• امروز : پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 14 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در تسریر بخوانید؛

رنج زیبایی از کی بر زنان تحمیل شد؟

  • کد خبر : 27516
  • ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۹
رنج زیبایی از کی بر زنان تحمیل شد؟
مفهوم رنج زیبایی از قرن ۱۹ میلادی در صنعت لوازم آرایش ترویج یافت، در گذشته، مردم برای بهبود ظاهر خود از امکانات واقعاً عجیبی استفاده می‌کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری آنا، مفهوم رنج زیبایی از قرن ۱۹ میلادی در صنعت لوازم آرایش ترویج یافت. فعالان این صنعت تا جایی پیش رفتند که موادی سمی و خطرناک، چون آرسنیک و رادیوم را به مواد آرایشی افزودند. در گذشته، مردم برای بهبود ظاهر خود از امکانات واقعاً عجیبی استفاده می‌کردند.

به عنوان مثال، زنان در دوره رنسانس برای درشت نشان دادن چشمان خود از یک گیاه سمی و مرگبار به نام تاجریزی استفاده می‌کردند. آن‌ها حتی برای خلاص شدن از شر مو‌های زائد به سراغ مدفوع گربه می‌رفتند. رومیان باستان نیز روش‌های خاص خود را داشتند. یکی از دارو‌هایی که آن‌ها برای درمان لکه‌های پوستی استفاده می‌کردند، پودر روده خشک‌شدۀ تمساحی بود که فقط از گل‌های معطر تغذیه می‌کرد. 

پروفسور جیل برک (Jill Burke)، استاد تاریخ هنر، در کتاب خود: «چگونه زن دوران رنسانس باشیم» می‌نویسد: «زنان در گذشته به‌طور ناآگاهانه یا از روی بی‌پروایی از موادی سمی و کشنده برای خودنمایی استفاده می‌کردند که یک عرف زن‌ستیزانه و قدیمی است.». برک در این کتاب شرح می‌دهد که چگونه زنان در قرن شانزدهم از معجونی شامل آرسنیک آسیاب‌شده و سرب به‌عنوان محصول مراقبت پوست استفاده می‌کردند. در گزارش پیش رو که برگرفته از مجله گاردین است، ۱۰ مورد از سمی‌ترین اقداماتی که زنان در چند قرن گذشته با هدف زیبایی به آن روی آورده‌اند، شرح داده می‌شود. 

ابزار اصلاح ابرو و مانیکور

در دوران روم باستان، مردان مو‌های بدن خود را برای بهبود عملکرد ورزشی حذف می‌کردند، اما زنان به دلیل فشار جامعه ناچار به انجام این کار شدند. نویسندگان رومی این پیام را منتقل کردند که مو‌های بدن نامطلوب است و زنان باید آن را حذف کنند تا جذابیت بیشتری داشته باشند. بازتاب این نگرش در اکتشافات باستان‌شناسی در شهر باستانی شراپ‌شایر انگلستان و بریتانیای رومی نیز دیده شده است؛ در این یافته‌ها و در حمام‌های باستانی، موچین‌هایی برای کندن مو‌های زائد و نوعی ابزار برای باز کردن الیاف و پشم پیدا شده است. 

سوءاستفاده از نام کاشف رادیوم برای تبلیغات آرایشی
 

در ۱۹۳۷ یک شرکت فرانسوی که محصولات آرایشی برای کاهش چین و چروک و افزایش گردش خون پوست تولید می‌کرد در تبلیغات وسیع خود ادعا کرده بود که محصولاتش درخششی فوق‌العاده به پوست می‌دهد و دارای رادیوم است. این شرکت با زیرکی، فردی به نام آلفرد کوری را استخدام کرد تا تداعی‌کنندۀ نام ماری کوری (کاشف رادیوم) باشد، البته این فرد نسبتی با این دانشمند نداشت و حتی ماری کوری و همسرش پیر کوری از این شرکت به دلیل سوءاستفاده از نام آن‌ها شکایت کردند.

خمیر زیبایی الیزابت اول

اینکه آیا الیزابت اول از یک ماده آرایشی به نام سفیداب ونیزی حاوی سرب استفاده می‌کرده پرسشی است بی‌پاسخ؛ چرا که هیچ مدرکی برای تأیید این موضوع وجود ندارد. به همین دلیل، گروهی از پژوهشگران که در حوزه رنسانس تحقیق می‌کنند انواعی از خمیر‌های قدیمی را که برای صورت استفاده می‌شده مورد آزمایش قرار دادند و نتیجه نشان داد که آن‌ها دارای چربی گوسفند، ویتامین‌ ای و نوعی آنتی‌اکسیدان بودند. 

گِن لاغری و درمان یبوست

گِن‌های برقی در گذشته به‌عنوان راه حلی برای مشکلات مزاجی تبلیغ می‌شدند. استفاده از گن لاغری که بدن فرد را به‌شدت فشرده می‌کند وضعیت مزاجی افرادی را که از یبوست رنج می‌بردند بهبود می‌بخشید. سازوکار این گِن مشخص نبود، اما ادعا‌های تبلیغاتی آن نشان می‌داد که می‌تواند به رشد قفسه سینه نیز کمک کند، درست شبیه چیزی که امروز برخی سلبریتی‌ها در رسانه‌های اجتماعی تبلیغ می‌کنند. 

صابون آغشته به آرسنیک 

در دهه ۱۸۵۰ گزارش‌هایی درباره افرادی منتشر شد که در اتریش آرسنیک می‌خوردند تا پوست صورتشان صاف و بی‌عیب باشد! این روند باعث شد که ماده آرسنیک به محصولات زیبایی مانند کرم و صابون راه پیدا کند که رنگ‌پریدگی مطلوبی به افراد می‌بخشید. محصولات زیبایی دارای آرسنیک برای مردم مضر بودند، زیرا گلبول‌های قرمز خون را از بین می‌برد و به همین دلیل رنگ‌پریدگی ایجاد می‌کرد. 

ماشین الکتریکی ورزش

یکی از ماشین‌های ورزشی اولیه که خانم‌ها برای آب کردن چربی‌ بدن خود از آن استفاده می‌کردند مانند یک چنگال در قسمت میان‌تنه قرار می‌گرفت و چند وردنۀ مکانیزه را با فشار بسیار زیاد روی بدن می‌غلتاند و با ارسال امواج الکتریسیته به کاهش گوشت اضافی کمک می‌کرد.

رژیم زیبایی اِدواردی برای بانوان

پرخوری و افزایش وزن مشکلی همیشگی است که بانوان دوران سلطنت ادوارد هفتم (دهه اول قرن بیستم) برای مقابله با آن از راه‌حلی عجیب استفاده می‌کردند. آن‌ها در حمامی از آهن‌ربا‌ها غوطه‌ور می‌شدند تا ماساژ الکتریکی بگیرند و چربی‌های اضافه خود را آب کنند که مخاطرات زیادی داشت. 

تتو یا خالکوبی

خالکوبی یک عمل باستانی است که قدمت آن به عصر یخبندان و به بیش از ۸۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد و کاربرد‌های مختلفی از جمله زیبایی، اهداف مذهبی و یا نشان دادن مقام و شجاعت داشته است. مردم دوران باستان از مواد طبیعی مانند پوست آجیل، زغال چوب، گیاه و دوده برای ایجاد رنگ‌های درخشان استفاده می‌کردند و آن‌ها را با استفاده از خار، استخوان یا سوزن در پوست خود حک می‌کردند. معروف‌ترین نمونه قدیمی از خالکوبی یا تتو مربوط به جسد «مرد یخی» است که در  ۱۹۹۱ در مرز ایتالیا و اتریش کشف شد و قدمت آن به ۵۲۰۰ سال پیش برمی‌گردد. آمریکای جنوبی طولانی‌ترین سابقه خالکوبی در جهان را دارد.

فِر کردن مو با رادیوم

در اوایل قرن بیستم برای فر کردن موی بانوان از ماده خطرناک رادیوم استفاده می‌کردند که عنصری شیمیایی و رادیواکتیو است حتی نوعی نمک حمام آغشته به رادیوم و خمیردندان‌های دارای رادیوم نیز در آن دوران تبلیغ می‌شدند. فر کردن مو با ماده رادیواکتیو ریزش شدیدی به همراه داشته است.

آب‌درمانی

قدمت آب‌درمانی که امروزه به اسپا شناخته می‌شود به هزاران سال قبل برمی‌گردد که در دوران روم باستان و یونان قدیم نیز وجود داشته است. این سنت قدیمی در ۱۹۶۸ دوباره در اروپا رواج پیدا کرد ضمن آنکه مالیدن خیار و چند نوع میوه دیگر روی پوست در سالن‌های اسپا نیز به آن افزوده شد که البته هنوز خواص آن برای زیبایی پوست اثبات نشده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=27516
  • منبع : https://ana.ir

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.