به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، امیر هوشنگ احسانی در برنامه در انتهای الوند که از شبکه دوم سیما پخش شد اظهار کرد: وقتی فردی وارد سن بلوغ می شود با فعال شدن هورمون جنسی، غدد چربی زیر پوستش زیر صورت فعال تر می شود و این اتفاق موجب می شود میکروب های سطح پوست فعال تر شود.
وی ادامه داد: این میکروب ها وقتی فعال تر می شوند التهاب در پوست ایجاد می کنند. در ابتدا با افزایش چربی، جوش های زیرپوستی ایجاد می شود و جوش های سرسیاه یا سرسفید از این دست جوش ها محسوب می شوند.
متخصص پوست، مو و زیبایی توضیح داد: این جوش ها به اسم غرور جوانی شناخته می شود و این ذهنیت را داریم که گرمیجات جوش زا است اما امروز به این نتیجه رسیدند که این اتفاق تجربی است. خیلی افرادی که جوش می زنند خرما یا گردو نمی خورند و به افرادی که جوش می زنند توصیه می کنم اگر دیدند با غذایی جوش می زنند مصرف آنرا کم کنند.
احسانی یادآور شد: مصرف زیاد شیرینی جوش زا است. قطعا شیرینی جوش را بیشتر می کند. تغذیه با جوش رابطه مستقیم دارد و تغذیه غذاهای صرفا سرد به کاهش جوش کمک نمی کند.
وی اظهار کرد: ممکن است جوش بدون درمان خوب شود اما جوش نباید جا بگذارد ما برخی جوش ها را پاکسازی می کنیم اما همین جوش ها منبع جوش های التهابی هستند از اینرو نباید پاکسازی بدون مصرف دارو انجام شود.
متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: برخی جوش ها روی صورت جا می گذارد که این به دلیل ساختار پوست آدم ها است اما دستکاری کردن جای جوش را بیشتر می کند.
احسانی ادامه داد: جوش های سرسیاه زودتر خارج می شود. توقف مو را با جوش سرسیاه اشتباه نگیریم و موهای ریز داخل مانده و ربطی به جوش ندارد.
جوش ها قابل درمان است اما ریشه کن نمی شود. هرچه سن بالا می رود جوش کمتر می شود. هرچه سن جوش بالاتر برود دوره درمانی طولانی تر می شود.
وی توضیح داد: استرس و عصبانیت جوش ها را بدتر می کند و جوش با مسائل روحی روانی ارتباط مستقیم دارد. استرس خانم ها در دوران قاعدگی بیشتر می شود و بالای ۹۵ درصد خانم ها اختلال هورمونی ندارند. در خانم ها استفاده وسایل آرایشی که پایه چرب دارد جوش ها را تشدید می کند زیرا منافذ پوست بسته می شود و از ضد آفتاب هایی که پس زمینه چربی ندارد استفاده کنند. شست و شوی صورت کمک می کند اما شست وشوی بیش از اندازه، پوست را خشک می کند. بهتر است پوست با آب ولرم شسته شود.
پایان پیام