• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

پرانگشتی یا پلی داکتیلی چیست؟

  • کد خبر : 32744
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۷
پرانگشتی یا پلی داکتیلی چیست؟
پرانگشتی، یا پلی داکتیلی یا انگشت اضافی بیماری است که در آن فرد با انگشت یا انگشتان اضافی متولد می‌شود. Polydactyly از کلمات یونانی بسیاری(پلی) و انگشت(داکتیلوس) گرفته شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، چندین نوع پلی داکتیلی وجود دارد. اغلب اوقات انگشت اضافی در کنار انگشت پنجم یا انگشت شست رشد می کند. Polydactyly تا حدودی جنبه ارثی دارد. همچنین ممکن است در اثر جهش های ژنتیکی یا دلایل محیطی ایجاد شود. درمان معمول جراحی برای برداشتن انگشت اضافی است.

شیوع پرانگشتی یا پلی داکتیلی

دست راست و پای چپ بیشتر درگیر می شوند. علاوه بر آن، دستها بیشتر از پا تحت تأثیر قرار می گیرند. Polydactyly دو برابر در مردان شایع تر است. از هر ۱ نفر در ۱۰۰۰ تولد در جمعیت عمومی رخ می دهد. این بیماری بیشتر در جمعیت آمریکای آفریقایی دیده می شود که در هر ۱۵۰ تولد ۱ مورد اتفاق میفتد.

علائم پلی داکتیلی

پلی داکتیلی باعث می شود که انگشتان یا انگشتان اضافی روی یک یا هر دو دست یا پای قرار داشته باشد.

انگشت یا انگشتان اضافی ممکن است به صورت زیر باشند:

  • کامل و کاملاً کاربردی
  • تا حدی تشکیل شده با مقداری استخوان
  • فقط یک توده کوچک از بافت نرم(به نام نوببین)

نوزادان دارای پلی داکتیلی با یک یا چند انگشت یا انگشت اضافی متولد می شوند. برجستگی یا فلپ کوچکی از پوست که شبیه انگشت است در برخی از نوزادان دیده می شود.

به اینها نوبین گفته می شود که انگشتان یا انگشتان اضافی آنها با کمبود عملکرد توسعه نیافته است. در مقابل، ممکن است بعضی از نوزادان انگشتان دست و پا کاملاً تکامل یافته باشند که می توانند به طور طبیعی عمل کنند.

پلی داکتیلی جدا شده ممکن است علائم و نشانه های دیگری به جز انگشت یا پا اضافی نشان ندهد. اگر پلی داکتیلی با سندرم های دیگر همراه باشد، شاید علائم و نشانه های بالینی خاص آن را مشاهده کنید.

برخی از نوزادان ممکن است پلی سنداکسیلی داشته باشند که ترکیبی از سنداکتیلی(انگشتان دست و پا ذوب شده یا توربو) و پلی داکتیلی است. این به روشهای پیچیده تری برای تغییر شکل دست یا پا نیاز دارد.

انواع پلی داکتیلی

پلی داکتیلی اغلب بدون سایر ناهنجاری ها اتفاق میفتد. این را پلی داکتیلی ایزوله یا غیرسندرومیک می نامند. گاهی اوقات با یک بیماری ژنتیکی دیگر همراه است. این وضعیت را polydactyly سندرومیک می نامند.

polydactyly جدا شده

سه نوع پلی داکتیلی جدا شده وجود دارد که براساس موقعیت انگشت اضافی طبقه بندی می شوند:

  • پلی داکتیلی پساکسیال در قسمت خارج از دست یا پا، جایی که انگشت پنجم است، رخ می دهد. در دست، به این حالت طرف اولنار گفته می شود. این رایج ترین نوع پلی داکتیلی است.
  • پلی داکتیلی پریاکسیال در قسمت داخلی دست یا پا، جایی که انگشت شست دست یا انگشت شست پا وجود دارد، اتفاق میفتد. در دست، این وضعیت شعاعی نامیده می شود.
  • پلی داکتیلی مرکزی در انگشتان میانی دست یا پا اتفاق میفتد. این وضعیت به ندرت رخ می دهد.

با پیشرفت فن آوری های ژنتیکی، محققان انواع مختلف را بر اساس تغییرات ناهنجاری و ژن های موجود طبقه بندی کرده اند.

پلی داکتیلی سندرومیک

پلی داکتیلی سندرومیک بسیار کمتر از پلی داکتیلی جدا شده دیده می شود. بررسی ها نشان می دهد از ۵۹۲۷ فرد مبتلا به پلی داکتیلی فقط ۱۴/۶ درصد از آنها با اختلال ژنتیکی همراه متولد شده اند. بسیاری از سندرم های نادر از جمله ناهنجاری های شناختی و رشد و ناهنجاری های سر و صورت در ارتباط با پلی دکتلی وجود دارد.

پیشرفت در تکنیک های ژنتیکی امکان شناسایی ژن ها و جهش های خاصی را ایجاد کرده است که در بسیاری از این اختلالات نقش دارند. با این درک دقیق از ژنتیک، پزشکان بهتر می توانند سایر شرایط را در کودکان متولد شده با پلی داکتیلی جستجو و درمان کنند.

سندرم های مرتبط با پر انگشتی

برخی از سندرم های ژنتیکی مرتبط با پلی داکتیلی، عبارتند از:

  • سندرم داون به شدت با دو انگشت شست همراه است.
  • سندرم Cornelia de Lange شامل اختلالات رشد است.
  • سندرم پالیستر-هال با نقایص رشد و سنداکتلی همراه است.
  • آکروسفالوسینداکتلی شامل همجوشی اولیه استخوان جمجمه و سندیکا است.
  • سندرم Saethre-Chotzen شامل یک انگشت اول اضافی و سنداکتلی بین انگشتان دوم و سوم است.
  • سندرم مک کوزیک-کافمن شامل نقایص قلبی، ناهنجاری های دستگاه تناسلی و پلی داکتیلی است.
  • Syndactyly شامل انگشتانی است که به نظر می رسند ذوب شده اند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ تخمین زده است که این وضعیت در ۱ در ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تولد رخ می دهد.
  • سندرم گریگ شامل رشد غیر طبیعی اندام ها، سر و صورت است. انگشتان ذوب شده یا انگشتان اضافی یا انگشت شست یا انگشت شست غیرطبیعی نیز دیده می شوند.

علل پرانگشتی

انواع مختلف پرانگشتی، دلایل متفاوتی دارند، به طور مثال:

علل پلی داکتیلی ایزوله یا غیرسندرومیک

پلی داکتیلی جدا شده اغلب از طریق ژن از والدین به کودک منتقل می شود. این به عنوان توارث اتوزوم غالب شناخته می شود.

شش ژن خاص درگیر، شناسایی شده است، عبارتند از:

  • GLI3
  • GLI1
  • ZNF141
  • MIPOL1
  • PITX1
  • ضریب هوشی

مکان های کروموزومی این ژن ها نیز مشخص شده است. بررسی ژنتیک polydactyly در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که جهش های ارثی در این ژن ها و مسیرهای سیگنالین آنها روی اندام جنین در حال رشد طی هفته های ۴ تا ۸ تأثیر می گذارد.

علل موارد غیر خانوادگی پرانگشتی جدا شده

برخی شواهد نشان می دهد که عوامل محیطی در موارد جداگانه پلی داکتیلی که خانوادگی نیستند، نقش دارند. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۳ روی ۴۵۹ کودک در لهستان انجام شد، با پلیداکتلی پراکسیال جدا شده که خانوادگی نبود، نشان داد که بیشتر در موارد زیر رخ می دهد:

  • کودکان زنان دیابتی
  • کودکانی که وزن کمتری دارند.
  • بچه هایی با درجه پایین تولد(مثلاً اول یا دوم)
  • کودکانی که مادرانشان سابقه بیماری صرع داشتند.
  • کودکانی که در جنینی در معرض تالیدومید قرار گرفتند.
  • فرزندانی که پدرانشان از سطح تحصیلات پایین تری برخوردار بودند.
  • کودکانی که مادرانشان در سه ماه اول بارداری دچار عفونت دستگاه تنفسی فوقانی شده اند.

علل پرانگشتی سندرومیک

با پیشرفت فن آوری های ژنتیکی، محققان تعداد بیشتری از ژن ها و مکانیسم های مربوط به انگشت اضافی و سندرم های مرتبط با آن را شناسایی کرده اند. تصور می شود که این سندرم ها ناشی از جهش های ژنتیکی هستند که در مسیرهای سیگنالینگ در طی رشد جنین تأثیر می گذارند.

ناهنجاری های اندام اغلب با مشکلات موجود در اندام های دیگر همراه است. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد این ژن ها، محققان امیدوارند که مکانیزم های توسعه اندام را روشن کنند.

درمان انگشت اضافی

درمان پرانگشتی به نحوه و محل اتصال انگشت اضافی به دست یا پا بستگی دارد. در بیشتر موارد، انگشت اضافی در دو سال اول کودک جراحی و برداشته می شود. در این شرایط کودک می تواند به راحتی از دست خود استفاده کند و باعث می شود کودک به راحتی بتواند کفش بپوشد.

بعضی اوقات بزرگسالان برای بهبود ظاهر یا عملکرد دست یا پای خود جراحی را انتخاب می کنند. جراحی معمولاً به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می شود. تکنیک های مختلف جراحی موضوع تحقیقات مداوم است.

انگشت پنجم

برداشتن انگشت کوچک یا پا اضافی معمولاً یک روش ساده است. بعد از جراحی فقط جای چند بخیه روی دست کودک باقی می‌مانند. بخیه ها طی دو تا چهار هفته حل می شوند.

انگشت شست اضافی

برداشتن انگشت شست اضافی ممکن است پیچیده باشد. انگشت شست باقیمانده باید دارای زاویه و شکل بهینه باشد تا فرد بتواند از شست خود استفاده کند. این وضعیت ممکن است نیاز به جراحی برای بازسازی انگشت شست داشته باشد، که شامل بافت های نرم، تاندون ها، مفاصل و رباط ها است.

انگشتان مرکزی

این جراحی معمولاً پیچیده تر است و برای اطمینان از عملکرد کامل آن نیاز به بازسازی دست است. بیمار در این وضعیت ممکن است به بیش از یک عمل جراحی احتیاج داشته باشد و حتی لازم باشد دست کودک تا چند هفته پس از جراحی داخل گچ قرار بگیرد.

گاهی اوقات یک میله به دست بیمار وارد می شود تا استخوان ها در حین بهبودی به هم نزدیک شوند. پزشک ممکن است برای کاهش جای زخم و کمک به بهبود عملکرد، فیزیوتراپی را تجویز کند.

تشخیص پرانگشتی

سونوگرافی می تواند در سه ماه اول رشد، پلی داکتیلی را در جنین نشان دهد. پلی داکتیلی ممکن است به تنهایی رخ دهد، یا با سندرم ژنتیکی دیگری همراه باشد.

پزشک برای تشخیص این وضعیت از والدین کودک می پرسد که آیا سابقه خانوادگی پلی داکتیلی داشته اند یا نه. پزشک همچنین ممکن است آزمایش ژنتیکی را برای بررسی ناهنجاری در کروموزوم ها انجام دهند که می تواند سایر شرایط را بررسی کند.

هنگامی که کودک متولد شد، می توان پلی داکتیلی را از طریق معاینه و مشاهده تشخیص داد. اگر پزشک به وجود شرایط ژنتیکی دیگر در کودک مشکوک باشد، آزمایش بیشتری روی کروموزوم های کودک انجام می دهد.

پزشک همچنین ممکن است یک اشعه ایکس از انگشت یا انگشتان مربوطه را تجویز کند تا ببیند که چگونه آنها به سایر انگشتان متصل هستند و آیا استخوان دارند یا ندارند.

پیش آگهی polydactyly

Polydactyly یک بیماری نسبتاً شایع است. این وضعیت تقریباً ۱۰ هزار سال قبل دیده شده و از نسل های گذشته منتقل شده است. اگر پلی داکتیلی با سایر سندرم های ژنتیکی همراه نباشد، معمولاً با جراحی معمولی می توان انگشت اضافی را برداشت.

بیشتر موارد در این گروه قرار دارند. پزشک ممکن است عملکرد دست یا پای درگیر را تحت کنترل قرار دهد. همچنین جراحی برای بزرگسالان برای بهبود ظاهر یا عملکرد دست یا پا امکان پذیر است.

polydactyly سندرومیک می تواند باعث اختلال در سایر قسمت های بدن شود. همچنین ممکن است شامل اختلال در رشد و ناتوانی شناختی باشد، بنابراین پیش آگهی کودک در این وضعیت به سندرم زمینه ای بستگی خواهد داشت.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=32744

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.