• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی می کند؛

نشانه های آزار جنسی در کودکان را بشناسید

  • کد خبر : 27129
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۲
نشانه های آزار جنسی در کودکان را بشناسید
روانشناس تخصصی کودک و نوجوان با تاکید بر اهمیت توجه والدین به نشانه های آزار جنسی در کودکان گفت: مراجعه به روانشناس با تجربه برای درمان کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از بهداشت نیوز، دکتر پریسا یاسمی نژاد، با اشاره به این که بیشتر کودکانی که دچار آزار  جنسی شده اند نشانه های مشخصی از خود بروز می دهند، اظهار کرد: حتی اگر کودک درباره این موضوع صحبت هم نکند والدین می توانند از این نشانه ها حدس بزنند که کودکشان مورد آزار جنسی قرارگرفته است. وی افزود: نشانه های قرار گرفتن کودک در معرض آسیب های جنسی به دو دسته نشانه های روانی رفتاری و جسمی تقسیم می شود.

به نشانه ها توجه کنید، از گوشه گیری تا جویدن ناخن

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که گوشه گیری، علامت های ابتلا به افسردگی، شب ادراری و یا غمگین شدن از نشانه‌های روانی رفتاری آزار جنسی است توضیح داد: اضطراب یکی از شایعترین نشانه های آزار جنسی به کودک است، گاهی وقت ها این اضطراب مثل ناخن جویدن می تواند نمایان شود در حالی که پیش از این کودک ما این عادت را نداشته است.

روانشناس تخصصی کودک و نوجوان ادامه داد: اختلال خواب می تواند یکی دیگراز نشانه های روانی رفتاری در کودکانی باشد که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند، کابوس های شبانه یا این که کودک نمی تواند بخوابد، در مواردی هم صبح ها به سختی از رخت خواب خارج می شود و زمانی هم که بیدار می شوند کسالت دارد.

وی ادامه داد: کودکانی که در شرایط بحرانی آزار جنسی قرار دارند معمولا بهداشت ظاهری مناسبی ندارند هفته‌ها حمام نمی‌روند و لباس‌های‌شان را نمی‌شویند، اینها از دوست خیالی زیاد حرف می‌زنند، از بچه‌های دیگر فاصله می‌گیرند از طرفی خیلی وقت‌ها اتفاق‌هایی که افتاده را به صورت خیالی‌تر تعریف می‌کنند مثلاً من یک دوستی دارم ما باهم فلان بازی را می‌کنیم اینها می‌تواند نشانه باشد. همچنین این بچه‌ها چون تنها هستند و احساس امنیت نمی‌کنند از محیط بیرونی می‌ترسند.

تاریک شدن هوا بچه‌هایی که آزار جنسی دیده‌اند را بیشتر دچار ترس‌ می کند

دکتر یاسمی نژاد با اشاره به این که تاریک شدن هوا بچه‌هایی که آزار جنسی دیده‌اند را بیشتر دچار ترس‌ می کند عنوان کرد: به خصوص بچه‌هایی که در خواب به آنها تجاوز شده فکر می‌کنند اگر بیدار بمانند می‌توانند از خودشان دفاع کنند، بچه وانمود می‌کند که خواب است اما به محض اینکه پدر و مادر از اتاق بیرون رفتند چشم‌هایش را باز می‌کند و تا جایی که بتواند چشم‌هایش را باز نگه می‌دارد.

وی با بیان این موضوع که والدین باید هوشیار باشند و تمامی نشانه های روانی رفتاری کودک را مدام بررسی کنند اظهار کرد: پرخاشگری، به هم ریختگی روانی به شکلی که به یکباره این موضوع ایجاد شده باشد از دیگر نشانه های آزار جنسی در کودکان است که باید توسط والدین بررسی شود.

هشدار، آزارهایی که با نشانه های جسمی همراه است

دکتر یاسمی نژاد با اشاره به این که آزار جنسی در کودکان معمولا با نشانه های جسمی همراه است به والدین هشدار داد: از کنار مواردی مثل کبودی در بدن کودک، سوزش نواحی جنسی( درپسربچه ها در مقعد و دردختران در عضو جنسی) یا این که در نحوه ادرار کردن کودک تغییراتی ایجاد شود و یا لکه های خون در ادرار و یا لباس کودک، هرچند که این لکه ها کم باشد بی اعتنا عبور نکنید.  

برای دیدن تصویر در ابعاد اصلی روی آن کلیک کنید.

این استاد دانشگاه افت تحصیلی را از دیگر علامت های هشدار دهنده دانست و بر ضرورت بررسی علل بروز نشانه های جسمی و روانی در کودکان خصوصا در مواردی که این نشانه ها به یکباره ایجاد می شود را از سوی والدین مورد ضروری دانست.

ارتباط امن با کودکان خود برقرار کنید

وی به والدین توصیه کرد: سعی کنید رابطه امن و مطمئنی با کودکان خود داشته باشید تا کودک بتواند به راحتی مسائل خود را با شما درمیان بگذارد چرا که مواردی هم دیده می شود که در کودک هیچ نشانه ای از آزار یا تجاوز جنسی دیده نمی شود بنابراین در این موارد تنها راه کمک کننده ارتباط موثر کودک با والدین است.

دکتریاسمی نژاد در ادامه با بیان این مهم که خود ارضایی و یا سوال های مکرر کودکان در رابطه با مسایل جنسی نیز از دیگر نشانه‌های آزار جنسی کودک است توضیح داد: در این موارد کودک بسیار کنجکاو است و یا مدام در فضای مجازی به دنبال فیلم ها و یا عکس های ارتباط جنسی است، این موارد که به یکباره ایجاد می شود نیز می تواند خطرناک باشد.

بچه‌ها درباره روابط جنسی تخیل ندارند

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: والدین باید بدانند اگر کودکی درباره رابطه جنسی حرف می‌زند، جدی گرفتن حرف بچه مهم است چرا که بچه‌ها درباره روابط جنسی تخیل ندارند اگر بچه درباره رابطه جنسی حرف زد به احتمال خیلی زیاد اتفاقی برایش افتاده است، خیلی وقت‌ها بزرگتر‌ها فکر می‌کنند بچه می‌خواهد این‌گونه جلب توجه کند.

اگر کودک شما مورد آزار جنسی قرار گرفت، اصل اول حفظ خونسردی است

وی در ادامه با بیان این که به محض مشاهده علامت های آزار جنسی در کودکان حتما به روانشناس کودک و یا در نوجوانان به روانشناس کودک و نوجوان مراجعه کنید ادامه داد: با این که در بیشتر موارد والدین به محض اطلاع از این که کودکشان مورد آزار جنسی قرار گرفته بسیار پریشان و ناراحت می شوند ولی اصل اول حفظ خونسردی است. زمانی که والد با پرخاشگری و اضطراب با این موضوع برخورد می کند در واقع اضطراب و نگرانی کودک را بیشتر می کند به شکلی که کودک ما از توضیح ادامه ماجرا هراس دارد.

روانشناس تخصصی کودک و نوجوانبه والدین توصیه کرد: ترس و اضطرابی که برخی والدین با رفتارهای خود به کودک وارد می کنند باعث می شود که کودک علاوه بر آزار جنسی متحمل آزار روانی نیز شود.

وی ادامه داد: باید والدین به کودک خود اطمینان دهند که مراقب او هستند، دیگر به هیچ عنوان اجازه نمی دهند این اتفاق تکرار شود و نهایتا این که حتما این مسئله پیگیری می شود و با فردی که به کودک ما آزار رسانده است برخورد قاطع خواهد شد.

به کودک خود احساس گناه ندهید

وی افزود: خانواده ها باید به کودک خود اطمینان دهند که در امان است، به کودک خود احساس گناه منتقل نکنند و از او نپرسند که  در شکل گیری این آزار نقش داشته و یا چرا زودتر این موضوع را با والدین در میان نگذاشته است. به طور کلی ازواژه هایی که موجب سرخوردگی کودک می شود پرهیز کنند.

روانشناس تخصصی کودک و نوجوان گفت: والدین باید صراحتا درباره نشانه های آزار جنسی مثل جای کبودی در بدن، پریشانی و یا اضطراب با کودک خود صحبت کنند و با این راهکار فضای امنی برای کودک مهیا کنند.

دکتر یاسمی نژاد با ذکر مثالی توضیح داد: در بسیاری از مراجعان دیده می شود که اصلی ترین علت تاخیر کودک در بازگو کردن این موضوع که مورد آزار جنسی قرار گرفته ترس از نحوه برخورد والدین است، هرگز کودک خود را مقصر ندانید و به او اطمینان دهید که از او حمایت می کنید و همواره در کنار کودک خود هستید. والدین هرگز خودسرانه به درمان کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند ورود نکنند.

وی با بیان این موضوع که درمان در کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند کاملا تخصصی است توضیح داد: والدین هرگز به  درمان ورود نکنند چرا که درمان این کودکان بسیار تخصصی و از حیطه های خاص درمانی است که باید با احتیاط به آن ورود کرد. دکتریاسمی نژاد در خاتمه مراجعه به روانشناس با تجربه برای درمان کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند در سریعترین زمان ممکن را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=27129
  • منبع : https://behdasht.news

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.