• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی می‌کند؛

چرا مژه‌ها سفید می‌شوند و چطور آن را درمان کنیم؟

  • کد خبر : 27757
  • ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۴
چرا مژه‌ها سفید می‌شوند و چطور آن را درمان کنیم؟
برخی بیماری‌های مادرزادی و ژنتیکی به سفید شدن تکه‌ای از موی سر، ابروها و مژه‌ها منجر می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از بهداشت نیوز، سفید شدن مژه‌ها به عوامل بسیاری بستگی دارد که شایع‌ترین آن افزایش سن است. حدود نیمی از مردم جهان وقتی ۵۰ ساله می‌شود تقریبا نصف موهایشان سفید شده است. مژه‌های سفید همچنین می‌توانند نشانه‌ای از یک مشکل سلامتی باشند یا به دلیل عارضه جانبی برخی داروها یا سیگار کشیدن ظاهر می‌شوند.

این عوامل بر نحوه ساخت ملانین در بدن تاثیرگذار است. در واقع ملانین رنگدانه طبیعی است که در تعیین تیرگی رنگ پوست و موها نقش دارد. مژه‌های سفید به خودی خود به‌ندرت بیماری به شمار می‌روند، اما نشانه مشکلاتی‌اند که نیازمند درمان است. در برخی موارد، درمان به بازگشت رنگ مژه‌ها و تیره‌تر شدن آن‌ها منجر می‌شود.

برخی بیماری‌هایی که باعث سفید شدن مژه‌ها می‌شوند، عبارت‌اند از:

سندرم واندربرگ‌: یکی از بیماری‌های احتمالا مادرزادی است که معمولا از بدو تولد وجود دارد. این بیماری با علامت‌هایی مانند نواحی بی‌رنگ یا سفید (آلبینیسم) در مو، پوست، چشم‌ها، عنبیه هر دو چشم یا ناشنوایی مشخص می‌شود.

توبروس اسکلروزیس‌: این اختلال ژنتیکی نادر است که از یک یا هر دو والدین به فرزند می‌رسد. این بیماری رشد تومورهای خوش‌خیم و غیرسرطانی در مغز و سایر اندام‌ها را سبب می‌شود و با نشانه‌های دیگری مانند لکه‌های پوستی و زمخت شدن پوست همراه است.

پیبالدیسم‌: اختلال ژنتیکی نادر است که با تکه موی سفید دقیقا بالای پیشانی، ابروهای سفید و موهای سفید مژه و لکه‌های سفید روی اندام‌ها و صورت به‌ویژه چانه، مشخص می‌شود.

پیسی یا برص (ویتیلیگو): این بیماری خودایمنی مزمن است که در آن، سیستم ایمنی بدن به سلول‌های سالم حمله می‌کند. در این بیماری ملانوسیت‌ها آسیب می‌بینند و رنگدانه‌هایشان را از دست می‌دهند. ملانوسیت‌ها در واقع سلول‌های موجود در فولیکول‌های مو هستند که ملانین تولید می‌کنند و به موها رنگ می‌دهند.

طاسی سکه‌ای (آلوپسی آره‌آتا): این بیماری که به طاسی ناحیه‌ای معروف است، اختلال خودایمنی شایعی است که باعث ریزش مو، بدون ایجاد زخم و آسیب، می‌شود. این بیماری رشد مجدد موهای سفید و بدون رنگدانه به جای موهای تیره را به دنبال دارد.

اختلالات تیروئید: بیماری‌هایی چون کم‌کاری تیروئید و پرکاری تیروئید با سفید شدن زودهنگام و سفید شدن موها مرتبط است.

پولیوز: لکه یا لکه‌هایی سفید روی مو که در حالی بقیه رنگ مو طبیعی است، ایجاد می‌شوند. این لکه یا لکه‌ها به دلیل ژنتیک، بیماری خودایمنی یا سایر مشکلات مربوط به سلامتی به وجود می‌آیند.

بلفاریت: این بیماری در واقع التهاب پلک‌ها است که در آن پلک‌ها قرمز، تحریک‌پذیر و دچار خارش می‌شوند و پوسته‌های شوره‌مانند روی مژه‌ها ایجاد می‌کنند.

چه عوامل دیگری باعث سفیدی یا خاکستری شدن مژه‌ها می‌شوند؟

مژه‌های سفید و خاکستری همیشه نشانه بیماری و اختلال جسمی نیستند. آن‌ها می‌تواند در پی عوامل زیر هم به وجود بیایند:

افزایش سن‌: افزایش سن سطح طبیعی ملانوسیت‌ها را کاهش می‌دهد. به دنبال آن موها با کمبود ملانین و رنگدانه مواجه می‌شوند.

مصرف داروها: برخی داروها بر سفید یا خاکستری شدن مژه‌ها تاثیرگذارند.

کمبود ویتامین ب۱۲: ویتامین ب ۱۲ نقش اساسی در سوخت‌وساز سلولی دارد و به تشکیل ملانوسیت‌ها کمک می‌کند. بنابراین کمبود آن در بدن به کاهش ملانوسیت‌ها و همچنین کمبود ملانین و رنگدانه منجر می‌شود.

سیگار کشیدن‌: اگرچه نقش این عامل به طور کامل تایید نشده است، بین سیگار کشیدن و سفیدی زودرس مو قبل از ۳۰ سالگی ارتباط قابل‌توجهی وجود دارد.

آیا سفیدی مژه‌ها نیازمند درمان است؟

در اکثر موارد، مژه‌های سفید مشکل پزشکی نیستند که نیاز به درمان داشته باشد. رنگ مژه‌ها با عملکرد اصلی آن‌ها که محافظت از چشم در برابر گردوغبار است، تداخلی ندارد. با این حال این سفید شدن می‌تواند نشانه بیماری باشد، پس بهتر است با پزشک و متخصص مربوط در این زمینه مشورت کنید. این وضعیت نیامند درمان فوری نیست اما در صورت مشاهده علائمی مانند برآمدگی چشم‌ها، حس کردن پرده تیره جلو چشم‌ حین دیدن، کاهش موقت یا دائمی بینایی، دوبینی، درد یا قرمزی مداوم چشم‌ها با پزشک و متخصص تماس بگیرید.

چگونه سفیدی مژه‌ها را بپوشانیم؟

برای این کار می‌توانید از ریمل‌ها با رنگ‌های مختلف، مژه‌های مصنوعی یا رنگ دائمی و موقت آن‌ها در آرایشگاه‌ها، بهره‌مند شوید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که چشم‌ها اعضای حساس بدن به شمار می‌روند. بنابراین در استفاده از مواد آرایشی و شیمیایی که برای رنگ‌آمیزی مژه‌ها استفاده می‌کنید، احتیاط کنید.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=27757
  • منبع : https://behdasht.news

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.