• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گزارش تسریر بخوانید؛

تنوع‌ طلبی جنسی چیست و چه تبعاتی دارد؟

  • کد خبر : 30643
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۴
تنوع‌ طلبی جنسی چیست و چه تبعاتی دارد؟
افرادی که ازدواج می‌کنند انتظار دارند رابطه تک همسری داشته باشند و مخالفت‌ها با روابط جنسی فرازناشویی شدید است. تعجب آور نیست که بگوییم تنوع‌طلبی جنسی بر طول‌دوره زناشویی تأثیر مخربی دارد و همواره یکی از دلایل اصلی طلاق بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از پایگاه خبری علمی و تخصصی میگنا، این تنوع‌طلبی‌ها موجب گسترش بیماری‌های مانند ایدز، هپاتیت یا بیماری‌های مقاربتی مقاوم به درمان، در زوج و دیگران می‌شود.

دکتر زهرا محبوبی نیه، در ادامه اضافه می‌کند افرادی که به تنوع‌طلبی جنسی می‌رسند احساس می‌کنند حال خوبی ندارند. بنابراین تصمیم می‌گیرند که وارد یک رابطه تازه شوند تا طرف مقابل حال روحی و روانی آنها را بهبود ببخشد. زمانی که این بهبودی به ثمر نرسید دوباره و دوباره با وارد شدن به روابط جدید سعی می‌کنند تا حس مثبت قبل را دریافت کنند، اما به نتیجه دلخواه دست پیدا نخواهند کرد. تعداد شرکای جنسی زیاد و متنوع است و زمان روابط با یک نفر کوتاه است؛ همچنین هیچگونه رابطه عاطفی بین افراد وجود ندارد و همیشه جنبه جنسی دارد.

نکته شایان توجه این‌که در مقالات مختلف از واژه‌های خیانت و تنوع‌طلبی جنسی به‌صورت هم‌زمان استفاده شده است. به عبارت دیگر در ادبیات پژوهش این دو عبارت تفاوت معنایی با هم ندارند و به‌جای همدیگر نیز استفاده می‌شوند.

تنوع‌ طلبی جنسی و سبک‌های فرزندپروری

سبک‌های فرزندپروری نیز یکی از سازه‌های مهم جهانی و از دیگر عوامل مؤثر بر مشکلات جنسی است. با انجام تحقیقات نقش مهم تعامل نادرست والدین و کنترل‌های والدینی در اختلال‌های جنسی فرزندان تأیید و مشخص شده که سبک فرزندپروری سهل‌گیرانه با بزهکاری و رفتار جنسی زودرس ارتباط دارد. بر پایه بررسی‌های گوناگون می‌توان گفت که چگونگی رابطهی والدین با فرزندان و نوع سبک تربیتی آنها موجب شکل‌گیری خودپنداره‌های خاص در کودک می‌شود که در تحول روابط جنسی در آینده، نقش اساسی ایفا می‌کند.

از جمله این‌که معمولاً فرزندان والدین سهل‌گیر، بسیار خام و در بزرگسالی در کنترل تکانه جنسی خود دچار مشکل شده و وارد روابط متعدد جنسی می‌شوند؛ یا اینکه برخی از کودکانی که از طرف والدین طرد می‌شوند، در بزرگسالی خود را به‌عنوان افرادی شایسته ارزیابی نمی‌کنند و گاهی با شرکت در روابط جنسی متعدد و جدید، با این احساس مقابله می‌کنند.

تنوع‌ طلبی جنسی و طرح‌واره‌ها

طرح‌واره: طرح‌واره به‌طورکلی، به‌عنوان ساختار، قالب یا چارچوب تعریف می‌شود. در حوزه رشد شناختی، طرح‌واره را به‌صورت قالبی درنظر می‌گیرند که براساس واقعیت یا تجربه شکل می‌گیرد تا به افراد کمک کند تجارب خود را تبیین کنند. به عبارتی ادراک از کانال طرح‌واره صورت می‌گیرد و پاسخهای افراد نیز توسط طرح‌واره جهت پیدا می‌کنند. برخی از این طرح‌واره‌ها، به‌ویژه آنها که عمدتاً در نتیجه‌ی تجارب ناگوار دوران کودکی شکل می‌گیرند، ممکن است هسته‌ی اصلی اختلالات شخصیت و مشکلات مزمن قرار بگیرند.

یکی از مدل‌های یکپارچه‌نگر پویشی که در سال‌های اخیر برای تبیین اختلالات و مشکلات روانی – اجتماعی بسیار سودمند بوده است مدل طرح‌واره محور یانگ  است. از نظر یانگ طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه الگوهای هیجانی خود آسیب‌رسان و ساختارهای شناختی عمیق و پایداری هستند که در دوران کودکی ایجاد و به سراسر زندگی فرد گسترش می‌یابند و در درک او از موقعیت‌های گوناگون از جمله روابط جنسی تأثیر زیانباری دارند.

بر اساس این نظریه ماهیت ناسازگار طرح‌واره‌ها باعث می‌شود که برخی افراد در فرآیند ارضای نیازهای خود به‌ویژه نیاز جنسی و برای تأیید طرح‌واره، به گونه‌ای افراطی عمل کنند و یا برای اجتناب از روبرو شدن با هیجان‌های شدید و منفی طرح‌واره، اقدام به روابط جنسی تنوع‌طلبانه نمایند. در حمایت از این دیدگاه، شواهد پژوهشی متعدد نشان داد که طرح‌واره‌ها زمینه‌ی تجاوز جنسی در مجرمین جنسی و اعتیاد جنسی در افراد مبتلا به روابط اعتیادگونه جنسی را فراهم می‌کنند.

بر اساس نظریه یانگ، ریشه تحولی طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه در تجارب ناگوار دوران کودکی نهفته است و هر یک از سبک‌های فرزندپروری والدین، به نوعی در ایجاد طرح‌واره‌های ناسازگار فرزندان، نقش اساسی ایفا می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه نقش مهم و موثری در پیش‌بینی تنوع‌طلبی جنسی دارند. در تبیین این یافته می‌توان گفت که افراد دارای طرح‌واره‌های حوزه بریدگی و طرد بر این باورند که نیازشان به ثبات، امنیت و محبت برآورده نمی‌شود و نمی‌توان دل‌بستگی ایمن و رضایت‌بخشی با دیگران برقرار کرد.

این افراد به دلیل ترس از رهاشدگی و جلوگیری از درد ناشی از فقدان غیرقابل اجتناب، تمایلی به ایجاد روابط طولانی‌مدت و صمیمانه با دیگران ندارند و به گونه‌ای نسنجیده و شتابزده از یک رابطه خودآسیب‌رسان به رابطه‌ای دیگر پناه می‌برند. آن‌ها روابط جدید و کوتاهمدت جنسی را بیشتر برای دوری از حس رهاشدگی و به امید دریافت محبت و همدلی شروع می‌کنند اما با فعال شدن طرح‌واره و انجام رفتار‌هایی همچون عدم ابراز احساسات، توقعات بیش از حد، کنترل‌کنندگی و وابستگی بیش از حد، در نهایت طرد شده و سپس برای روبرو نشدن با احساس تنهایی و انکار نقض و بی‌ارزشی خود به رابطه‌ی جدید دیگری روی می‌آورند.

همچنین افراد دارای طرح‌واره‌های حوزه محدودیت‌های مختل که نمایان‌گر نقص در محدودیت درونی در خصوص احترام متقابل، خویشتنداری و مسئولیت‌پذیری نسبت به دیگران است، توانایی مهار تکانه‌های خود را ندارند و نمی‌توانند ارضای نیازهای آنی را به‌خاطر دستیابی به منافع آتی به تأخیر اندازند. این افراد احساس می‌کنند خاص بوده و از امتیاز‌ها و مزایای ویژه‌ای بهره‌مند هستند.

آن‌ها برای ارضای نیاز جنسی خود حاضر به هرگونه تعرض به حقوق دیگران می‌شوند و تعهدی نسبت به رعایت اصول روابط متقابل ندارند؛ در نتیجه تجربه روابط جنسی متعدد را حق خود دانسته و با تحریک تکانه جنسی و فراهم شدن زمینه‌های اجتماعی اقدام به رابطه جنسی جدید می‌کنند.

از دیگر انگیزه‌های مردان در تنوع‌طلبی جنسی تلاش برای کاهش تعارضات جنسی و زناشویی، کاهش استرس‌های جنسی ناشی از تجارب جنسی ناموفق با همسر، دستیابی به توافق با فرد جدید و تقلیل طرح‌واره‌های جنسی ناکارآمد است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=30643
  • منبع : https://www.migna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.