• امروز : پنجشنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گزارش تسریر بخوانید؛

ایمی پنم(Imipenem) برای چیست؟

  • کد خبر : 32610
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۹:۵۲
ایمی پنم(Imipenem) برای چیست؟
ایمی پنم یک آنتی بیوتیک است که با توقف رشد باکتری‌ها عملکرد خود را انجام داده و در درمان عفونت‌های ادراری، مشکلات ریوی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، ایمی پنم یک آنتی بیوتیک است که در کاهش علائم بیماری‌های مختلف التهابی از جمله رماتوئید آتریتیس، کلیومن آتریتیس، انواع عفونت باکتریایی و پسوریازیس کاربرد دارد.

در ادامه به بررسی اشکال دارویی، موارد مصرف، نحوه مصرف و موارد احتیاط داروی imipenem خواهیم پرداخت.

اشکال دارویی ایمی پنم

شرکت‌های داروسازی باتوجه به نیاز بیماران و پزشکان، داروها را در اشکال دارویی و استانداردهای مختلفی تولید می‌کنند. در این راستا بسیاری از داروهای شیمیایی و گیاهی در اشکال مختلفی از جمله  قرص معمولی، قرص جویدنی، محلول تزریقی، کپسول، شربت و… تولید می‌شوند.

داروی ایمی پنم در اشکال دارویی پودر برای تزریق ۲۵۰ میلی گرم/ ۲۵۰ میلی گرم و ۵۰۰ میلی گرم/ ۵۰۰ میلی گرم در بازار موجود است. پزشک باتوجه به نوع بیماری اشکال مختلف این محصول را برای شما تجویز می‌کند.

موارد مصرف داروی ایمی پنم

داروی ایمی پنم برای درمان طیف گسترده‌ای از عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. این دارو به عنوان یک آنتی‌بیوتیک از نوع کارباپنم شناخته می‌شود که با توقف رشد باکتری‌ها کار می‌کند.

برخی از مهم‌ترین موارد مصرف این محصول شامل دستگاه تنفسی تحتانی، ساختار پوست و عفونت‌های زنانه، عفونت‌های داخل شکمی، عفونت سودوموناس، عفونت‌های دستگاه ادراری و… می‌باشد.

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی imipenem

ایمی پنم با اتصال به پروتئین‌های متصل شونده به پنی‌سیلین، سنتز دیواره سلولی باکتری را مهار می‌کند. سیلاستاتین از متابولیسم کلیوی ایمی پنم جلوگیری می‌کند. توزیع این دارو به سرعت و به طور گسترده در اکثر بافت‌ها و مایعات از جمله خلط، مایع جنب، مایع صفاقی، مایع بینابینی، صفرا، زلالیه، اندام‌های تناسلی و استخوان توزیع می‌شود.

بالاترین غلظت در مایع جنب، مایع بینابینی، مایع صفاقی و اندام‌های تناسلی عبور می‌کند. این محصول توسط دهیدروپپتیداز ۱ در کلیه متابولیزه شده و از طریق ادرار(~۷۰٪ به عنوان داروی بدون تغییر) دفع می‌شود.

مقدار مصرف داروی imipenem

این دارو طبق دستور پزشک معمولاً هر ۶ تا ۸ ساعت از طریق تزریق در عضله یا ورید تجویز می‌شود. دوز بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان است. اگر ایمی پنم(imipenem) را در خانه مصرف می‌کنید، تمام دستورالعمل‌های آماده سازی و استفاده را از متخصص مراقبت‌های بهداشتی خود یاد بگیرید.

قبل از استفاده، این دارو را به صورت بصری از نظر وجود ذرات یا تغییر رنگ بررسی کنید. همچنین بهتر است دارو را با دستور و نسخه پزشک استفاده کنید تا در کنار بهترین درمان، کمترین عوارض را تجربه کنید.

مقدار مصرف داروی ایمی پنم در بزرگسالان

  1. برای درمان دستگاه تنفسی تحتانی، ساختار پوست و عفونت زنانه خفیف تا متوسط ۵۰۰-۷۵۰ میلی گرم هر ۱۲ ساعت پیشنهاد می‌شود.
  2. عفونت‌های داخل شکمی خفیف تا متوسط ۲۵۰-۵۰۰ میلی گرم در ۶ ساعت توسط پزشک تجویز می‌شود. برای عفونت شدیدتر نیز ۵۰۰ میلی گرم در ۶ ساعت یا ۱ گرم در ۸ ساعت به مدت ۷-۴ روز، مشروط بر اینکه عفونت تحت کنترل باشد، تجویز می‌شود.
  3. عفونت سودوموناس ۵۰۰ میلی گرم در ۶ ساعت که بسته به حساسیت ارگانیسم ممکن است دوزهای بالاتر تجویز شود.
  4. عفونت‌های دستگاه ادراری بدون عارضه ۲۵۰ میلی گرم در ۶ ساعت و برای پیچیده ۵۰۰ میلی گرم در ۶ ساعت تجویز می‌شود.
  5. این دوزها باید برای بیماران با CrCl ≥ ۹۰ میلی لیتر در دقیقه استفاده شود. برای بیمارانی که کلیرانس کراتینین کمتر از ۹۰ میلی لیتر در دقیقه دارند، باید دوز را کاهش داد.
  6. دوزهای داده شده برای بیماران با وزن بیش از ۷۰ کیلوگرم است. در بیماران با وزن کمتر از ۷۰ کیلوگرم از دوزهای کمتر استفاده کنید.

مقدار مصرف داروی ایمی پنم برای کودکان

  1. ایمی پنم برای کودکان کمتر از یک هفته ۲۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وریدی در ۱۲ ساعت برای عفونت‌های غیر CNS مصرف شود.
  2. برای کودکان یک تا ۴ هفته ۲۵ میلی گرم بر کیلوگرم در ۸ ساعت برای عفونت‌های غیر CNS تجویز می‌شود.
  3. کودکان ۴ هفته تا ۳ ماه ۲۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم در ۶ ساعت برای عفونت‌های غیر CNS مصرف شود.
  4. برای کودکان بیشتر از ۳ ماه ۱۵-۲۵ میلی گرم بر کیلوگرم در ۶ ساعت در جهت عفونت‌های غیر CNS پیشنهاد می‌شود. لازم بذکر است، از ۲ گرم در روز برای ارگانیسم‌های کاملاً حساس یا ۴ گرم در روز برای ارگانیسم‌های با حساسیت متوسط ​​تجاوز نکنید.
  5. افراد بالای ۱۲ سال ۱۰-۱۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن هر ۶ ساعت برای عفونت‌های خفیف تا متوسط مصرف شود.

زمان مصرف ایمی پنم

سازنده داروی ایمی پنم(imipenem) بر روی بسته‌بندی محصول اطلاعات کافی در رابطه با نحوه مصرف برای شما بیان کرده است. در صورت مصارف عمومی می‌توانید از پیشنهاد سازنده برای بیماری‌های مختلف بهره ببرید.

نحوه نگهداری و دور انداختن لوازم پزشکی را بیاموزید و برای دریافت بهترین اثر، از این آنتی‌بیوتیک در زمان‌های مساوی استفاده کنید. مصرف این دارو را تا پایان دوره کامل درمان تجویز شده ادامه دهید، حتی اگر علائم پس از چند روز ناپدید شوند. قطع زودهنگام دارو ممکن است منجر به بازگشت عفونت شود. اگر وضعیت بیماری شما بهبودی نیافت یا بدتر شد، با پزشک مشورت کنید.

موارد احتیاط

در صورت حساسیت به داروی ایمی پنم یا سایر کارباپنم‌ها(مانند مروپنم)، پنی‌سیلین‌ها یا سفالوسپورین‌ها، از مصرف این دارو پرهیز کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود.

بیماران دارای سوابق پزشکی اختلالات مغزی(مانند تشنج، آسیب سر، تومور)، بیماری کلیوی، بیماری کبد، بیماری‌های معده یا روده و… باید با احتیاط مصرف کنند. در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت نیاز واضح استفاده شود. زیرا خطر عوارض جانبی برای جنین و مادر بسیار بالا است.

  1. در صورت سابقه حساسیت به پنی‌سیلین‌ها با احتیاط مصرف شود.
  2. در اختلالات CNS(مانند سابقه تشنج) با احتیاط مصرف شود. تنظیم دوز در نارسایی کلیوی برای جلوگیری از خطر تشنج ضروری است، استفاده از کارباپنم با تشنج همراه بوده است.
  3. استفاده طولانی مدت خطر ابتلا به سوپر عفونت را افزایش می‌دهد.
  4. در نارسایی کلیوی با احتیاط مصرف شود. تنظیم دوز در اختلال عملکرد کلیوی متوسط ​​تا شدید را در نظر داشته باشید.
  5. مصرف کارباپنم ممکن است سطح سرمی دیوالپروکس سدیم یا والپروئیک اسید را کاهش دهد.
  6. ترکیب با آمینوگلیکوزیدها ممکن است P aeruginosa مقاوم را خنثی کند.
  7. برای کودکان مبتلا به مشکلات CNS استفاده نمی‌شود.
  8. اسهال مرتبط با کلستریدیوید دیفیسیل(CDAD) گزارش شده و ممکن است شدت آن از اسهال خفیف تا کولیت کشنده متغیر باشد. درمان با عوامل ضد باکتری فلور طبیعی روده بزرگ را تغییر می‌دهد که منجر به رشد بیش از حد difficile می‌شود.

موارد منع مصرف ایمی پنم

بیماران قبل از مصرف داروی ایمی پنم(imipenem) یا هر داروی دیگری، اطلاعات دارویی محصول مانند موارد احتیاط، نحوه مصرف و موارد منع مصرف را با دقت مطالعه کنید. در صورتی که هرکدام از موارد منع مصرف یا موارد احتیاط در سوابق پزشکی شما موجود است، از مصرف دارو امتناع کنید.

قبل از انجام هر گونه ایمن سازی یا واکسیناسیون، به متخصص مراقبت‌های بهداشتی خود بگویید که از این دارو استفاده می‌کنید. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی خطرناک مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

  1. حساسیت به این دارو یا پنی‌سیلین، سفالوسپورین‌ها و سایر بتالاکتام‌ها
  2. حساسیت مفرط
  3. اختلال کلیوی(تنها با دستور پزشک)
  4. بارداری و شیردهی

عوارض جانبی داروی ایمی پنم(imipenem)

برخی از عوارض جانبی داروی ایمی پنم تورم، قرمزی، درد یا درد در محل تزریق و به ندرت باعث ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. برخی از عوارض جانبی جدی این محصول شامل گلودرد و تبی که از بین نمی‌رود، ادرار تیره، کبودی یا خونریزی آسان، تغییرات شنوایی(مانند مانند کاهش شنوایی، صدای زنگ در گوش)، تغییرات ذهنی و خلقتی(مانند گیجی، توهم)، سوزن سوزن شدن دست‌ها ، زردی چشم‌ها یا پوست، انقباضات عضلانی و… می‌باشد.

  1. سرگیجه یا گیجی
  2. فلبیت
  3. ائوزینوفیلی
  4. اثرات پوستی متفرقه
  5. تست کومبس مثبت کاذب بالقوه
  6. اثرات متفرقه خونی
  7. افزایش گذرا نیتروژن اوره خون(BUN) یا کراتینین سرم
  8. تشنج
  9. تهوع، اسهال، استفراغ
  10. آزمایش غیر طبیعی ادرار
  11. تحریک
  12. آنافیلاکسی
  13. کم خونی

تداخل دارویی ایمی پنم

بیماران قبل از مراجعه به پزشک لیستی از داروهای شیمیایی و گیاهی مورد استفاده خود تهیه کرده و به وی نشان دهید. تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. هیچ دارویی را بدون تایید پزشک خود شروع، قطع یا تغییر ندهید.

داروهای گانسیکلوویر، والپروئیک اسید و داروهای مرتبط(مانند دیوالپروکس سدیم، سدیم والپروات) و… سبب تداخل دارویی با ایمی پنم imipenem خواهد شد. همچنین برخی از آزمایشات آزمایشگاهی(مانند گلوکز ادرار) باعث نتایج آزمایش نادرست می‌شود.

مصرف ایمی پنم(imipenem) در دوران بارداری و شیردهی

داده‌های موجود تعداد کمی از موارد پس از بازاریابی در بارداری برای شناسایی خطرات مرتبط با دارو برای نقایص مادرزادی، سقط جنین، پیامدهای نامطلوب برای مادر یا جنین کافی نیست. مطالعات سمیت رشدی با ایمی پنم و سیالاستاتین سدیم(به تنهایی یا در ترکیب) که روی موش، موش صحرایی، خرگوش و میمون در دوزهای ۰.۴ تا ۲.۹ برابر دوز توصیه شده برای انسان(RHD)، (بر اساس سطح بدن) تجویز شد، هیچ خطری خاصی را نشان نداد.

همچنین مطالعات رشد جنینی با ایمی پنم و سیلاستاتین که در دوزهای مشابه RHD(بر اساس سطح بدن) به میمون‌های سینومولگوس تجویز شد، افزایش از دست دادن جنین را نشان داد.

تاثیر داروی ایمی پنم در شیردهی

اطلاعات کافی در مورد حضور ایمی پنم در شیر انسان وجود ندارد و هیچ داده‌ای در مورد اثرات آن بر روی کودک شیرخوار یا تولید شیر وجود ندارد. فواید رشدی و سلامتی تغذیه با شیر مادر باید همراه با نیاز بالینی مادر به درمان و هر گونه اثرات نامطلوب احتمالی بر روی کودک شیرده از درمان یا بیماری زمینه ای مادر در نظر گرفته شود.

شرایط نگهداری داروی ایمی پنم

برای جزئیات نگهداری با دستورالعمل های محصول و داروساز خود مشورت کنید. تمامی داروهای شیمیایی و گیاهی را دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری کنید. این محصول را زمانی که تاریخ مصرف آن تمام شده یا دیگر مورد نیاز نیست، به درستی دور بریزید. از ریختن انواع داروها به داخل چاه دستشویی، خیابان و فاضلاب خودداری کنید.

کلام آخر در مورد داروی ایمی پنم

این دارو با توانایی کاهش علائم درازمدت بیماری‌ها، به بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش هزینه‌های درمانی مرتبط با بیماری‌های التهابی و عفونی کمک شایانی می‌کند. با این حال این دارو باید با بررسی و نسخه پزشک مورد استفاده قرار گیرد تا شاهد بهترین درمان و کمترین عوارض در بیماران باشیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=32610

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.