به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسکانیوز، گاها پای صحبت می نشینید تا مدت زمانی برایتان حرف بزند و خود را از غم خالی کند. اما بعد از ساعت ها صحبت کردن نه تنها آرام نمی گیرد که خودتان هم غصه دار می شوید. به باور «سارا دین پرست» کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش بهترین راه برای دور کردن غم و ناراحتی، خنده درمانی است.
او تحقیقات پایان نامه خود را درباره همین موضوع نوشته است. دین پرست به اهمیت خنده در درمان استرس و نگرانی اشاره می کند و می گوید: «خندیدن باعث ترشح هورمون سروتونین (شادمانی) و اندروفین می شود. «با ترشح هورمون اندروفین خون در رگ ها روان می شود و اکسیژن بیشتری به مغز می رسد. بنابراین ضربان قلب کاهش پیدا می کند. از سوی دیگر ترشح هورمون کورتیزول یا هورمون استرس کنترل شده و ایمنی بدن بالا می رود.» او این نکته را متذکر می شود که با هر دقیقه خندیدن انسان ۴۵ دقیقه حس سرخوشی دارد.
دین پرست در ادامه به نتیجه پژوهش های روانشناسان اشاره می کند و می گوید: «۱۵ دقیقه خندیدن مداوم ۲ ساعت کمبود خواب را جبران می کند. جالب اینجاست، در کشورهای اروپایی قانونی باب شده و اینکه برای آرامش فکری کارمندان شیفت شب فیلم کمدی پخش می کنند.» به گفته این کارشناس با خندیدن ۱۷ ماهیچه صورت و ۸۰ ماهیچه بدن حرکت می کند، همین باعث سوخت کالری می شود. او خنده را بهترین راه برای ماساژ اندام های گوارشی می داند.
دین پرست در ادامه از اهمیت خنده در کاهش قند و چربی خون می گوید: «خندیدن علاوه بر شادی آفرینی یک داروی درمان کننده است. تحقیقات پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد خنده تاثیر زیادی در کاهش قند خون دارد و به کنترل دیابت کمک می کند. همچنین خنده هورمونهای استرس را کاهش میدهد. با کم شدن استرس، سلولهای ایمنی و آنتیبادیهای افزایش پیدا کرده و بدن در مقابل بیماری و عفونت مقاوم می شود. آنچه مهم است، اینکه وقتی می خندیم یعنی در زمان حال هستیم. در لحظه ای حضور داریم که لذت می بریم.
بنابراین نه به گذشته و نه به آینده فکر نمی کنیم. این امر کمک می کند ذهن استراحت کند و درگیر تشویش های روزانه ما نباشد. در بعضی از بیمارستان ها برای کودکانی که نیاز به شیمی درمانی دارند دلقک اجرای نمایش می کند چرا که با خنده انقباض ماهیچه ها از بین رفته و کودک دارو را راحت تر دریافت می کند.»
این کارشناس تاکید می کند، خنده حق اصلی شماست. از این نعمت خدادادی استفاده کنید. چون علاوه بر اثر مثبت بر سلامت جسم و روان، روابط اجتماعی تان را هم محکم می کند.
انتهای پیام