، دست‌ها، پاها، صورت  و… زگیل ایجاد کنند. 

از طرفی حدود ۴۰ سویه دیگر hpv می‌توانند بر اندام تناسلی از جمله فرج، واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی، کیسه بیضه، راست روده و مقعد تاثیر بگذارند. اگر اچ‌پی‌وی دستگاه تناسلی را تحت تاثیر قرار دهد ناشی از یک عفونت مقاربتی است و اغلب به شکل زگیل تناسلی کم‌خطر ایجاد می‌شود.

این ویروس به ۲ دسته کم‌خطر و پرخطر تقسیم می‌شود:

  • ویروس پاپیلومای انسانی کم‌خطر: این نوع اچ‌پی‌وی معمولا بیماری جدی‌ای ایجاد نمی‌کند و به صورت زگیل‌هایی در ناحیه تناسلی، گلو، دهان و مقعد ظاهر می‌شود.
  • ویروس پاپیلومای انسانی پرخطر: این نوع اچ‌پی‌وی عامل اصلی پیش سرطان و ضایعات سرطانی است. نوع ۱۶ و ۱۸ این ویروس بسیار پرخطر هستند و باعث بروز سرطان در ناحیه تناسلی می‌شوند.

علائم ویروس اچ پی وی

شایع‌ترین نشانه این ویروس، بروز زگیل‌هایی در ناحیه تناسلی است. زگیل‌ها اغلب مانند توده‌های گل‌کلم شکل روی پوست ایجاد می‌شوند و ممکن است بروز آن‌ها هفته‌ها یا ماه‌ها پس از ابتلای فرد به ویروس hpv رخ دهد. 

این زگیل‌ها می‌توانند ظاهری صاف، برجسته، کوچک یا بزرگ داشته باشند و به صورت تکی یا خوشه‌ای رشد کنند. نشانه‌های این ویروس در زنان و مردان فرق چندانی ندارد. تنها تفاوت hpv زنان و مردان را می‌توان در ناحیه بروز علائم دانست.

ویروس hpv در زنان

اگر کنجکاو هستید بدانید علائم hpv در زنان چیست باید بگوییم این ویروس به شکل برجستگی‌های ریز و بسیار کوچک در دهانه واژن، فرج، مقعد، دهانه رحم، دهان، گلو و مجاری ادراری بروز پیدا می‌کند.

مهمترین نشانه بروز اچ‌پی‌وی در داخل واژن زنان، خونریزی هنگام رابطه جنسی و ترشحات غیر عادی از واژن است. از طرفی ویروس اچ پی وی پرخطر اصلی‌ترین عامل ابتلای زنان به سرطان دهانه رحم شناخته می‌شود.

ویروس hpv در مردان

ویروس اچ پی وی در مردان معمولا بدون هیچ علامتی بروز می‌کند. آن‌ها اغلب متوجه بیماری خود نمی‌شوند و عفونت ویروسی پس از گذشت مدت کوتاهی از بین خواهد رفت. در صورتی که ویروس اچ پی وی از نوع شدید باشد، زگیل‌هایی روی آلت تناسلی، کیسه بیضه، دهان، گلو یا کشاله ران ایجاد می‌شود. 

با قرار نگرفتن در معرض شرایطی که باعث انتقال این ویروس می‌شوند، می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

ویروس hpv چگونه منتقل می‌شود؟

اگر این سوال برای شما پیش آمده که چگونه به ویروس اچ پی وی مبتلا می شویم، در جواب باید بگوییم رابطه جنسی محافظت‌نشده (بدون کاندوم) اصلی‌ترین دلیل سرایت این ویروس است. 

دیگر راه‌های انتقال این ویروس عبارت‌اند از:

  • شرکای جنسی متعدد
  • رابطه جنسی دهانی
  • استفاده سرنگ مشترک در بین معتادان
  • انتقال بیماری از مادر به نوزاد هنگام زایمان یا شیردهی
  • استفاده از تیغ‌های آلوده 
  • استفاده از دستگاه‌های در ارتباط با پوست انسان مانند دستگاه لیزر

ریسک فاکتورهای ابتلا به hpv

موارد زیر بدن را مستعد ابتلا به ویروس اچ پی وی می‌کنند:

  • ضعف سیستم ایمنی
  • ابتلا به ویروس HIV 
  • عدم آگاهی کافی از بهداشت جنسی
  • فعالیت جنسی از سنین بسیار کم
  • سیگار کشیدن
  • ابتلا به بیماری مقاربتی مانند سوزاک
  • تماس مستقیم با زگیل تناسلی

ویروس اچ پی وی چقدر زنده می‌ماند؟

این ویروس می‌تواند سال‌ها بدون هیچ علامتی در بدن به صورت خاموش زنده بماند. در این مدت، بدن با ویروس اچ پی وی مبارزه می‌کند و در صورت شکست آن، دیگر قابل سرایت نیست. اما در موارد حاد، hpv سال‌ها در سلول‌های بدن رشد می‌کند و تکثیر می‌شود. 

افراد زیادی نگران طول عمر ویروس hpv خارج از محیط بدن هستند. این ویروس برای زنده ماندن به محیط مناسبی نیاز دارد که بدن انسان شرایط مورد نیاز را فراهم می‌کند، اما محیط بیرون از بدن برای اچ پی وی ایده‌آل نیست و حدود یک تا ۷ روز زنده باقی خواهد ماند.

بنابراین می‌توان گفت شرایط زیر موجب انتقال ویروس hpv نمی‌شوند:

  • بغل کردن
  • دست دادن
  • استخر
  • استفاده از توالت فرنگی مشترک

ویروس اچ پی وی در محیط بیرون از بدن به سختی زنده می‌ماند.

ویروس hpv با بدن چه می کند؟

این ویروس باعث بروز عفونت‌های طولانی‌مدت در بدن می‌شود که خود عامل مهمی در ایجاد انواع مختلف سرطان به‌شمار می‌آید. درواقع ویروس اچ پی وی با آلوده کردن سلول‌های بدن، آن‌ها را مستعد ابتلا به سرطان می‌کند. 

سرطان ناشی از این ویروس اغلب در ناحیه دهانه رحم، قسمتی از گلو در پشت دهان (اوروفارنکس)، مقعد و ناحیه تناسلی ایجاد می‌شود. همچنین ویروس hpv در دهان می‌تواند بیماری زگیل دهانی را ایجاد کند. این بیماری معمولا پس از آلوده شدن دهان، حلق و گلو به ویروس اچ پی وی پس از سال‌ها به سرطان تبدیل خواهد شد.

ویروس hpv و بارداری

برخی تحقیقات نشان می‌دهند بیش از ۴۰ درصد از زنان با وجود ویروس پاپیلومای انسانی باردار می‌شوند. این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد عارضه‌ای مانند پارگی کیسه آب و تولد نوزاد قبل از زمان مقرر شود. از طرفی ارتباط بروز عوارضی مانند مشکلات باروری و سقط جنین با ویروس اچ پی وی همچنان در حال تحقیق است. 

با این حال زگیل‌های تناسلی که اصلی‌ترین نشانه این ویروس محسوب می‌شوند، برای بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کنند اما بهتر است قبل اقدام برای باردار شدن حتما توسط پزشک متخصص زنان معاینه شوید.

روش تشخیص اچ پی وی

در اکثر مواقع دکتر زنان یا اورولوژیست می‌توانند با معاینه فیزیکی و مشاهده زگیل‌های تناسلی، وجود ویروس hpv را تشخیص دهند.

در صورتی که زگیل‌ها با چشم قابل مشاهده نباشند، برای تشخیص نهایی آزمایشات زیر انجام خواهند شد:

تست تشخیص hpv توضیحات
آزمایش اسید استیک محلول سرکه را روی نواحی مشکوک به ویروس hpv می‌ریزند تا زگیل تناسلی سفید شود.
تست پاپ اسمیر برای تشخیص نهایی این ویروس در زنان به نمونه سلول دهانه رحم یا واژن نیاز است.
کولپوسکوپی این آزمایش در صورت نتیجه مثبت تست اولیه hpv یا غیر طبیعی بودن سلول‌ها در تست پاپ اسمیر برای بررسی بیشتر انجام می‌شود.

روش‌های درمان ویروس اچ پی وی

بروز زگیل‌های تناسلی اصلی‌ترین عارضه این ویروس محسوب می‌شوند و روش‌های درمانی اغلب برای برطرف کردن آن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

راه‌کارهای پزشکی زیر بهترین درمان ویروس hpv هستند:

دارو درمانی

بهترین دارو برای ویروس hpv شامل سالیسیلیک اسید، ایمیکویمود، تری کلرواستیک اسید و محلول پودوفیلوکس است که به صورت موضعی روی زگیل‌های تناسلی اعمال می‌شوند.

کرایوتراپی

این روش نوعی سرما درمانی است که به کمک گاز نیتروژن برای از بین بردن زگیل‌ها استفاده می‌شود. بعد از کرایوتراپی ممکن است تعدادی تاول به جای زگیل‌ها ظاهر شوند که پس از مدتی برطرف خواهند شد.

جراحی

اگر اندازه زگیل‌ها بسیار بزرگ باشد، به کمک روش عمل جراحی آن‌ها را جدا می‌کنند.

لیزر درمانی

یکی از جدیدترین روش‌های درمان ویروس hpv، استفاده از پرتو فروسرخ لیزر یا پلاسما جت است. در این روش برای جداسازی زگیل‌ها از پوست، آن‌ها را می‌سوزانند. لیزر درمانی یک روش موثر برای پاکسازی ویروس hpv در مردان و زنان محسوب می‌شود.

راهنمای مراجعه به پزشک

ویروس HPV عامل اصلی بروز یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است که به شکل زگیل‌هایی در ناحیه تناسلی بروز پیدا می‌کند. این ویروس به ۲ شکل کم‌خطر و پرخطر دسته‌بندی می‌شود که نوع پرخطر آن علت اصلی سرطان دهانه رحم در زنان شناخته شده است. 

اگر شما در معرض عوامل خطر برای ابتلا به ویروس اچ پی وی بوده‌اید، می‌توانید با معاینه نزد پزشک متخصص زنان و اورولوژیست از عدم وجود زگیل‌های تناسلی مطمئن شوید. 

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=32931

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.