• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

کتاب درمانی چیست؟

  • کد خبر : 28025
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۴
کتاب درمانی چیست؟
تحقیقات نشان می‌دهد که کتاب درمانی می‌تواند به کودکان در غلبه بر اضطراب، افسردگی و پرخاشگری کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، داستان‌سرایی بیش از ۴۰۰۰۰ سال است که جز تجربیات بشری بوده است. خواندن داستان می‌تواند همدلی ایجاد کند، قدرت ذهن را تقویت کند و مهارت‌های اجتماعی را بهبود بخشد.

آیا تا به حال کتابی خوانده‌اید و واکنش احساسی را تجربه کرده‌اید که شما را شگفت زده کند؟ شاید قلب شما در بخش‌هایی از کتاب، شدید به تپش افتاده یا متوجه شدید که در غم و اندوه قهرمان داستان گریه می‌کنید. شما تنها نیستید، یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که خواندن داستان در واقع توانایی شما در تشخیص و پردازش احساسات و ظرفیت شما را برای همدلی افزایش می‌دهد.

وقتی صحبت از کتاب درمانی می‌شود احتمالا بیشتر به یاد کتاب‌های روانشناسی عامه و خودیاری که امروزه بسیار رایج شده‌اند بیفتید اما باید بدانید که خواندن کتاب‌های داستان نیز می‌توانند برای سلامت روان مفید باشند که در این گزارش وقتی نام کتاب‌درمانی آورده می‌شود، منظور بیشتر همین کتاب‌های داستانی و رمان است.

قرن‌هاست که انسان‌ها با داستان‌ها به شیوه‌ای عمیقا شخصی ارتباط برقرار کرده‌اند که قدمت آن به ۴۰۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد. از اولین شواهد شناخته شده از داستان‌هایی که در نقاشی‌های غارهای ماقبل تاریخ گفته می‌شود تا داستان‌سرایی‌هایی شفاهی که قدمت این آثار را پیش از آن می‌دانند. از لحاظ تاریخی، داستان‌ها به عنوان وسیله اصلی برای انتقال تاریخ‌های خانوادگی، ارزش‌های اخلاقی و سنت‌های ایمانی عمل کرده‌اند. آنها به ما در مورد خودمان در زمینه میراث فرهنگی، پیشینه مذهبی و حتی جایگاه ما در تاریخ می‌آموزند.

کتاب درمانی چیست؟

اهمیت داستان و روایت در زندگی انسان

در هسته اصلی روان درمانی، روانشناسان بدون داستان نمی‌توانند کاری انجام دهند. روند درمانی مبتنی بر داستان زندگی مراجع به عنوان وسیله‌ای برای شفا متکی است، زیرا مراجع روایت خود از آسیب، درد، فقدان یا ترس را به اشتراک می‌گذارد و آن را در جایی آشکار می‌کند که همدلی می‌تواند ریشه بگیرد و در نهایت می‌توان فصل‌های جدیدی از روایت زندگی مراجع را نوشت. کتاب درمانی به دو صورت اتفاق می‌افتد یکی از طریق تعامل فرد با خود متن کتاب و دوم از طریق بحث معنی داری که در جلسه روان درمانی در مورد احساسات القا شده به مراجع و رشد شخصیت اتفاق می‌افتد.

در کتاب درمانی، از طریق همذات‌پنداری با شخصیت‌های داستان، می‌توانیم خود و دیگران را در زندگی کشف کنیم. همانطور که قهرمان داستان از طریق تضاد داستان به سمت یه راه‌حل می‌رود، ما نیز خود را در یک سفر احساسی می‌یابیم و در مورد زندگی خود فکر می‌کنیم. در واقع یک مطالعه نشان داد که خواندن داستان‌ها ذهن ما را برای مشاهده ویژگی‌های شخصیتی به شیوه‌ای انعطاف‌پذیرتر باز می‌کند و به خودمان فضایی برای رشد و تکامل می‌دهد. خواندن داستان، به تنهایی یا در چارچوب یک رابطه درمانی با روانشناس، به ما یادآوری می‌کند که تنها نیستیم، فارغ از اینکه با چه چالش‌هایی روبرو هستیم.

محققان دریافته‌اند که کتاب‌ها می‌توانند به روش‌های مختلف به سلامت روانی بهتر منجر شوند. کتاب درمانی این ظرفیت را دارد که افسردگی را در بزرگسالان کاهش دهد، اختلالات خوردن را با انتخاب کتاب‌های خودیاری کاهش دهد، به کودکان کمک کند بر تاثیرات اضطراب، افسردگی و پرخاشگری غلبه کنند و رفتارهای اجتماعی را تشویق کند و استرس را در دانشجویان کاهش دهد. خواندن قدرت التیام بخشیدن و تسهیل رشد را دارد، کتاب‌ها به عنوان آینه‌ای برای عمیق‌ترین بخش‌های خود عمل می‌کنند، ذهن ما را به روی افرادی که می‌توانیم به آن تبدیل شویم باز می‌کنند و ما را به دیگرانِ چه واقعی چه خیالی پیوند می‌دهد.

در نهایت، مدت‌ها پس از پایان روان‌درمانی با درمانگر، اگر مراجع عادت به مطالعه را ادامه دهد، سفر رشد و بهبودی او ادامه خواهد یافت. خوانندگانی که به طور منظم داستان می‌خوانند، اغلب یک نظریه قوی از ذهن، توانایی ذهنی کردن افکار، احساسات و باورهای منحصر به فرد دیگران و همچنین افزایش آگاهی از خود دارند.

به گفته محققان، خوانندگان مشتاق چنین اتصال مغزی بهبود یافته‌ای را تجربه می‌کنند که در قشر گیجگاهی چپ، منطقه‌ای از مغز که با پذیرش زبان مرتبط است، همراه با مرکز حسی حرکتی اولیه ثبت شده است. این پدیده منجر به چیزی می‌شود که به عنوان درک تجسمی (embodied cognition) شناخته می‌شود و باعث می‌شود ذهن باور کند که دارد کاری را انجام می‌دهد و به مغز تجربه‌های جدیدی ارائه می‌دهد که از آنها می‌تواند یاد بگیرد. کتاب درمانی می‌تواند فضایی امن و مرتبط را برای تحول ایجاد کند، احساسی مانند یک باشگاه کتاب دنج که در آن داستان شما در مرکز توجه قرار می‌گیرد. چه با یک روانشناس، چه با گروهی از دوستان یا خودتان به تنهایی، مطالعه را به عنوان راهی به سوی سلامت روان در نظر بگیرید.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=28025
  • منبع : https://www.khabaronline.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.