• امروز : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی می‌کند؛

سوماتروپین چیست و چه عوارضی دارد؟

  • کد خبر : 32584
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۹:۵۷
سوماتروپین چیست و چه عوارضی دارد؟
سوماتروپین(Somatropin) نوعی هورمون رشد است که با نام تجاری H.G.H شناخته می‌شود. این هورمون در بدن همه ما به شکل طبیعی ترشح شده و باعث می‌شود تا در دوران بلوغ حسابی قد کشیده و تبدیل به یک انسان بالغ شویم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، هورمون رشد فقط مورد نیاز کودکان نبوده و بزرگ‌سالان هم به میزان مشخصی هورمون رشد نیاز دارند.

اگر این میزان کمتر از حد مشخص شده باشد، بدن علائم خاصی را از خودش نشان می‌دهد:

  • بدن درد
  • ریزش مو
  • پوست خشک و نازک
  • افزایش کلسترول بد(LDL)
  • هورمون گلیسرید بیش‌از‌حد
  • کاهش قدرت و حجم عضلات
  • افزایش وزن خصوصاً دور کمر
  • افسردگی و اضطراب بیش‌ازحد
  • فراموش کاری و سخت تمرکز کردن
  • افزایش احتمال بیماری‌های قلبی و عروقی
  • پوکی استخوان و کاهش تراکم استخوانی
  • کاهش میل جنسی

البته تصور نکنید تزریق این دارو به بدن، اختراع بدنسازان و مربیان ورزش بدنسازی است! بلکه از قدیم، پزشکان برای رشد کودکانی که مشکل کوتاه قامتی داشتند یا بیماران ایدزی که یک‌دفعه وزنشان پایین می‌آمد، از هورمون رشد یا سوماتروپین استفاده می‌کردند.

پس تا این‌جا متوجه شدیم که سوماتروپین اسم هورمون رشد انسانی است.همچنین  بدن همه ما به‌طور طبیعی با همین هورمون، رشد کرده و بزرگ شدیم! چون این هورمون به‌صورت طبیعی در بدن وجود دارد، کسی این دارو را تزریق نمی‌کند. مگر زمانی‌که تجویز پزشک باشد. 

اما گاهی بدنسازان حرفه‌ای(حرفه‌ای در سطح مسابقات جهانی) با تزریق آن برای بالا بردن رشد عضلات خود استفاده می‌کنند؛ و درست مثل دیگر داروهای بدنسازی، داروی بسیار گران هم مورد سوءمصرف قرار گرفته است!

در ادامه با ما همراه باشید تا کامل این موضوع را باهم بررسی کنیم.

فواید آمپول سوماتروپین برای بدن

تزریق آن(هورمون رشد) برای ورزشکاران و بدنسازان بالغ می‌تواند علاوه‌بر عوارض و یک‌سری فواید هم داشته باشد که باید نسبت به آن‌ها آگاه بود.

در ادامه این فواید را باهم بررسی می‌کنیم:

۱. قدرت عضلانی را بیشتر می‌کند

۲. شکستگی استخوان را زودتر درمان می‌کند

هورمون‌های رشد یکی از هورمون‌هایی است که بعد از شکستگیِ استخوان باید پاسخ‌گوی این اتفاق باشد! دیگر مشخص است که اگر هورمون رشد اضافه به بدن تزریق شود، بدون شک منجربه درمان سریع‌تر شکستگیِ استخوان خواهد شد.

نکته: این کار فقط با تجویز پزشک انجام می‌شود.

۳. در ریکاوری و بهبود سریع‌تر تأثیر دارد

هورمون رشد یکی از هورمون‌هایی است که برای ریکاوری و بهبود زخم‌ها و آسیب‌های بدن به کمک شما آمده و در درمان تخریب عضلات پس از تمرین کمکتان خواهد کرد.

۴. سوماتروپین باعث کاهش چربی بدن می‌شود

یکی از دلایلی که بدنسازان تمایل به مصرف این دارو پیدا می‌کنند همین خاصیت فوق‌العاده آن یعنی کاهش سریع‌تر چربی و افزایش بافت عضلانی است. این مزیت خصوصاً برای کسانی‌که قصد عضله‌سازی خالص و کات‌کردن بدنشان را دارند، خیلی وسوسه‌برانگیز بوده و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.

باورتان می‌شود که یکی از دلایلی که باعث چاقی می‌شود، ضعیف‌شدن و کم‌شدنِ میزان ترشح هورمون‌های رشد است! زمانی‌که با رژیم و ورزش لاغر می‌شوید تازه هورمون‌هایتان به حالت عادی برگشته و این تنظیم هورمون باعث لاغری می‌شود و دیگر از عهده تجزیه چربی‌های بدنتان برمی‌آیند.

عوارض سوماتروپین برای بدن

اول از همه بگوییم که اگر بعد از مصرف این دارو هرکدام از علائم آلرژی‌زا مثل تنگی نفس، تورم صورت، لب‌ها و زبان را داشتید حتماً به پزشک مراجعه کنید. علائم زیر هم ممکن است با مصرف سوما پیش بیاید.

پس بهتر است با مشاهده این نشانه‌ها به پزشک مراجعه کنید:

  • حالت تهوع و سرگیجه
  • نفخ شکم
  • باد کردن دست‌ها و پاها
  • درد در ناحیه لگن و زانوها
  • گوش درد، بالا رفتن دمای بدن، ورم
  • درد در ناحیه بالای شکم که به کمر بزند
  • مورمورشدن یا بی‌حسی در دست‌ها و انگشتان
  • تورم و بزرگ‌شدن مفاصل فک، آرنج، نوک انگشتان
  • افزایش فشار خون، خشکی دهن، بوی دهن، افزایش بیش از حد ادرار
  • افزایش فشار جمجمه‌ای که باعث سردرد یا زنگ زدن گوش و مشکلات بینایی شود.

ضرورت تزریق سوماتروپین برای بدنسازان

پیش از هر چیز باید بدانید هرکاری که بدنسازان حرفه‌ای انجام می‌دهند به این معنا نیست که ما هم انجام بدیم چراکه هر ورزشکاری ویژگی‌های خودش را دارد و حتی ممکن است حرفه‌ای‌ها هم اشتباه کنند. 

نکته بعدی این است که تزریق یا مصرف این داروی بدنسازی که داروی حساس و مهمی است حتما باید با نظر پزشک انجام شود و هرگز هیچ شخصی در هیچ سنی به صورت خودسر و بدون تجویز پزشک استفاده نکند.

چرا اینقدر تاکید روی نظر پزشک وجود دارد؟ 

چون مصرف این هورمون راه برگشتی ندارد! یک بار که هورمون رشد بزنی تا مدت زیادی درگیر پاکسازی و به حالت عادی برگشتن باید باشی!

دلیل دیگر لزوم نظر پزشک، مقدار و نحوه استفاده از سوماتروپین است. این دارو به خودی خود چیز بدی نیست. اما اگر در دوزهای نامناسب و زیاد تزریق شود باعث بروز عارضه «آکرومگالی» می‌شود!

اما این داروی بدنسازی زیاد از حد فقط شما را غول نمی‌کند. این دارو اگر در دوز نامناسب استفاده شود ممکن است باعث توده سرطانی شود یا در دستگاه قلبی عروقی شما مشکلات جدی به وجود آورد. مواردی که گفته شد برای مصرف آن در دوزهای نامناسب و بدون تجویز پزشک بود که بسیار خطرناک و پرعارضه است.

مصرف این آمپول پر سر و صدا برای بدنسازان آماتور 

این دارو که خود بدنسازان به آن سوما هم می‌گویند در دنیای بدنسازی حرفه‌ای و آماتور خیلی محبوب است! خیلی از ورزشکاران برای افزایش رشد عضلات و سرعت دادن به پروسه هایپرتروفی و کات از سوما استفاده می‌کنند. حتی با وجود گران بودن این دارو بازهم بعضی‌ها به هر زحمتی که شده این دارو را تهیه می‌کنند تا یک بدنساز بسیار درشت هیکل شوند.

تداخل داروها با آمپول سوماتروپین

مصرف سوما با بعضی داروها تداخل دارد. اگر هرکدام از داروهای زیر را مصرف می‌کنید، برای تزریق هورمون رشد با پزشکتان مشورت کنید:

  • داروهای دیابت یا انسولین
  • قرص‌های جلوگیری یا هورمونی
  • برخی استروئیدها(پردنیسون، دکسامتازون، متیلپردنیزولون و…)
  • بعضی داروهای گیاهی و ویتامین‌ها هم ممکن است که با سوما تداخل دارویی داشته باشد.

زمان و نحوه تزریق سوماتروپین

بهترین زمان مصرف سوما به‌صورت ناشتا، قبل و بعد از تمرین، و قبل خواب است. با توجه به علم مربی و سابقه ورزشی‌تان در یک یا دو زمان گفته‌شده تزریق انجام می‌شود.

خب، حالا که از عوارض سوما آگاه شدید، بهتر است به‌سراغ میزان و چگونگی مصرف این هورمون برویم. این‌که چه میزان از این دارو مصرف می‌کنید، کاملاً بستگی به هدفتان از استفاده و برند هورمون رشد دارد.

سوما به‌صورت زیرپوستی و دور ناف تزریق می‌شود. چون احتمال دارد که زود در معده‌ هضم شود و به عضلاتتان نرسد. در هر صورت بهترین کار کمک گرفتن از پزشک متخصص برای انجام تزریقات است.

شرایط نگهداری سوماتروپین

شرایط نگهداری سوما، بستگی به برندی دارد که خریداری کرده‌اید، البته باید آن را در یخچال بگذارید. بهتر است شرایط نگهداری آن را از متصدی داروخانه بپرسید. همچنین حتماً قبل از خرید تاریخ مصرف سوما را بررسی کنید. دقت داشته باشید که اگر تاریخ مصرف هورمون رشد منقضی شد، بدون هیچ شکی آن را دور بیندازید.

سخن پایانی

اگر قصد عضله‌سازی دارید در ابتدا راه‌های عقلانی و علمی را امتحان کنید. شما می‌توانید از رژیم عضله‌سازی همراه با مکمل‌های با کیفیت استفاده کنید. البته در کنار رژیم و مکمل، با یک برنامه بدنسازی تخصصی تمرین کنید. مطمئن باشید که سبک زندگی قهرمانی را در پیش گرفتن، شما را به قهرمانی می‌رساند. 

فراموش نکنید که خیلی‌ها در باشگاه‌های بدنسازی حرف‌های غیرعلمی می‌زنند. یا در حد یک پزشک دارو و قرص تجویز می‌کنند. اما سلامتی شما چیزی نیست که به بازی گرفته شود. هیچ دارویی را بدون نظر پزشک و صرفا برای کوتاه‌کردنِ مسیر مصرف نکنید.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=32584

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.