به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری مهر، در سراسر جهان، حدود ۱۲۵ میلیون نفر مبتلا به پسوریازیس هستند. علیرغم شیوع آن، این بیماری پوستی ناشی از سیستم ایمنی هنوز اسرار بسیاری را در خود جای داده است. به غیر از ضایعات پسوریازیس روی پوست، این بیماری میتواند بر قسمتهای کمتر قابل مشاهده بدن تأثیر بگذارد.
یک مثال مهم ارتباط آن با افزایش خطر حوادث قلبی عروقی است. این افزایش خطر مستقل از عوامل خطر سنتی قلبی عروقی مانند سیگار کشیدن، سن، دیابت و فشار خون بالا است. کارشناسان میگویند که التهاب مرتبط با پسوریازیس در بروز بیماریهای قلبی عروقی نقش دارد.
این التهاب باعث رشد پلاکها در رگهای خونی میشود و میتواند منجر به تصلب شرایین شود، عاملی که خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد. این وضعیت شامل افزایش خطر ابتلاء به بیماری عروق کرونر است که در آن رگهای تأمین کننده خون قلب باریکتر میشوند.
برخی از دانشمندان معتقدند که این ارتباط ممکن است به دلیل اختلال عملکرد میکروواسکولار کرونر باشد. از آنجایی که التهاب نقش مهمی در افزایش خطر قلبی عروقی دارد، داروهای پسوریازیس که التهاب را کاهش میدهند نیز ممکن است به کاهش این خطر کمک کنند.
علاوه بر این، پسوریازیس با اختلال عملکرد چربی همراه است و ممکن است فعالیت بیماری، ترکیب لیپیدی عملکرد را تغییر دهد. مکانیسم بالقوه دیگر متابولیسم تریپتوفان است که هم در پسوریازیس و هم در بیماری قلبی عروقی نقش دارد.
انتهای پیام