• امروز : شنبه, ۲۶ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 16 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

گیر تله حال خوب نیفتیم!

  • کد خبر : 28885
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۴
گیر تله حال خوب نیفتیم!
بسیاری از رفتارها و گرایش‌های امروز ما هستند که ریشه‌های قوی در آموزه‌های کودکی ما دارند. این آموزه‌ها لزوماً مستقیم و کلامی نبوده‌اند، بلکه روح حاکم بر فضای تربیت، قانون‌های نانوشته‌ای را به ما القا کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، یکی از این قانون‌ها، تله حال خوب است. از دوران کودکی به ما یاد داده‌اند شادی خوب است، غم بد است، عصبانی نشو، حسادت نداشته باش، اضطراب بد است، نترس، نگران نباش و… . همچنین جملات شرطی هم پا به میان گذاشتند که «اگر می‌خواهی خوب درس بخوانی، باید حالت خوب باشد» و به جای این درس‌خواندن، انواع و اقسام شرط‌های مشابه آمده‌اند: «اگر می‌خواهی موفق باشی، نباید اضطراب داشته باشی»، «اگر می‌خواهی کارهایت درست پیش برود، باید افکار بد نداشته باشی» و… .

مشکل کجاست؟

ما دو منطقه داریم که می‌توانیم انتخاب کنیم در کدام ساکن شویم یا به آن مهاجرت کنیم. این دو منطقه عبارت است از: منطقه ارزش‌ها و منطقه امن؛ یعنی جایی که در آن احساس امنیت داریم.

آموزه‌های کودکی منطقه ارزش‌ها را با حال خوب گره زده‌اند و این یعنی ما را در تله حال خوب انداخته‌اند. اگر موفق‌شدن و تلاش‌کردن را ارزش فرض کنیم، در کنارش به ما القا شده که راه ورود به سرزمین ارزش‌ها این است که از حال خوب بهره‌مند باشی و دچار حال بد و احساسات منفی و… نباشی. همین‌ها باعث شد که ما فکر کنیم راه دسترسی به موفقیت فقط و فقط از حال خوب می‌گذرد.

اما آیا واقعاً زندگی در دنیای ارزش‌ها این‌قدر وابسته به حال خوب است؟ قطعاً نه! بودن در منطقه ارزش‌ها یک مسیر است و ارزش‌ها قطب‌نمای مسیر هستند. وقتی اتومبیل در مسیری مشخص حرکت می‌کند، ممکن است گاهی باک پر از بنزین داشته باشد و گاهی نه. برای رفتن حتماً نیاز ندارد همواره غرق در بنزین باشد. ما هم برای رفتن در مسیر ارزش‌ها به تعهد نیاز داریم نه حال خوب! چون حال خوب دست ما نیست. نه آمدنش، نه ماندنش. اما تعهد و قدم برداشتن حتی در حال خراب هم می‌تواند انتخاب ما باشد.

یک دور باطل!

واقعیت آن است که از زمانی که حال خوب برایمان دلیل زندگی در منطقه ارزش‌ها شد، از اتفاق از منطقه ارزش‌ها دور شدیم و به منطقه امن رفتیم و در همانجا ساکن شدیم. اتفاقاً سکونت در منطقه امن هم باعث شد به یک زندگی روتین برسیم و حالمان خوب نباشد؛ چرا؟ چون راکد شدیم و از ارزش‌هایمان دور ماندیم.

حال خوب دست‌انداز است؛ وقتی در منطقه امن گیر می‌کنیم و از ارزش‌هایمان فاصله می‌گیریم. بدتر این است که به خودمان هم حق می‌دهیم رفتاری راکد انتخاب کنیم.

مثلاً وقتی از کسی که در تله حال خوب گرفتار شده، می‌پرسیم: «چرا با همسرت خوش‌برخورد نبودی؟» می‌گوید: «چون حالم خوب نیست.» یا از مادری می‌پرسند: «چرا بچه‌ات را بغل و نوازش نمی‌کنی؟» می‌گوید: «من حوصله خودم را هم ندارم؛ چه برسد به بچه.» -«چرا غذاهایت تکراری است؟» – «حس و حالش نیست»

دلیل‌هایی که در این پاسخ‌ها آمد، نشان می‌دهد تله حال خوب تا چه حد می‌تواند عاملیت را از ما بگیرد و ما را به رخوت برساند. زندگی می‌توانست هیجان و کنجکاوی بیشتری داشته باشد؛ اگر این شعار را از جلوی چشممان برمی‌داشتیم که من می‌توانم عملکرد خوبی داشته باشم؛ اگر حالم خوب باشد!

آیا حال خوب بد است؟

حال خوب بد نیست؛ اما مسئله منتظرنماندن است! حال خوب، خوب است اما اگر هم حالمان خوب نباشد، باز هم می‌توانیم زندگی‌مان را خوب پیش ببریم. اگر در حال خوب گیر کنیم، مجبوریم صبر کنیم تا حال خوب از راه برسد تا بتوانیم یک سری کارها را انجام بدهیم و گاهی این حال خوب به این سادگی‌ها پیش نمی‌آید. گاه‌گاهی می‌آید.

راه عبور: ریسک هیجانی

برای اینکه بتوانیم از دست‌انداز حال خوب عبور کنیم، لازم است به خودمان اجازه بدهیم هیجان‌هایی را تجربه کنیم که خوشایندمان نیست. مثلاً اگر از پل‌هوایی می‌ترسیم، عمداً از روی پل هوایی برویم. اگر از یک نوع آشپزی بدمان می‌آید، برویم سراغش و امتحانش کنیم و… .

اگر بخواهیم یک جا را معرفی کنیم که همگی درگیر آن هستیم و نیاز به تغییر و ریسک هیجانی داریم، منطقه امن عادت‌هاست! عادت‌های مضر را پیدا کنیم و روی تغییر آن‌ها سرمایه‌گذاری کنیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=28885
  • منبع : https://www.irna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.