به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، در یک پیشرفت قابل توجه در تحقیقات سرطان، دانشمندان دانشگاه کامنولث(Commonwealth) ویرجینیا به رهبری جوزف راینر از آزمایش امیدوارکنندهای مبتنی بر ادرار برای تشخیص سرطان تخمدان پردهبرداری کردند.
این مطالعه که قرار است در شصت و هشتمین نشست سالانه انجمن زیست پزشکی در فیلادلفیا ارائه شود، یک تحول بالقوه در تکنیکهای تشخیص زودهنگام این شکل مرگبار از سرطان را برجسته میکند.
در حالی که تحقیقات قبلی پپتیدهای متعددی را در ادرار بیماران مبتلا به سرطان تخمدان شناسایی کرده بودند، روشهای تشخیص موجود نه ساده و نه مقرون به صرفه هستند. راینر در جستجوی یک رویکرد کارآمدتر، به سنجش نانوحفره روی آورد که یک فناوری پیشرفته قادر به شناسایی همزمان چندین پپتید است.
پپتیدهای اثر انگشتدار
مکانیسم سنجش نانوحفره شامل عبور مولکولها، در این مورد، پپتیدهایی است که در ادرار بیماران مبتلا به سرطان تخمدان یافت میشوند، از طریق منافذ کوچک یا نانوحفرههاست. نانوذرات طلا برای مسدود کردن منافذ، پپتیدها را قادر میسازند تا بچسبند و یک جریان متمایز ایجاد کنند.
راینر در بیانیهای توضیح داد که پپتیدها، مانند آنهایی که در ادرار افراد مبتلا به سرطان تخمدان وجود دارد، سپس به ذرات طلا میچسبند و اساساً به اطراف حرکت میکنند و یک امضای منحصر به فرد را به ما نشان میدهند.
پژوهشگران با موفقیت ۱۳ پپتید از جمله LRG-1 (یک نشانگر زیستی کلیدی در ادرار بیماران مبتلا به سرطان تخمدان یافت میشود) را شناسایی و تجزیه و تحلیل کردند. این پیشرفت یک جهش بالقوه رو به جلو در دقت تشخیص را در مراحل اولیه ارائه میدهد.
راینر با تشبیه امضاهای شناسایی شده به اثر انگشت، خاطرنشان کرد که دادههای بالینی حاکی از بهبود ۵۰ تا ۷۵ درصدی در بقای ۵ ساله در زمانی است که سرطانها در مراحل اولیه تشخیص داده میشوند و این موضوع در بسیاری از انواع سرطان صادق است.
هدف این تیم ادغام این آزمایش مبتنی بر ادرار با سایر ابزارهای تشخیصی مانند آزمایش خون CA-125، سونوگرافی ترانس واژینال و سابقه پزشکی خانوادگی است تا رویکردی جامع برای بهبود تشخیص سرطان تخمدان در مراحل اولیه ایجاد کند.
آمار سرطان تخمدان
در حالی که تحقیقات راینر امیدها را برای تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان بهبود میبخشد، درک چشم انداز کنونی این نوع از سرطان ضروری است. بر اساس آخرین برآوردهای انجمن سرطان آمریکا برای سال ۲۰۲۴، تقریباً ۱۹ هزار و ۶۸۰ زن در ایالات متحده با تشخیص جدید سرطان تخمدان مواجه خواهند شد که حدود ۱۲ هزار و ۷۴۰ نفر در برابر این بیماری وحشتناک تسلیم خواهند شد.
سرطان تخمدان در میان علل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان قرار دارد که ضرورت پیشرفت در روشهای تشخیص و گزینههای درمانی آن مشخص است. این آمار همچنین نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان تخمدان در طول زندگی یک زن در حدود ۱ در ۸۷ است و احتمال مرگ بر اثر این بیماری تقریباً ۱ در ۱۳۰ است.
توزیع جمعیتشناختی تشخیصهای سرطان تخمدان نشان میدهد که این سرطان عمدتاً زنان مسنتر را تحت تأثیر قرار میدهد و حدود نیمی از افرادی که مبتلا به آن تشخیص داده میشوند ۶۳ ساله یا بیشتر هستند.
علاوه بر این، میزان بروز آن کاهش تدریجی داشته است که به عواملی مانند افزایش استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی و کاهش استفاده از هورمون درمانی یائسگی نسبت داده میشود. این روند دلگرم کننده به کاهش ۴۰ درصدی نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان تخمدان از سال ۱۹۷۵ تاکنون کمک کرده است و پیشرفت قابل توجهی از اواسط دهه ۲۰۰۰ مشاهده شده است.
انتهای پیام