به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، دکتر حسن واعظی در اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور بیان کرد: با توجه به احتمال بروز حوادث در چهارشنبه پایان سال تمامی مراکز درمانی از تاریخ ۱۸ اسفند ماه با آمادگی حداکثری و تمهیدات لازم جهت ارائه خدمات بهینه و به موقع به مصدومان احتمالی حوادث غیرمترقبه اقدام می کنند.
وی افزود: همه مراکز درمانی به ویژه بیمارستان های ارائه دهنده خدمات درمانی سوختگی، تروما، چشم پزشکی، جراحی و ارتوپدی موظفند تیم های ارزیابی سریع، پشتیبان و کمیته مدیریت بحران تشکیل داده و از شیفت های عصر و شب جهت اطمینان از آمادگی بیمارستانها و نحوه ارائه خدمات، بازدیدهای میدانی انجام دهند.
واعظی در خصوص تامین نیروی انسانی در این ایام گفت: متخصص مقیم در رشته های تخصصی در مراکز تک تخصصی چشم پزشکی، مراکز تروما، سوختگی، جراحی، ارتوپدی و زنان به صورت ۲۴ساعته حضور خواهند داشت.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت: دپوی دارو و مواد مصرفی مورد نیاز در بخش اورژانس بیمارستانها با اولویت بیمارستانهای معین تروما و سوختگی و تمامی بیمارستان های عمومی واجد بخش های بستری مرتبط صورت گرفته است.
آغاز طرح سلامت نوروزی از ۲۴ اسفندماه
واعظی در خصوص طرح سلامت نوروزی گفت: طرح سلامت نوروزی سال ۱۴۰۳ نیز از ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ شروع و در ساعت ۸ صبح روز شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ به پایان میرسد.
وی افزود: ستاد طرح سلامت نوروزی دانشگاه با مدیریت رئیس دانشگاه و با حضور معاونان بهداشت، درمان، توسعه و غذا و دارو جهت پایش و نظارت بر کیفیت ارایه خدمات مراکز درمانی و بیمارستان های کشور و ارائه خدمت موثر و به هنگام تشکیل خواهد شد.
واعظی گفت: همچنین تیمهای ویژه ارزیابی طرح سلامت نوروزی در ستاد دانشگاهها تشکیل شده و بازدیدهای میدانی و روزانه از مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها انجام میشود. براساس دستورالعمل ابلاغی معاونت درمان هرگونه تعطیلی بخشهای بستری در تعطیلات نوروزی، ممنوع است.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: متخصصان طب اورژانس، بیهوشی و سایر متخصصان مقیم، در بیمارستان های عمومی دانشگاهی، مطابق برنامه شیفت کاری باید در مرکز باید حضور یابند. همچنین حضور و یا دسترسی سریع به متخصصان سایر رشتههای تخصصی از جمله داخلی، زنان، اطفال و جراحی عمومی مورد تاکید است.
وی گفت: بخش اورژانس و تمامی بخشهای ویژه و دیالیز در کلیه بیمارستان ها بایستی با تمامی ظرفیت به مراجعه کنندگان خدمات لازم را ارائه دهند. پذیرش و پاسخگویی بیماران با سکته حاد قلبی و مغزی مطابق دستورالعمل کد ۲۴۷ و ۷۲۴ در تمام بیمارستان های مجری برنامه باید صورت پذیرد.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: دسترسی به خدمات با کیفیت و به هنگام در انجام آزمایشهای اورژانس در کلیه آزمایشگاههای بیمارستانی و بخش های تصویربرداری همه بیمارستان های دانشگاهی به صورت شبانه روزی انجام و امکان ارائه این خدمات با هماهنگی و اطلاع رسانی از طریق رسانه های محلی هر دانشگاه ها به هموطنان صورت می پذیرد.
وی در خصوص نوبت دهی و ارجاع الکترونیک گفت: در راستای تکریم بیماران و مراجعان درمانگاه های تخصصی در خصوص نحوه وقت دهی و پذیرش، همچنین کاهش هزینه های مربوط به تردد های غیر ضروری بیماران به بیمارستان ها و مراکز درمانی و مدیریت ویزیت مراجعه کنندگان، طی اقدام مشترک با حوزه مدیریت اطلاعات و فناوری وزارت بهداشت، ضرورت نوبت دهی الکترونیکی در بیمارستان ها و مراکز درمانی و تجهیز بیمارستان ها به نرم افزار نوبت دهی الکترونیکی، مورد تاکید است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، واعظی افزود: بر اساس آخرین گزارش تبادل داده در سرویس نوبت دهی از مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت (مافا)، ۵۷۵ بیمارستان وابسته به وزارت بهداشت و ۳۸ کلینیک ویژه مستقل در ۶۴ دانشگاه و دانشکده در حال تبادل داده هستند.
انتهای پبام